Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jasperek

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Taxisofőrnek lenni egy szakma. Jól kell tudni vezetni, ismerni kell a várost, kell tudni emberekkel foglalkozni, elfogadható megjelenés kell hozzá, a közlekedési viszonyokat percre készen kell ismerni.Sok ilyen taxis van Budapesten, de sajnos nem elég. Nem elég, mert egyre többször nem tudnak a…..
Márciustól 24 órás pornóadót tett elérhetővé előfizetőinél a DigiTV, de hiába rakták a felnőtt csomagba a SuperOne csatornákat, így is látják a gyerekek a tévében, írja a Bors. A napilap szerint rengeteg felháborodott levél érkezett a szolgáltatóhoz, amiért a mindössze…..
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
Jasperek 2013.11.12 13:53:40
@Makkasz:
Elmúltam 40 :) és kerékpárral járok dolgozni,adót fizetni termelni a sok adóznivalót. Fizetem a kocsimra a teljesítményadót,kötelezőt,benzinben az útpénzt,autópálya matricát.
Rühellem a lámpa nélküli bringást,1 lámpás autóst,piroson áthajtó mindkettőt,mobiltelefont nyomkodó kerékpárúton szédelgő 'vak' gyalogost.
Kocsival járok szórakozni,vásárolni,dolgozni nem nagyon pedig 13km-t tekerek munkába(esőben is)....
Biztos velem van a baj ,hogy nem tudom eldönteni kinek a pártján állok...
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Hivatalosan is eltűntnek nyilvánították őket, ami azt jelenti, hogy már biztosan nincsenek életben. Itt hagyott minket a legsikeresebb magyar alpinista, aki úgy halt meg, ahogyan élt és ott alussza valahol örök álmát, ahol a…..
Bár papíron októbertől 2 napjuk van a szolgáltatóknak, hogy regisztráljanak egy hívószámváltozást, a valóságban természetesen ez nincs így: A 2/2012. (I.24.) NMHH rendelet alapján október 1-jétől egyszerűbb lett a számhordozás, mely szerint erre két napja van a…..
Jasperek 2012.10.26 14:35:08
@230e: Én is gondolkodtam ,hogy írok a homárra ,de végül is nem szántam rá magam:)
A 30 nap nem is olyan rossz:)
Az asszony+gyerek számát számlatulajdonosként átvettem a vodánál(10.000) ,hűség lejárt, céges flottás csomagba behoz(na).Céges igazolás kiállít,T-pontba besétál.Ügyintéző ajánlata 2 kapus megoldás(még létezett,de már tudtak róla ,hogy megszűnik) mert az 1 kapusnál sok az elutasítás,macerás és én járok jobban..
Ok. vodafonhoz átsétál(10m) 90perc alatt ügyintéz,várok kiértesítésre.Igazolás 1 hét kipostáz,T-pont besétál.Ügyintéző sajnálkozik 18.15 és 18.-ig fogadtak be 2 kapust,majd okt. 5-től 1 kapus.Anyád! Hazaséta,cgtől új igazolás,2 hét mulva 5.-én besétál.Ügyintéz 30 perc,sim kártya 2 nap múlva aktiválás.Nem történt meg.Ügyfélszolgálat felhív,tanácstalan,minden rendben csak nem aktiválták,próbáljam délután.Semmi,ügyfélszolgálat ismét.Valóban náluk a bibi ,be kellene személyesen fáradni t-pontba és előröl el kellene kezdeni!!??? Mi van??!!Mondom minden rendben akkor programozó manuálisan aktivál ,elmézést kér és ennyi.Nem ,személyesen befárad..Anyád..Befáradok ,újrakezd, aktiválás 7!!!!! nap múlva.Na akkor sikerült.Ennyi ....Sok sikert mindenkinek!
