Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gregory1

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A szerző a Magyar Külügyi Intézet munkatársa, a Sinológiai Szemle vezető szerkesztője.)Nincs is nagyobb öröm a magamfajta külpolitikai elemző számára, mint látni, hogy lassan már a csapból is Kína folyik. Különösen így van ez a nemzetközi pénzügyi- és gazdasági válság…..
Mandiner blog Biszku-film: letiltva 2010.06.09 18:01:00
  Biszku Béla családja letiltotta a Biszku Béláról és az 1956 utáni megtorlásokról szóló filmet (nem mi hátráltunk meg, a tervezett bemutató helyszínét, az Urániát kereste meg a család, és ők döntöttek úgy, hogy nem vállalják a bemutatót). A film nyilvános…..
gregory1 2010.06.10 08:41:22
Addig amig Somogyi Jenö AVH hohérnak aki sajàt bevallàsa szerint részt vett 120 akasztàsban emlék tàblàt tesznek fel a XIII kerületben, addig hol van itt rendszervàltàs ???
"November 1-jén a szolnoki rádióban is közölték a Magyar Függetelenségben is megjelent „Aljasság, árulás!” kezdetű nyilatkozatot, amit a kezdettől a forradalom mellé állt jászberényi honvédségi alakulat adott ki. „Somogyi tiszt és szűk köre ÁVH-s tiszteket rejtegetett a laktanyában a nép jogos haragja elől. Nem fegyverezte le őket, hanem katonai (tüzéri tiszti) egyenruhába is bújtatott egyet. A személyi állomány felháborodására engedte őket világgá. (…) Orosz tisztek társaságát is élvezte, miközben Budapesten a forradalmi ifjúság vére folyt fegyvereiktől. Nyelvük kitépésével és agyonlövéssel fenyegette a honvédeket, ha elárulják.” A fentieken kívül még sok mást azzal tetézett, hogy „ez a csürhe majd kitombolja magát és újra lesz minden a régiben.” Az október 31-i ezredgyűlésen mellőzték Somogyit, a Forradalmi Katonatanács pedig kiközösítette."
Somogyi àllitàsa :

Somogyi Jenő Bitófát mosott a siralomházban
Ahogy ezt ö elmondja ! De hazudik mert AVO-s volt Jàszberényben és
utànna meg hohér volt a felakasztàsokban ! Akasztott embernél nincs vér tehàt nincs mit mosni !
Ime a hazug dumàja :
Tüzérezred-parancsnok volt a házimunkás – Kilenc hónapig bírta
Somogyi Jenő elektroműszerésznek tanult, majd Veres Péter hívó szavára jelentkezett honvédtiszti iskolára. Sikeresen elvégezte a hadiakadémiát, utána hamarosan századosként tüzérezred-parancsnok lett.
– Hol ért ’56?
– Jászberényben voltam a helyőrség parancsnoka. Október 25-én, amikor megalakult a forradalmi bizottság, engem választottak meg az elnökének. A forradalom letiprása után felvetődött a karhatalom, vagyis a pufajkáshad megszervezése. Felszólítottak, hogy legyek a parancsnokuk. Kijelentettem, hogy én katonának esküdtem és nem pribéknek. Erre leváltottak az ezredparancsnoki beosztásból, majd június 28-án letartóztattak. Felszállítottak a Gyűjtőfogházba, három hétig magánzárkában tartottak. Majd egy Blaskovics Ede nevű főhadnagy megkezdte a kihallgatásomat. 1958. február 11-én volt az első fokú, 13-án a másodfokú tárgyalásom, 15-én pedig az ítélethirdetésem: ötévi börtön és lefokozás. Nemsokára elvittek a Gyűjtőbe és beosztottak a kisfogházba házimunkásnak. Amikor átkerültem, ott tudtam meg, hogy itt halálraítéltek vannak. A földszinti cellák tele voltak, az emeletiben a Nagy Imré-sek.
– Megneveznél közülük néhányat?
– Jánosi, Nagy Imre veje, Tildy Zoltán volt köztársasági elnök, Déry Tibor, Háy Gyula írók, Fazekas Gyuri újságíró, Kosáry Domokos akadémikus, Várady vezérőrnagy, Kopácsi Sándor és még sokan mások.
