Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mentolosmájkrém

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megoldódott a rejtély! A sok buta és kíváncsi külföldi, aki nem értette miért növeszt néhány sanghaji taxisofőr a kisujján szép hosszú körmöt, most végre megtudhatta. A Shanghai Daily ugyanis pont azokkal készített a városban interjút, akik ilyen körmöt…..
Belsőség A tökéletes taxi 2013.08.06 18:14:51
Nem állítom, hogy teljesen józan voltam, ezért is kerestünk taxit. Igazából nem is voltunk biztosak benne, hogy taxi kell, hiszen alig fél óra lett volna gyalog hazáig, de a héten már kétszer slattyogtunk haza Pestről, és nem volt kedvünk megint átbattyogni az alagúton. Mégis…..
Roger Waters Pink Floyd-basszusgitáros-énekes decemberben, az ENSZ-ben beszélt a palesztin emberek ellen Izrael állam által elkövetett bűntényekről, most pedig egy interjúban nyilatkozta azt, hogy nyílt levélben szólítja fel zenésztársait a közel-keleti ország teljes…..
napszemüveg Ray-Ban 2013. 2013.01.03 08:21:58
  3025 Ez itt a kedvencem a jövő évi Ray-Banek közül. A legnépszerűbb márka egyébként annyi újdonsággal jön ki jövőre, hogy másoknak az alapítás óta nem született ennyi modelljük. Azért is időzítettem a posztot az ünnepekre, hogy legyen idő alaposan megnézegetni;…..
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
Norbert madridi barátján keresztül értesült arról, hogy a Főtaxinál minden taxis szabadon határozza meg, hogy milyen árfolyamon vált. Egy diszpécser szerint van, aki 200 forintért számolja az eurót. Szegény taxisok! A következő taxisblokád sikerére azért nem vennénk…..
Mentolosmájkrém 2012.06.08 10:28:28
Mentolosmájkrém 2012.06.08 10:52:15
@navan: eggyel lejjebb irtam, hogy euroban.
Itt, Svedorszagban is kiirja a taxiora az euros arat es az arfolyam 8 nem pedig 9,80 es pont. Pedig az adohivatal itt is resen van am. Ahogyan azt emlitettem, a taxista közlese utan, hogy ö ennyiben valtja az eurot, az utas nem köteles elfogadni azt. Vagy fizet kartyaval, vagy van forintja. A taxis es az utas között akkor jön letre a rautalasos magatartassal valo szerzödeskötes, amikor azt mindket fel elfogadta, esetunkben a taxis megmondja mennyi az annyi es az utas rabolint, majd beul az autoba.
Mentolosmájkrém 2012.06.08 10:55:28
@AzHofi: de ott van minden ablakban, a kocsiban sok helyen. Annyi a ragacs az autokban, hogy hanyni kell töle.
Tudod, hogy egy nemreg elhunyt öreg "östaxis" becenevet "bitorlod"?
Negy eve holyagrak felfedezve, sitty-sutty kidobva minden alkatresz, zacsi a hasra, a sztóma kisse szarul megcsinalva, de muködik. Mindenki boldog, a leletek kivaloak, semmi kemo hajra es hurra optimizmus.   Ket eve egy kontrollvizsgalatnal a vizsgalo orvos jelzi, hogy a majon lat valami…..
Mentolosmájkrém 2012.05.31 13:55:17
@Mészáros Laci: cinikus valasz:menj sinternek:o)
Empatikus: javasolnam a tarsadalombiztosito problemamegoldo Endlösung nevu kommandojaba a felveteli papirjaid beadasat es ott komoly karrier befutasat.:o)))
Mentolosmájkrém 2012.05.31 14:18:54
@Turchi: mindenkinek nyugodt ebedutani cincalast kivanok, csak meglepett, hogy a soraim valakinek ennyire felkeltettek a figyelmet.
@Mészáros Laci: senki, meg a nemiszerv jelenleg rossz oldalan allo baratom sem örökletet vart volna, csak korrekt es nem szakmailag meg laikuskent is kifogasolhato dilettantizmust a kezelese soran.
