Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stenonis

0 bejegyzést írt és 1444 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Télen sajnos kiemelten figyelni kell, hogy ne bukkanjon fel a penész az otthonunkban. Főleg a nedves, párás, rosszul szellőző helyeken okoz mérhetetlen gondot az egészségre is káros penészesedés, ezért főleg a fürdőszobában és a konyhában figyeljünk a jelekre. A háztartási…..
Stenonis 2023.08.21 09:48:58
A napokban átadásra került pár érdekesség, ennek kapcsán elméláztam kicsit arról, hogy az ország milyen csodálatos forrása a humorbombáknak, ha az ember tudja, hogy hova kell nézni. Szegény Örkény sem sejtette, hogy karikatúrát állít az élet az életművének, viszont hallgathatja Hofit reagálni a…..
Stenonis 2020.08.23 14:54:42
@nemecsekerno_007:
Erdélyben románok laknak.
Jelenleg a lakosság kb. 75%-a román.
De 1910-ben is többségben voltak a románok.
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
Stenonis 2020.08.21 21:26:46
@GyMasa:
Most már sokkal többe kerül.
Most is a Strabag építi az utat 2-3 milliárd/km-ért.
Csak Mészáros és a többi stróman még erre az árra rátesz 20-30% alkotmányos költséget, akarom mondani projektvezetést.
Iskolai lőterek ellen érvelünk, de horogkeresztes náci egyenruhát gyűjteni értelmiségi magatartás? A hazai liberális ellenzék újabb mentális csődje. Az Orbán-rezsim nem csak szavakban él háborús retorikával, de mindennapjainkat, már gyermekeket is érintő döntésekben jelenik meg az egyre inkább…..
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Stenonis 2020.07.11 11:58:04
@MEDVE1978:
A mongolok nagyon jól tudtak ostromolni.
Ha volt rá idejük. Pl. Bagdad, Aleppó, Kijev, Csernyigov, Kajfeng, Rjazany, Moszva, Vlagyimir, Alamut.

Magyarországon nem volt rá idejük, ezért úszta meg Esztergom is.
    Erős verseny van az orbánista verőemberek között a leggusztustalanabb és legtehetségtelenebb megadja címért , de a műfaj névadóját is lekörözi egy bizonyos Veszprémy Bernát "Dandy" László . Ő egyetemista korában még Izrael megsemmisítéséről ábrándozott. Aztán apuka elmesélte neki, hogy benne is…..
A "PC" politikailag korrekt beszédmód megszüntetése a populista-nacionalista oldalon maga után vonta a korrekt, elfogulatlanságtól mentes történelemszemélet felszámolását is. Hazudnak tehát éjjel-nappal, felnőttnek és gyereknek. Legfőképpen a naiv gyerekeknek, aminek eredendő bűnét semmi sem fogja…..
Stenonis 2020.06.25 14:35:20
@MAXVAL bircaman közíró:
Semmi sem támasztja alá a hun származást.
Maximum az ezoterikus történetírók lázálmai.

Amit leírnak az új tankönyvekben az nettó baromság. Kb. a dákoromán elmélettel és a szlovák Nagymorva birodalommal említhető egy lapon.

A magyar őstörténet a Kárpát-medencében történő letelepedésig egy nagyon sikeres korszaka a magyarságnak. Teljesen értelmetlen egy sikeres korszakot mindenféle ezoterikus legendával takargatni.
Ma az alábbi adatokat tették közzé a hivatalos koronavírus honlapon:   A gond, hogy van ezzel egy kis probléma...
Stenonis 2020.05.11 07:58:48
@MAXVAL bircaman közíró:
A V4 országok adatai:

Ország/Halottak száma 1 millió főre vetítve
Lengyelország/21
Csehország/26
Szlovákia/5
Magyarország/44