"A kerékpáros az út négere", állította a városi biciklizéssel kísérletező Para-Kovács Imre tíz évvel ezelőtt. A hasonlat ma már csak rossz emlék, az egyre több városi bringás egyre több figyelmet kap. Ezért is volt érthetetlen a belváros szívében évtizedek óta kint…..
Jasperek 2012.08.28 15:14:40
@Бабаяга:
Tudom. Nem is agitáltalak ,csak magadra vettem ,mint sok más véresszájú autós:)
Azt mondtam ,hogy NEKEM "gyorsabb,olcsóbb,kényelmesebb melózni járni vele" 13km+13km vissza. Nekem jó.Át tudok öltözni,zuhanyozni és nem viszem a gyereket iskolába.Ha orvoshoz megyek lassan tekerek és nem izzadok le, és meglepődsz ,de utcai "normál "ruhában is lehet biciklizni,nem kell feszes gatyó meg űrcuccokban trendin tekerni.Nem agitálok senkit sem ,hogy kerékpározzon mert az a menő.Én megtehetem és nekem úgy jó.És tudom vannak vidékiek.12 évig vonatoztam napi 70km-ről ,elég volt ,inkább panelnyuszi lettem és biciklivel járok dolgozni mert NEKEM így kényelmesebb.Ha valaki nem teheti vagy nem akar beköltözni akkor ne tegye!Ja és ha valahova nem biciklivel megyek akkor autóval teszem azt vagy nagyritkán BKV mert a belvárosban autózni sem szeretek.És fizetek adót,gépjármű után is adózom,tankolok a kocsiba (nem is keveset)ABC jogsim van és 25év balesetmentes közlekedésem és legszívesebben a dunába dobnám a lánchíd járdáján tekerő-csengető-száguldozó-kivilágítatlan bicikliseket.Valamit kihagytam?
példa. nekem digis 80/25 netem van óccsóé és örülök neki ,ha neked T-com adsl 2megás /125kb arról nem én tehetek hanem a körülmények....
A vasutas-kerékpáros két jó barát. Biztos nem volt mindig így, de most itt a válság, másrészt pr-szempontból is hasznos jóban lenni még a kisebb fogyasztói csoportokkal is. Áttörés jellegű változásról számolt be egy lelkes híradás: a négy évvel korábbihoz képest tavaly…..
Jasperek 2012.06.13 10:23:38
@ex-dr. vuk: Ezzel csak az a baj ,hogy általános célú összecsukható bringa jelenleg aranyárban van ,a Camping kerékpár pedig hosszabb távú kerékpározásra nem az igazi.Napi 30km-t tekerek munkába s vissza ,oda már kicsit kényelmetlen lenne:) ,de 4-5km-re tökéletes vonat+biciklis munkábajáráshoz.
Jasperek 2012.06.13 10:29:31
@kerekkoto: Azt jelenti ,hogy szegedről és záhonyból,meg pécsről is pont annyit fizetsz a bringáért ha a balatonra-tisza tóra utazol vagy a a többi felsorolt helyre.Nem kell körbevonatoztatnod a biciklid ,de ha fel akarsz szállni a balatonnál a vonatra mert elfáradtál,esik az eső,baleseted volt stb.és van jegyed .
"A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Nyíregyházáról a Balatonhoz utazva, a menetjegy mellé a Balaton kerékpárjegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni. A túrajegyek természetesen vissza irányba is megválthatóak, tehát a Balatontól Nyíregyházára utazva is igénybevehető a 400 forintos kerékpárjegy."
Jasperek 2012.06.13 13:55:32
@ex-dr. vuk: Csak arra gondoltam ,ha kirándulni szándékozol és vonattal közelíted meg a helyszínt és nincs kerékpárszállító kocsi,akkor elvileg kényelmesebb lenne......
A kerékpárnak nem igazán kell a téliesítés, a kerékpárosnak viszont annál inkább. Extrém hidegben pláne. Természetesen akár mínusz 20 fokban is lehet bártan biciklizni, sőt van, aki kifejezetten szereti az ilyen fajta kihívásokat, de a felkészülést akkor is komolyan kell venni.…..