Mentolosmájkrém 2012.05.31 15:27:24
@Tempus-Anh: distriktsköterska, jelentese körzeti növer, adott esetben a hölgy egyben a többiek fönöke is.
sköterska= diplomas növer
undersköterska= apoloi feladatokat ellato szaktanfolyamot vegzett növer
vårdare= apolo, betegtologato.
Most jobb? :o)
Ez barhol az nem csak nyugaton.
Az ugy egyebkent jelenleg eppen feljelentesi statusban van a Patiennämnd-nel, ez egy erdekkepviseleti szerv es valoszinuleg per lesz belöle, bar ez a betegen nem segit.
Legyen egy jó történet is, mert engem dühít, hogy mindenki picsog és panaszkodik, és csak a rosszat veszi észre. Igen, fos az egészségügy helyzete, nincs budipapír a kórházakban, de még evőeszköz sem, sok berendezés és gép régi és elavult, pénzhiány van és nyomor, de nem…..
Mentolosmájkrém 2012.05.28 15:54:00
Negy eve holyagrak felfedezve, sitty-sutty kidobva minden alkatresz, zacsi a hasra, a sztóma kisse szarul megcsinalva, de muködik. Mindenki boldog, a leletek kivaloak, semmi kemo hajra es hurra optimizmus.
Ket eve egy kontrollvizsgalatnal a vizsgalo orvos jelzi, hogy a majon lat valami elvaltozast, nem kizarhato a malignus tumor sem. Ezt a hazörzö kutya sem veszi figyelembe, megy minden a regiben tovabb. Kb. egy eve allando fulfajas, nyelesi problemak, fajdalomcsillapitas es "nem latni semmit a leleteken" hosszu honapokig.
Februarban gyakorlatilag a beteg uveghangon valo uvöltesenek hatasara ujabb vizsgalatok, amelyek hipp-hopp atteteket mutatnak ki az agyban, a csontozatban, a majon, egyszerubb lenne felsorolni, hol nem. Hat honap alatt 100 kilorol 60-ra lefogyas, a nyelesi problemak miatt szondan keresztuli taplalas es annak kijelentese, hogy semminemu kezeles nem ajanlott a beteg allapota miatt. Felelös keresesekor egymasra mutogatas es vedjuk egymas segget tipusu összezaras, palliativ egyseg naponta haromszor hazhoz. A helyi fönöver közli, hogy nem kell minden alkalommal cserelni a szondahoz tartozo csövet ki is lehet azt mosni, mindezt ugy, hogy közvetlen hasfalon keresztul valo taplalas az egyeduli megoldas. Valoszinuleg meg azt tanulta, hogy a vagott sebet ki kell egetni es szurokkal kell a csonkolt vegtagokat lezarni. Ez van. Ja, kb. meg harom honap prognosztizalt.
2012. majus SVEDORSZAG.

Nem rokon, csak jo barat , aki igy jart. Az Isten ovjon barkit attol, hogy itt komolyan beteg legyen.
Mentolosmájkrém 2012.05.28 16:07:29
@jágör68: ott a pont.
Mentö minden xaretrt egyböl? Jo, ha taxi van. Annyira, de annyira el vannak otthon tevedve a"zemberek", hogy ihaj.
A KARD Temessük újra Kádárt? 2012.05.28 09:11:00
Úgy érzem magam mintha a Roland Garroson lennék, csak kapkodom a fejem jobbról balra, balról jobbra. Egy szoboravatás ott, egy újratemetés itt, egy szálasis ott, egy terrorista itt... emberek, a normálisok elmentek nyaralni? (OFF: amúgy igen, csak már olyan régen, hogy vissza se várjuk…..
Múlt heti bejegyzésünk szerzője, Gábor eléggé kifakadt, mivel egy taxi vezetője feldühítette, ahogy előzött. Hogy tényleg jogosan-e, azt kettejükön kívül gyakorlatilag senki nem tudhatja, mivel az esetről sem fotó, sem pedig videó nem készült. A taxitársaság mindenesetre…..
