Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepejoe

0 bejegyzést írt és 1262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Méltányosság Mindjárt vége? 2022.05.09 14:51:24
A hosszú ideig regnáló kormányok diktatúrához vezetnek. A NER-hez hasonló rendszerek pedig viszonylag hamar elbuknak. Két tévhit, amiket Rajnai Gergely blogbejegyzésében cáfol...
Pepejoe 2022.05.09 20:40:17
@ulpius66:
gyurcsányi azt nem az MSZP kormányzására mondta, hanem úgy en bloc az egész Parlamentre.
Lényeges az egész beszédet egyben értelmezni.
Szívesen!
Méltó búcsú. Ötödik éve, hogy velünk van az "új" Insignia, amely meglepően öregnek tűnik, és éppen ezért édes egyvelege a modern és a tegnapi technikának. Tegnapi, mert még "csak" azzal sem fáradtak, hogy valami kamu hibridizációval vakítsanak. Lassan napját sem tudom már annak, mikor volt nálam…..
A pasi ügyesen taktikázik, mert ha a barátnője javasol valamit, ő nem utasítja el kapásból, hanem azt mondja, aludjunk rá egyet. Lehet, hogy nyomasztja az elköteleződés gondolata is, hiszen ez a kapcsolat megragadt a közösen töltött hétvégék szintjén.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Pepejoe 2022.04.14 01:34:35
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
Pepejoe 2022.04.11 15:38:19
@kvp:
Ennek ha csak az 10% a meg tudna valósulni 50 év alatt, máris csodálkoznék.
Hogy miért? Mert emberek vagyunk, ezen a bolygón ilyen lények laknak.
Én nem is tudom, mit ért el az emberiség csak az elmúlt 100 évben közös (de inkább valaha) és nagyon nagy arányú egyetértéssel valami olyan témában, ami tényleg globális. Na ezen gondolkodni fogok de azt hiszem, nem lesz példa, ami mondjuk elég szomorú.
Hét tenger A La Plata-i csata 4. 2020.12.28 11:40:58
A három vontatón összezsúfolt kimerült, éhes, elcsüggedt tengerészek másnap reggel érkeztek meg az argentin fővárosba, ahol azonban korántsem várta őket olyan baráti fogadtatás, amilyet reméltek. Langsdorff abban bízott, az argentin hatóságok hajótöröttként fogják majd kezelni őket, és lehetővé…..
Pepejoe 2022.04.05 16:04:06
Érdekes volt itt sok mindenki katonaélményeit olvasni. Az én ismerőseim szintén ilyenekről számoltak be.
Nos, ahogy én jártam: a kiképző AMD után amivel valóban keveset lőttem, úgy emlékszem 5+1+1 et és néhány vakot, egy vadiúj (szó szerint) AMMSZ-kaptam én és a surcitársak a században. Ezzel majdnem egész 7 azaz hét teli tártáskát lőttem el, ebben benne vannak az éjszakai lövészetek és egyéb alkalmak is. A hozzávaló bajonettet amit külön elzárva tartottak és külön aláírással lehetett magadhoz venni, sikerült megdurrantanom a megfelelő ember korrumpálásával. Rengeteget "sétáltunk", kopaszként és gumiként nem volt ritka a heti 2x25 km. Öregként felváltva mentünk az újakkal, ezért az már nem volt gáz. Az első pár bakancsom használt volt és felemás, azt nem volt nehéz kukáig használni de utána még két párat vadiújat küldtem szemétre. Polírsima lett a talpuk és szétrepedtek oldalt. Mivel volt hogy eláztak a nagy kúszásmászásban és váltó híján nem volt idő boxolni, az sem tett jót. A parancsnokaim jók voltak de csak a szűkebb körben lévőkkel találkoztunk. Ez kb. 5 fő. Felnéztem rájuk. Szolgálatból csak a fegyverest adtuk mi és persze az Aeg. et, Üh stól persze. De ezeket nyilván sokat. Volt a nevemen egy felújított világoszöld Ural de mivel sofőrből volt elég és nem is az volt a beosztásom, keveset mentem vele. Azért kapott szinte mindenki járművet, hogy mindre legyen valaki, aki néha ránéz a telephelyen. Mert viszont voltak közalkalmazott szerelők a javítóban és vittek volna eztazt. Oda is mentem üres perceimben mert max. az volt. Szakmám miatt a javítószázadhoz kerültem, tehát ha épp nem valamerre kiképzésen, sétálni vagy határt megerősíteni voltunk, automatikusan a műhelyben kellett jelentkezni a KÖTELEZŐ reggeli után, ami egyébként jó volt és a kantinos az isleren meg pár apróságon kívül nem sok mindent értékesített emiatt. Reggeli után műhely és bizony mindig volt meló dögivel. A századszinten napközben tartózkodni tilos volt, csak az őrtartalék lehetett ott (ő viszont nem mehetett el, felhozták neki a kaját) és persze a belszolg. Szívatást, ilyesmit, a könnyebb és viccesebb dolgokon kívül amiket a hivatásosok is elnéztek ha megtudták, szigorúan büntették. Volt aki ügyészségre került mert nem értette ezt az egyszerű szabályt. Az alvás szent dolog volt és a szolgálatban lévőkön mindenkinek járt, nem volt éjszakai FELESLEGES hepaj vagy gyorsan mosd fel a folyosót-sztori. Ha kiderült és kiderült volna, az elkövető bajba kerül és a belszolg. is, az is aki épp pihenőn van/volt mert nem tett semmit.
