Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepejoe

0 bejegyzést írt és 1233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Azt nem részletezte, hogy neki az „erős és határozott férfi” mit jelent. Hivatásos kidobóember, ami csak akkor jön elő belőle, ha kell, máskor plüsskutya?” - Az első randira ideológiai vita miatt nem került sor, ugyanis a levelezés során Posztolónk folyamatosan megtorpedózta a lány lehetetlen…..
Combat Gear Blog 19M Védőmellény 2021.06.22 09:01:46
Pepejoe 2021.08.29 17:34:11
@cavalry:
Semmilyen sisakhoz nem értek de a mocishoz igen. Leszögezhetjük, hogy a motorosbukókkal kapcsolatban a lehető legrosszabb konklúziót vontad le, amit lécc' ne is reklámozz másfelé, pláne ha nem motorozol és nem is estél 100 vagy az felett. A végén még valamelyik hülye nem veszi fel mondván, hogy felesleges.
A bukó pont, hogy a fejedet tartja egyben és az lehet, hogy már nem élsz mert ott a gerinc (nyak, legfőképpen) és a belső szervek amiket nehéz megvédeni de egy jól passzoló bukó még az alacsonyabb árkat.-ban is simán azonosítható állapotban tartja a fejedet.
Pepejoe 2021.09.07 15:03:24
@cavalry:
Kár, hogy nem tudod értelmezni. Igen, szinte csak kritikus helyzetben estem és sajnos a gyakorlatban is teszteltem, igen, lényegében azt is eltaláltad, bár a sisakok minőségbiztosítása csak igen kis szelet. Nincs diplomám.
Na mindegy, te azt írtad, hogy szét megy a feje és kész. Én meg mondtam, hogy nem megy szét.
Te katona voltál valamikor rég, azokat a sisakokat ismered. Én meg ezeket. Schumacher gagyi sielős Uvexe (?) ami se nem katonai se nem motoros, nem érinti sem a te, sem az én "köreimet", nem tudok hozzátenni semmit és te sem. Mert nem ezzel foglalkozol. Én sem. Nem baj ez.
Az, hogy az agy mit bír, egyéb kérdés (természetesen alig valamennyit bír) de én arra az egy mondatra reagáltam, hogy szét megy a feje: nem, nem megy szét. Egyben marad. Plusz: a sisakot nem azért KELL felvenni mert az állandó 0 ra megállós fejjel tompításra készülünk, (akkor ne menj a létrára sem mert ha leesel ostorcsapásos fejreeséssel, meg fogsz halni. És sisak sincs a fejeden otthon) hanem mert csúszni is lehet arcon 20 métert és abban is meg lehet halni ha csak egy ilyen alkalmával az arcsontod töröd, megvakulhatsz stb.
Ennyi van benne, nem több.
Kugi blogja 717. Vegyes fotók 7. 2016.12.02 08:03:06
A mai bejegyzésben ismét érdekes családi fotókat teszek közzé, melyeket olvasónktól, Lengyel Helgától kaptam. Köszönöm neki a képeket és az információkat! Olvasónk dédszülei: Marton István malomtulajdonos és felesége Nagy Julianna. (Síremléküket ebben a bejegyzésben közöltem.)..
Egy másfajta csatatér 1970 májusában sokkoló képriport jelent meg a Life magazinban. A háborútól megcsömörlött és a háborút továbbra is támogató olvasók most megrázó felvételekről és egy beszámolóból értesülhettek arról, hogy egyes amerikai hadikórházakban milyen állapotok uralkodnak.  A…..
A tavaly bejelentett védelmi beszerzések közül talán a Lynx KF41-es harcjármű jövendőbeli rendszeresítése volt a legnagyobb szenzáció, mivel a gyártásra idehaza fog sor kerülni. Szeptemberben már megtekinthettünk egy bemutató példányt, és részletes tájékoztató anyagot kaptunk. Azóta eltelt pár…..
Pepejoe 2021.03.13 17:00:00
@Gaudi:
Hát ennyi :D
A címbeli kérdés nem pontos: csak félig épül rágyaloglás helyett ráúszásos feltárással a fonódó, hiszen az egyik oldalról Buda szegélyezi, csak a másikról a Duna. Nem pazarlás fél vonzásterülettel építeni egy villamosvonalat? A válasz igen is meg nem is: a Batthyány tértől délre vezető rakparti…..
Pepejoe 2021.03.02 22:04:16
@Tisztességes Természettudomány:
Szomorúan kell igazat adnom, nekem is kb. ez a sejtésem. Nagy baj ez a mindent be kell építeni féle szemlélet, nehogymár átfújja a várost a szél vagy el tudjak nézni 200 métert úgy, hogy ne ütközzön a tekintetem valami falba/házba. Marina meg ezek? Szerintem túlárazott gettó, az egy lakótelep modern kivitelben. Nem értem ha valaki ezért pénzt ad (nem keveset) de nem vagyunk egyformák persze.
