Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hdnctrl

21 bejegyzést írt és 1430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elindultam az állítólagosan 500 méterre lévő uszoda felé, fürdőnacit is vittem magammal. (Reggeli ébredős zenének a Johnny bude dobry meghallgatása elmaradt, mert semmilyen adást nem lehetett befogni.) A biztonság kedvéért nem vettem fel a fürdőnadrágomat, hátha nem találom meg a vizet és egész nap…..
John McClane soha nem akart hős lenni: a terroristák által elfoglalt Nakatomi Plaza szellőzőrendszerében kúszva is azon jár az esze, miért kellett neki Los Angelesbe utaznia, mikor otthon, New York-ban is lehetne. Ehhez képest atlétában, sebhelyekkel borítva, mezítláb veszi fel a harcot az állig…..
Az év egyik legmenőbb ladás-krúzolós videóját hozták össze Tolnai Márkék! Sokat kellett várni egy hasonló anyagra, de így utólag minden túlzás nélkül kijelenthetjük: megérte! A videóklipp főszereplői Turcsik Tamás és 2107-ese, mellyel a szokásos szilveszteri hungaroringi autós évadzárón indulnak…..
Trónfosztás az alsóházban és hihetetlen árak a Fekete pénteken...
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Kár, hogy a Masterchef Junior került végül a TV2 őszi struktúrájában az X-faktorral szembe, mert így biztosan lesznek sokan, akiknek tetszene a műsor  de nem jutnak el odáig, hogy erről a saját szemükkel meggyőződjenek. Ez első rész után azt gondolom, hogy a koncepció, ami a világ 29 országában…..
Napjainkban újra reneszánszukat élik a retró sorozatok a tévében! Ami nem meglepő: a nosztalgia, életünk fontos része. És van is rá igény.  Holnap például a Julieta -indul a Tv2-n, 14:45-től. Főszerepben az Esmeralda sztárja, Leticia Calderon A közmédia M3-as csatornája több százezres nézőtábort…..
Tudtad, hogy a telefonodnak vannak titkos kódjai? És azt, hogy azok milyen funkciót töltenek be? Az alap GSM időkben például ezekkel lehetett ellátni a készülék IMEI számának lekérését vagy a hívószám kijelzés tiltását. Az okostelefonokon kevésbé egyértelmű, hogy ezeket miért és hogyan érdemes…..
hdnctrl 2018.08.07 16:38:42
Ismét kapható a Retró szótár - ebből az alkalomból a TINTA blog újraközli az alábbi írást, amely eredetileg a Papiruszportal.hu-n jelent meg 2010. március 11-én.  Burget Lajos az unokáinak mesélt klasszikusok kapcsán vette észre, hogy a gyerekek az általunk kedvelt szöveg majd minden második szavát…..
Ugye, hogy nem. A magyar politikusokról a Who Is America? című szatírikus sorozat második epizódja láttán bátran kijelenthető, hogy sokkal óvatosabbak, mint amerikai kollégáik, én legalábbis nem hiszem, hogy bármelyiküket meg lehetne szívatni egy maszkban bohóckodó álorosz kommandóssal. Bezzeg Jason…..
Húsz évvel ezelőtt működött egy remek étterem Badacsonyban. Szeremley Huba volt a ház gazdája, és a helynek annyira jó volt a híre, mint manapság a szemesi Kistücsöknek. A Szt. Orbán azonban többször is üzemeltetőt váltott, majd bezárt. Még szerencse, hogy Badacsony borászai, vendéglősei, termelői…..
hdnctrl 2018.07.04 14:38:01
@nolto: közért nincs a Balatonnál.
A Balaton elképzelhetetlen lángos nélkül, s bizony e nemes étek története igencsak hajaz a magyar tenger felemelkedésére. Lángossztori néhány különleges recepttel és retró történettel a Balaton partjairól...
hdnctrl 2018.06.05 19:29:48
Egy sportközvetítés akkor működik jól, amikor felkészült, objektív kommentátorok választékosan és érthetően beszélnek a mérkőzésekről és az adott sportról, izgalmasabbá és könnyebben követhetővé téve az eseményeket a laikus nézők számára. Az információmorzsák, apró megjegyzések nagy mértékben…..
hdnctrl 2018.05.13 08:41:33
Környezetemben egyre nagyobb a pánik a dízelautókkal rendelkezők között. Van olyan, aki el akarja adni tökéletes állapotú kocsiját, mert sokat jár külföldre, és attól fél, hogy egy sor városba nem fogják beengedni. A másik a zuhanó dízelautóáraktól parázik, ezért gyorsan megszabadulna tőle (ezzel…..