A körletbe semmi személyeset nem lehetett tenni látható helyre. A szekrény persze privát de ott is csak dobozban. (mert ugye lehet rovancs vagy csak szemle, annak a kinézetének pedig szabályszerűnek kell lennie). Takarítani mindenkinek kell, az öregeknek is (nyilván a wc t lepattintották) de semmi feleslegeset, nem is kaptunk annyi takarítószert hogy habparty meg ilyesmi lehessen.
Mivel mind egyformák vagyunk hiába ki mennyi ideje van ott, minden ágynak egyformának kell lennie minden szempontból, különösebb extrák nélkül. Az öregeknek hallgatólagosan lehetett az ágy mellett egy kis szőnyeg. A falakon poszter, bármi tilos. Az ajtó mellett volt egy fénykép az adott körletről, na úgy kellett kinéznie. Puritán. De volt nyugi, békénhagytak, volt alvás alvásidőben, jó kaja és ha megtetted a dolgodat, aránylag sokszor mehettél haza hétvégére. Kifizették a kajádat ha otthon vagy, zsold persze kevés, ez van, lövészversenyre mehettél, nem volt unalom. Rengeteg technikával találkozhattál, így úgy de a fiatalabb tisztek segítségével kipróbálhattad. A fegyvereket is. A legkomolyabb a BTR toronygéppuskája volt. Az alatt szerintem minden volt a kezemben, ami elérhető volt. Szintén hallgatólagosan támogatták is az ilyesmit. Semmi más nem kell ezen kívül egy fiatal sorkatonának.
Szóval volt ilyen alakulat is a 90 es években. Sajnálom, aki rossz helyre került és kimaradt ebből.
 Az 1950-es évek óta nem volt ilyen rossz helyzetben a brit gazdaság...
Ritkán Látható Történelem interaktív előadás! Részletek a poszt végén! GYERE EL! A szokásos Napi érdekes helyett most egy felélesztett sorozat jön mára. Ennek prózai oka van, nem volt időm elkészíteni a posztot, ez pedig készen volt, és tudom, hogy ezt az összeállítást is kedvelitek. Jöjjön…..
Pepejoe 2022.03.21 13:53:52
@jamboox:
Tudományos oka volt Hirosimának. Homogén városszerkezet, hegyekkel körülvéve, sok lakossal, zsúfoltan.
Ideális tesztpálya. + mivel már egyértelmű volt a győzelem, egy olyan hely kellett, ami a későbbi terveknek nincs útban (amerikaizálás, kapitalizmus).
Amúgy én úgy tudom, Drezdával is ez volt a terv, ezért csinálták a durva napalmtámadásokat mert az szimulálta a legjobban az atomot. Ott is a városi környezet volt a vonzó, meg a mi megmutatjuk ott, ahol mindenki látja. Szerencsére rájöttek, hogy ezt már nem kéne Európa közepén, pedig főleg a későbbi ellenség, az oroszok jól látták volna az biztos.
Pepejoe 2022.03.21 14:40:02
@omron:
Régimódi termonukleáris fegyóba kellett trícium.