Új MÁV blog Online rendszer 2011.08.10 07:58:00
Már többször beszéltünk arról, hogy egyes esetekben az interneten megvett jegyek nem átvehetőek az állomásokon elhelyezett kioszkokból. Ilyenkor általában azt tanácsolják az utasnak, hogy szálljon fel a vonatra jegy nélkül, ott a kalauz megbünteti, s utólag a célállomásnál…..
Jasperek 2011.08.11 08:49:04
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha kifizetted akkor tudják ,hogy van jegyed és megtalálják a rendszerben.A probléma akkor van ha a Te hibádból nem tudod átvenni a jegyet a kioszkból hiába fizetted ki.Pl. a BKV bérleted hiába vetted meg ha nincs nálad pótdíjat kell fizetned ha bemutatod ,de a jegyet nem kell megvenned.Itt is ez van. A jegyvizsgálónak el kellene kérni a felhasználóneved(email) és rá kell írni a leadási lapra.A kioszkból kifogyhat a papír,elromolhat a pc,hálózati hiba lehet ,bármi ez üzemszerű előfordulhat.Az ,hogy a szegedi ügyfélszolgálatos nem volt a feladata magaslatán az külön tészta,attól még nem a rendszer a sz@r hanem csak 1 ember ,néha több is ......
Valóban lehetne ingyenes a hibabejelentő telefon ,de ezt kérdezd meg mástól:) a telefonálással pedig a magad gondját könnyíted meg (ha akarod)
Jasperek 2011.08.11 09:18:04
@vanek ur:

A kalauznál maradó"rögtön" megy az ügyfélszolgálatra persze a szokásos ügyintézési módon és kivizsgálják,és elméletileg csak akkor megy a fizetési felszólítás ha gond van.
Valóban telefonon,emailban ,faxon is lehet ügyintézni nem kell ajánlott levél stb...

A kioszkoknál én még nem láttam hosszú sorokat állni:) 20-30 sec átlag, ki milyen gyorsan tudja a helyes kódot beütni:)
Új MÁV blog WC-teszt 2011.05.05 16:49:00
A múltkoriban ugye Szolnokon voltam, felhasználtam ezt az alkalmat, hogy megnézzem, milyen is a tisztasága a vonat wécéjének. Nekem, mint régi vonatozónak a vonat vécéjéről egy olyan hely jut eszembe, amiből messziről dől a húgyszag, az ajtó a legtöbb esetben nem zárható, s…..
Jasperek 2011.05.05 22:57:23
@Pszt!: És mond nagyokos ,milyen kocsiba engednéd a kutyákat? Külön kutyás kocsiba?A macskákat macskás kocsiba? A büdös ,izzadt ,ápolatlan embereket a büdös kocsiba?? Én inkább egy kutyával utaznék egy kocsiban mint olyan emberrel aki minősíthetetlen állapotban hagyja a wc-t maga után......
Alapvetően szomorú a következő történetben, hogy 10 évig tartott, amíg idáig eljutottunk, de pozitívan állok a dologhoz. A vasúti jegyvásárlásról van szó, amihez 2011-ben már a számítógépet is használják.Az állami vállalatok, ez esetben a MÁV és az innováció…..
Jasperek 2011.04.30 16:05:18
@min: OK!
Tegyük fel neked van igazad.Azért próbáld ki ha minden szolgáltatást ü csekkel fizetsz amit lehet( nem egy fürdőbelépőről beszélek) hanem egy csomó + szolgáltatásról amit a fürdőben nyújtanak és nem kp fizetsz.Vagy egy welness hétvégén ahol csekkel fizeted a félpanziót vagy a teljes ellátást vagy kp. fizeted az étkezésed.Hidd el egész másképpen foglalkozik veled a főpincér vagy a masszőr....
