Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leroi

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagyobb hírportáloktól az online magazinokon keresztül egészen a reggeli rádióműsorokig mindenhol szóba került már az október elején megjelent, felkavaró dokumentumfilm, a Visszatérés Epipóba, és a mögötte húzódó, súlyos gyermekmolesztálási ügy. Vajon miért olyan fontos, és mi a legmegdöbbentőbb…..
"Nem kellene úgy tennünk, mintha az elektromos autó mentené meg a világot." Nem én mondtam, hanem a Toyota Németország vezére, a belga származású Alain Uyttenhoven, az Automobilwoche című szaklapnak adott interjújában. Azt is mondta ugyanakkor, hogy a belső égésű motoroknak hamarabb lehet…..
leroi 2020.10.14 08:23:38
@Bravehearth: Érdekes meglátásaid vannak a népességgel kapcsolatban, kár, hogy rosszak...
Ugyanis nem népességet kell darabszámra vizsgálni, hanem a fogyasztást és a kibocsátást, ha reálisan szeretnénk látni a helyzetet.
A helyzet ugyanis az, hogy a világ népességének 16% használja a világ erőforrásainak 80%-át és a szennyezés 80-90 százalékát is ők (mi) okozzák/okozzuk. Ez kb. az az 1 milliárd ember, aki Észak Amerikában, Európában, Japánban és a partvidéki Kinában él (plusz-minusz Ausztrália, a harmadik világ fejlettebb részei, stb.)
Vagyis könnyen megérthető, hogy nem 8 milliárd ember okozza a bajt, hanem az, hogy a 8 milliárdból egy milliárd úgy él, mint ha nem lenne holnap. Ha ez az 1 milliárd eltűnne, akkor a szennyezés és a fogyasztás is a mai érték egyötödére esne vissza. Viszont másik hét milliárdot hiába tüntetné el bárki is, nagyot nem lépne előre a probléma megoldása érdekében.
Ennyit arról, hogy mi a PC...
Az igaz, hogy az elektromos autó bakfitty a megújuló energiaforrások nélkül és akkor még mindig ott van az infrastruktúra kiépítése. Mondjuk egyszer már sikerült kiépíteni egy világméretű, az olajra alapozott infrastruktúrát, talán megoldható lesz még egyszer. Ha megéri a szereplőknek.
Végezetül minden hozzáértőnek egy ötlet: kéretik elmagyarázni hogy miért hülyeség: az elektromos autó "tankolási" idejét le lehetne-e rövidíteni azzal, hogy a töltőállomáson az egész akkumulátorblokkot kiemelik az autóból és behelyeznek egy frissen töltöttet? A kivettet meg tölteni kezdik és megkapja a következő autós. Nyilván ennek technikai nehézségei vannak (bonthatóvá kell tenni az akku csatlakozásokat, technológia kell a sokszáz kilós akku kiemeléséhez, azt is meg kell oldani, hogy ha valaki egy használtabb akkut kap, azért ne fizessen teljes árat, stb.) Viszont, ha mégis megvalósul az ötletet, akkor jogdíjat kérek, stipistopi. Ha belegondolunk abba, hogy valakiknek megéri az olajat az Északi-Jeges tenger vize alól is kibányászni ÉS ezer kilométerekre elszállítani, finomítani, stb.akkor talán ez az ötlet is lehet profitábilis
  Igazából én vagyok az idióta barom. Nem is értem, mit vártam egy radikális feminista cikkétől. Sophie Lewis "A koronavírus-krízis azt mutatja, hogy ideje eltörölni a családot" című írása az Open Democracy oldalán jelent meg pár nappal ezelőtt.   A szerző a járványra adott első számú reakciót,…..
Van az a vicc a hurrikánról, hogy olyan mint a nő: mikor megy, akkor viszi a házat meg a kocsit. Az ex-dobos is ilyen, csak ő a zenekar hangzásából kanyarít ki magának egy szeletet ... már ha kellőképpen jellegzetes a játéka...
leroi 2020.02.25 10:52:47
  Nem Patrick J. Deneen az egyetlen aki temeti a liberalizmust. Ő csupán azon kevesek egyike, aki 2018-ban egy komplett könyvet szentelt a témának, mely tavaly magyar nyelven is megjelent. A szerző - az Indiana állambeli Notre Dame egyetem politikatudományokat oktató professzora - művében mindvégig…..
leroi 2020.01.15 01:23:55
Értem. Árpád is gaz kizsákmányoló, hogy letelepítette népét a Kárpát-medencében. Valami komolyabbat, kérlek.

