Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aronsatie

0 bejegyzést írt és 5096 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
aronsatie 2021.04.28 09:10:35
@jotunder: Az utóbbit semmiképp se. Hiányozna.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
aronsatie 2021.04.12 10:02:46
@Muad\\\'Dib: Egyrészt tudnunk kellene, ki mit nevez hatékonyságnak, másrészt azt is, hogy mennyire hiteles a mérés. Mindkét esetben épp elég nagy a bizonytalanság a Sinopharm esetében, a Pfizernél meg nem.
aronsatie 2021.04.12 10:31:08
@Muad\\\'Dib: Akkor sem mindegy, hogy mi a 95 és mi a 72. Emiatt a kínai pali meg se szólalt volna. Már bánja is.
aronsatie 2021.04.12 17:02:21
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: D: A C pont bekövetkezése esetén holnap reggel kiváló alkalmad nyílik a markáns vélemény kinyilvánítására.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
aronsatie 2021.04.03 07:39:14
@labrys: @deckard_r: Ebből arra következtetek, hogy a vektorokat úgy választják ki, hogy ne legyen probléma, ha ismételni kell velük az oltást, mondjuk, egy év után. Ennyi idő elég kell hogy legyen a fejlesztők szerint, hogy az immunrendszerünk már ne emlékezzen rá. Számomra ez teljesen logikus: ha az antigén, aminek a bejuttatását intéztetjük a vektorral, hatásában már lecseng (ezért akarunk újra oltani), akkor legalább akkora, de inkább nagyobb az esély, hogy a pont ennek érdekében kiválasztott vektor hatása is lecseng.
aronsatie 2021.04.03 11:35:11
@velőtanya: Igaz, végülis a Szputnyikkal kapcsolatos ellenérzések inkább csak abból eredeztethetők, hogy ha okozhat olyasmit, mint amit az AZ-nél gyanítanak, az nem derülne ki. Mint ahogy nálunk még az sem derülhet ki, hogy a kínaiból harmadik is kellhet, ha segít egyáltalán. Szerbiában úgy, tűnik, foglalkoznak a beoltottakkal legalább valamilyen szinten, ennek nálunk semmi nyoma. De hát az fejlettebb ország, nyilván.
aronsatie 2021.04.07 10:19:17
@netukki: Egyáltalán nem érthetetlen. Most még oltási győzelmet hazudhat, ezt heteken belül már nem tehetné meg, és inkább az lenne feltűnő, hogy hol a többi "keleti vakcina" és egyébként is minek.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
aronsatie 2021.03.16 13:28:55
@Külsős: Valóban kármentés. Talált valamit, amiben győzhet (látszatra legalábbis). Azóta azzal van tele a sajtója, hogy az a lényeg, hol oltottak be több embert. Mindegy mivel, bármivel. Mellékesen esetleg egy kis üzlet is lehet belőle.
aronsatie 2021.03.16 14:31:26
444.hu/2021/03/16/a-pfizer-felgyorsitja-az-eu-nak-szant-szallitasait
Ez bizony közel 1.5 millió adag/hó. Túl azon, hogy reménykeltő, érdekes lesz megfigyelni, változtat-e a "mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan" szövegen.
aronsatie 2021.03.16 23:20:39
@eszti.....: Aminek csak azért van jelentősége, mert nálunk dühöng a járvány, ahol meg le vannak maradva, mert nem szokásuk bármit csak úgy beadni, ott meg nem. Talán a járvány terjedését kellett volna megakadályozniuk, vagy legalább lassítaniuk, csak az nem sikerült. Tavasszal még 64. volt az ország halálozásban, most a hetedik. Ehhez képest mit számít, hogy amikor még kevés vakcina van mindenütt, nálunk kicsivel többet adtak be, mint másutt?
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
aronsatie 2021.02.21 11:51:49
@Kettes: De akkor mi legyen kötelező olvasmány? Már jóformán senki se olvas, így viszont nincs is megfelelő szókincse és beszélni se tud.
aronsatie 2021.02.21 17:38:09
@kemény keleti kommentelő: Testvérgyilkosság, hűtlen feleség, kísértetjárás, védtelen idős ember megölése, menyasszony őrületbe kergetése, öngyilkosság és bosszú. A végén, ahelyett hogy mindenki énekelne, (majdnem) mindenki meghal. Tiltsuk be?
aronsatie 2021.02.21 21:36:10
@Kettes: Na jó, erre csak Asimov Az ősi és felülmúlhatatlan c. esszéjét tudom felhozni, ami akkor is igaz volt, amikor írta, most meg még inkább.