Szerintem meg meg az a gáz ha azt hiszed az üdülési csekk ugyanolyan menő mint a kp. ....baszki vagy mit is kell mondani....
Ja és hogy a MÁV-tól talicskával tolták ki és hülyék dolgoznak??? Ez érv??Minden állami cégről a BKV-tól,Postán,Minisztériumokon,Honvédségen-keresztül ez folyik még most is.AZ egész állami biznisz erre épül.Nézzd esténként a híradót.Ezzel van tele.Haverok-ismerősök és mit tudunk lecsípni magunknak...És ez nem 20 éve van így.....Nézzd meg mennyi az állami vezetők fizetése és hogy mennyiért épül a 4-s metró vagy 1 km autópálya Mo-n.Hogy aktuális legyek...szerinted mi szükség van 8.000.000 háztartásnak az alkotmányra kipostázva?Hány 100.000.000 forintba fog ez nekünk kerülni??Vehetnének rajta újraélesztő készüléket jópárat a mentőkocsikba és még nem is sajnálnám rá az adómat.....
Jasperek 2011.05.02 14:45:37
@min: Legyen neked igazad...
Nem járok hetente élményfürdőbe és mivel az üdülési csekről is lemondtam nem is fogom megtapasztalni a frenetikus élményt ami az üdölési csekkel való fizetés okoz.Azokon az elmaradt helyeken ahol én jártam az üdülési csekkel ott sajnos nem az ü csekket preferálták,bár elfogadták ,de éreztették finoman ,hogy nem vagyok egyenrangú a "fizető" vendéggel .Persze minek járok ilyen helyekre.Mivel ez a blog nem az üdülési csekről szól ,részemről befejeztem az üdülési csekk vitát.....
A többiről fentartom állításom.Időben kell kimenni a vonathoz ha meg nem vessen magára az ember... Ez nekem 20 évvel ezelőtt sem okozott gondot és most sem.Kis állomásokn nincs tömeg a nagyokon meg van telefonos rendelés/internetes jegyvásárlás.Lehet maradi vagyok ,de én megtervezem mikor/hova utazom és felkészülök rá(menetrend/időjárás/csomagolás/helyszínről tájékozódás).Ha pedig "spontán "utazomnom kell valahova beülök a kocsimba és megyek....
Végre itt a jó idő, ismét többen szállnak biciklire, ami nagyon pozitív több szempontból is, ugyanakkor több a veszélyforrás, jobban oda kell figyelni. A bringás társadalomban is megvannak az ésszel közlekedők és a szabályokra fittyet hányók, vagy pedig azokat…..
Jasperek 2011.04.05 11:13:48
@froton:
Nem egészen értem a problémád.A lámpa kötelező felszerelés.Akkor is ha tudod ,hogy nem sötétben érsz haza,lehet ,hogy mégis.300 forint 1 villogó előre + ugyanennyi hátra+400 forint a 4 elem.1000ft-ből megúszod a csesztetést egy évre legalább és akkor nem kell magyarázkodni.Ha meg sötétben mész és látni akarsz veszel magadnak olyan ledes csodát amilyet akarsz.Itt elsősorban a látszani elvnek kell érvényesülni a baleset elkerülése érdekében.Ja és egy mozdulattal lecsatolható ha boltba mész.Ha más a bazi nagy lakatot tudod cipelni 2 kis villogó + a km-óra nem nagy teher és mobilizálható könnyedén.A biciklis ha meg nem tudja értelmesen megindolkolni miért megy ki eléd(pl.kátyú kikerülése) hanem csak azért mert neki joga van akkor megér 1-2 fülest nevelő célzattal(persze csak ha Te vagy az nyerő a balhéban:) )
Jasperek 2011.04.05 12:25:15
@froton: Nagyon egyszerű a válasz ,már leírták.Mert kötelező. És pont.Mindegy mikor hozták a szabályt,ha nincs világos nappal ,akkor is kell.A többi csak lustaság,magyarázkodás.A km óra sem kötelező mégis minden outis -nak van és nem is olcsó ,de ha beugrik a boltba leveszi nehogy ellopják.Na a villogókat pont ennyi idő levenni meg visszarakni.Lehet egyszer sem nézel rá a km-órára mégis felrakod.A fejlámpa meg nem helyettesíti a biciklin lévő lámpát ,hiába nagyobb a fényereje és praktikusabb.Az nem kötelező.Amin vitatkozni lehet(ne) az pl. ,hogy a KRESZ egy kapcsolóval működtethető első és hátsó világítást ír elő.Az pedig gyakorlatban a dinamós lámpa:) És folyamatos fényt ír elő nem villogást ,noha a villogó feltűnőbb.De ezért még szerintem nem büntettek meg senkit,bár előfordulhat...ja és megőrülök azoktól a sötétektől akik előre-hátra piros fényű villogót raknak fel......