A bolgároknak biztos megvolt a véleménye az ügyletről. Vagy az avaroknak. Rájuk nem vonatkozott a "természetjog." Komolyan, most azt akarod eladni, hogy ha az erősebb, az erejével visszaélve elvesz a gyengébbtől, az teljesen ok?

Ha valakinek van tulajdonosa és elveszed tőle, az konkrétan rablás. Ha szerződsz vele az korrekt üzlet. Nincs átmenet a kettő közt. Ha valaki rossz szerződést köt és megbánja utólag, az attól még korrekt ügylet.

Nyilván a rossz szerződés megkötésében egyáltalán nem befolyásolta a szerződő felet a másik fél katonai jelenléte, titkosszolgálati akciói, katonai puccsok...fogd már fel, hogy én nem elméleti dolgokról beszélek, hanem a gyakorlatból hozok neked példákat arról, hogy a liberalizmus a gyakorlatban annyit tesz hogy az erősebb szabadabban visszaélhet az erejével.

Tényleg trollkodsz. Ha akcióban - vagyis nyomott áron - vásárolsz egy fotelt, azzal kizsákmányolod az IKEÁT? Úgy beköltöznék egy napra egy kommunista fejébe... Elképesztő zavart találnék.

Bocsánat, ezt fordítva írtam. A munkaerőmnek az a része, amit ár alatt vagyok kénytelen eladni

"Kétségtelen tény, hogy ahol rengeteg képzetlen koldus áll rendelkezésre, ott a gyáros nem fogja túlfizetni az alkalmazottait."

Vagyis a tőkésnek az az érdeke, hogy minél több legyen a nincstelen koldus, nemde? Hiszen így tud nagyobb profitra szert tenni. Nyilván a vásárlóerő árnyalja a képet, mert ugye ott meg az a kívánatos, hogy a vásárlók gazdagok legyenek, de ezt meg lehet oldani azzal, hogy ha a nyomort és a termelést kiszervezem Ázsiába, az itthon meg megteremtem az erős piacot….oh wait, nem kell Ázsiáig menni. Az autógyártást közelebbre is ki lehet szervezni. Hallottál már Magyarországról? Na, ott sok a nincstelen koldus, oda kell vinni az Audi Mercedes BMW gyártást...
leroi 2020.01.15 01:31:48
@G. Nagy László: Ne idegesíts fel az ilyen hülyeségekkel! Építesz egy házat negyvenmillióból. Eladod százmillióért. A házad elbukott??? Te elbuktál???? Miről beszélsz, ember?

Vegyük úgy, hogy direkt tetteted hülyének magad, ezért beszélsz az egyik pillanatban vállalkozásról, a másik pillanatban házépítésről, holott a kettőnek köze nincs egymáshoz.

A liberális elmélet szerint a szabad vállakozás és a szabad piac a tutiság, ezt te is írtad. De a helyzet az, hogy a vállalkozás és a piac csak elvben szabad, valójában nem építhetek sikeres vállakozást, mert a nagyfiúk egy idő után megesznek/felvásárolnak. Az, hogy ezért kapok valamennyi pénzt, lényegtelen. A lényeg az, hogy valódi szabad vállakozás nincs, ez csak egy elméleti lehetőség.