      Bakó Bea az Azonnalin írt egy igen haragos cikket lockdown-ügyben. Megnéztem, és első ránézésre hülyeségnek találtam. Mintha nem lettem volna ezzel egyedül.     Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen filozófiai érveket hoznék fel arra, hogy Bakó Bea hülyeséget beszél, és arra jöttem…..
aronsatie 2021.02.01 18:45:09
@kemény keleti kommentelő: Te a konkrét intézkedéseket helyteleníted, én meg a korlátozások elengedhetetlen volta mellett érvelek. De ha már egyszer: a tömegsport is tiltva van, nem mehetek a fiaimmal teniszezni, de trénerrel játszhatunk, holott nyilván az előbbi a veszélytelenebb a járvány szempontjából. Ez hülyeség, de attól még étterembe beülni, maszk nélkül, elég hosszú időre, egyáltalán nem elengedhetetlen, viszont veszélyes.
aronsatie 2021.02.01 19:33:30
@kemény keleti kommentelő: Az iskolák bezárását helyeslem. A miséket is betiltanám. Ha lehetne, a tömegközlekedést is, de azt nem lehet.
A vendéglátósok szállítsanak házhoz, ha nincs kedvük, vagy nem tudnak, kapjanak segélyt. Annyit nem ér a megélhetésük, hogy bárki belehaljon.
Van még kérdés?
aronsatie 2021.02.01 19:34:13
@Apic: Kisszerű, nem nagyformátumú.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
aronsatie 2021.01.16 21:22:14
@Kettes: Biztos demagógnak tünök, de az a 40 milliót érő ösztöndíj több pénz, mint amit az alattvalók többsége egész életében lát. Az nem lehet, hogy nem érzi, hogy ezzel nem számolhat el, legfőképpen saját maga előtt.
aronsatie 2021.01.16 22:55:33
@Kettes: Könnyen lehet, hogy ez a helyzet, amit tippelsz. Tőlem nem is karaktergyilkolást kap, hanem a véleményemet. Ami megvan, róla is.
aronsatie 2021.01.16 23:00:15
@Muad\\\'Dib: Ez talán lehet mentség ott, de nem nálunk. Ez a fiú nem volt mindig herceg, nem született bele a jelenlegi helyzetébe. Kettesnek abban igaza van, hogy rengeteg mocskos alak van, akik sokkal rosszabbak nála. De felmenteni akkor sem tudom.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
aronsatie 2021.01.10 14:25:49
@Dickon: Talán félreérthető voltam. Nem a választásról írtam, hanem arról a veszélyről, amit Trump a jövőben jelenthet(ett volna). És amitől alighanem megszabadultunk.
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
aronsatie 2020.12.09 20:10:42
@HaKohen: De legalább aki végletesen pesszimista, azt csakis kellemes meglepetés érheti.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
aronsatie 2019.09.19 14:33:28
@Kettes: Mit gyertyát, én majdnem képes lennék ennek érdekében enkezemmel tölteni ajándék kolbászt. Majdnem.
aronsatie 2020.07.30 21:09:32
@velőtanya: Hát elég jó színész volt, ez már a Nagy balhéban is kiderült.
aronsatie 2020.12.08 14:24:14
@Kettes: Hát... Ámen.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
aronsatie 2020.12.04 20:56:01
@esernyősEvezős: Lehet, ámbár egyértelműen úgy mondta el a történetet, hogy elhitte az illetőnek, hogy pedofil. Tehát Magyarországon vagy joga van valakinek hallgatni, ha valaki hihető módon pedofilnak vallja magát (attól még a saját magáról kiállított bizonyítvány nem lesz szebb), vagy bűncselekményt követ el akkor is, ha a történet igaz, és akkor is, ha nem. Ez utóbbi elkerülése végett nem mondott nevet, rábízta a legaljadékokra, hogy egyértelműsítsenek.
aronsatie 2020.12.04 21:53:45
@rinaldo-rinaldini: Most jutott eszembe, hogy Bayer kapcsán többször elgondolkoztam már, hogy ha az árokban találnám, súlyos sebesülten, hívnék-e mentőt. Úgy tudom (tán rosszul), hogy bűncselekmény, ha nem tenném meg. Akkor az hogy lehet, hogy ha a cimborám kiönti a lelkét, és kiderül, mégpedig számomra hitelesnek tűnően, hogy pedofil, nekem mégsem kötelességem a hatóság tudomására hozni? A közlekedési baleset fontosabb?
aronsatie 2020.12.04 22:45:50
@fáskerti elvtárs: Ugyan már, marhaság. De ha egyszer mégis meglátnám az árokban Bayert, tudnám, mi a teendő. Nem hívnék mentőt, aztán ha számon kérnék, hogy elmulasztottam segítséget nyújtani, azt mondanám, hogy nem tudtam, hogy rászorul, azt hittem, hogy csak pedofil.