Jasperek 2011.04.05 13:18:48
@froton: Igazad van.De örüljünk annak is ,hogy már nem kötelező a névtábla:) Csak szép lassan a reformokkal:)
@GG81:Hidd el a párszáz forintos is sokat ér! Csak gyakrabban letörik,esik szét de ha valaki ellenőrzi az aksik erejét nagy meglepetés nem érheti.Hiába van több 10.000 forintos lámpád ,ha gyenge benne az elem/akku.Én is látok nap mint nap olyan biciklist aki azt hiszi ,hogy látszódik pedig csak 2 méterről veszik észre:(
No de az autósok nagy része is azt hiszi ,hogy látszódik mert világos van a közvilágítás miatt és lopakodó üzemben közlekedik este 7-kor télen:)
Igazán nem várunk sokat a MÁV-tól, de Gergő története a mi praxisunkban is kivételesen kegyetlen. Olvasónk online vett jegyet Nyíregyházára, de Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve, a pénztáros pedig azt állította, ő nem tud online…..
Jasperek 2010.10.27 21:54:19
@igazságos: Ez is le volt már írva:)
Ki volt írva a máv-start oldalán a főoldalon mielőtt még belekötnél:)
az elvira-oldalán és a jegyvásárlás oldalon is ,hogy a kioszk nem működik rongálás miatt.Jelzem nem tudom mikor vette a posztoló a jegyét,de ha kevesebb mint 5 nappal utazása előtt akkor már ki volt írva a weboldalakon,szóval az ő sara.Persze ez nem menti az ügyfélszolgálat viselkedését.....
Jasperek 2010.10.27 22:01:47
@igazságos:

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): értem, amit mondani akarsz. De mindig annak kell bizonyítania ártatlanságát, akit valami attrocitás ért. A posztolónak kell bizonyítani, hogy össze van törve az automata? A kalauz is mondhatja azt, hogy a posztoló kamuzott, nem is volt összetörve az automata.

A posztolónak nem kell bizonyítani ,hogy rossz volt az automata.Azt majd a máv-start bebizonyítja ,hogy valóban rossz volt-e vagy sem kb.99%-os biztonsággal.
A posztolónak azt kell bizonyítania ,hogy ő megtett minden tőle elvárhatót ,hogy átvegye a jegyét.pl időben kiment,jól ütötte be a kódot,másik automatát is megpróbált stb...
Ebben a konkrét esetben nem kell bizonyítania semmit.Mindenki tudta(tudnia kellett ),hogy az automata miért nem működött.A posztoló megvette a jegyét erről van banki átutalási igazolás a bankjánál,megvannak a kódok,értesítő email-ok.Szóval elméletileg semmi problémának nem kellett volna ,hogy legyen...
Jasperek 2010.10.27 22:21:55
@igazságos:
Kicsit kezdelek unni:)
Figyi ! Gőzöd sincs a rendszer működéséről ,de csak hajtogatod a magadét.
