Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borcsika

0 bejegyzést írt és 630 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt Barátok közt 5793-5794 2011.09.22 10:58:00
Nagyon kemény felütése a mai résznek az előző epizód, melyben Ádám kikúr egy jó állást Aliznak, Miklós cár újra jár, bár szerintem inkább csak billeg, mint paraszt gyerek az MBT cipőben és a mi kis külön bejáratú Hanna Montanánk továbbra is lakat alatt őrzi…..
Nem tudom, hogy csak a nőknek vannak-e ilyen tapasztalatai, vagy csak ők merik leírni.Pénteki napon Budapestről jöttem hazafelé, de már a buszon fészkelődtem, mert nem tudtam, mi bajom van, csak azt éreztem, hogy nagyon fáj a hasam vagy a gyomrom vagy a hátam. Este értem haza, bevettem…..
Borcsika 2011.09.20 22:54:27
Apukám kb. 13 éve, egy keddi este érkezett haza egy nyugat-európai országból, ahol a munkáját végezte legálisan. Tudta, hogy baj van, de szeretett volna itthon kórházba kerülni, hogy a szerettei vele lehessenek. Este 11 körül ért haza, nagyon örültünk, azt hittük, meglepetésnek szánta, de az arcából dőlő alkohol szag, és ijedtség nem győzött meg minket. Elmesélte, hogy 2 napja nem tud enni, és inni, csak alkohollal lesz jobb, igy vezett le 1200 km-t. HOgy felelőtlen volt, abban igazsága van mindenkinek. Kihívtuk a háziorvost, aki engem kérdezett (orvosnak készülő utolsó éves gimnazistát) hogy mi a diagnózis. Tekintve, hogy egy évvel korábban epe műtétje volt apánknak, a jobb alsó quadránsból indukó fájdalomra azt találtam mondani: vakbél.Másnap hajnal 4-kor bevittük őt a kórházba, aholis a vizsgálatok után AZONNAL a műtőbe tolták. Mázlija volt apának, hogy betokosodott a vakbele, és a műtét ugyan szükséges volt, de nem feltétlenül életmentő, akkor már. De ezt persze kívülről nem láthatta senki. Adalák a történezhez: 2 nappal később bementünk kollektive (előtte 1-1 családtag folyamatosan) látogatni, és a mamám megérdezte, kapja-e a gyógyszereket. Mondta Apa, hogy nem, mert elfogyott az osztályon. Anyán felírata, és 20000 forinttal útnak indított, hogy szerezzem be az gyógyszert. Aszittük, több 10000 Ft-os cuccról van szó. 697 Ft-volt az a gyógyszer, ami 500 db-os volt, és kb 10 ember műtét utáni kiszolgálását biztosítja. Otthagytuk a kórháznak a maradékot. Apánk azóta is köszöni jól van. :-D
Az alábbi szövevényes történetben a gyümölcsössé nyilvánítási ötlet a legabszurdabb. Mindenesetre az önkormányzat építésügyi hátóságának tényleg  tisztában kellett volna lennie azzal, hogy termelésben lévő területre sem építési, sem pedig használatba vételi…..
Borcsika 2011.09.14 13:18:08
@avman: nekem is pontosan ez jutott eszembe :-D
Csak egy átlagos napnak indult ez is mint a többi, mint minden reggel negyed nyolckor felkelek...by Alvin és a MókusokFelszállok a 120-as buszra, üdvözlöm az ismerős arcokat, aztán várok hogy elinduljunk.Minden rendben is ment egészen a Gyöngyösi utcai kereszteződésig. Gurul át a…..
Borcsika 2011.09.08 13:04:59
Egészen pofátlan extra bevételi forrást talált magának a fapados Ryanair. A szokásos trükkök, minthogy "utasdíj" vagy "webes becsekkolás" (nem fordítva kellene, ha nem fárasztják a személyzetet?) már rutinból mennek. A legújabb fejlesztés az önkényesen…..
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
Borcsika 2011.09.01 12:27:52
@batgirl: az én anyukámnak nem volt mindegy. sőt. egy hang nélkül türte, és épült fel. egyetlen dolog zavarta csak, hogy azkkor 3 éves unokája mit fog szólni hozzá, ha észreveszi. Idén nyáron vette észre, de mostanra már felfogta, hogy ez ahoz kellett, hogy ne az egész lábát kelljen levágni.
