Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goyamaduer

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A párbaj pont olyan volt, amilyennek vártuk, Fanni sikoltozott és ostobaságokat beszélt, saját bevallása szerint három felest tolt, attól lett a szokásosnál is extrovertáltabb. A hárpinátornak is becézett csajt Laci komoly poénokkal oltotta, a stúdió közönsége néhol sírt a…..
goyamaduer 2015.02.23 02:42:18
@_most_: Egyszerű a válasz. Mert próbálom megérteni a világot, amelyben - másokkal együtt - élek. Kíváncsi vagyok, mások hogyan éreznek, gondolkodnak, és mert próbálom megérteni, milyen vezérelvek mozgatják az életüket. Ez nem jelenti azt, hogy azonosulok is velük.
goyamaduer 2015.02.23 13:56:57
@Dorsz: Uhh...Egyetértünk. Lilu folyamatosan és vaskosan érzékelteti vélt vagy valós intellektuális fensőbbségét, tanárnősen kioktató és lekezelő. Látványosan eltávolodik a játékosoktól, mintha bizony nem a VV műsorvezetője lenne. Pedig gyanítom, nem ostorral verték, hogy vállalja el a(z egyik) hoppmester szerepét ebben a cirkuszban. Bence sokkal szimpatikusabban csinálja.
Az optikai tuning nem rossz dolog, sőt, igazán szórakoztató tud lenni, amikor lelkes ízlésficamosok szörnyeket kreálnak. Most azonban zavarban vagyok, hisz ezekről magam sem tudom eldönteni, hogy jó-vagy rossz. A múltkor írtam a moped-átépítésekről, amelyek arról szólnak, hogy…..
A birtok határára furcsa szerzetek érkeznek. Befogadod őket, vagy továbbküldöd a szomszédba? Kihez költözik a Galád Gróf, vagy Barbár Benedek? Fantasy kártyajáték, egyáltalán nem komolyan.         A 2010-es karácsonyi projekthez egy nagyon egyszerű de nagyon…..
Játékfigurát többféleképp készíthetünk. Ha valami tipikusan bábú forma figura kell, akkor vagy kiszedünk egy régi társasjáték-romból (ki nevet a végén) vagy vásárolunk a boltban fakopancs.hu/tarsasjatekok-tarsasjatek-babu-c-28_166.html , vagy magunk készítünk süthető…..
Az első (saját-)motoros szezon után végignéztem, mit kellett még venni a Honda mellé, hisz eredetileg az volt a duma, hogy olcsón fogok motorozni, hogy megérje. Mármint ne költsek többet a projektre, mint amennyit a nem autózással megspórolok. Egyszer már írtam erről, már ami a…..
goyamaduer 2010.09.12 08:42:27
@kill-r:
Igaz, hogy manapság sűrűbb a forgalom és erősebb motorok vannak, de MZ-vel is bőven lehet 90-100km/h-val menni - és esni. Mellesleg mostohaapámat egy csehszlovákiai túrán ütötte el egy figyelmetlen autós a hetvenes években, pedig neki az akkori viszonyok közt komolynak számító boxermotoros BMW-je volt, és a forgalom - mint rámutattál - töredéke a mainak. És túlélte a 30 évvel ezelőtti sisakjában, igaz, hosszú heteket töltött kórházban - de tüdősérülés miatt. Én is estem már - több métert repültem, agyrázkódás, átmeneti amnézia - szar dolog.

Ami a gyenge sisakokat illeti, abból bőséges a kínálat a MOTOROSBOLTOK polcain - olyanok is jócskán akadnak, amik nem felelnel meg az ECE szabványnak - szemben ezzel a lidlis szirszarral, ami igen. Nem az a felelőtlen, aki leírja, hogy olcsó sisakja van, ami megfelel az előírásoknak, hanem az, aki olyan felszerelést forgalmaz, ami még a megkövetelt minimumot sem üti meg.
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
goyamaduer 2010.07.14 22:35:49
@Alonso1: Ezt honnan vetted, hogy a kereszt épület? Akkor aki aranyláncon keresztet hord a nyakában, az kicsit a csigára hasonlít, aki a hátán viszi a házát? A kereszt vallási szimbólum. Eredetileg pedig egy kivégző eszköz volt.
A burka pedig, mint mondtam, elsődlegesen bizonyos etnikumok nőtagjainak jellemző viselete és egyáltalán nem általános az iszlámban. Minthogy az európai férfiak sem hordanak mind tiroli bőrnadrágot, ugyebár.
goyamaduer 2010.07.15 00:20:01
@Alonso1: Magyarország tudtommal sosem volt Nagy-Britannia vagy Franciaország gyarmata. A franciák viszont maguk jelentették ki, hogy Algéria=Franciaország. Gyakorlatilag tengerentúli megyeként kezelték az országot. Hát, a fagyi visszanyalt. Most lehet gondolkodni, hogy a volt gyarmatbirodalmakból az anyaországba költözöttekkel mit is csináljanak. Ezek ugyanis nem első generációs bevándorlók főként, hanem többségüknek már szülei és nagyszülei költöztek át.
goyamaduer 2010.07.15 00:20:05
@Alonso1: Miért, a franciákat hívta valaki Algériába? Senki nem kárhoztathatja azt, aki a gyarmatról az "anyaországba"költözött? Egy rövid idézet a wikipédiából:
"A francia politikai elit meghatározó része egészen az '50-es évek végéig azon az állásponton volt, hogy Algéria nem válhat függetlenné. Ennek az attitűdnek emlékezetes illusztrációja a későbbi szocialista államfő, az '50-es években Pierre Mendès-France kormányában belügyminiszterként szolgáló François Mitterand-tól származik: "L'Algérie, c'est la France" (Algéria = Franciaország)."

Okolhatók az arabok, amiért voltak közülük, akik ezt komolyan vették?