Olvasd el a jegyásárlás menetét,leírását mielőtt kötözködsz:)
Ha egyszer megvetted a jegyet,lefoglaltad a helyjegyet és kifizetted online,akkor megvetted a jegyet.A tied.Senki nem ül le a helyedre.A kinyomtatott papír valóban senkit nem érdekel.Benne van a rendszerben minden elektronikusan.Te is vissza tudod nézni a jegyvásárlásaid(előző10 talán) és hidd el a máv-startos is látja:)Az automatában másodpercre pontosan meg lehet mondani ,hogy mi történik,működött-e vagy sem ,megpróbáltad-e kivenni a jegyet vagy sem ,ki vehetted-e a jegyet,volt-e benne elég papír ,minden jegyet megkaptál-e stb.Szóval mindent meg lehet nézni és bizonyítani hitelesen.AZt nem lehet megnézni,hogy Te akartad-e kivenni vagy másvalaki illetve csak azt,hogy az adott kóddal megpróbálta-e valaki kivenni a jegyet.
Bliccelni nem tud ha már egyszer megvette a jegyet online.Büntetést akkor kaphat ha megvette a jegyet,de nem tett meg minden tőle elvárhatót ,hogy átvegye a jegyet és önhibáján kívül nem tudta átvenni.Ha a szolgáltató hibájából történt a dolog nem büntetik meg.Ez olyasmi mint a city szerda ha hallottál esetleg róla.Pótjegy nélkül utazhatsz ,de csak akkor ha a pénztárban kérsz egy ingyenes pótjegyet.Ha csak felszállsz a vonatra megbüntetnek.Sok oka van miért van így ,de ezek a feltételek.Remélem ennyi mára elég.Komolyan mondom olvass utána mert látszólag semmi közöd a jegyvásárláshoz:(
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Jasperek 2010.09.23 13:11:55
@Waldorf Rolandó: Azt azért megnézném magamnak ,hogy tekertél te 30-s átlagot:) Ha normálisan közlekedsz a városon keresztül biztosan nem.Persze lehet szabálytalanul is meg mondjuk a rakparton egyenesen kereszteződések,lámpák nélküli útvonalon.Esetleg.Nekem a napi 20-as átlag már jó eredmény.És ebben igen sok jobbkezes utca ,lámpás kereszteződés,zebra stb... van keresztül a városon (K-NY) és hidd el nem az erőnlétemmel van gond:) Amúgy meg hülyeség az egész cikk.....
Minden évben szeptember 22-én rendezik meg az autómentes napot, az európai mobilitási hét keretében. Ez a csupa móka és kacagást ígérő rendezvénysorozat ma éri el csúcspontját, ami két részből áll: a Szent István körút Margit híd és Nyugati tér közti szakaszának…..
Múlt vasárnap Jano látoptt Debrecenben egy csúnya balesetet, ami a leírás alapján érthetetlen, hogy egyáltalán miért következett be. Sajnos sok ilyet látok, a napokban majdnem ugyanezt produkálta az Üllői úton is Pesten egy kopasz twingos, aki cikázott, előzgetett index nélkül…..
Utcai üldözéssel kellett megállítania a rendőröknek több olyan kerékpárost, akit eredetileg csak figyelmeztetni akartak, hogy nem szép dolog vasúti átjáró piros jelzésén átkerekezni. Kedden a Rákosrendező melletti vasúti kereszteződést ellenőrizték rendőrök. A Nyugati…..
A zuglói kioszk nem működött, nyilván egy kedves utas "erősen nyomta" az értintő képernyőt. Nem olcsó a javítása, de nem hiszem, hogy nincs csere alkatrész, vagy, hogy 3 munkanap alatt nem lehetne javítani... Bár gondolom a javítás is a MÁV bürokrácia útvesztőjétől…..
