Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sapiens

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
sapiens 2013.11.22 11:08:36
@kispufi: "lámpaoszlopra, bélrendszeréből tör elő, szájbalökött nyanya, heller-féle génállomány, vénasszony, halálhír mint reménybeli esemény..." - és még HÁ túlzott, mi?
"nóvánvázsútid" - ennyit a nyelvi felkészültségedről.
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
sapiens 2013.08.11 18:33:06
@lajafix1: "Egy ország gazdaságát nem a dev spekulánsai szabják meg." - dönthetnél, nagyarcú, hogy most gazdasági folyamatokra vagy spekulánsokra mutogatsz. Eccer ide, eccer oda: csúnya spílerkedés, lebukol.
sapiens 2013.08.11 18:38:55
@lajafix1: "Áruld már el mennyi jövedelmadót fizetsz, szeretném tudni, hogy ennyi észhez mi társul?" - és dugni nem akarnál velem?
sapiens 2013.08.11 19:35:34
@Budai Andris: "Most már itt a lehűlés, lehet újra rátenni a szűkítőt :)" - a végén az a szmájli mutatja azt a végtelen cinizmust, ami a narancsködösöket (és a szövetséges jobbikosokat) jellemzi. Próbálnád ezt egy civilizált európai portálon...De hát ez itt tényleg inkább Félázsia.
Az egész ügy, amennyire rekonstruálni tudjuk, egy aránylag tipikus munkahelyi konfliktusból nőtt ki. Egy jó képességű és ambíciózus fiatalember, bizonyos Demeter Tamás úgy érezte, hogy munkahelyének — a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének — szakmai…..
Csak 45 ezer ember, azaz a tévénéző lakosság 2,5 százaléka volt kíváncsi Vágó István saját fejlesztésű, százmillió forintba kerülő kvízműsorára, a Story4 tévécsatornán futó ÁtVágóra, állítja a mai Blikk egy produkcióközeli, névtelen informátorra…..
sapiens 2012.06.29 15:24:36
@Tusán: Az azért nem úgy van, hogy valaki kitalál valamit, oszt' a StoryTV haptákba áll és megvalósítja! Ha nem tetszett volna nekik, nem engedik - ez ilyen egyszerű.
sapiens 2012.06.29 15:26:57
@Dr. K.H.G.: Egyetértek, nekem is tetszett. Abszolút unikum volt a sivár média-palettán. És egyáltalán: miért bukott volna meg? Mert a Blikk azt írta? Nem ez volna az egyetlen hazugsága - persze a konkurencia aknamunkáját se zárnám ki...
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
sapiens 2011.08.05 10:05:08
@midnight coder: "annak hogy az észcentrikus dolgok helyett a gagyi uralkodott el a médiában (is) az egyik fő oka a Vágó által támogatottt politikai/szellemi irányzat." - több mint egy éve nem az az irányzat van hatalmon. Változtatott valamit a fülkeforradalmi 2/3 e téren?
sapiens 2011.08.05 12:26:19
@high up!: "Ami meg Vágópifti müveltségét illeti: aki odaszegödik a gyúrtcsányi komcsikhoz hülyegyereknek, az köbuta!! Nem is értelmiségi ez, hanem agyhalott."

Magyarország, 2011. Petrocelli: most boldog vagy?
sapiens 2011.08.05 12:31:12
@sapiens: Az "agyhalottról" egy emlékeztető:

"Vágó István a legnépszerűbb sztár Magyarországon"

www.premierfilm.hu/hir/010110271474_vago_istvan_a_legnepszerubb_sztar_magyarorszagon.html
Gréczyblog 8 év - és 860 nap 2011.07.31 09:43:00
Izgalmas ősz ígérkezik a magyar belpolitikában. A Fidesz még egy utolsó rohamot indít Gyurcsány Ferenc ellen, miközben tízezrek tüntetnek majd az utcákon - Orbán Viktor ellen. Szíjjártó Péter azt mondja, senkinek nincs joga megkérdőjelezni a magyar választók tavaly tavaszi…..
Ti melyik hangutánzó szóval írnátok le egy autó hangját? Brümm? Vrümm? Brrrrr? Vrrrrrr? Akkor ti sem ma kezdtétek a matchboxozás! Egy mai kisgyereknek azonban már egészen mást jelent az autó, és elképzelhető, hogy a filmben ábrázolt jelenet néhány év múlva már általánossá…..
Gréczyblog Vezérelvű csk 2011.05.20 10:03:00
Nézem, ahogy terebélyesedik egy álvita az MSZP-n belül. Ez nem más, mint hogy vezérre van-e szüksége a magyar baloldalnak, vagy csapatkapitányra? Értelmetlen felvetés. Minden csapatkapitány azért viseli a karszalagot, mert ő a vezér, de jó, legyen: a vezető. Az az ember a pályán,…..
Dominique Strauss-Kahn 2008-ban a Magyarországnak nyújtott segéllyel is erőszakoskodott. A Nemzetközi Valutaalap hétvégén letartóztatott vezetője nem először követett el szexuális erőszakot. Egy neve kikockázását kérő egykori pénzügyminisztériumi vezető  a…..
sapiens 2011.05.16 18:47:07
Egy korábbi hozzászólásomban azt írtam, hogy "...a Medgyessy-Gyurcsány kormányok teljesítménye az elmúlt húsz év legrosszabb teljesítménye volt. Pont. Nincs de, nincs egyrésztmásrészt, mihezképest. Abszolút rossz volt, ever. Személy szerint kétlem, hogy a következő húsz…..
sapiens 2011.05.06 08:59:14
@Kettes: "Gyurcsány ciki. Überciki." Ilyesmire egy kétbites fórumozó is képes. Egy posztírónak ezt a tőmondatot illene valami - a léha cinizmuson túli - tartalommal megtölteni. Az "áfa-csökkentés majd visszaemelés"-en kívül ilyesmit nem olvastam, csak bombasztikus jelzőket. Hol vannak az állítmányok?
sapiens 2011.05.06 09:04:31
@Kettes: "Ha nincs beszéd, akkor nincsenek zavargások" - ezt a marhaságot! Már 2002-ben hazaárulózók csapata fogadta a Medgyessy által vezetett frakciót a Parlament bejáratánál! Az Erzsébet-híd lezárása is jóval az őszödi beszéd előtt történt! Miről beszélsz?