Pepejoe 2021.03.02 22:11:56
@midnight coder:
Így van. Rengeteg irodaházat építettünk be csak a Vácin és hasonló kérdésemre az volt a válasz, hogy azon is van lé ha építünk de azon is ha elbontani kell a cuccot mert mégsincs rá szükség. Úgyhogy nem a funkció a lényeg. :/
A másik lehetőség, hogy dugig lesznek majd magánegészségügyisekkel ezek a házak mert növekvő igény van erre és az ország/világ erre tart.
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
Pepejoe 2021.01.04 12:01:24
@Arcade Macho:
Lerúgtad volna, mi? Csak így látatlanba bárkit, gondolom. :D
Tong Po a zebrán a kisgyerkőccel.
Az gondolom elő sem fordulhat, hogy véletlenül kifogsz egy másikat, aki a gyerek szeme láttára csinál az arcodból véres pépet :D
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
Pepejoe 2020.05.25 14:03:40
@toncsi64:
:D :D :D
Közeledik Trianon 100. évfordulója, hiszen 1920 június 4-én írták alá Párizs elővárosában, a versailles -i kastélyegyüttes Grand Trianon nevű épületében, a Galerie des Cotelles egyik asztalánál a szégyenletes Trianoni békediktátumot. A szignatúrákat a Magyar Királyság két képviselője (egy minisztere…..
Pepejoe 2020.05.10 01:05:22
@dome64:
Mennyire demagóg az amit írtál...megalkuvó és...hát inkább hagyjuk.
Pepejoe 2020.05.10 11:40:22
@tireless treehugger:
Tényleg nem neked írtam. Mindenesetre én is csak azt tudom neked javasolni, hogy tágítsd az érdeklődési köröd, próbáld mások szemszögéből is megvizsgálni a téged körülvevő világot, kérd ki mások véleményét is és nem azért mert muszáj, hanem mert tényleg érdekel. Így fejlődsz majd igazán és magad is meg fogsz lepődni a végeredményen, csak legyél türelemmel, ez nem évek munkája sajnos... És ne okoskodj, ha nem vagy az, viszont törekedj azzá válni.
A kutatók időnként felülvizsgálják korábbi kutatásaik eredményeit, hogy megtudják, történt-e bennük változás. Ezt tette az a nemzetközi csapat is, amelynek munkájáról a Psychological Bulletin számolt be. Több mint 2 millió embert kérdeztek meg arról, hogy 5 különböző feladat elvégzéséhez melyik…..
Pepejoe 2020.05.07 10:34:06
@igazi hős:
Persze, lehet rendezői utasítás, természetesen semmi sem kizárt. Nem egy filmből vonom le, egy ideje feltűnt és azóta folyamatosan nézem nem csak konkrét filmekben, hanem bármiben ami onnét jön és nem feltétlenül "irányított" hogy ki-mit és hogyan tart a kezeiben.
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
Pepejoe 2020.04.05 16:15:25
@midnightcoder2:
Annyira tudtam, hogy már az első hozzászólások közt lesz valaki, ráadásul a legelső, akinek ennyire átjön a lényeg. Ja nem, nem jön át.
Az erkélyek eszmei értéke az utóbbi időben erősen felértékelődött, és várhatóan ez még jó darabig így is marad. Most olyan meghökkentő erkély kihasználási módokat gyűjtöttünk össze, amiket már valaki letesztelt, de neked még véletlenül sem ajánljuk. ;)..
A felületes szemlélő – vagyis az átlag újságolvasó – számára az első világháború végén a brit birodalom látszólag ismét ereje teljében tündökölt, s a régi idők dicsősége újra felragyogni látszott. Nagy-Britannia legyőzte, és porrá zúzta legveszélyesebb, a propaganda folyamatos sulykolása szerint…..
Az első világháború 1914 nyara és 1918 ősze között közel 10 millió halálos áldozatot követelt, mely ugyan jócskán elmarad  a második világháborúétól (melynek során kizárólag Európában 50 millió halálos áldozattal számolhatunk) azért így is iszonyatosan magas szám. Az akkoriban csak "nagy háborúként"…..
Pepejoe 2020.01.20 22:18:37
@histar007:
Azért akarják hogy direktbe és hallgatólagosan is erősítgessük meg folyamatosan, hogy nincs revansvágy mert f.snak. Na nem mintha a hatalmas seregünkkel Versaillesig menetelhetnénk de a legkisebb ország is sokat tud ártani és jobb nekik ha mindenki beáll a sorba és passzív. De nem passzív ellenálló :D
Én legalább az első és második Bécsi döntés végeredményeit szívesen látnám, meg egy kicsit Dél felé is, ha már 100 éve annyira odavoltak a nemzetiségek által rajzolható határok miatt, ez így lenne igazságos.