Mentolosmájkrém 2012.05.05 18:31:33
@vmaast: nem kell latnod indokot, sem esszerut, sem esszerutlent. Ez a törveny es pont.
Itt Eszakon, ha okoskodsz taxissal, siman elvisz a rendör, mert itt is közszolgalatot ellato tevekenysegnek szamit a taxizas, kepzeld meg egyenruha is van, ami kötelezö.
@dr. Bubó:
a taxis is magyar ember, igy aztan ö vezet a legjobban,ö ert a focihoz, politikahoz, altalaban mindenhez jobban, mint a masik, neki van a legnagyobb farka a Beketaborban es alapbol van benne valami zsigeri gög, mint a bagzo macskaban. De megvan ez minden kedves magyarban, benned, bennem, mindenkiben. Hidd el vannak köcsög, arufeltöltök, multimanagerek, asztronautak, balettancosok es köfaragok is. Nem vagyunk egyformak, de mint az fenntebb irtam magyarok vagyunk es nem akarom ismetelni magam. Van aki elnyomja magaban az egoja ezen reszet, van aki el es van, aki visszael vele.
Tarifakerdesekbe nem mennek bele, bar ha akarod miert ne, örulök, hogy hosszas keresgeles utan megtalaltad a neked megfelelö tarsasagot.
Mentolosmájkrém 2012.05.05 19:07:53
@vmaast: eszembe jutott valami: Nem minden köcsög balettancos, de minden balettancos köcsög. Az utalt szakmak behelyettesithetöek.:o)

@dr. Bubó: az egesz orszag lop, csal, hazudik, megoldja okosba a tanyeros tv-t es sajnos nagyon kevesen ertenek valoban ahhoz, amit csinalnak. A sikertelenseget legtöbben az utakon reagaljak le.Te is fiam Brutus?:o)

A vezetes es a közlekedesi szituaciok sajnos elegge szubjektivek. A posztolo lehet, hogy faradt volt, melege, elege es tele a töke es az adott szituaciot veszelyesnek itelte meg, nemhogy önmaga, hanem az egesz Univerzum szamara, igy aztan tollat,papirt, klaviaturat ragadott es meg a kardjat is kivonta. Valoszinuleg a "kockasban" ulö sem ugy vezetett, ahogyan azt esetunk szenvedö alanya-magyarkent- elkepzelte es maris itt a vihar a biliben. Ez van. Szerintem.:O)
Mentolosmájkrém 2012.05.05 19:09:48
@Jankove: valoszinuleg a taxista lababan van 1 milla, csak ugye, Lörincze meghalt, oda a nyelvtan.
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mentolosmájkrém 2012.03.14 10:52:08
@ZF2: most nyaralni mesz haza, vagy konzerveket venni? Mellesleg pl. a Wizz-nel 32+10 kilot vihetsz/fö, az nem keves Turo Rudolf.:o)
Autot lehet berelni, kölcsönkapni valamelyik haverodtol, ha van, a taxi meg odavisz, ahova mondod.
A B-M-W(busz-metro-willamos) trio is nagyon jo adott esetben. Jo en budai vagyok, a videkieknek gondolom nehezebb hazajutni este kilenc utan.
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mentolosmájkrém 2012.02.29 11:27:22
@pán-európai romastratéga: A sved jogositvany es a sved kocsipapirok, remelem savanyu arcot varazsolnak a rend öreire. Lehet, hogy repulö lesz ebböl...
Mentolosmájkrém 2012.02.29 11:43:33
@pán-európai romastratéga: elvileg... fasza :o(
bocs, hogy teged kaptalak ki a sorbol, csak jelenleg erintett vagyok a kerdesben.
Eskuszöm a padlasseprös idöszakra kezd emlekeztetni, ami jelenleg kialakuloban van.
Füstadó nem lesz?
Manapság kedélyes téma a jeges Dunát fotózni, de milyen lehetett akkor? (via zsir.tumblr.com/ ..