"De bevallani a elkúrást, majd folytatni?" - ez sem igaz, és ezt te is tudod. Nem folytatta az elkúrást. 2006-ban elindult a stabilizáció, és a reformok is megvalósultak VOLNA, ha nem fekszik keresztbe a Fidesz, az Alkotmánybíróság és a saját pártja.
sapiens 2011.05.06 10:44:31
@Kettes: "A politikai siker a népszerűségen és a hitelességen múlik. Gyurcsánynak egyik sincs. Engem nem érdekel, hogy miért..." - ha érdekelne, elmondanám, hogy főleg az olyanok miatt, mint te. Akik csak az ostoba Fidesz-mantrákat tudják hajtogatni, hogy bizonygassák a függetlenségüket.

Egy demokrata és egy antidemokrata között kell választani. Az egyik bűne szerinted egy zárt körben elmondott, indulatos beszéd, míg a másiké egy előre megfontolt, sunyi és hazug antiliberális ellenforradalom. És te még mindig azzal vagy elfoglalva, hogy ez az ember "ciki"... Kétségtelenül jobban megragad a jelző, mint egy állandó (kívülről és belülről jövő) össztűzben végrehajtott kormányzás alapos elemzése. De hát ahhoz többet kellene dolgozni - és főleg gondolkozni.
Mandiner blog ezacsapatkemeny.gif 2011.04.16 19:50:00
                                   ..
sapiens 2011.04.17 16:31:09
@tevevanegypupu: Ja. A Néppárt alelnöke. Vagy huszadmagával.
Ami pedig az Unió soros elnökségét illeti... hát, szégyen.
sapiens 2011.04.18 07:20:53
@Lavor509: Csacsi ember. Nem tudom, értesült-e róla, hogy Magyarország helyett Lengyelországban rendezik a mi elnökségi időnkre szánt keleti partnerség csúcstalálkozót, amely az elnökségünk legnagyobb presztízsű rendezvénye lehetett volna.
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
  Miután Zulik kollegával együtt oszlopos tagjai vagyunk az Akik szerelmesek Gyurcsány Ferencbe, és életükben legalább egyszer vásároltak Élet és Irodalmat nevű Facebook-csoportnak, természetesen ott volt a helyünk a volt miniszterelnök pénteki évértékelőjén.   Az…..
 Provokáció érte az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért január 27-i tüntetését? Kardos-Horváth János a Kaukázus nevű zenekar vezetője előadott egy “Feri gyere vissza” c. számot.- Provokáció? A szervezők állítólag nem tudtak arról, Kardos-Horváth…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
comment:com Vágó az ATV-re megy? 2010.12.08 12:30:00
Az események szerencsétlen összjátékán múlt, hogy Vágó István könyve olyan lett, mint a korabeli kabaré, amiben Salamon Béla azt mondogatta, hogy "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni...", de a végén csak nem tudtuk meg, hogy akkor mi lenne.…..
sapiens 2010.12.09 11:55:39
@ÁkiBáki: Hol mondta Vágó, hogy az ATV-re megy? Mindössze a poszt írója "nem csodálkozna, ha a jövőben vetélkedő helyett, egy új közéleti vitaműsor vezetőjeként tűnne fel, mondjuk az ATV-n."