A világ negyedik legnagyobb sóstavának vízellátását föld alatti atomrobbantásokkal és megfordított folyásirányú folyókkal akarták feltölteni a szovjetek...
Hét tenger Dicsőség Toulonban 2019.11.26 10:23:35
Franciaország 1940-es katonai összeomlása mindenkit meglepetésként ért, még a németeket is. Korábban senki nem gondolta volna, hogy a világ egyik legerősebb fegyveres erejének tartott francia hadsereg, melyet addig mindenki legalább egyenrangúnak tartott a német hadsereggel, néhány hét alatt képes…..
A csatahajók fejlődése során a XIX. század végére kialakult a páncélzatnak az az elrendezése, mely a későbbiek során is jellemző volt ezekre a hajókra, és amely a Dreadnought után sem változott meg gyökeresen. A hajótest páncélzatának fő elemét a hajó oldalának a vízvonalon való páncélozása, az…..
Pepejoe 2020.01.29 11:01:26
@savanyújóska:
Minden tiszta! Köszi.
Ennek a casablancai esetnek utánaolvasok, érdekes lehet.
Az angolok/amerikaiak nyilván arra apelláltak, hogy nem árt, ha még egy országgal kevesebbnek vannak hadihajói, ki tudja mit hoz a jövő. Patton is le akarta nyomni az oroszokat a 2. vh. folytatásaképpen lendületből, pedig akkor még szövetségesek voltak.
Schobert Norbert egy jól menő nagyvállalkozó, aki szereti ha zajlik körülötte az élet, mert így tudja eladni a termékeit. Ráadásul most éppen szezon van, hiszen az év eleje a nagy fogadalmak ideje, szóval a marketingtahóság műfaja súlyos tízmilliókat hoz neki a konyhára. Akkor erről ennyit. Viszont…..
Pepejoe 2020.01.22 10:04:11
@Pipas:
Ebből kiindulva nem kell nyelvet sem tanulni mert tök jó azonnali fordítók lesznek, nem kell semmit sem tanulni mert ott a gugli, számolni sem, nem kell önvédelem sem mert 5 méterről lelőnek és utána erőszakolnak meg.
Az én "fajtám" ellen is volt, de ahogy mondtam, leszarom. Mindenki tartozik valamilyen bántható csoportba. Norbiféle emberek kevesek ehhez, a java része meg még ennyi publicitást sem kap. Most adunk neki épp, ha nem tűnt volna fel.
Nem, nyilván nem okés csak az ő szempontjából az, a tiédet meg lefossa és semmit nem tehetsz. Neki van nyilvánossága míg neked semmi és 0 szavad van az ügyben. Minden betűvel amit lázongásra fordítanak ellene az emberek csak olaj a tűzre az ő reklámjához és ezt ismerte fel, ez az amire számított.
Pepejoe 2020.01.22 12:51:07
@Pipas:
Szerintem nem esett le neked, hogy az azonnali fordító alatt azokról a kütyükről beszélek, amiket majd magadnál tartva a világ bármely eldugott kis falujában zökkenőmentesen kérhetsz egy kávét brióssal.
Visszatérve: az idegennyelv ismerete valóban kb. annyira egészségügyi probléma, amennyire a nők megerőszakolása-témaköröd a tárgyhoz tartozik.
Egyébként engem nem kell idézgetni, tudom mit gondoltam és mit írtam, emlékszem rá. De vissza is nézhetem. Magadat kéne visszanézni, mire-mit írtál mert azzal lehet a gond.
Pepejoe 2020.01.22 12:52:57
@midnightcoder2:
Jól látod. Sokan nem fogják fel a lényeget és nem is akarnak mögé látni.
Harrach Péter szerint 2022-ben a KDNP önállóan is bejutna a parlamentbe. A magát mostanság egyedül a bukott vasárnapi boltzárral és Semjén Zsolt vadászemlékeivel megkülönböztetni próbáló kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki. Mit gondoltok?..
Pepejoe 2020.01.18 16:58:39
@jános515: +1
Köpönyegforgató gennyládák.
 Az utolsó bejegyzésben írástudatlan parasztasszony ükanyámról írtam, és azt állítottam hogy szerintem az akkoriban az ő társadalmi osztályában szokásos életmódnak köszönhette, hogy megérte a 85.-ik életévét. Persze kellett hozzá a szerencse is, vagyis hogy ne vigye el a tüdővész vagy tüdőgüműkór…..