– Mi volt a legnehezebb feladatod?
– A sirató- és az akasztóhelyiség takarítása, s a legszörnyűbb: a bitófák lemosása.
– Hogyan viselkedtek a kivégzésre indulók?
– Amíg ott voltam, a 120 kivégzett között egy sem akadt, aki nyöszörgött vagy sírt volna. “Éljen Magyarország!”, “Éljen a haza!”, “Független, demokratikus Magyarorságért halok meg!” – ezek voltak az utolsó szavak. Engem megdöbbentett, hogy bár mind családos volt, mégsem tőlük búcsúztak, hanem a bajtársaiktól és a hazától.
– Hogy nézett ki a bitófa és hogy történt a kivégzés?
– Ezt meglehetősen részletesen ismerem, mert a kivégzések után minket vittek takarítani a kivégzőhelyiségbe. Ez egy lovardaszerű épület volt, fél tetővel, közvetlenül a kisfogház mellett. Mondanám, hogy a fogház oldalához volt ragasztva, ezt ugyanis utólag építették és Nagy Imre kivégzése után fedték be. A bejáratától balra volt egy apró helyiség, azt hívták siratónak. Volt benne egy lehajtható asztal székkel, meg egy kübli a falhoz láncolva, fapriccs szalmazsákkal. Rácsos ajtaja előtt ült az őr, aki egész éjjel szemmel tartotta a rabot. Az őröket kétóránként váltották. Akit kivégzésre vittek, azt a saját ruhájába öltöztették, lábára posztópapucs került azért, hogy ha a bitón rugdalózik, ne okozzon kárt a cipőivel. A kivégzések általában hajnalban vagy reggel történtek. Volt úgy, hogy 11 óráig is elhúzódtak, ha sok volt a halálraítélt. A bitófa és a bejárat között egy függöny volt. Erre azért volt szükség, mert a törvény előírta, hogy az ügyésznek részt kell venni a kivégzésen. Igen ám, de voltak gyenge idegzetűek, akik nem merték végignézni a kivégzést, ezért elhúzatták a függönyt, ugyanakkor eleget tettek az előírásnak: vagyis részt vettek a kivégzésen.
A kivégzés úgy történt, hogy az elítéltet kihozták, az ügyész felolvasta az iratot, miszerint az Elnöki Tanács a kegyelmi kérvényt elutasította. Még egyszer egyeztették az adatokat, aztán szólt az ügyész, hogy az ítéletvégrehajtó teljesítse kötelességét. Az akasztófa olyan volt, mint egy vasúti talpfa, ennek a tetején volt egy vashorog, az alján egy kis kerék. A halálraítéltet odavitték a bitóhoz, odatettek egy elmozdítható, három lépcsőből álló kis emelvényt, erre felvitték, felkényszerítették az elítéltet, aki háttal állt a bitónak. A hóhér a nyakára tette a kötelet lazán, és erre a horogra kötött egy csomót. Ezalatt a hóhérsegédek a lábát kötözték össze és a kötelet a kiskeréken átvezették. A segédhóhér, amikor elkészült, azt mondta, hogy: hopp! és kirúgta a halálraítélt alól az emelvényt, a keréken lévő kötelet pedig meghúzta. Ezzel az elítéltnek a csigolyája megfeszült, fejét pedig a hóhér elfordította.
– Hogyan bírtad ezt a lelki és testi megterhelést?
– Kilenc hónapig bírtam, ezalatt 120 bajtárstól búcsúztam, s miután felmondták az idegeim a szolgálatot, átvittek a rabkórházba. Ott is találkoztam egy-két érdekes emberrel, többek között Farkas Mihállyal meg a Farkas Vladimirral.
(hornyák)
Kanadában mindenki boldog, a női válogatott megszerezte az olimpiai bajnoki címet, ráadásul azután, hogy az utóbbi két világbajnokságot elveszítette az Egyesült Államokkal szemben. Shannon Szabados, a shutoutos magyar származású kapus teljesítményéről mindenki nagy elismeréssel…..
gregory1 2010.02.27 14:08:29
@kovacsistvan: Mindegy, hogy màsok miként irjàk a nevét de nekem jol esik àtérezni, hogy az összes nemzetközi lapok allàhuztàk, hogy A magyar szàrmazàsu nagy Shanon SZABADOS !