De Bulgária is jobban teljesít a 13 fő/1 millió lakos arányú halálozásával.
Az előző bejegyzés, a Ryan közlegény megmentése jó alapot ad arra, hogy egy kicsit a második világháborúnál maradjunk, azonban rendhagyó módon a következő 7 részes posztsorozat nem filmes témájú lesz, hanem maga a nagybetűs történelmi valóság. Szeretném közzétenni egy magyar katona, Tumpek Mihály…..
Archiregnum Vastaps 2020.04.21 13:36:21
Szabó Tímea felszólalt a parlamentjében, kritizálta a kormány víruskezelési politikáját, mire a kormánypárti képviselők megtapsolták. Egy idilli parlamentarizmus képei, de a valóságban groteszk paródia. Annak mondjuk kiváló...
A koronavírus-járvány terjedését a higiénés rendszabályok betartása lassíthatja, nem pedig a vírustesztek  - mondta Müller Cecília tisztifőorvos az egyik korábbi kormányinfón pár hete, és ez annyira a kormánystratégia része lett, hogy a közszolgálatinak csúfolt média már egyenesen…..
Stenonis 2020.04.13 08:58:30
@MAXVAL bircaman közíró:
És hol jelent meg az a kormányrendelet, ami felfüggeszti az egészségügyről szóló törvény 59. §-át?
KatPol Blog Festung Budapest 2019.10.18 08:26:53
Hosszú kihagyás után ismét egy irodalmi újdonságot ajánlunk az olvasóközönség figyelmébe. A mai napon kerül ki a nyomdából a bolgár hadtörténész, Kamen Nevenkin A Budapest Erőd. A magyar főváros ostroma, 1944–45 c. műve, amely lényegében a Bécs még várhat - A budapesti hadművelet bevezető szakasza…..
A Zrínyi 2026 haderőprogram keretében a Magyar Honvédség számos képessége, fegyvernemi kultúrák újjászületése, modernizálása zajlik.  A A Zrinyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program logója A Légi Haderőnem esetében a Kecskeméti Vitéz Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartotta…..
Stenonis 2020.03.01 11:12:19
@Kelepisti:
Azért a 40 db rakétához el kellett ám utazni Las Vegasba. Kíváncsi lennék, hogy mi volt a pilóta-tábornok-politikus arány azon az úton... Hasonlóan a nagyon fontos, sőt nélkülözhetetlen dubajozásnál.

Onnan indul az egész, hogy nem kellett volna azt hazudnia a kormánynak, hogy ezek nem kormánygépek lesznek.
Hanem medevac, légi vezetési pont, felderítő és szállító gépek.

A látottakból egyértelmű, hogy a kormány által hazudott feladatokra teljesen alkalmatlan a Falcon.
Egyvalamire jó, politikusokat szállítani "konferenciákra".
A  gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről tart hamarosan újabb nemzeti konzultációt a  kormány, amelyben arra keresi a választ, hogy a magyarok támogatják, vagy ellenzik a kártérítési perek lehetőségét és vajon az elítéltek kapják meg, vagy biztosítani kell, hogy az…..
Stenonis 2020.02.27 19:05:41
Stenonis 2020.02.27 20:24:01
@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
Hogy ki az EU?

Ezt kérdezd meg azoktól a politikusoktól, akik háborúznak az EU-val és meg akarják állítani Brüsszelt.

Eddig is a GNI nagyjából 1%-át adtuk a közösbe. De felőlem a tagállamok átadhatják a teljes pénzügyi és adópolitikájukat Brüsszelnek, így Magyarország a GNI kb. 32%-át fizetné be.
Stenonis 2020.02.28 11:40:45
@Arcade Macho:
Talán onnan kellene kiindulni, hogy az állam tartsa be a saját törvényeit.
Ha nem zsúfolna be túl sok rabot egy helyre, nem lennének a börtönben tele az ágyak poloskával, akkor a jogvédők nem tudnának miért perelni.

Ha a totál értelmetlen stadionok helyett 2-3 börtönt építettek volna fel, akkor nem lenne ügy az egészből.

Egy csomó börtönben voltam munkám miatt. Egyik sem wellness részleg. De a jelenlegi BTK nem tartalmaz olyan büntetési tételeket, mint ágyi poloska, normális tisztálkodás megvonása, nyilvánosan WC használat vagy egy 12 négyzetméteres cellába 6 rab bezsúfolása.