Házépítéshez ennek semmi köze.
leroi 2020.01.15 09:03:37
@G. Nagy László: At hiszem én befejezem a vitát, többen is gyakorlati példákkal megmutattuk neked, hogy az elméleti liberalizmus a gyakorlatban mit is jelent és miért van belőle elege a társadalom döntő többségének. Én a történelmi távlatot erőltettem, mások a gender, a környezeti szempontokat, stb.

Az én állam álmom egyébként a skandináv berendezkedés, ahol az állam nem az adócsökkentés és a bürökrácialeépítés, hanem a magas adók, a szabad verseny ésszerű szabályozása és a hátrányos rétegek megsegítése mentén működik. Nem véletlenül ezek a legélhetőbb országok. A versenyben valóban nem egyenlő feltételekkel indulnak, de az állam feladata pont az, hogy a hátrányos helyzetűeket segítse a nagyok és hatalmasok között. Az utóbbiak kárára is akár, ha éppen nem lehet win-win szituációt kidolgozni

Márcsak azért is mert:

"Egyszerűbben fogalmazva, egy évszázada a német és magyar társadalom jelentős részét azáltal lehetett szélsőséges eszmék bűvkörébe vonni, hogy a győztes európai országok és az Egyesült Államok a párizs környéki békeszerződésekkel lényegében megnyomorították őket. Most pedig azért, mert ezt a saját politikai és gazdasági elitje teszi meg vele, csak ezt másokra, így például az Európai Unió legfontosabb intézményét és pénzügyi stabilitásának egyetlen komoly letéteményesét jelentő Európai Központi Bankra fogja. "

(Ma reggeli index vezércikk..

Mentem, eladni a munkaerőmet...
Elképesztő összegeket, a közoktatáshoz képest HÁROMSZOR ANNYIT fordíthat tanulóira a közpénzmilliárdokból felépült Debreceni Nemzetközi Iskola, miközben költségvetését még 5 (!) évig kipótolja a Debreceni Önkormányzat – természetesen a mi pénzünkből. A Papp László gyermekét is oktató intézmény…..
leroi 2019.12.12 14:48:43
@Ballib vagyok mert rettegek: egyre kifinomultabb az irónia, és egyre félreérthetetlenebbek a poénok. Csak így tovább!
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
leroi 2019.11.25 12:58:32
@midnightcoder2: Wow, küldj abból, amit használsz...nagyon durván hajlítja a valóságot.
Arthur Herzog amerikai író már 1979-ben megírta a Hőség című könyvét, lényegében popularizálva a tudományos eredményeket. Sajnos a megállapításai és adatai helytállóak, még akkor is, ha csak egy lektűrről van szó. És az is sajnos, hogy gyakorlatilag semmi nem történt az abban leírtakkal kapcsolatban.
leroi 2019.11.25 13:20:40
off
@Exploiter: Hát, hogy a gyarmati rendszer milyen volt, azon el lehet gondolkodni, de ha jól olvastam, az érintettek nem örültek neki. Volt egy pár fegyveres csetepaté is e tárgyban (Algéria, Vietnam) és fegyvertelen (India/Pakisztán/Bangladesh) És valahogy mindenhol örömünnep tört ki, amikor elhúztak a britek/franciák.
A Közel-Keleti helyzet meg nagyjából analóg ezzel, mert ott is akkor kezdődött a cirkusz, amikor a britek otthagyták Palesztinát. Aztán persze az olaj és a befolyási övezetek tolódásai is hozzátettek. De én Európáról beszéltem, azért 70 év háború nélkül ritkaság ezen a kontinensen.
Viszont az, hogy a Nyugat csak nézte az oroszok összeomlását, nos ez nem állja meg a helyét. Egészen onnantól, hogy Sztálint megállították Európa közepén és elrettentették attól, hogy az eredeti terv szerint Párizsig vigye el a munkásforradalmat, addig, hogy a Reagan-Thatcher tengely olyan fegyverkezési versenybe kényszerítette az oroszokat, amibe beleroppantak. De paradox módon azzal nyerték meg a hidegháborút, hogy megóvták a békét. Sakkban tartották az oroszokat, akik minden gyűlöletkeltés és propaganda hatására sem tudtak sosem háborúba keveredni (mármint igazi, Nagy Honvédőbe), így a békeévekben lassan kiderült, hogy a rendszer életképtelen...ellentétben a Nyugattal, ami a békében is jó hely volt. Ha kitört volna egy Nagy Honvédő (azt most hagyjuk, hogy milyen szinten használtak volna nukleáris fegyvereket, tegyük fel, hogy alig) az legitimálta volna kommunistákat.

