Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carolus58

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RBuhl-né Először is szeretném cáfolni RBuhl azon kijelentését, hogy nem élveztem volna Disneylandot. Nagyon is élveztem. És csendben elárulom, hogy ő is. Láttam, amikor vigyorgott a lovas körhintán egy fehér ló hátán ülve és ő volt legbüszkébb arra, hány pontot ért el a…..
Tegnap szánkóztunk egy marha nagyot a srácokkal, furcsa volt belegondolni, hogy 1 hét múlva fürdőgatyában (vagy anélkül :-)) fogunk rohangászni a tengerparton rekkenő hőségben. Már csak 4 nap és indulunk..... indulunk Új-Zélandra vagy ahogy a helyiek hívjákAotearoa-ra.Az…..
A kubai hadseregről szóló poszt kommentjei között Jester jelezte, hogy tudomása szerint annak idején a nagyapját mintha egy különleges rendeltetésű alegységbe rántották volna be, melynek speciális feladatai lettek volna a baráti Kubában. Megkértem hát, hogy faggassa ki az ősz hadfit, hátha valami…..
Abel Santamaría Nagyításhoz katt a képre! Az Abel Santamaría és Lester Rodriguez vezette csapatok gyorsan elérték céljukat és hatalmukba kerítették a kórházat és a palotát. A Fidel Castro által irányított főcsapat azonban több ponton is pórul…..
Carolus58 2009.12.22 21:12:44
Pár gyors komment:

Az a hadnagyocska 1959 után tisztséget kapott az új kubai hadseregben is. Nem lőtték fejbe Fidelék... :)

Egy bizonyos Norberto Fuentes, Castro-féle Kuba "hivatalos írója" a 90-es évek végén írt egy könyvet a rendszerről (Dulces Guerreros Cubanos). Róla azt érdemes tudni, hogy nyakig benne volt a sűrűjében, Castro fivérek szűk környezetéhez tartozott. Zseniális a könyv. Bár rendesen elfogult Fuentes, hiszen Castroék sittre vágták és nemzetközi nyomásra engedték csak szabadon, azért leírja azt, hogy 1966-ig létezett koncentrációs tábor Kubában és több homokost végeztek ott ki 5 év alatt, mint az egész spanyol inkvízició 200 év alatt. Másrészt, Fidelnek igencsak egyedi diplomáciai szokásai voltak: Egyszer Felipe González volt spanyol miniszterelnök felszólalt valamilyen bebörtönzött kubai értelmiségiek mellett. Fidelnél kivágta a biztosítékot, hogy a rendszerrel szimpatizáló Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) vezetője és kormányfője mit hepciáskodik. Elküldte hát nagy barátját, Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót, hogy adja át neheztelő üzenetét. A párbeszéd Gabo és Felipe között meglehetősen rövid volt, hiszen szószerint ezt mondta: "Figyelj Feliope, Fidel azt üzeni, hogy te egy buzi vagy." (Oye, Felipe, dice Fidel que tú eres un maricón)

Állítólag Fuentesnek maga Gabo mesélte el a sztorit. De állítólag hasonló üzenetet kapott Panamá elnöke. Fidel se volt rest, 1972-ben amikor személyesen találkozott a Kárpátok Géniuszával, Ceaucescuval, akkor tolmácson keresztül személyesen mondta meg Nicolaenak, hogy ő is egy buzi, mert a román közeledett Robert Nixonhoz, ami Fidel számára megbocsáthatatlan árulás. "És senki sem mondta még neked, hogy egy buzi vagy? Mert te egy buzi vagy." - ¿Nunca nadie te ha dicho a ti que tú eres un maricón? Porque tú eres un maricón." A folytatás még kevésbé tűri a nyomdafestéket, így aztán csak spanyolul: "Y dile además, que nosotros sí que no creemos en Drácula ni en coñó de su madre."
Állítólag a Kárpátok géniusza bután mosolygott.
Carolus58 2009.12.22 21:16:24
@Veér Farkas:

Hmm, ez részben igaz volt 1989-ig. De azóta eltelt húsz év. A sziget túlélt pár éhinséget, mert szovjet támogatás megszűnését követően a jegyrendszer teljesen fejre állt. Nézz csak utána, hogy az a nagyon finom fogalom, hogy "Periodo especial" valójában mit jelentett az 1991-1995 közötti Kubában...
Az argentin események 1943 után érdekes fordulatot vettek. 1943-ban puccs döntötte meg Ramón Castillo kormányzatát. Castillo maga is egyfajta diktatúrát akart bevezetni, de a konzervatív párt az 1944-es választásokon nem őt, hanem a nyíltan angolpárti Robustiano Patrón Costas-t…..
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
Carolus58 2009.03.28 18:06:41
@DSI Builder:

Én arra akartam kihegyezni hozzászólásom, hogy a mai "alter" történelemszemlélet úgy minősíti az 1918 előtti Habsbug-korszakot, hogy miközben a magyarságot megnyomorító és valós múltját meghamisító hatalomnak állítja be a Habsburg-dinasztiát valahogy elfelejti azt, hogy az általa szajkozott sztereotípiák jelentős részét a "kuruc-labanc" felfogás szellemében pont az állítólag elnyomó hatalom idején fejtették ki legfelsőbb tudományos fórumokon (MTA, TTI, Történelmi Tár, Századok folyóirat stb.). Olyan személyekről van szó, akik teljes szabadsággal kutathattak és publikálhattak és akikről azóta tereket, utcákat, intézményeket neveztek el.
Én úgy vélem, hogy a magyar múltfelfogásnak az egyik legnagyobb tragédiája, hogy a történelem szakma 150 éve ugyanazokban a kódrendszerekben/tartalomban él. Az egyetlen változó az ideológiai előjel:
A kód = gonosz elnyomó Habsburgok
Az ideológiai előjel = kuruc-labanc ellentét (1848-1919), kuruc-labanc+magyar gloire 1867 után (1918-1945), Habsburgok a népek börtöne (1945-1990).
Ez a kódrendszer az elmúlt 20 évben kezdett alaposan megváltozni, de kb. újabb 20 év kell, mire az elefántcsont toronyból a laikus világ tudásába is beépül.