Mentolosmájkrém 2012.02.16 12:18:38
@mikka: a hatterben a kutuzovi taktika egyik mintapeldajat latjuk, csak akkoriban a nemetek robbantgattak visszavonulas közben. Nem volt szep vilag akkoriban Pesten. Döglött lovak a Vermezön, bennuk az ehsegtöl felörulten turkalo emberek, romok, kosz, tetvek es hullaszag.
Emberek a Dunaban, malenkij robot, orosz kiskatonak, akik nöket eröszakolgatnak, orakat zabralnak, mert ketyeg es szabadidös tevekenysegkent az Alagut oldalaban levö helysegekben elhelyezett nemet sebesulteket irtanak ki langszoroval.
Szokas szerint a nemiszerv rossz oldalan alltunk, ahogyan tettuk ezt majdnem mindig. Altalaban olyan segget nyalunk, aminek semmi ertelme es csak budösek leszunk töle.A nemetek pont leszartak, hogy nekunk mi lenne a jo, ahogyan azutan az oroszok is 40 evig. Talan emiatt a legnagyobb unnepeink is vesztes harcok evforduloi.
Nem a magyarok vesztettek el a haborut, hanem egy-ket-szaz hulye, Horthy, Jany es az ypszilonos vezerkar aki ahhoz is debil volt, hogy a sajat nyalat megfulladas nelkul tudja rendeltetesszeruen lenyelni.
Sajnos otthon, mindig a krumpliskosar aljarol a szemet kerul felulre.
Mentolosmájkrém 2012.02.16 13:15:07
@milliliteratura: romlik a szemem.:o) A kakalint elsöre kankalinnak olvastam.

@radikalisviccek: közben kedélyesen forgatták mellkasukban a szuronyt, vagy keresgélték beleik között ázsiai szovjet testvéreink golyóit :) )
Igen pontosan igy volt a nagyfater is igy meselte.:o)))) Öt egy hirtelen jött hasmenes mentette meg ket ev Sziberiatol, a negyedoras malenykij odaig tartott a szomszedoknak. Ö sem jart jobban, a haboru utan masfel evig volt internalotaborban, mert nemet leven, nemetnek vallotta magat egy aktualis összeirasnal...
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mentolosmájkrém 2012.02.15 09:52:55
Csak erdekessegkeppen, hogy itt a Svedeknel mennyi az annyi.
Sima B 25000 sek, ha elsöre megvan minden, egy C kb. 50-60000, ez is idealis esetben ennyi, plusz vizsgadijak, ha jol emlekszem 200 korona/vizsga.
A vizsga (elmelet) szamitogepen megy, amikor vegeztel egyböl latod, hogy atmentel-e es meg is kapod ott helyben a papirt. Vizsgaidöpontot itt is nehez szerezni, mondjuk mehetsz az orszagon belul barhova, ahol van szabad hely.
Magyar jogsit, amiota EU lett Mo. siman elfogadjak, kb. 3 het mire, miutan ledtad a magyart, megjön az itteni.
Az autosiskolak itt is trukköznek, föleg az extrakkal( pluszora, taxisvizsga, taxi-vallalkozoi, stb), altalaban az atrukk, hogy megszerzik a kerdesek sorrendjet es a sok okos arab tanulo, aki esetleg a nyelvet sem nagyon beszeli, csak vakon begepeli a valaszokat. Most eppen gebasz van, mert rajöttek es uj tesztek szulettek. Kicsit meg is allt az uj egyeni vallakozok rohama a suliknal, varnak arra, hogy ujra meglegyenek a sorrendek.
Jomagam, 84-ben szereztem jogsit Obudan, az elmeletes a gyakorlat elsöre ment, oktato bacsi közölte, ö egy 10000 Ft-os celpremiumra gondolt, ha elsöre megvan minden. A nagymutter okos asszony volt ( ö allta a költsegeket) es elöre letette a boritekot. Igy aztan mosolygosan, kellemes hangulatban vezetgettuk le a kötelezöt, mi is voltunk a srac felesegeert a munkahelyen, vasaroltunk is, vagyis a hetköznapi helyzeteket gyakoroltuk.
Sajna nincs ingyen ebed sehol sem, vagyis minden penzbe kerul sajna.
Na hej då mina vänner.