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
aronsatie 2020.11.30 12:04:19
@Kettes: Én arra emlékszem (mert jt írt róla), hogy Gálvölgyi rápisszegett akadémikusokra, akik nem hallgatták áhítatos csendben Gyurcsány beszédét.
aronsatie 2020.11.30 13:07:04
@jotunder: Azok a régi szép idők, amikor az elkötelezettség ilyetén megnyilvánulása még vicces volt. A mai modern időkben nem pisszegnek, hanem kicsinálnak.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
aronsatie 2020.11.28 21:48:37
@velőtanya: Azért ez meg a 4-5 hónap és itt a megváltó nyáj víziója így együtt már elég közel jár a fullba nyomott kreténséghez.
aronsatie 2020.11.28 22:11:19
@velőtanya: Hááát, nem mondom, hogy nincs hasonlóság.
aronsatie 2020.11.29 15:44:00
@incze: Mert hogy nem kedves minékünk. De így már érthető, hogy csak úgy benyögi, hogy mostanra már másfél mllióan átestek a kóron, és már csak pár hónapot kell aludni, és addigra annyian esnek át, hogy a járvány is megdöglend.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
   "The kind of populist nationalism that Hitler incarnated has been and continues to be the most deadly of modern plagues."   Amikor John Lukacs meghalt számos lap idézte ezt a mondatot nekrológjában. John Lukacs a populizmus és a nacionalizmus esküdt ellensége volt, talán ezért sem beszélnek…..
aronsatie 2020.11.07 21:59:37
@jotunder: De. Mindent elkövetett, amit csak tudott, hogy átalakítsa, kihasználja, visszaéljen vele. A rendszer erejét mutatja, hogy maradandó kárt talán nem tudott okozni, de ez nem rajta múlt.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
aronsatie 2020.11.06 19:09:16
@Muad\\\'Dib: Nem demens, legfeljebb kicsit szenilis. Trump is csak azért nem demens, mert nem sokat vesztett az eredeti szellemi képességeiből ahhoz, hogy a mostani tökkelütött szintet elérje.
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
aronsatie 2020.11.01 12:22:24
@Külsős: Ebben azért nem vagyok biztos. Nem tudom, ehhez hány ember halála kell, de biztos van az a mennyiség, amit már nem néznek el.
aronsatie 2020.11.01 17:24:27
@Barkalot: Nem hallgatott el és nem kormányember. Csak nem hallgatnak rá.
aronsatie 2020.11.02 13:41:12
@Midnight Run: Kiváló eredményt értél el. Egyetlen mondatod sem stimmel, legfeljebb ha az utolsó, aminek nincs semmi értelme.
        Szilvay Gergely vezércikkben tudatta a pártállam támogatóival Pennsylvaniában 2.9 százalékkal vezet Donald Trump.      A valóság az, hogy az Insider Advantage nevű B- os cégnek volt tegnap egy mérése, 400 valószínűsíthető szavazóval. Következtetéseket vontak le ebből a fekete szavazók…..
    Donald Trump leginkább abban bízhat, hogy a közvéleménykutatók tévednek és abban, hogy valami még történik az elkövetkező három hétben.     Megkerestem néhány "csatatér" államot.    Pennsylvania:    2016 utolsó heti kutatások :  mindenki Clinton győzelmét mérte, kivétel nélkül.  Az 538.com…..
aronsatie 2020.10.24 17:13:05
@jotunder: Trump eleve meglehetősen korlátozott eszközökkel született. De hogy az ne rajta múlt volna, hogy tavasszal az államoknak egymásra kellett licitálniuk, hogy az elégtelen mennyiségben rendelkezésre álló maszkhoz és teszthez hozzájussanak, azt kétlem. Az se valószínű, hogy pl. Floridában (meg sok más helyen), ahol a segglakója a kormányzó, és azt teszi, amit elvár tőle, ne lenne felelős a helyzetért.
aronsatie 2020.10.24 17:13:44
@mafi mushkila: na, közben megelőztél...
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
        Elkezdjük.  November harmadikán választják meg az Egyesült Államok elnökét.        Ha ma lenne az elnökválasztás  nagy valószínűséggel Joe Biden nyerné, de nem ma lesz az elnökválasztás.         A legfrissebb pollokban csak a republikánusok felé hajló Rasmussen mérte öt százalékon belül…..
aronsatie 2020.10.02 09:42:38
@velőtanya: Remélem. És legalább napi 3x2 hidroxiklorokin.
       Az ideológiai tévúton járó brit konzervatív kormány minap kiadott egy útmutatót az iskoláknak a tantervekről.  A brit konzervatív pártot 1834-ben alapították meg, amikor a magyar államfő Bonaparte Napóleon apósa volt, és nyilván nem véletlenül, Marx Károly pont 16 éves volt.  A brit…..