Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dombovarivanda

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KÖKI űrállomás tervei nem a bajkonuri mérnökök irodáiban, hanem a MÁV Tervező Intézet (MÁVTI) tervezőasztalain láttak napvilágot. Kővári György (fényképe baloldalt, a fép forrása: MÉSZ) és két munkatársa, Koppányi Imre és Koppányi Miklós voltak a szülőatyák.…..
dombovarivanda 2011.06.27 17:24:04
@HgGina: nem kötözködésképpen, de nagyon kíváncsi lennék, hogy Te, de mondjuk méginkább azok, akik zsigerből fanyalognak mindentől, ami ebben a korszakban épült, vajon miket álmodtak volna akkor azokra a helyekre. De még azt is megnézném ma milyen épületeket izzadnának ki magukból...
Michael Knight Égjen a zsír! 2011.06.05 17:20:00
Majd éppen Lázár János mondja meg, hogy miből álljon a McDonald's hamburgere! Még szerencse, hogy a Coca-Cola receptjét egyelőre nem akarja átíratni a kétharmaddal...Azt hiszem, rájöttem! Csakis Lázár János lehet a miniszterelnök titokzatos bohócügyi államtitkára! Nem is lehet…..
dombovarivanda 2011.06.06 11:24:26
Megjelent az online felületen a múlt heti számban lehozott interjú teljes változata.Itt olvasható:http://hetivalasz.hu/uzlet/elmebajnoksag-37116/Pár dologra reflektálnék: - A WISE etikai kódexében viszont az áll: a szervezet tagjainak kötelességük megvédeni a szcientológia…..
dombovarivanda 2011.04.24 12:12:44
@Ronald: hit van, egyház nincs.
Órákkal ezelőtt kellett volna posztolnunk ezt a hírt, de sajnos eddig tartott, míg végigjátszottuk a friss, aktuális ünnephez tartozó 15+3 pályát. Akinek már fent van a játék, nyomjon egy update-et, akinek nincs, szedje le a piacról, illetve mindenkinek és mindenki másnak itt egy…..
dombovarivanda 2011.04.20 07:21:10
Na most olyan dolgot láthatunk, amit eddig nem: miközben Magyarországon viszonylag könnyű iPad 2-höz jutni, és még a kezdő készletből is maradt itt-ott néhány darab - azóta pedig újabb pakk is jött -, az Egyesült Államokban, több mint egy hónappal a premier után még mindig…..
dombovarivanda 2011.04.17 23:36:58
@Csebby: Add hozzá, hogy abból a pénzből még kb. Havi 800-1000$ elmegy egy pici garzonra, Manhattanben akár több is, plusz egészségbiztosítás, és a végére nem sok marad. Azért sajnálni nem kell őket, mert itthon még mindig soványabb az erszényke.
 Szívatja a ferihegyi pénzváltó a külföldre utazókat? - teszi fel a kérdést a Pénzcentrum.hu egyik hűséges olvasója. A nemrég új nevet kapott, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren ugyanis meglepő árfolyamok várják az épp gépükre várakozó gyanútlan…..
Ez a bejegyzés elméletileg a tv2 új műsoráról, illetve az azt beharangozó buliról szól - gyakorlatilag meg arról, hogy a tököm se akarna celeb lenni. Jártam én már sokféle rendezvényen, de mégis a most hétfői volt az első olyan alkalom, amikor egy random elhajított kalapács…..
Feljelentést tett Deutsch Tamás, mert többen is követték Twitteren. „Ez az én magánügyem. Nem értem, mit akarnak egy keresztény geektől.” –egészítette ki a Balkán Charlie Sheenje.A Terrorelhárító Központ már megkezdte a követők követését, mivel reális a…..
dombovarivanda 2011.04.05 15:30:54
@almodhi: jól tolod, ne hagyd abba!!!
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
dombovarivanda 2011.03.28 19:58:58
Azért az egy vicc, hogy a fehér iPhone 4-ről ez már a hetedik poszt a blogon, úgy, hogy fehér iPhone 4 továbbra sem létezik. 2010 júliusában, nyolc hónapja az Apple bejelentette, hogy gyártási nehézségek miatt nem megy neki a fehér szín, de azt ígérték, még abban az évben…..
A Hollywood-i gépezet sokszor még a legedzettebb felnőtteket is bedarálja, hát még azokat a gyerekszínészeket, akik túl korán tapasztalják meg a feszített munkatempót! Az idén 21 éves Emma Watson mindössze 9 éves volt, amikor néhány amatőr, általános iskolai darab alapján…..
  Az iszlám önmagában egy tiszteletreméltó történelmi vallás. Azok az idők viszont rég elmúltak, amikor a Róma utáni, sötétnek nevezett évszázadokban Mohamed követői tartották fenn (és gazdagították saját bölcseletükkel, művészetükkel, kultúrájukkal) az európai…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
dombovarivanda 2011.03.04 11:31:16
Ez a törvényjavaslat egyértelműen igazságtalan, mert korlátozza a dohányosok jogait, akik pedig a társadalom elég széles körét teszik ki.