On

Össze ne vesszünk már azon, hogy a nyugati civilizációnak nemsokára vége. Ezt már Spengler is előre látta a Nyugat alkonyában, igaz, mivel marha kellemetlen dolgok vannak benne, ezért nemigen szokás róla beszélni. Ráadásul ő nem azért látta előre, mert próféta volt, hanem csak azért, mert kielemezte 6 másik elbukott civilizáció történetét és meglátta a hasonlóságokat.
Szóval ő nem lepődne meg azon, hogy igaza volt és a Nyugatnak (is) annyi.
leroi 2019.11.25 13:42:31
@midnightcoder2: Talán azért, mert az Alien egy űrhajón játszódó film volt, ami még csak nem is akart "tudományosnak" látszani, a Hőség meg a Földön játszódó, a globális felmelegedés hatásait feldolgozó, adatokkal és tudományos tényekkel telerakott könyv volt. (Persze fikció, mint ahogy Herzog könyvei általában azok.)
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
leroi 2019.11.25 12:31:44
@Fillér B. Gusztáv: Próbáltam decemberbe Charleroi-ba jegyet venni, akkor döbbentem rá erre.
Sajnos nem tudom feltölteni a képkivágást, pedig lementettem...

azt csak nyalánkságnak említem meg, hogy amikor szóló utasként kattintottam rá a jegyvásárlásra, akkor teljesen más ár jött fel, mint amikor a két gyereket is megadtam. Apuka nyilván nem nézi az árakat, őt le lehet húzni.