Jasperek 2009.12.28 22:26:20
@rickyramirez: Sok mindenben igazad van,de próbálj mrg szombat hajnali 4-kor gyanús alakokra figyelni zuglóban:)
Minden kioszk mellé nem lehet biztonsági őrt állítani:)
Új MÁV blog Nap poénja 2009.12.21 16:22:51
 Szia! Tegnap este 20 környékén ez a jelenség fogadott. Valahogy fordítva müködött a kioszk. Üdvözlettel: MacDonát    ..
Jasperek 2009.12.28 22:22:38
@Adani: Nem kap büntit.
Sajnos tudomásom szerint ilyesmit nem logol.Távmenedzselésnél normális működést jelez.Amíg nem szól valaki ,hogy nem jó nem veszik észre:(
Soha nem tudtam megérteni, hogy olyan esetekben, amikor tudott a nagyobb forgalom egyes állomásokon, miért nem lehet több pénztárost beállítani? Mondom én nem kell ide sztrájk ahhoz, hogy ne tudjon az utas A-ból B-be eljutni.... PffffTisztelt Megint Állunk Vazze! Felháborító, hogy…..
Vannak helyek, ahol a törvényalkotók abból indulnak ki, hogy a sérülékenyebb félnek mindig igaza van, ezért a közlekedési balesetekben mindig az autós a felelős, nem a biciklis.  Magyarországon nincs így, ezért a szlalomozás, a gyorsaság, a pillanatnyi figyelmetlenség…..
Jasperek 2009.10.13 16:07:41
@bendo:
Meg.2500 forintért éves felelősségbiztosítást lehet kötni 3.000.000 forintig.Ennyit megér.Amúgy meg tanítsák kötelező jelleggel ált. iskolában a KRESZ-t mindenkinek!!!Gyalogosnak-biciklisnek-autósnak, bárki lesz az emberből és akkor nincs apelláta ,hogy nem ismerem a szabályokat!Aki hibázik azt meg seggbe lehet rúgni a hatályos szabályok alapján,Sőt,lehet rendszám is a biciklire,meg lámpa is!!És aki nem használja annak a jó édes.......
De ez vonatkozik az autósokra is!!!!
Gyorskocsi utca - mi jut eszébe az embernek elsőre? Jó esetben a Pajtás, ami - köszönhetően minden budai alapfilmjének, a Moszkva térnek - országszerte ismertté és végleg halhatatlanná vált. A múltkori dióhéjas látogatáskor is már csak hitetlenkedtem, hogy mennyire jó…..
A rózsaszín pólós nőnek valószínűleg fogalma sem volt, hogy U. miért is fényképezi le és néz rá szúrós szemekkel. És különben is, a parkolósáv közepére melyik hülye festeget mindenféle sárga csíkot?! A képen látható biorobot sajnálattal vette tudomásul,…..
Jasperek 2009.06.07 13:09:43
Ez a sok előítélet állandóan:)
Miért gondolják az autósok,hogy minden biciklis hülye és életében nem látott még kresz táblát sem?Miért gondolják a biciklisek ,hogy minden autósnak az az életcélja,hogy bicikliseket szorítson le,üssön el stb...?
3 fajta ember van.1 aki ismeri a kreszt és betartja(nagyjából).2 aki ismeri ,de
sz@rik rá.
3 aki nem ismeri.
Ezek közlekednek gyalog,biciklivel,motorral,autóval tettszőleges variációban.Na jó ,aki nem ismeri elméletileg nem közlekedik autóval,motorral.Elméletileg!Amikor autózom utálom a szabálytalan bicikliseket,autósokat ,gyalogosokat akik veszélyeztetik testi épségem ,mert nem adja meg az elsőbséget,nincs kivilágítva stb.. Gyalogosan és biciklivel is pont ezeket utálom.A posztban szereplő picsa meg vagy szándékosan vagy natúr sötét.Egy beszólást mindenképpen megérdemelt volna hátha rájön mit csinált:)