Pepejoe 2022.03.21 16:04:17
@J.László:
Hát azért egy termon. fegyver magasabb kategóriás cucc, kb. mintha nem egy vacak Porsche hanem egy Ferrari kulcsát tennéd le az asztalra. Pedig az első sem szar.
Környezeti szempontból is jobb, mivel nem fissziós hanem fúziós fegyver, sokkal nagyobbat pukkan, kevesebb is elég, nagyobbat pusztít mert inkább a hővel operál. Szerintem sokkal tisztább, sokkal kisebb a kiszóródás, kisebb a szennyezés, marad némi jövő :/
Meg hát ez az evolúciója a fegyverkezésnek, mindig jobb kell, gondolom D.Afrikában is már nézelődtek a jövőbe. Úgyhogy jaja, nem volt elég nekik szerintem.
Archiregnum Ukrán-Orosz egyveleg 2022.03.15 22:38:55
Megtörtént, amire kevesen számítottak(, én sem): Oroszország konvencionális háborút indított Ukrajna ellen. Nincs több móka földből kinövő zsoldosokkal, kis zöld emberekkel, mondvacsinált szakadár népköztársaságokkal:  "különleges katonai műveletek" címszóval megindult a teljes(, mínusz atom és…..
Pepejoe 2022.03.17 21:09:06
Szerintem nincs itt semmi kül. látnivaló.
Putyin egy demens öreg bácsi. Azt akarta hallani, hogy mi vagyunk a legfaszábbak. Az emberei pedig megmondták neki hogy Csúcsgóré, mi vagyunk a legfaszábbak. Ő meg elhitte. Aztán odaküldte a sok tizenéves takonygombócot egy olyan haditechnikával, amiben még én is ültem huszonévvel ezelőtt. Mert mi vagyunk a legfaszábbak. Én elhiszem, hogy van neki csúcs is, csak arra szükség van a keleti végeken mert most ugye "cimbik" a Mao-leszármazottakkal, csak hát egyébként néha azokkal is fel-felcsattan némi civakodás, pár egész nagy terület jó lenne ha Kínához tartozna, történelmi alapon (szerintük). Szóval oda is kell egy kis katonaság, jó cuccal. És ez a baj, hogy nincs köztes ereje számottevően, van ez a gagyi, meg van ugye a piros gomb. Azt nem tudja megnyomni ha jól sejtem mert valaki közbe fog lépni, egy olyan, aki nem akar a föld alá költözni 1-2 ezer évre, hanem yachton meg stb n akarja veretni a pöcsét egy modellel.
Szar putyinnak mert nem tud elszámolni ezzel a háborúval és ugyan be akarta magát írni a törikönyvbe, viszont háborús bűnösként fogják beírni és vagy kap egy golyót/mehet rehabra önkéntesen a dácsába vagy a saját cimbijei fogják a magánrepcsin elvinni Hágába élve vagy halva. (szerintem halva mert egy olyan per az egész ország égése)
Ez a 2 legfontosabb sejtésem. Az biztos, hogy az országot kifingatta gazdaságilag és a serege is bukó. A demonstrálás zsákutca lett, a nagy soviet army egy komolyabb afrikai ország szintje kb. Most már ez sem lesz a kezében kártyának.
  Azt mondják egy kép felér ezer szóval. Bizony ez sokszor igaz. Itt van ez a fotó is. Az ENSZ ülésén az összes jelenlévő képviselő felállt az orosz külügyminiszer, Szergej Lavrov videós beszéde alatt és kivonult a teremből. Szó szerint faképnél hagyták a világ legnagyobb és egyik legerősebb…..
Pepejoe 2022.03.02 15:28:12
Nem tudni, hogy mennyire egyszerű feléjük gombokat nyomogatni. A legfontosabb pillanatban (ha nem ellentámadásról van szó) szerintem levágná a nyomkodós ujját valami józanéletű.
