Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szzsm9

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Kapitány - Frissítve! 2010.01.22 14:40:00
Még csak meg sem melegedett rendesen a helyén a kerületi rendőrkapitány, máris új helyre került: nyugdíjba vonul. Indoklás nincs, utódjáról később döntenek. Közlemény (BRFK) 2010.01.20. szerda 10:33   Budapest Rendőrfőkapitánya javaslatára az Országos…..
8ker Spike Barbers 2010.01.09 17:21:00
Spike Barbers - vagyis Tüsi Fodrászat, szabad fordításban. A kerületben több nemzet fia és lánya él, ebből már láthattuk a Reál pontot üzemeltető testvérpárt, ami meglepő kicsit, hiszen általában fodrászatot üzemeltetnek az afrikaiak.A 8kerTV újra jelentkezik, és egy merész…..
szzsm9 2010.01.11 16:55:44
@száncsábarbi: élt Amerikában. ezért ilyen tökéletesen amerikai a kiejtése :) és magyarul is nagyon jól tud.
8ker Szomszédsági Tanács 2009.12.19 19:49:00
Egyik reggel, amint a nyitott ablaknál éppen húzom fel a redőnyt, kiabálást hallottam. Nem nagyon törődtem vele, hiszen folyton kiabál valaki, de nem akart szűnni, így szétnéztem, honnan jön a hang. Az utca túloldaláról, a szemközti ház negyedik emeletéről kiabált át egy…..
szzsm9 2009.12.30 15:08:24
nagyon érdekes vita alakult ki. élvezettel olvasom pár napja. magam a Mátyás téren lakom, a Magdolna negyedben, ezért remélem, a RÉV8 okézza hozzászólási jogomat:)
szerintem "dankó7", mikor csodavárásról beszél, nem túloz. én is nagy várakozással tekintettem a programra, fórumokra is jártam, az egyikről írtam is ide a blogba. aztán már nem jártam fórumokra...ezt hosszú lenne itt kifejteni, hogy miért is nem. még megvádolnának azzal, hogy személyeskedek.

közben tényleg mozgosítva lettek emberek, akik szívesen tesznek a kerületért. azonban energiájuk, lelkesedésük lohad és ez nem tűnik fel a RÉV8nak. kár.
nem tudják kihasználni a civilek erejét. közben panaszkodnak, hogy apátia van. nem könnyű feladat mozgosítani, de talán pont ez lenne A! legfőbb feladat. ami elsikkad a napi működés mellett.
mi, akik ide írunk most ebben a témában, mind nagyon szívesen, ingyen, tudást és fáradtságot nem kímélve - ha néha szkeptikusan is - álltunk a program mellé. csak senki le se tojta.
emlékszem az első levelemre, amikor jelentkeztem önkéntesnek a RÉV8hoz. írtak, hogy majd jelentkeznek. azóta is várom a hívást. több, mint egy éve....

amint kritika éri a cuccot, a reakció azonnali sértődöttség, bezárkózás. kár.
persze, még nem késő. én optimista vagyok.

nagyon jellemző jelenség, hogy Lesley megcsinálta a Kesztyűgyár blogját - tényleg nem egy nagy meló, ez is egy jelzés, hogy az egyébként fizetésért dolgozó kesztyűgyáriak is megcsinálhatták volna.

A poszt témájához hozzászólva: találkoztam a Nap-klubosokkal. Jó szándékúak. Fogalmuk sincs a Magdolna-negyedről. Nekik ez egy másik földrész. Pedig az alapítvány pár utcányira van. Nem itt élnek.
Az ötlet szép.
Ennyi.
szzsm9 2010.01.08 11:33:43
@Kétbé: nem vagy naív. én csak azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne az unalmas és gyakran kontraproduktív "lakossági fórum" jellegű találkozásokat feljavítani. hogy az embereknek legyen kedve elmenni beszélgetni, ne csupán panaszáradat legyen. ne kinyilatkoztatás, majd megválaszolatlan kérdések. ne unjuk meg öt perc után az egészet és ne csupán gumicsontok csócsálása legyen.
neked van erre módszered?
8ker Drogosok 2009.12.02 10:47:00
Lecsúszott emberből bőven van a kerületben. Nem csak a hajléktalanok képviseltetik magukat, hanem a szenvedélybetegek is szép számmal vannak jelen. A Kék Pont szervezett egy konferenciát a Kesztyűgyárban, azt a címet adva neki, hogy "Narkógettó Józsefvárosban".…..
8ker Egy év 2009.11.26 00:01:00
Egy éve kezdtem ezt a blogot írni. Egy év alatt sok minden történt, közösségek alakultak, fórumoztunk, terveztünk, figyelemmel kísértük az alakulását az ígéreteknek - a hétvégén meg új polgármestert választottunk.Született kábé 300 bejegyzés, ezekhez érkezett mintegy 2400…..
szzsm9 2009.11.29 11:33:00
@Rosenfeld Koppány: elfogult vagy, szíved joga.
a kampány alatt minden irányból bérencezték már Lesleyt. elárulom neked: nehéz mindenkinek megfelelni, arra még a bbc sem képes, nemhogy egy blog.
ezzel együtt engem is érdekel a Fidesz kampánypénze, nagyon is.
8ker Tejosztás 2009.11.11 14:49:00
 Dúl a kampány, a jelöltek mindent bevetnek a szavazatokért - amit nem is értek, hiszen egyszerű többség elegendő a polgármesteri székért, és amúgy is elég rizikós a dolog, hiszen kevesebb mint egy év múlva le lehet váltani, ha nem tetszik a ténykedése. Tegnap például…..
szzsm9 2009.11.11 21:31:18
@solaitid: :)))))
(Shelf kolléga feltöltötte és feliratozta a riportot)  A magyar szélsőjobbal, Orbán Viktorral és a Demokrata szarkasztikus írásával foglalkoztak a minap a svéd televízió főműsoridejében, miközben Nádas „Nincsmorálisválság” Péter telefonon emlékeztette a…..
szzsm9 2009.11.07 20:23:41
@Tehetetlen Dodó: a kérdés jó és ravasz, mert ehhez tényleg a svéd média szakértőjének kellene lennem, hogy tudjak rá válaszolni. ezt te is tudod:)