Egyébként nem Ryan marketinges vagyok, de náluk nincs gusztustalan kezelési költség és helyet meg simán lehet választani ingyér. Nyilván nem előre és nem extra lábtereset.
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
leroi 2019.10.11 08:18:32
Mint gyakorló tanár (igaz, már nem a közoktatásban) az alábbiakat tenném hozzá:
1. A lejtőn elindulás már 1947-ben megvolt, amikor a bérek nivellálásával a pedagógusok a korábbi fizetésük 20%-át kapták egyik napról a másikra. Ott kezdőtött el a pálya elnőiesedése és és a borzasztó erős kontraszelekció. Ma ott tartunk, hogy már az egyetemeken, főiskolákon dolgozó oktatók szinvonala is gyenge és ennek megfelelően a kikerülő pedagógusok sem ütik meg a mércét.
2. A poroszos nevelésben van fegyelem. Viszont az a baj vele, hogy nem hatékony az olyan képességek kifejlesztésében mint a kreativitás, önálló gondolkodás, csapatmunka, problémamegoldás. Abban erős, hogy a tanulóba beleverjen egy valamilyen szöveget/képletet, amit a tanuló aztán visszanyökög. Ezt lehet tudásnak hívni, de sajnos ebben már a Google asszisztens is megveri az embert, nem erre kell menni. Más szóval a poroszos iskolában nem vágják pofon a tanárt, de nem is kerülnek ki belőle a 21 században használható emberek.
Az, hogy a "liberális" (=gyerekközpontú) oktatásnak mik az előnyei, azt most el sem kezdem sorolni, aki ért hozzá tudja, a többi meg nézzen utána. Elég az hozzá, hogy a magyar elit részére fenntartott drága alapítványi/magániskolák közül egyikben sincs porosz elveken alapuló oktatás. (nem beszélve az elit elitje által megcélzott külföldi középiskolákról)
3. Az, hogy a középiskolások a gittrágással is szívesebben foglalkoznak mint a tanulással, ez a Pál utcai fiúk óta nem újdonság, de a 80-as években a csöves-punk-szipus szubkultúra sem arról szólt hogy javítsunk a jegyeinken pár tizedet. Abban teljesen egyetértek az előttem szólóval, hogy a tizenévesek gondjai reflektálnak a közállapotokra. Manapság meg a közállapot az, hogy nulla a társadalmi mobilitás. Aki egy rossz pályára kerül tizenévesen (szakiskola, szakközép, gyenge gimnázium), annak esélye sem lesz arra, hogy normális állása, jövedelme, élete legyen, vagy ha mégis, azt nem az iskolai teljesítményével fogja elérni. Így aztán nem meglepő, hogy a diákok nem éreznek semmi késztetést arra, hogy ne unják az iskolát, márpedig köztudott, hogy a legveszélyesebb állat az unatkozó ember...
4. Ráadásul ehhez jönnek még az otthonról hozott viselkedési minták. Ha egy gyerek olyan "családból" jön ahol, ahhoz van hozzászokva, hogy a problémák esetén odacsapnak, vagy az a szokás hogy a lánytestvéren esett sérelmet véresen meg kell bosszulni, akkor ezt a viselkedést az iskolában is elő fogja adni, nem azért mert gonosz, vagy szegregálandó, hanem azért, mert neki ez a normális. Amikor én kerültem be az iskolába, ott a jobban szituált osztálytársaim (ők voltak többen) csoportnyomása engem is normális viselkedésre nevelt, hetek alatt. Sajnos, manapság fordított a helyzet. a hátrányos helyzetből érekzők vannak többen és az ő csoportnyomásuk érvényesül. És ez ellen a pedagógus (kortárscsoport meghatározó ereje) nagyjából tehetetlen.
Amit tenni kellene:
1. Olyan rendszert felépíteni, ahol 10-14 évesen nem kerülhet egy gyerek zsákutcás intézménybe, ahonnan nem lesz esélye elérni a felsőfókú végzettséget. 16-18 éves korig nyitva kellene állni a lehetőségnek mindenki számára, hogy akár egyetemre is mehessen. Persze ne gyártsunk mindenkiből büfészakost, lehessen vállakozási ismereteket, főzést, akármit tanulni, de ne zárjunk össze tizenéves fiúkat egy olyan helyre, ahol "szakmát" tanulnak 0 hatásfokkal (mondván majd az éltben megtanulják a mesterséget...) Akkor inkább legyenek tanoncok egy szakember mellett ha mondjuk a fához, téglához, vagy a lovakhoz van affinitásuk.
2. Az sikolai közösségeket úgy kell összeállítani, hogy abban a tipilus viselkedésű és értékrendű gyerekek legyenek többségben. Ha ez nem megoldható, akkor oda nagobb létszámú és kiemelt bérezésű pedagógusok kellenek (nyilván szakmailag a legalkalmasabbak), akik ketten, vagy akár hárman is bent vannak az osztályban és egyedileg tudnak foglalkozni a gyerekekkel.

Én is tudom, hogy ez egy zsákutca szakiskolában, vagy egy mélyszegésnységben élő faluban lehetelennek látszik, de igazából más nem működik. Az, hogy rájuk csapjuk az ajtót,szegregáljuk őket szutyadék intézményekbe csak sokszorozza a problémát...
leroi 2019.10.11 12:34:35
@midnightcoder2:
Aki 14 évesen hülye, az jó eséllyel 18 évesen is az lesz.

Jó eséllyel 14 évesen is látja, hogy nincs esélye az életben és ezen az iskola nem segít. Ha lenne értelme, akkor másképp állna hozzá, de mivel tök mindegy, hogy kettessel vagy ötössel végzi el a szakiskolát, ugysem lesz belőle soha Borkai Ádám, ezért aztán nem is érdekes számára. És ennek megfelelően is áll hozzá.