Az biztos, hogy ez a demens bácsi nagyon elcellázta a dolgot. Pár éve még az Év Emberét akarták csinálni belőle meg Nobel-békedíj, most meg egy frusztrált Herpeszes Ödönkét csinált magából és a világ perifériáján kívülre tette 10 méterrel az országát. Azt az országot, ami így úgy de kezdte összekapni magát a 90 es igen húzós évek után. Ezért nagyon fogják utálni és nem lehet mindenkit böribe hajítani a tüntetésekről. Nem lenne csoda, ha valaki eltüntetné vagy érdemei elismerése mellett szanatóriumba kerülne mondjuk abba a vidéki dácsába. Vagy ott van még az, hogy a saját oligarchás barátai dobják el a magánrepcsijükön Hágába, amikor nem tudja őket kárpótolni a kiesett pénzeik miatt.
Ráadásul ez a ruszki sereg egy vicc. Tizenhuszonéves taknyok, talán még nőt sem láttak belülről + kivénhedt technikán csapatják az úton. Ez demoralizáló lehet, az otthontól távol. Ellenben az ukránok otthon vannak.
Ráadásul az ukrán ugyanolyan elvetemült mint az orosz, miből gondolták, hogy ez az egész story menni fog és összejöhet?
Én egyik csapatot sem szívlelem se családi, se történelmi okokból de arra nincs mentség, hogy direktbe lakótelepeket lövünk a precíziós Graddal (nagyon nem precíz), ilyet már nem csinálunk. És most Putyin kalapja alá be fogják tenni a többi 100 millió oroszt.
Mizantróp Az oroszok Vietnamja 2022.02.27 22:23:51
Az orosz hadsereg 4 napja támadja folyamatosan teljes erőbedobással Ukrajnát, egyelőre nem sok eredménnyel. Amit 4 háborús nap után ugyanis a világ második legnagyobb és legfejlettebb hadserege fel tud mutatni az két közepes méretű város elfoglalása, Melitopol és Nova Kakhovka bevétele. Ennyi.…..
Pepejoe 2022.02.28 20:15:03
@zia77:
Jugoszlávia és utána a maradéka nem Európában van/volt? Miért nyomatja mindenki ezt a 75 év baromságot, amikor nem annyi?
Értem, hogy jól hangzik, csak nem igaz.
Ha pontosak akarunk lenni, akkor 46 év egyszer, utána pedig mondjuk 13 év telt el, aztán ha úgy vesszük hogy az véget ért pedig nem, akkor mondjuk 8 év. Milyen 75?
Ki ez a matekzseni, aki ezt elhintette pár napja?
Oroszország ezt a háborút nem nyerheti meg az egész világ ellen. A Nyugat felébredt, és a csip-csup ügyekkel töltött tespedtségét gyorsan lerázta. Csak pénzt és lőszert küldhet, illetve szankcionálhat, ami ennél is több lenne, azt világháborúnak hívják. Putyin, ez a legjobb tippem, úgy számolta,…..
Pepejoe 2022.02.28 20:00:09
Putyinék bukni fogják ezt a kocsmai bunyót, komoly arcvesztéssel fog tudni csak kijönni belőle. Talán még az "állásába" is kerülhet, ha megszűnik a háta mögötti támogatás. Hamar mást tesznek a helyébe és mehet önkéntes száműzetésbe.
Nem halad úgy ez a project, mint kéne, mint ahogy eltervezte. Az ukránok legalább olyan csökönyösek mint az összes szláv nép. Ezzel számolni kellett volna, viszont nem lehet mindenkit kinyírni, aki fellép ellenük. (ugye azt mondták, hogy akinél nincs fegyver, aki nem harcol ellenük, azt elengedik) Na de ha x millióan fellépnek, akkor kinyírnának ennyi embert? Az nagyon gáz lenne, messzemenően kizárnák magukat az oroszok a világ dolgaiból és sosem bocsátanák meg nekik, ahogy a németeknek sem. Putyin körül feltűnne valaki, aki golyót repít a fejébe. Vagy "agyvérzést" kap mint Sztálin A tömeg tiltakozása is elsöpörné.
Az biztos, hogy a főnök elcellázta magát, benézte a szitut. Ez kb. Afganisztán neki. Ráadásul a fegyverek és az emberek is ugyanaz a szitu. BTR meg BRDM meg BMP. Úgy látom a képeken. O.k., van a Specnaz, az a pár száz fő, elfogynak majd és ők nem a civilek keresésére vannak ott. És ugyanaz a jellemzően motiválatlan sereg sorozottakkal, tizenhuszonéves taknyokkal, akik még nem is dugtak tán életükben. És ugyanaz az "utánpótlás". Amúgy meg tökmindegy, kinek van igaza a két fél közül. Egyik nép sem a kedvencem onnan. De akkor már inkább az ukránok, bár a körmöm tépik.