én a csak a Magyarország iránt érdeklődőkkel találkozom, olyanokkal, akikben a hírek valahogyan lecsapódnak. és mivel szerintem elég jó képük volt a volt magyar miniszterelnök körül kialakult helyzetről is - olyan véleményük, amit te is helyeselve fogadtál volna - az a feltételezés, hogy egyoldalúan lennének tájékoztatva a gonosz ballibsi ármánykodók által, szerintem nem áll meg.
a jelenlegi helyzet is lecsapódik bennük valahogyan, akkor is ha torzan. a média eleve torzít, minél messzebb van, annál inkább, de azért, mert neked nem kóser, amit ők látnak ma magyar politikaként megjelenni, nem biztos, hogy a "rossz" forrásokat kell keresni.
vannak tények. és van a média-hype. ezeket külön lehet választani. a rólunk alkotott kép pedig igenis megváltozott. cikik lettünk. a magyar kormány miatt és a magyar kormányzásra adott szélsőséges válaszok miatt. ennyi nem elég?
szzsm9 2009.11.07 21:37:30
@bz249: nem tudom. a befektetőket szerintem jobban zavarja, mint a turistákat. nem ez az interjú, hanem a jelenség. a svéd köztudatban Magyarország EDDIG nagyon okés hely volt. Puskás, 56, okos, ügyes nép, stb.
most is szeretik, csak kicsit úgy néznek ránk, mint olyanra, akiről kiderült, hogy bár rendesen fel van öltözve, de nagyon büdös a szája. a videó ezt persze dramatizálva, hatásvadász módon adja elő, ami nem reális, de szerintem a helyzet a videótól függetlenül nem rózsaillatú.
8ker Bringa télen 2009.10.29 17:47:38
Itt a hideg idő, néha esik is valami szutyok az égből, a lakásból kilépni már csak sapka-sál kombóval érdemes - bátortalanabbak fázósabbak kesztyűt is húznak - a bringások száma is megcsappant. Csak az elvetemültek tekernek ilyenkor is - hál'istennek, azért szép számmal -…..
8ker hmm... 2009.10.21 18:12:00
Bayer Zsoltot ismét elkapta a gépszíj. Nem kicsit, nagyon. A minapi, Tavaszmező utcai támadásról írt egy  - szokásához hű - gyalázkodást, összemosva szezont fazonnal, Gizikét gőzekével, lepatkányozva a kerületet.Takács Gábor viszont nyílt levelében figyelmeztette szavai…..
szzsm9 2009.10.22 09:54:04
egyébként, teszem hozzá, az "újságíró" számára nem a kerület becsmérlése volt a lényeg, ugye azért nem kell, hogy becsapjuk magunkat ezen való felháborodásunkban?
az önkormányzat is faramucin reagál.
Zsoca cigányozni akart és kész. persze, találhatna más felháborító esetet is, ahol nem cigányok a szereplők, de az nem olyan érdekes számára.
elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam a cikk kommentjeibe. a patkányirtás vágya erősen volt képviselve. és ezen már meg sem lepődünk. 15 éve olvasom a netet, fórumokat. vagy kevés mocskos szájú, beteg ember netezik nagyon sokat az utóbbi időben, vagy cseszhetjük és tényleg szalonképes lett az embercsoportok kiirtása utáni vágy.