  Kamasz éveimben én is eldobtam néhány kis pirotechnika eszközt, azt hittem akkor, hogy ettől fasza gyerek lettem. Aztán nem sokkal később az utcán idegenek szórakozásból a lábam elé hajítottak egy petárdát. Nem vettem észre, majdnem ráléptem, a talpam alatt pár centivel robbant fel, csak a…..
Pepejoe 2020.01.11 17:10:48
@moognico:
Ez nem a normál zöld petárda. Mi az, hogy normál? Hatot durran? Ilyet nem is láttam még errefelé Bp. n. A normál (ha már ezt a szót erőltetjük) az a szintén zöld, régen Pirat márkanevű cucc, ami ugyanígy néz ki mint ez, csak rövidebb és most is bármikor bármelyik aluljáróban megkapod. És egy pezsgősüveget úgy szétvisz mint a ..csa. Meg osztálytársam középső ujjának utolsó meg gyűrűsujjának utolsó 2 percét. Ha adok neked belőle a kezedbe, természetesen a te írásos felelősségedre, meggyújthatom? De utána odébbmegyek.
Pepejoe 2020.01.18 11:09:15
@Harrdder:
Hát ezt mondom én is, úgy lekapja az ember ujját mint állat. Nem játék. Fura hogy engedélyezve van több országban is, bár engem nem zavarnak és az sem zavarna ha itt engedélyezve lenne. De megértem azt akit zavar és az állatokat is.
Az adekvát cím kis szívás, nagy szívás, M0 lett volna. Itt a szövegben talán már elmegy ez a kitétel. A tényeknek  és a helyzetnek megfelelően. Egy kemény menet motorral a decemberi őszben, ősz fejjel.  Kivételesen időre kellett mennem koradélután. Bébicsősznek pár órára. Napközben kétszer is…..
Pepejoe 2019.12.24 10:36:41
@Pierr Kardán:
Sokkal veszélyesebb. Az emberek a legkevesebbet a jobb tükröt nézik és ha a fent leírtak miatt mégis kapcsolnak, hogy közel a szembejövő és hirtelen visszarántja jobbszélre, nem fog oda nézni. És akkor simán leesel a korláton át pár emelettel lejjebb. Egy bicajos majdnem így járt, szerencséjére rá tudott feküdni a korlátra. Pedig neki még nem is tilos jobbról előzni. A másik, hogy ez nem roller hogy fél méteren 90 fokot fordul és kimehetsz a sáv túlfelére, egymás mögött áll a sok nyomi a dugóban + képtelenek egymás mögött állni, lépcsőben vannak, kettővel odébb meg balról kéne előzni. Ha nem is túlságosan kihúzódnának a jobbszélre (ha már úgyis egyhelyben állnak), minden egynyomon haladó úgy elférne sávon belül, hogy a közelében nincs a zárónak. Ez rengeteg úton előfordul. Ennyit akartam csak sugallni.
Pepejoe 2019.12.25 00:38:40
@Motorosok Jobbra:
Álló autóról beszélek.
Jobbról és balról is előzhetek de úgy gondolom, hogy balról a logikusabb és biztonságosabb is mert jobbról előzéskor a jobb kezemnél egy szakadék van (ebben az esetben de bármivel behelyettesíthető), amit távol tartanék és nem zárnám be jobb szélre magam mindent vagy semmit alapon. Pláne bizalmi elv alapján.
A Kresz szerint (25$) jobbra tarts van az autóknak is tehát elméletileg nem is jöhetne ki máshogyabban a történet, (ha jobbra tarts van és megáll a sor, bemész a felezőhöz megállni? Értelmetlen) mint hogy balról előzök, ahol a haladási irányomban és a szembejövőben haladó is láthat (legalábbis feltűnőbb).
Az a civil rendőrös videó jó nagy p.csség, nem szeretem a taxisokat de 1 métert érintette a foegalomtól elzárt területet és kiszedték, valaki érintette a buszsávot és kiszedték, a bicajos 50k.-t kapott mert lépésben átment egy zebrán a gyalogok mögött. Erről ennyit.
Az autósok NEM figyelnek jobbszélt. 20-25k. km.-t megyek évente csak motorral és bizton állíthatom.
1676 június 29-én 15 ezer dán katona szállt partra Helsingborgnál. A svéd hadsereg nagy része az északi német tartományokban rekedt, és mivel a vizeket a dán-holland flotta ellenőrizte, onnan visszaszállítani már nem lehetett őket. A szóban forgó három tartományban összesen mindössze ötezer svéd…..
Az első világháborút követően a legtöbb kis és közepes haditengerészethez hasonlóan az olasz flotta sem engedhette meg magának nagy hadihajók építését. A súlyos gazdasági nehézségek közepette nem jutott pénz nagy flottafejlesztésekre, s az olaszok, a többiekhez hasonlóan, már csak kényszerből is…..