Az elmúlt napok történései miatt többen kérdeztétek, mit javaslok, ha nektek is hirtelen el kell hagyni az otthonotok, hogyan tudjátok a leggyorsabban magatokkal vinni a cicátok? Ez most nagyon aktuális, hiszen a szomszéd országból hozzánk is menekülnek a háború elől, és ugyan minket egyelőre ez nem…..
Pepejoe 2022.02.28 19:24:15
Európa északkeleti részén, a Barents- és a Kara-tenger vize között helyezkedik el egy közel Magyarország méretű szigetcsoport; a két nagyobb és számtalan kisebb földdarabból álló csoport egy lenne a megannyi, érdeklődésre számot nem tartó sarkvidéki szigetvilágból, ha az 1950-es években a…..
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
Pepejoe 2022.02.12 17:01:36
@gigabursch:
Kapcsold ki. Hm?
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
Pepejoe 2022.02.03 19:46:44
Hát én nem vagyok egy szépfiú de régen mindig csinos barátnőim voltak, akikre elismerően bólintottak.
Én amolyan szálkás-inas srác vagyok voltam mindig, aki bármit bármikor bármennyit megzabálhat, a melón kívül semmit nem kell csinálni, hogy kockás legyen. Akikkel nem jöttem össze, az részükről kimondva is azért volt mert nincs velem baj de ő olyan húzósabb kinézetű 90-100 kilós embert akar az én magasságommal mert az komoly. Hát én nem tudok olyan lenni + nekem meg Lea Sedoux meg Kate Beckinsale-féle jön be de te valamiért megtetszettél és rendes normálisnak tűntél eddig!!!, annak ellenére hogy kb. 1 súlyban vagyunk, csak te mondjuk 165 én meg 187 magas vagyok. :)
Szóval elküldtek párszor de máskor meg ha megtiszteltek és figyelmet kaptam pár szót váltani bármi témáról, akkor sokszor már nem volt lényeg számára a többi ott ülő barátnője meg barátja, hanem véletlenül ő is akkor megy ki cigizni, amikor én és 1-2 ilyen kör után már a mellettem lévő széken talál helyet. Mert pont ott van hely. Én ezt akkor már kitüntetésnek vettem régen és így kezeltem, hogy ez a hölgy már kicsit másabb mint a helyiségben lévő többi. Ez gonolom látszott is rajtam.
Szerintem mi vékonyak az első percekben komoly hátrányban vagyunk a "normál" testalkatúakkal vagy kigyúrtakkal szemben de ezt egálba lehet hozni ha amúgy nem vagy rondább az ördögnél és valahogy eljutsz addig, hogy meg tudj nyilvánulni. Akkor nekik annyi, hiába hangosabbak vagy "szebbek". A baj akkor van, ha értelmesek is mert ezesetben társaságot kell váltani. :D
Valami olyan következik, amiben van igazságtartalom... amolyan gondolat, ami megfogant bennem és tovább folytattam. Vigyázat, nyomokban igazságot tartalmaz! Egy újabb nap, amikor nem számít, esik vagy fúj? Csak az számít, hogy időben beérjen az ember a munkába. A többi mellékes. Ezt sikeresen…..
Pepejoe 2022.01.16 23:12:22
@Nancsibacsi:
Lehet, hogy sosem dolgozott benne vagy csak régen.
Akkor meg semmire nem megy vele...
„Mindig pedzegette, hogy elég nagy a házam, elférne itt ő is. Ekkor már szólt bennem egy vészjelző, és nemet mondtam” – Egy meg nem adott kölcsönt nem ellensúlyoz az, ha a pasi halk szavú és alapvetően kedves.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Amikor 1939 augusztusának végén Németország és a Szovjetunió megnemtámadási szerződést kötött egymással, a szerződés titkos záradékában rögzítették az érdekszféráik határát. Ennek megfelelően az addig független balti köztársaságok és Finnország a szovjet érdekkörbe kerültek - anélkül, hogy az…..
Március 31-én, 4 és fél év után ismét megszűnik a magyar MTV. Helyére az európai MTV European kerül...
Pepejoe 2022.01.10 07:54:50