a Mátyás téren lakom, a Tavaszmező utcán naponta megyek végig. kötődöm is hozzá, hiszen benne vagyok a Tavaszmező-Művészkert kezdeményezésben, ahol roma és nem roma civilekkel dolgozunk együtt.
ismerem és szeretem a kerületet.
nem hiszem, hogy ne lennének gondok. nyolc év alatt kétszer(!) szóltunk be egymásnak fiatalokkal. az egyikkel azóta rendeztük a viszonyunkat :)
közben sokkal több pozitív élmény ért itt a kerületben, mint bárhol máshol. sokkal több kedves emberi gesztussal találkoztam, mint bárhol, bármikor.

baromira sajnálom, hogy megtámadták azt a srácot. örülök, hogy nem történt baja. ezzel együtt a nyolcadik kerület nem Harlem.

nem hiszem, hogy előítéletes ember,ha eljön ide, meg fogja változtatni a véleményét. hiszen látni fogja előítélete tárgyát, látni fog cigányokat. arabokat, feketéket is. és ha csak nem kínálják meg minden utcasarkon sütivel, ugyanúgy fog távozni: előítéletesen.
8ker Kálvária bál 2009.10.09 11:28:00
Beharangoztam, aztán kint is voltam, a változatosság kedvéért egy kamerával - arra gondoltam, megpróbálkozom a mozgóképes tudosítással. Jelentem, nem sikerült.  Felvettem ugyan egy csomó mindent, viszont utána összeszerkeszteni, összevágni meg ilyenekre nem állt rá az agyam.…..
szzsm9 2009.10.09 17:05:29
@JoeHorseDick: tényleg borzasztó, hogy vannak, akik ilyesmire energiát fordítanak...sokkal hasznosabb lenne, ha az interneten fikáznák mások munkáját :)

én is kint voltam, szerintem jó volt, láthatóan élvezték a népek, hogy van program, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. ahogyan a végén mondja az egyik hölgy: ilyet sűrűbben kellene csinálni.
8ker Élő galéria 2009.10.04 15:07:00
Egy csapat fiatal kitalálta, majd meg is valósította a kerület új sétálóutcáján az Élő Galériát. Ahogy ők fogalmaznak: A Mikszáth Kálmán tér-Krúdy Gyula utca -Lőrinc pap tér útvonalon található üzleteknek, kávézóknak, éttermeknek, intézményeknek saját történeteik,…..
8ker Őrök 2009.09.28 13:41:00
A minapi tahó autós kapcsán tűnt fel, hogy az Escort Security Védelmi Szolgálat emberei járják a kerületet. Ott nem intézkedtek, de később a Gutenberg téren találkoztam velük újra, amint éppen egy padon békésen szundikáló, hajléktalannak kinéző embert próbáltak…..
szzsm9 2009.09.28 23:08:37
8ker gipsz 2009.08.18 23:02:00
8ker Működő kutak 2009.08.11 17:51:00
 Hihetetlen dolgok történnek - egyik napról a másikra megjavították a felsorolt kutak felét. A legjobban a 2002 óta nem működő Corvin Mozi előtti dupla kútnak örülök, de a Lőrinc pap téren is jó, hogy folyik a víz. Optimista ember vagyok, de ez meglepett! Már…..
8ker Csikken elcsúszni 2009.06.11 18:08:30
Ma volt az utolsó kommandó akció, a Lőrinc pap téren felügyelték a rendet tisztaságot. Esemény volt ma is, nem is akármilyen: az egyik padon cigiző ember a csikket laza mozdulattal elpöckölte. Mai kommandósaink egyike odament szólni, ugyan venné már fel, mert milyen dolog már a…..
8ker Vállalkozói fórum 2009.06.06 18:09:00
Kicsit késve, de jelentőségéből mit sem veszítve fogadjátok szeretettel a beszámolót: A mostani fórum már az elején el lett térítve: menet közben derült ki, mégsem a Zappa pincéjében lesz tartva, hanem a Darshan belső termében. Az, hogy kevesen voltunk, talán az esti foci…..
8ker Felirat 2009.05.27 15:25:32
 Igazából "leirat" lenne a helyesebb, ugyanis lent, a járdán található. Már írtam a Mátyás tér közepén láthatóról, most megérkezett a párja Ottokár tolmácsolásában. Szia! A Mátyás téri figyelmeztetés című írásodhoz kapcsolódóan jelezném, hogy a…..
8ker Bemutató 2009.05.26 09:03:41
Óóóóriási szenzáció! Tesssssék, csak tessssék! Itt látható az egyorrú ember! Jöjjenek bátran, nem harap! Tesssssék, csak tesssssék! Sosem látott produkció, egyedülálló tervezés, csak itt, csak most, csak Önöknek!Ma este a Roma Parlament épületében (Tavaszmező utca 6) este…..
8ker Téglák 2009.05.25 08:44:00
Pár hete kalákában bontottunk falat - egy lakásátalakítás előkészületeit végeztük - és örömmel láttuk, címeres téglából van a ház eredeti fala. Anno a készítő mesterek így tudatták, kinek a portékájáról van szó, így különböztették meg egymástól a termékeiket.…..