Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carvi

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint etikátlan, hogy az alapképzésben nyelvvizsgához kötik az oklevél kiadását a felsőfokú intézmények. Nos, röviden: szerintem meg etikátlan, hogy mindenféle bunkó szülők minél könnyebb úton szeretnének diplomát kicsikarni az…..
Carvi 2009.07.21 00:56:59
@Názáreti Brájen:

"1. Az ember gyermeke minél távolabb születik Budapesttől, azzal pontosan egyenes arányban csökken az esélye az egyetemre jutásra..."

Nem is tudom, kb. 220 kilométernyire születtem és nőttem fel Budapesttől, mégis sikerült diplomára szert tennem a fővárosban (nem is egyre). Ráadásul ez nem is volt egyedi eset: a gimnáziumi osztályomban annak idején 96% volt a felvételi arány. (Egyébként, ha nem kellene a diplomához nyelvvizsga, könnyebb lenne bejutni az egyetemre?)

"2. Minek beszéljen az ember gyereke bármilyen más nyelvet..."

Hogy kontaktust teremthessen olyan emberekkel is, akik valami véletlen folytán mégsem beszélnek magyarul, és esetleg a szakirodalommal is szélesebb körben ismerkedhessen.

"3. Ki a Fszt érdekel, hogy melyik magyar felsőoktatási intézményből van a papír..."

Például azokat, akiknek még "hagyományos" keretek között kellett ugyanezért megküzdeniük, nem pedig a trendi, akkreditálatlan agymosodákban szereztek maguknak valamilyen diplomának látszó tárgyat.
Három órát álltunk az M7-esen. Rosszabb is lehetett volna - sütött a nap, szinte már piknikhangulat volt, a vadkerítésen belül voltak akkora bokrok, amiket ki lehetett nevezni vécének, egyszóval senki sem panaszkodott és idegeskedett. Időnként jött egy rendőrautó a leállósávban…..
Carvi 2009.05.06 15:21:57
@nullával való osztás:

A hivatkozott paragrafusnak van néhány további bekezdése is, pl. rögtön a második, melynek a végén van a lényeg:

"(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; >>> ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.
  Mi férfiak a nagy dudákra gerjedünk. Állítólag tudat alatt bennünk van, hogy a csöcsös csajok jobban szoptatják majd az ivadékainkat, így hatékonyabban örökítjük a génjeinket. Vélemények az azonos című publikációnkról...
Carvi 2009.04.02 20:01:05
Carvi 2009.04.02 21:33:21
Belsőség Kia Soul – kéne 2009.03.11 16:00:00
Észrevettem, hogy a családi Forester műszakija lejár, ezért azonnali telefonálásba kezdtem, ki csinálja meg egy nap alatt az amúgy remek állapotú autó műszakiját és zöldkártyáját. Lett is hamar vállalkozó, semmi trükk, elviszi, kész lesz. Oké, de mivel megyek haza és másnap…..
  Nem gondolták volna, hogy ez velük is megtörténhet: földdel teli nyílt törések, leszakadt végtagok, szétroncsolódott arcok, nyílt koponyatörések alatt remegő agyvelő. Hozzászólások az azonos című cikkünkhöz...
Carvi 2008.09.05 13:07:01
A cikket köszönöm, köszönjük, valószínűleg a család minden tagjával elolvastatom.

A nagyarc, bármilyen helyzetben mindent és mindenkit, csak saját magukat nem okoló közlekedőtársaknak meg üzenném: azzal, hogy magukat túlvállalva részletre, netalán a cégük által lízingelve a s^ggük alá került két-háromszáz lóerő, attól még nem nem kerültek a táplálkozási láncban embertársaik fölé.

És kötelességük tekintettel lenni a többiekre, ha tetszik, ha nem. S bizony, kötelességük kivárni, amíg autópályán a 100-110 km/h-val haladó külső sáv mellett a belső sávban a szabályos 130 km/h-val haladó autóstárs befejezi a többiek mellett az elhaladást, s kötelessége az előírt és elvárható követési távolságot betartani, amíg mögötte halad.

Ugyanis a fenti módon birtokba vett lóerők nem adnak felhatalmazást arra, hogy az előtte szabályosan haladót folyamatos villogás mellett lényegében visszatolja a külső sávba, hogy ott a 100-zal haladó teherautó hátulját becélozva próbáljon meg életben maradni és lassan továbbhaladni, amíg őfőméltósága ismét felgyorsítva kilőhet 220-szal...

A frusztrációt tessék pszichológussal együtt feldogozni, esetleg lehet más munkát választani, de semmiképpen ne a többieken tessék kompenzálni. Ja, és a jobb egyben ülő szöszinek sem az úton, esetleg más kárára - szélsőséges esetben a más élete árán - kellene megmutatni, ki a légény a gáton...
Carvi Kezdetek... 2007.04.05 23:42:00
Vagy lesz itt valami egyszer, vagy nem. Addig is: carvi.hu.....