"Az sikolai közösségeket úgy kell összeállítani, hogy abban a tipilus viselkedésű és értékrendű gyerekek legyenek többségben."

Elég ha pár "nem tipikus" viselkedésû van, ha a tanárnak nincs eszköze arra, hogy normális keretek között tartsa, illetve ha az illetõben nincs meg a motiváció erre.

Bocs, de ez kézből kontra, saját pedagógusi tapasztalat és kutatások alapján is. Simán be lehet integrálni akár fogyatékos gyerekeket is az oktatásba. A csoporthoz tartozás hihetetlen erős motiváció tud lenni, csodákra képesek a gyerekek. (Az persze ezzel együtt igaz, hogy az otthonról hozott mintát, marja nehéz felülírni és ha ehhez még egy szubkultura is társul, na ott már tehetetlen a pedagógus kb.)

de hát a bonyolult kérdésekre sosem voltak egyszerű ÉS jó válaszok.
leroi 2019.10.11 12:42:08
@Minden ballib bérretteg: A liberális oktatás olyan közegbe működik, ahol a diákok legalább 80% de inkább 90%-a teljesíteni akar.

Azon esetleg nem kellene elgondolkodni, hogy miért nem akarnak teljesíteni a diákok? Talán mert nincs miért?
Akkor fognak teljesíteni a diákok, ha lesz társadalmi mobilitás. Ha a jó iskolai előmenetel jobb lehetőségeket nyújt azoknak is akik nem az Apáczaiba, meg a Fazekasba járnak, hanem valamelyk szakiskolába, esetleg kis falu kis iskolájába. Amíg ez nem történik meg, addig ne számítsunk sok jóra...
Az elmúlt hónapban erősen megromlottak a francia-olasz kapcsolatok, miután Luigi di Maio olasz miniszterelnök-helyettes, az Öt csillag mozgalom vezetője azzal vádolta Franciaországot, hogy az Afrikából származó migráció egy fő oka azon országok szegénysége, amik francia valutát használnak és…..
  A párkapcsolatok, házasságok kapcsán olyan elképesztően sok tévhit él a köztudatban, hogy vaskos köteteket lehetne megtölteni velük. Az egyik legelterjedtebb hiedelem, hogy létezik valahol a világban egy ember, akit csak azért alkotott meg a Teremtő, hogy a társunk, a kiegészítőnk, a másik felünk…..
leroi 2018.07.18 10:42:25
"1. Nyilván azért kötöd össze az életed valakivel, mert együtt jobb lesz, mint külön. Az, hogy egyedül is kiegyensúlyozott vagy, ALAPKÖVETELMÉNY ahhoz, hogy jó kapcsolatot tudj építeni. Ez nem az én hülyeségem, pszichológiai, társkapcsolati alapvetés."

Vagy egy kínosan fals magyarázat, amit a pszichológusok azoknak próbálnak beadni akik a külsejük/egzisztenciájuk miatt a kutyának sem kellenek.

"2. Tényleg a fennálló jogi rendszerhez akarod igazítani a morált és az életstílust. Nem fordítva kéne?"

De nem ám!

Mert, ha valaki mondjuk morálisan úgy gondolja, hogy a három gyerek meg a dagadt anyjuk neki nyűg és továbbiakban nem akar velük foglalkozni, inkább valami feszes husijú tizenévessel nyomulna; vagy ha a női fél gondolja úgy, hogy változatosan termékenyítteti meg magát de a porontyokat egy férfivel (nyilván a leggazdagabbal) neveli fel; vagy ha egy állami gondozott kisgyermek akaratán és választásán kívül kénytelen lesz egy olyan örökbefogadó családban élni amelyben két azonos nemű nevelője lesz, vagyis a férfi/női minta teljesen hiányozni fog a korai fejlődéséből...nos, akkor az érintett félnek a jog nyújthat valamiféle védelmet. Nyilván nem érzelmekről beszélek, hanem a helyzetek megoldásáról, amellyel elkerülhető (vagy csökkenthető) az egyik fél aránytalan vesztesége.