A szlovàk csapat fele magyarszàrmazàsu és ott voltak a 4 legnagyobb csapat között és gondolom, hogy bronz érmet fognak kapni !
Ez a szégyen mely Magyarorszàgot betakarja, hogy habàr a téli olimpiàk kezdetétöl ott vagyunk (1924-töl)de most a mi sportoloink sehol sincsennek !
Ermet kapott : Szlovénia,Szlovàkia,Chehorszàg,Horvàthorszàg stb..és mi semmit sem még egy meleg kézfogàst sem !
Sport eredményeink reklektàljàk az orszàg imàzsàt és helyzetét, hogy még a béka segge alatt sem vagyunk hanem a sàr mélyén !
Napokon át gyalogoltam Buenos Airesben, bámultam az épületeket, és nem tudtam magyarázatot adni a látottakra. Argentína fővárosának házai érthetetlen stílusérzékről tanúskodtak, függetlenül attól, hogy a XIX. század burjánzó, eklektikus stílusában épültek, vagy éppen…..
gregory1 2010.02.26 18:54:12
@Drömögödömötör: Te hol tanultàl meg szàmolni ? 1945 töl 2010 ig az hàny év ?
Tudod, ha valaki szereti az orszàgàt akkor az elsö, hogy a romokat és a lövési nyomokat mindenhol eltüntetti és nem lenne normàlis, hogy még a 1945-ös bombàzàsokat làthatjuk 2010 ben Budapesten!
Ez màr csak politkai kérdés és, hogy mennyire szeretik vezetôink az orszàgot!
Olyan sehol sem történt volna meg, hogy akik Rozsadombrol lejönnek majdnem beestek a Dunàban mert csak a lopàs érdekelte öket és nem a Margithid àllapota !
gregory1 2010.02.26 20:33:02
@uttoro: A szegények az ellenzék felmérése szerint 20,6% a kormàny szerint 15,8% argentinàban !
De ott a szegény nem nyomorult és hatalmas tüntetésekkel üzte el a Montsanto céget ki teljesen padlora tette öket ràjuk kényszeritve a génmanipulàlt szojàt és kukoricàt !
A magot is a Montsantotol mint a permetezôszreket is a Montsantotol kellett, hogy vegyék !
Ez az a cég aki a egész élelmiszereink alapjàra rà akarnak telepûlni az egészvilàgon !
Minden magot tölük akarjàk, hogy vegyük, és igy a permetezôszereket is !
Ezért csinàltàk a génmanipulàltakat igy csak nàluk kaphatok a magok, a többi meg csak egy erôs lobbyzàs a kormànyoknàl !
Ezt a céget az argentin parasztok kiüzték orszàgukbol !!!
Voltam Mendozzàban ahol a központja van a boràszatnak, ott csodàt csinàltak minden àllami segitség nélkül !
Egy olasz leszàrmazott kinek a dédnagyapja még gyalog ment Genovàbol Marseilles ba és onnan hajora vette egy kapitàny, majd dolgozot egy dohàny ültetvényen ahol annyi sok volt a szunyog, hogy krumplis zsàkot vett fel a fejére a szunyogok ellen !
De mindig a pénzükbôl egy kis földet vettek ! Igy ma a dédunoka 30 millio üveg nagyon jo minöségu borokat palckozik az egyik legmodernebb pincében és a legmodernebb palackozo, tàrolo, feldolgozo gépekkel felszerelve ! A szölö közepén egy vendégéglöje van, ingyenes a vendégek részére mely csodàs !
A borait egész Délamérika,az USA, és Europa veszi !
gregory1 2010.02.26 20:37:55
@kiskakas: Oroszorszàg, Kina is hatalmas orszàgok de amiota csak létznek 90% uk csak "muzsik" !
A rendnek van ugye jó meg rossz oldala. A parttalan magyar blogolási szokásokat pellengérre állító, az európai bloggerminimumért küzdő Magyar Bloggerszövetség léte magát a rendet hozza el a vadkeleti webnaplószektorba. Azt mondani, hogy "bárki blogolhasson", elsőre jól…..