Most is küzd anyukám, mert a bokájánál telik fel a lába gennyel rendszeresen, és ürül ki úgy, hogy saját maga vág utat magának. De kezelhető, és egyelőre nem szeretné még a mamám, ha levágnák a lábát. Ortopd guru kezeli egy sebész guruval egyetemben, és ők is a megmentésre hajaznak, mert szerintük sem érett még meg az amputációra. Anyukám azt mondta, ha e két ember közül bármelyik is az amputációt javasolja, aláveti magát, de addig nem.
Szófogadó beteg :-D

BTW: a cím nekem sem nagyon tetszik. Valahogy nem érzem a gyermekei szeretet a leírásból.
Borcsika 2011.09.01 13:01:19
@Dr.laikus PhD: Igen, köszönöm az ötletet, az együttes alkalmazás sokat javít az állapotán. Nem hagyja magát a mamikám :-D
Borcsika 2011.09.01 22:27:29
@picikisköcsög: a kérdés jó, és jogos. válasz nincs rá. a mi családunk nem az übertúltanultammagam bagázs, mindenki ért valamihez, és azt műveli, de tudomásul vesszük, és elfogadjuk, hogy az orvos is azért van a pályáján, mert ért hozzá. Szerencsések vagyunk, mert mindkét doki EMBER, és nem képzeli magát felsőbbrendű lénynek a dr. miatt, és a mi családunkban is volt jónéhány orvosdoktor, akik elmesélték, mennyire megalázó, amikor a szakmához nem értő paciens megkérdőjelezi az ő döntését. A Mamám abszolute együttműködő, az ő szeme előtt egyetlen cél lebeg, 2 lábbal járni a földön, és terelgetni az unokáit. Ezért BÁRMIT megtesz. Hetekig feküdt a kórházban egy hang nélkül, nem karácsonyozhatott velünk, de boldog volt, hogy megmaradt a lába. Ő nemcsak a rosszat látja meg, hanem a jót is. Mi is ezt kaptuk tőlük útravalónak, és próbáljuk a gyerekeinkek is ezt továbbítani.Remélem, sokan vannak még, akik büszkék lehetnek a szüleikre. Azért beszélek többesszámban, mert míg anyukám szeretne meggyógyulni (holott tudja, a cukor miatt maximum elodáz) addig az apukám (aki kezelt szívproblémákkal küzd) teljes mellszélességgel áll mellette, ellátja, kiszolgálja őt, és megteremt mindent, ami az ő kényelméhez kell. Mi, a gyerekei, vejei, unokái meg szimplán csak szeretjük, és támogatjuk őket. Szép az élet, és nem panaszkodom!
The Good Boy - mint azt neve is sejteti - mindig időben fizeti be az E.ON-nak a csekket, még akkor is, ha épp nem kapja meg az aktuálisat: fizet egy későbbi hónapra vonatkozóval. Azt azonban nem tudta, hogy két ugyanazon összeg mégsem ugyanaz, ha más-más hónapról van szó. Így, bár…..
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
Gábor egy telemarketinges akcióra harapott rá, ami szerint 30 ezer forintért kaphatott volna iPhone 3GS-t. Telefonja egy hónap múlva sem lett, csak a hűségszerződését sikerült megkötni, miután lemondta a rendelést:UPDATE 07/18: Hepiend. A vodafone jóváírta a téves összegeket, a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt blog!  Egy…..
Borcsika 2011.08.16 12:38:48
@stukov1: ezt nem tudom elképzelni, amit leirsz, max egy horror-filmben. és főleg nem úgy, hogy mindezt altatás nélkül."ki kell húzni, vagy ki kell(!) darabolni az elhalt magzatot. Ilyenkor törik a csont, leszakad egy s más. "
ezt nem hiszem el! nem barbár népek vagyunk, hanem emberek. érző lények. pillanatnyilag azt érzem, hogy az ebédem kivánkozik vissza.
Borcsika 2011.08.16 13:01:31
@Braincelle: Megértem, csak horrorisztikus. Elfogadom, hogy bent nem maradhat a magzat, azt is hogy az anya megmentése nagyon fontos. Asszem ez egy újabb olyan pont, amikor ismét belátom, jól tettem, hogy mégsem mentem el szóbelizni az orvos egyetemre.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Borcsika 2011.08.04 22:48:17
autózz! Ez nem parkolóhely! 2011.08.04 08:06:00
Viszonylag gyakran fordulok meg én is ebben a kispesti bevásárlóközpontban és tanúsítom, hogy nem egyedi a posztban szereplő eset. Nemcsak a jobbkéz-szabályt felejtik itt el, hanem parkolásnál is produkálnak érdekes dolgokat. Láttam már a csíkozott gyalogúton és a Jabba által…..