... hogy 1987-ben egy őrült megpróbálta eljátszani a Vissza a Jövőbe óratornyos jelenetét? A Sand Springsben levő városháza oldalán volt egy óra, aminek a nyomai most is látszódnak a falon. Ebbe vezette bele az áramot egy közeli villanyoszlopról, majd innen a saját AMC Gremlinjébe, majd várta az…..
hdnctrl 2018.02.13 11:31:54
Néhány évente előjön valaki a repülő Delorean ötletével, itt is volt már róla szó párszor. Ezek miatt én már egy kicsit szkeptikusan állok ezekhez a dolgokhoz, de tavaly nyáron találtam egy cikket, amit most dobott elő a gép, ezért megírom. Szóval repülő Delorean,…..
Meglepően sok embernek okoz problémát mostanában az, hogy jól aludjon éjszaka. Sokan hibáztatják a képernyők vibráló fényét, a napközbeni megfeszített figyelmet vagy a koffein fogyasztási szokásokat. Mások a testmozgás hiányát...
Őszinte leszek, fogalmam sincsen, hogy mi ez, ami most jön. Egy 1991-es dokumentum, ami a DMC nevében egy kicsit fejlesztett és felújított Deloreaneket árul. Fogalmam sincsen, hogy ennek van-e bármilyen köze a valódi DMC-hez vagy sem, nem tudom, hogy lett-e ebből az egészből valami, de az biztos,…..
Élet egy Deloreannel Krak'n Town 2018.01.15 20:00:00
Továbbra is szar az idő, de ha véletlenül hétvégére nem így lesz, akkor megyek Budapestre a Krak'n townba kockulni egy kicsit Deloreannel. Ha valaki arra akar járni, akkor szóljon!..
Röviden arról, hogy miért kezdett el érdekelni ez a téma: Nagyjából egy éve kezdtem el Python programozást tanulni egy nagyszabású projekt miatt, és gyakorlásként vettem egy Raspberry Pi 3-at is, hiszen ezen az olcsó miniszámítógép gyárilag képes Python programok futtatására, és a GPIO porton…..
hdnctrl 2018.01.12 15:01:53
Élet egy Deloreannel Szép név 2018.01.08 11:00:00
Ma reggel jött a DML-en, és mivel más fontos dolog úgysincs, ezért megosztom.  Az egyik tag 1983-as születésű fiának volt egy Delora nevű osztálytársa. Igen, a Deloreanről nevezték el. Csodás hely ez az Amerika...
Végre itt a karácsony! Indul a fadíszítés, az ajándékbontogatás, és persze a nagy - kanapén kuporgós - családi tévézés. Hangolódjunk az ünnepre igazi kedvencekkel! Reszkessetek, betörők! (December 24. 21:15 TV2) "Nincs karácsony Kevin nélkül!" - tartja a népi mondás. Való igaz, hisz a hazai…..
hdnctrl 2017.12.24 00:21:21
Találtam egy 2005-ös cikket, ami az akkori PJ Grady szervizt írja le. Szerintem az akkori megállapítások jelenleg is helytállóak, kivéve az árakat, amik azóta már feljebb mentek. Idemásolom a teljes cikket, de ma csak az első felét fordítom le. Ahol a sirályszárny újra száll A long islandi PJ…..
Sosem árt, ha az ember tudja, hogy mi az igazság. Az sem baj, ha tudjuk, hogy hol vagyunk s hová tartunk, és ez az egész emberiséget érintő filozófia körbefonja az autóbuzulást is egy bizonyos kor fölött. Így hát 36. születésnapomon megleptem magam az igazsággal, beneveztem egy teljesítménymérésre a…..