Ja, hogy a címben olvasható állítás végén kérdőjel van? Olvasni is meg kell tanulni, barátaim, nem csak úgy vagdalkozni, bele a nagyvilágba...
Első aggodalmas kérdés. Jól értjük? A készülő új alkotmány lehetővé teszi majd, hogy visszamenőleges hatállyal alkosson a törvényhozás törvényt?  Második aggodalmas kérdés. Következik-e a nép felhatalmazásából, hogy az Európai Unióból is kilépünk, ha az…..
 Karinthyt nem kell senkinek bemutatni. Sem a Frigyest, sem a Ferencet, sem a Mártont, sem pedig a színházat. Előbbiekről blogot legfeljebb a rettentően lelkes magyar szakosok indítanának, utóbbiról pedig azon túl, hogy köszöni szépen, létezik, 29 éve világot jelentenek a…..
sapiens 2010.10.24 16:55:18
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
sapiens 2010.10.10 12:58:23
@Állományjavító: Török Gábor erre miért nem reagál? Idézem a számomra fontos megállapítást:
"nem csitította a "közeli" heccsajtó ízléstelen inszinuációit Gyurcsány Ferencről és általában az "oligarchákról", nem intett volna arra, hogy a magánosítás korszakáról alkotott sztereotípiákat távol kell tartani konkrét jelenbeli műszaki-gazdasági események megítélésétől és hogy a cég tulajdonosai, a magyar működő tőke és a magyar munkaadók képviselői szintén megérdemlik a szolidaritás és együttérzés szavait és gesztusait, mindaddig, amíg kokrét és nyilvánvaló felelőssségük felmerül, s a felelősség feltárásához sem, meg egy működni képes tárasdalomhoz sem a részrehajló antikapitalista lincshangulat vezet el, hanem az ellenkezője.
sapiens 2010.10.10 14:52:57
@Balt: "Szakértőim szerint vélhetően buzgárok keletkeztek a töltés oldalában..." - nos, Illés nettó hazudozó. Innen: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=355058 (Megszereztük az ajkai iszaptározó ellenőrzési jegyzőkönyvét) kiderül, hogy Illés kedves Zay Andrea & Co-ja mindent rendben talált napokkal a katasztrófa előtt! www.nepszava.hu/dokumentumok/Ajka_jelentes.pdf
  A sanghaji világkiállításon való magyar részvétel elég sok kérdést vetett fel, az ügy szép megtermett állatorvosi lova az elmúlt időszak ballib kormányzásának. Büdös közbeszerzés, offshore nyertesek, komcsi titkosügynökből lett kiállítás-szervező, elszámolatlan…..
  Megígértük, hogy ha nem rendetlenkednek a kedves kommentelők, akkor közöljük a tegnapi Gyurcsány-féle konferenciáról készült videónkat. Persze rendetlenkedtek, de ha már megvágtuk az anyagot, nincs szívünk megtartani. Először Molnár Csaba beszédét tesszük közzé,…..
sapiens 2010.09.12 15:20:38
@Hepci: "Ezt a szemüvegest análisan inzultálhatták"

Hámmámé'? Széljobbon kötelező a látens homoszexualitás? (lásd Zagyva kolléga beszólását a Magyar Szigeten, majd Vona úr erre mondott nagyonbölcs kommentjét)
Lássuk be, hogy egy civil főpolgármester-jelöltnek nem sok értelme van - kivéve persze, ha a Jello Biafrának hívják. Voltak egyébként már próbálkozók korábban is, egyiküket épp most választották meg köztársasági elnöknek. A civilbudapest.eu (amit tegnap ajánlottak…..
Milyen egy szabadságpárti keresztény ember?Olyan, aki korlátozná az online véleménykifejtést szabadságát. Hogy fér össze ez a kettő? Erről kérdezzétek a Magyar Narancs címadóit, és Pálffy Istvánt.Pálffy István hungarikumügyi főattasé ismét hallatott magáról. Gondoltam…..
sapiens 2010.07.24 14:45:33
@P.mester: A "nép baromarcúsága" már a Bibliában is benne van, lásd a Krisztus és Barabbás-sztorit.
sapiens 2010.07.24 14:58:59
@Samuzia: Most meg 53%-uk a Fideszt. Naugye.
brbeszél Trianon & kettős álom 2010.05.31 14:19:00
Sommás álláspontomra - idiotizmus - kettős állampolgárság ügyben kaptam hideget és meleget, így aligha hagyhatom magyarázat nélkül. Álláspontom szerint a kettős állampolgárság történetileg hamis, politikailag hibás, kulturálisan avitt. Ráadásul az egészhez le kell…..
Szkeptikus blog Álom-túra 2010.05.27 07:27:00
Nemrég egy idős, 80 éven felüli hölgy büszkélkedett el nekem azzal, hogy milyen csodálatos ágynemű-garnitúrával tért haza egy közeli tengerparti csoportos kirándulásról. Furcsa volt nekem, hogy épp olyasmivel gazdagodott, amit korábban nem is volt szándékában megvásárolni, de kiderült, az út ára…..
sapiens 2010.05.28 12:08:04
@Derwish: És akkor miért nem mész egy olyan site-ra, ahol a világ legsúlyosabb problémáit ecsetelik? Vagy kényszerítenek arra, hogy itt unatkozz?
sapiens 2010.05.28 12:28:10
@Láng: :-)