 Lassan indíthatok egy terézvárosi cukiságok rovatot. A tegnapi Szív utcai óvodatábla után, most itt a Bábszínház kirakata. Nem egy fotóművészeti alkotás, meg nincs is rajta az összes tárló, de az ötlet látszik. Az uborkaszezonra nyaralni mentek a bábok és küldtek…..
Borcsika 2011.08.04 12:06:14
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Borcsika 2011.07.28 15:41:53
@dalmata76: hogyhogy mi van velük? nem is értem a kérdést. Azokról beszélgetünk, akik meggondolatlanul szülnek gyerekeket, és arra várnak, hogy majd valaki segít rajtuk.
Ne menjünk bele abba, hogy mi van akkor, amikor valakit utcára tesznek sok-sok ledolgozott év után. Nem vág témába.
Borcsika 2011.07.28 15:47:40
@veron3: pontosan ezt irtam le sokkal feljebb én is.
Borcsika 2011.07.28 15:55:14
@dalmata76: vagy úgy egyáltalán. gondolom sejted kikre gondolok. akik a pénzért, az alanyi jogon járó GYES-ért, és CSP-ért szülnek.
Kate Middleton esküvői ruháját tegnap óta megcsodálhatjuk a Buckingham Palota nyári nyitvatartása alatt, ahol mindkét híres, Sarah Burton által az Alexander McQueen-nek tervezett esküvői ruhát bemutatják. Részletek a képeken! ..
Praxis Amputálták a lábamat 2011.07.24 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxisblog! Az…..
Borcsika 2011.07.24 13:15:12
@labdakucu: Az a baj, hogy amikor szól az orvos, hogy milyen terápiával lehetne csökkenteni a cukorbetegség szövődményeit, neadj' isten a kialakulását, akkor az emberek, ahelyett, hogy megfogadnák a tanácsokat, dacolva mindennel, és mindenkivel, leszarják. Amikor meg beüt a ménkő, ahogy te fogalmaztál, mindenki hibás, csak a kedves beteg nem. És még akkor sem veszi a lapot, ha az orvos újra )századszor is elmondja) mi kéne tenni.
Mivel a mi családunkban sok a cukorbeteg, így én nagyon odafigyelek a súlyomra, és arra, hogy mit eszem, valamint rendszeresen ellenőriztetem magam. Lehet, hogy így sem fogom tudni elkerülni abeegség kialakulását, de mindenképpen jobb kilátásokkal indulok, mint az az ember, aki már csak későn veszi tudomásul a betegsége súlyát.
Ezesetben is a prevenció lenne a legfontosabb.
Nem okoskodni akarok, de nem csak tudatlanságból ered a sok súlyos eset, hanem a nemtörődömségből. Sztem mindenki környezetében van legalább egy, de inkább több, aki ezzel a betegséggel küzd, tehát lehetne okulni, és nem félvállról venni az orvos utasításait, amjd őket okolni azért, mert nem gyógyították meg.
Budafok nagymértékben a Törley családnak köszönheti, hogy bor- és pezsgőkultúrájáról lett ismert, mégis hagyja tönkremenni a család sírboltját. Belógtunk, körülnéztünk, fotóztunk. Kép: Wikipedia / Civertan..
Borcsika 2011.07.23 23:47:43
Praxis Rémálom a kórházban 2011.07.22 06:00:00
  Sziasztok, itt találtam ezt a történetet, szerintem érdemes volna a blogba kitenni. Üdv: Ági   Előbb-utóbb a szülők többségének szembe kell néznie azzal az érzéssel, hogy a gyermeke kórházba kerül valamilyen betegség miatt. A mi kislányunk 11 hónapos volt, mikor…..
Borcsika 2011.07.23 16:42:49
@SusanneF: A párizsinak nincs, de aki vásárolja, annak van...
Egyébként abban egyetértek veled, hogy valóban személyiség teszt kellene,rendszeres pszichiátriai ellenőrzés, és nem utolsó sorban stressz-teszt is. Ezt a gépjárművezetőkre is kiterjeszteném. Mindenkire, akinek jogosítványa van.