DE.

Törvény nélkül egyetlen vendéglátós sem lenne olyan bolond, hogy az éttermét/kocsmáját/klubját nemdohányzóvá tegye. Akkor sem, ha amúgy rühelli a dohányzást. Ugyanis ha józanul dönt, akkor üzleti alapon dönt. Tisztában van azzal, hogy egy szórakozni vágyó társaságban vegyesen vannak dohányosok és nem dohányosok. Azt is tudja, hogy egy dohányosok többsége jellemzően türelmetlenné, agresszívebbé, támadóbb hangulatúvá válik, ha a dohányzási szokásaiban mások korlátozni akarják. (erre amúgy a hasonló témájú cikkek kommentjei is remek bizonyítékként szolgálnak). Így azzal is tisztában van, hogy ha egy társaságban legalább egy hangadó ember dohányzik (és ez a statisztikák miatt szinte mindig előfordul), akkor a társaság nemdohányzó tagjai inkább engednek, mintsem kockáztassák a nagyobb konfliktust, esetleg a társaságból való kiszorulást, vagy perifériára való kerülést. Mindez egyszerű pszichológia, konformizmus.

Ezért megy egy vegyes társaság mindig dohányos helyre, nem pedig azért mert a "nemdohányzókat igazából nem is zavarja annyira a füst, csak hiszti az egész".

És emiatt nem lesznek addig nemdohányzó helyek, míg törvényileg nem tiltják a dohányzást. Bárminemű kompromisszum (elválasztott dohányzó/nem dohányzó részek, extra légtechnika, külön engedély dohányzó egység létrehozására, stb.) csak kiskapuként működne, és hamar visszaállna a mostani gyakorlat.

Alapvetően a törvényjavaslat szellemével nem értek egyet, viszont jelen pillanatban nincsen más megoldás az igenis létező problémára.
Appleblog iPad 2 Event - Live 2011.03.02 18:11:00
Rövidesen, este hétkor kezdünk, addig már ne menjetek sehová. Ádám otthonról, én Londonból nyomom a közvetítést, ahol a BBC épületének terme kezd megtelni újságírókkal: Megpróbálunk szerezni valahonnan egy kávét, mert ez kemény menet lesz. Feltankoltunk kávéval,…..
A tilalom helyes, de csak akkor leszünk igazságosak a dohányosokkal, ha módszeresen szankcionáljuk az egyéb súlyosan egészségtelen termékeket is. Egy fideszes törvényjavaslat szerint júniustól tilos lesz dohányozni az összes aluljáróban és a tömegközlekedési eszközök…..
Újabb budapesti szórakozóhely ellen indít hadjáratot egy belvárosi önkormányzat. De most nem a szocialisták, hanem a Fidesz. A West-Balkán tragédiát meglovagolva akarják bezáratni a Tűzrakteret. Itt viszont nem csak egy kocsmáról, hanem egy összművészeti centrumról is szó van.…..
dombovarivanda 2011.02.27 11:36:02
@ArtS: még mindig inkább ők "nyafizzanak", mint ti. mert ti hiszti közben macskakővel dobálóztok, autókat gyújtotok fel, és kirakatokat törtök be. az pedig már nem olyan kellemes a fülnek.
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Magyar Hírlap: A személycseréken kívül szimbolikus jelentőségű dolgokon, például a heraldikán, egyes utcaneveken is változtatna. Mikor lesz ez esedékes? Tarlós István: A szobámban már csak nemzetiszínű zászlót talál. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk…..
Ifjú ember, ki nem vagyol még önálló jogi személy ne klikkoljál, mert szőrős lesz a tenyered, megvakulsz, Pokolra kerülsz, belerúgunk a kutyádba és töröljük az iwiw és facebook regedet! Ki ne mélázott volna el azon, hogy egy-egy rkornszenvesebb hölgy, akit meglát a polgár itt-ott, vajh mit hord a…..
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
dombovarivanda 2011.02.19 11:31:03
dombovarivanda 2011.02.19 11:48:43
@Fabulátor: nem, kedves fabulátor, tévedni batman-témában SOROZATOSAN egy olyan műsorban, ahol ez a téma, ráadásul mindezt szakértő szerepben pózolva, kiosztó tudálékos hangnemben, na az ami vérciki.
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
dombovarivanda 2011.02.15 13:02:50
A játékosok vagy a munkanélküliek aránya dönti-e majd el a vasárnapi Super Bowl döntőt? A kérdés első hallásra ostobaságnak tűnik, sőt értelmetlennek, mert mi köze lenne az Egyesült Államokat lázban tartó Super Bowl döntőseinek a munkanélküliséghez! Pedig…..
Varánusz Aláírod, Pali? 2010.12.29 08:00:00
Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökségesdivel együtt…..
dombovarivanda 2010.12.29 10:02:54
@NewWay: és ettől miért is lesz neked gyanús?