"3. A melegek nevében nem tudok nyilatkozni. Nyilván az ő esetükben ez annak a jelképe, hogy a társadalom a heteroszexuálissal egyenértékű kapcsolatnak fogadja el az övéket. "

Ami, lássuk be, egy eléggé satnya indok, ha összevetjük a fent leírt - a társadalom működéséhez alapvetően fontos - jogokkal és gyakorlattal.

"
"És egyben tárgyiasítja a másikat. Mint egy nippet a szekrényben, vagy egy jó konyhai kést. "

Igen, pontosan. Hol a hiba? Esküszöm, nem értem. Annyi az értékünk, amennyi hasznot tudunk hajtani a másiknak. Akár egy jó kés. Mit látok rosszul???"

Olvasd el Erich Fromm A Szeretet művészete című könyvét.
Léteznek olyan emberek, akiknek gyakorta fáj az élet. Akik hosszasan képesek a söröspoharuk mélyére merengve azon filozofálni, hogy mennyire más lehetne minden. Akik órákon át ecsetelik a barátnőiknek, hogy mi és hogyan rossz éppen az életükben. Akik talán azt is elmondják, hogy…..
Szabadnem Elhazudott egyenlőség 2017.06.25 11:00:00
  Szeretném, ha képzeletben elindulnál egy olyan futóversenyen, ahol ketten vagytok. A te lábad össze van kötve. A szabaly az, hogy le kell futni 1000 métert. Sőt, bele is szabad rúgni a másikba – de csak annak szabad, akinek nincs összekötve a lába. — Miczki Tamara vendégposztja...
leroi 2018.01.04 14:40:48
@ABC123456: Izé...kissé jobban át kellett volna gondolnod a Forma 1-es okoskodásodat. A Forma 1-ben nem jelent előnyt a versenyző kisebb súlya, ugyanis a minimum súlyt a versenyzővel együtt határozza meg a szabálykönyv (ezért vezet minden pilóta első útja a mérlegre a verseny végén) Amire te gondoltál az az Indy Car, ott csak az autó súlya van meghatározva, ott valóban előny, ha a könnyű a pilóta. Danika Patrick a 40 kilójával sokáig versenyzett is ebben a sorozatban, amikor a Forma 1-ben próbálkozott, csúfosan megbukott,. az első tesztkörön összetörte az autót (mondjuk ez nem őrá, mint nőre jellemző, a Forma 1-ben az összes Indy Car-os menő leszerepelt, Montoyától Bourdais-ig.)
Megaztán nem kell itt az autósportra gondolni, a lóversenyeken is jobb eséllyel indulnak a könnyebb súlyú versenyzők, ezért aztán a zsokék/hajtók nagy része egész kicsi és könnyű férfi. Ritka a női zsoké, esetleg az ügetőkocsiban felbukkannak néha.
Szerintem az lehet ennek az oka, hogy a fent említett sportokhoz kellenek fizikai képességek is, ráadásul nagyon kompetitívnek kell lenni, ami nem tipikusan női tulajdonság (természetesen nem azt mondom, hogy nincsnenek ilyen nők, és fúj, fúj, ha egy kislány gokartozni szeret, pláne ha tud is. de jellemzően a versenysport inkább férfias dolog.)
A szexszel kapcsolatos okfejtésed sem igazán meggyőző, hiszen ha jól tudom, pont az az egyik sarokköve a feminista narratívának a házasságon belüli nemi erőszak kérdése...amiből én inkább arra következtetnék, hogy mégscsak a férfiak vezénylik/vezényelték mindig is a hálószobai eseményeket, nemigen tudok visszaidézni egyetlen olyan irodalmi/történelmi művet sem amiben a ."nők szabják meg a hálószobai határokat" Szerintem ez mindig is a férfiak privilégiuma volt.
A pornó és a nemi erőszak közé egyenlőséget tenni...hát...a nemi erőszakkal kapcsolatban tapasztalalatlan vagyok, de nem hiszem, hogy úgy történne mint a pornófilmeken, ahol is "hősnők" általában lelkesen, jól látható élvezettel fogadnak mindenféle férfiúi közeledést, történjen az bármilyen módon.
  Mielőtt belecsapnánk a cikk közepébe, szeretném leszögezni, hogy én sem vagyok szent, és nem is kívánom az álszentet játszani. Sok sok évig használtam régebben innen onnan, nem teljesen legális forrásokból letöltött hangmintákat, plugineket és szoftvereket. Azonban, ahogy lett valamiféle…..
Ha már repültél, akkor láthattad, hogy nem egyszerű a kisgyerekeknek és a szüleiknek a becsekkolástól – poggyászfelvételig tartó időszak türelmes kivárása. Főleg akkor, ha a gyermek autista...
leroi 2017.07.08 07:00:14
@karandash: "Lassan már tényleg ott tartunk, hogy autista meg mindenféle szellemi fogyatékos Pride lesz szervezve, mert ez is csak egy másság, amit lehet, sőt kell is ünnepelni."

