Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molcsa (törölt)

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valakit megkérdeznek, hogy mi jut eszébe a galamb nevű szárnyasról, akkor esetleg a Velencei Szent Márk tér galambjaira gondolhat, vagy a pályaudvarok, nagyvárosi terek, parkok homeless szárnyasaira. (Esetleg asszociatíve a padon üldögélő nyugdíjas nénikre). A galamblelkűbbeknek…..
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
Múltkor már írtunk róla, hogy a Gmail nagyobb változás előtt áll. A tízmillió felhasználóval rendelkező webmail szolgáltatás új verziója valójában nem is igazán új verzió. Arról van szó, hogy a Google-fejlesztők szabadidős Gmail-ötleteiket próbálgatják majd ki…..
Webisztán A hi5 spam marketing 2008.03.27 17:00:00
Ti nem kaptok mostanában ilyen e-maileket a hi5 social networkről?"Szeretnélek felvenni a hi5 barátaim közé. Ehhez meg kell erősítened, hogy barátok vagyunk; ha megteszed, akkor mindketten további tagokkal ismerkedhetünk meg. Kérlek, hagyd jóvá vagy utasítsd el a kérésemet az…..
Webisztán Mi a Dunbar-számod? 2008.01.12 09:12:00
Egy brit antropológus, nevezett Robin Dunbar szerint 150-nél több emberrel nem képes senki rendszeres kapcsolatot fenntartani. A WWD idéz egy másik blogot, melynek szerzője szerint a Dunbar-szám lehet 150-nél magasabb. A Dunbar-számot ma már persze elég könnyű tesztelni. Elég ha egy…..
Ahogy egyik olvasónk, AA fogalmazott reggeli emailjében a megújuló Zohóról: élet a Google Docs-on túl; egy nagyon profin összerakott online irodai alkalmazáscsomag, gyakorlatilag majdnem az MS Office szintjén. Ha lenne RSS readerük, én már költöznék is át a Google-ról...A Zoho…..
Bár már magyar utcákra is kereshetünk egy ideje a GoogleMapsen, ugyanakkor azt mindenki tudja, hogy ez a szolgáltatás közel sem teljes. Bár a főbb utak mindenhol megvannak, a részletes utcatérkép egy csomó településen hiányzik. Ide tartozik például Törökszentmiklós is, olvasom a…..
molcsa (törölt) 2007.11.22 09:45:12
tegnap terveztettem egy útvonalat a GMapsen Bp-ről Százhalombattára, és nem ismerte az új M6-ost (és az M7-est javasolta).
Viszont a
www.utvonalterv.hu/ már tudott róla.

egyébként azért volt haszna a keresésnek. először nem találta meg a várost, és akkor tudtam meg, hogy az SzáZhalombatta és nem SzáSZhalombatta :D
Egy hosszabb posttal emlékezünk majd meg az új Ubunturól. Ám amíg ez a post összejön, befutott Németh Ádám reagálása az Indexben "Adminisztrációs hiba" címen megjelent Ubuntu-tesztre. Íme. Nos, talán kezdjük a diszklémerrel: hardcore Unix-felhasználó vagyok, 1998-ban…..
Időutazás-fanok vagyunk, gyermekkorunk óta rajongunk az olyan könyvekért/filmekért, amikben valaki visszamegy valamikorra, ott eltapos egy bogarat, és mire visszatér a jelenbe, már milliomos, és övé a királylány keze. Éppen ezért fogadtuk kitörő örömmel, hogy az NBC bevásárolta…..
Kedvenc lúzer faterunk, a Simpson család fánkzabáló feje, azaz Homer Simpson olyan helyre tévedt el, amiről álmodni sem mert volna: az egyik oxfordi szótárba. A világ legnagyobb tankönyvkiadója rendszeresen frissíti ugyanis modern idézeteket tartalmazó szótárát, és a legújabb…..
A rizzn.com szerzője állítólag beszélt egy megbízható Google belsős emberrel, aki megerősítette neki, hogy valóban készül a GPhone. A hírek szerint a mobil tele lesz Google alkalmazásokkal, de nem az iPhone-nal akar majd versenyezni, hanem inkább a 100 dolláros laptopokkal. Amúgy…..
Nem tudjuk, honnét származik, és azt sem, hogy esetleg nem-e kamu. Ez az olvasói levél így is, úgy is érett a Subbára...
molcsa (törölt) 2007.07.05 10:03:36
nem biztos, hogy kamu. már régen megjelent itt: www.cloneshit.hu/2004/06/15/emke-megmondja. ott azt írják, hogy a Star magazinban jelent meg, és az ott közölt másolat sarkában tényleg szerepel a Start kiadó Geronia Kiadó neve
Webisztán Megújult a Google Docs 2007.06.27 09:47:00
A Google kiélesítette az új dokumentumkezelő felületet. (Már magyar nyelven is elérhető.) Aki a Gmailben a Documents fülre kattint, már láthatja az új ruhát. Nekem mondjuk a régi is tetszett, ez az új se rossz, úgyhogy részemről nem ez az érdekes változás. Hanem. Eddig ugye csak…..
Nohát napvilágot látott ez is. Haveri társaságban már a letartóztatás napján ki mertük jelenteni, hogy a Robin nevű srác a másik gyanúsított, és meg is írtam, hogy F. Ágnes valószínűleg a srác anyja.Szóval az Első Magyar Terrorista védekezése szerint káliumban gazdag…..
Csatlakozom Molcsához ezen három kis képpel.És akkor leírom mit is gondolok: sokan bizonygatják hogy le kell szarni a felmelegedést,  mert az mondjuk a naptevékenység miatt van. Tegyük fel, hogy nem mi tehetünk róla, bár számomra bizonyított, kétségbevonhatatlanul.Tegyük fel,…..
molcsa (törölt) 2007.05.15 11:51:09
Már írtunk a Freebase-ről korábban. Egy olyan wikiszájt, mely nem csak enciklopédia (lásd Wikipedia), hanem gyakorlatilag végtelen számú kapcsolatot létesíthetünk a különböző entryk között. A Freebase célja, hogy a felhasználók tudásával adjon hozzáadott értéket a…..
Kaptam egy ötletet arra vonatkozóan, hogy a saját hozzászólás (komment) hogyan legyen eltérő a többitől. Megkértem egy CSS-hez értő kollégát, hogy segítsen. Így sikerült az átalakítás:A megoldás aMegjelenés / Saját sablonok / CSS / Kommentek:átírása, pontosabban…..
Régi tervem volt, hogy összeállítok egy csomó szolgáltatásról egy ilyen "mi hiányzik" listát. A sok téma közt azonban néha elvesznek az ilyen ötletek. Most meg, hogy a lifehack.org meg is írta a sajátját, már ugye nem sok értelme lenne. (Na majd más szolgáltatásokra,…..
Snooker blog Második felvonás 2007.04.23 09:13:00
    Tegnap a Crucible Színházban a függöny ismét felgördült és lejátszották a második nap mérkőzéseit is. A legnagyobb csatát a két "veterán" John Parrott és Steve Davis szolgáltatta. Ez lett az első mérkőzés az idei világbajnokságon, melyben döntő…..
molcsa (törölt) 2007.04.24 06:51:55