Figyu, van autista Pride. Április 2-án, Séta az Autizmussal Élő Emberekért.

Ez nagyon dühít téged? Kijössz, és megdobálsz minket és üvöltöd, hogy tiltsák be?

Vagy memmaradsz szimpla internetes bunkónak?
Boldog nyarat! Ismét helló! Sokat gondolkodtam, hogy milyen témával térjek vissza, de sajnos az elmúlt félévben a hangszálcsomón kívül sajnos izgalmasabb dolog nem történt. És most, hogy alkoholmentes gösszer natúr citróne italt szürcsölök dobozból, miközben Top 20 Barbie dalokkal szórakoztatom…..
Időről időre morális pánikrohamot okoz a közvéleményben a hír, hogy olyan új drogok kerülnek a piacra, amelyek minden eddiginél veszélyesebbek, és egyre több fiatal esik nekik áldozatul. A hírek részben igazak: a drogpiac soha nem volt még ennyire instabil és nyugtalan, mint…..
Kihagyja a futball-vb-t Ifj. Knézy Jenő, miután egy 2008-as asszonyverési ügyben most megszületett ítélet szerint hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és emiatt a képernyőről is lekerül. Először úgy nézett ki, úgy megverte a feleségét, hogy eltört az…..
leroi 2014.04.08 19:43:49
@hovatűnt démonhill: +2, az az olasz-kamerun meccs mélypont volt
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért. Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok…..
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
leroi 2013.10.19 22:25:34
@Nemzetstratégia: Ha nem tudod bizonyítani, akkor meg inkább hallgass. Tudod, én azt hallottam, hogy a Vona Gábor, egy kis senki, aki csak azért nyúlta le magának a magyarság 10%-át kitevő náci érzelműek szavazatát, mert lusta dolgozni, így meg a képviselői fizuból elég jól megél. Ezt hallottam, de bizonyítani nem tudom, szóval semmikor se hozom fel érvnek.
A 2002-es chartergépezés meg náci (pardon: nyilas, elvégre magyarok vagyunk, vagy mi) urbanlegend, bizonyíték nincs rá.

(egyébként azt nagyjából meg tudom érteni, hogy pl. a Polgár család nem különösebben rajong a magyarországi szavazásért.)
leroi 2013.10.19 23:09:46
@Nemzetstratégia: Hát, akkor így jártam, magamra vetek. :-)
Manapság gyakran fölmerül, hogyan lehetne elősegíteni, hogy kevesebb ember vándoroljon ki, illetve hogy a kimentek visszajöjjenek. A végéről kezdeném. Úgy lehetne elérni, hogy a félmillió kivándorolt nagyrésze visszajöjjön, hogy kilépünk az EU-ból. Ezáltal a külországi…..