Egy csomó rab nem tud írni, olvasni de egy sincs köztök olyan, aki számolni ne tudna. Nem mellékesen egy fideszhez köthető debreceni ügyvédi iroda nyerte a legtöbb kártérítést.
Egyes városi legendák hányós, hasmenéses betegség utáni folyadékpótlásként és fejfájás enyhítésére is ajánlják a kólát. Mi lehet ennek a hiedelemnek az alapja, valóban jót tehet a kóla?..
Stenonis 2020.02.25 21:11:14
@Pierr Kardán:
Az Egyesült Államokban a tagállamok is szabályozhatták az alkohol árusítását.
Georgia 1885-ben betiltotta az alkoholt.

Sőt, még mindig vannak ott olyan települések, ahol tilos az alkohol árusítása.
Stenonis 2020.02.25 21:17:30
@Yo! Maaan!:
Uh.
Azt ugye tudod, hogy az általad cukorkén ismert szacharóz egy glükózból és egy fruktózból áll. A cukrot az emésztő enzimek bontják és glükózt állítanak elő belőle.
Sokban hasonlítottak a marhavásárokra, csak kicsit embertelenebb formában. De vajon hogyan jutott valaki idáig? A kép csak illusztráció - Forrás: Fortepan/ Vargha Zsuzsa..
Stenonis 2020.01.24 11:56:03
@Ronald:
Az emberpiac a jobbágyfelszabadítás előtt is létezett, de minimálisan.
1848 után vált jellemzővé, főleg az alföldi mezővárosokban. Földnélküli zsellérek, idénymunkások körében. A kereset éppen az éhenhalás elkerülésére volt elég jobb esetben. Ez az elkeseredett embertömeg elég komoly és véres megmozdulásokban vett részt (agrárszocialisták, Viharsarok).
És nagyjából 1945-ben ért véget az embörpiac korszaka (nagyapám még tanúja volt).

A rendszerváltás után újra megjelent, de azért nem olyan szinten, mint korábban jellemző volt.
klímavészhelyzet, 2000 új fásszárú növény, fakataszter... Múlt héten csütörtökön egyhangúan fogadta el tizenketten (Mach Péter, Kellner Katalin, Fekete Katalin, Somodi Klára, Szőnyi Attila, Csaszny Márton, Ettvel Zoltán, Komoróczy László, Kovács Eszter, Nagy László Simonné, Nemes László, Nemesné…..
Stenonis 2020.01.23 21:00:46
@midnightcoder2:
A sok fa árnyékot ad, ezzel csökkenti a városok túlhevülését. A szálló por koncentrációját is csökkenti.
A párologtatásukkal a fák elviselhetőbbé teszik a nyári hőségeket.
Ezek elég indokot szolgáltatnak a fásításra. Hogy mellette szén-dioxidot kötnek meg, csak bónusz.
A Fidesz kommunikációs gépezete folyamatosan zakatol, ami azt a látszatot kelti, hogy a lakosságot folyamatosan informálják a közélet eseményeiről. A valóság azonban az, hogy csakis erősen megszűrt információk jutnak el a kormányzati médiából tájékozódó polgárokhoz, az állampárt pedig ügyel arra,…..
Stenonis 2020.01.17 21:20:58
@MAXVAL bircaman közíró:
Igen, az EPP veszített pár képviselőt.
Viszont a liberálisok és a zöldek sokat nyertek.

Orbán azóta kényszerpályán mozog, mióta nem jött be a jóslata a szélsőjobb áttörésről.
Úgy tűnik, hogy a nemzetközi politikai téren nem minden alakul úgy  a hazai kormánypárt szeretné. Ehhez persze szükséges volt egy kicsi kockáztatásra is tőlük, ami nem jött be.  Ugyanis, január elsejétől az EU soros (kisbetűvel) elnöki tisztségét Horvátország tölti be, ahol volt egy…..
Stenonis 2020.01.17 06:39:53
@MAXVAL bircaman közíró:
Nincs jelentősége. Muhaha.
Maximum annyi, hogy az EP politikusainak 2/3-a utálja a fideszt.
Nem sok mozgástere maradt Orbánnak az európai politikában.
Számháború a médiában érzékelhető túlsúlyról című bejegyzésemet 836-an olvasták. (A napi átlag kétezer fölött van, ami egy szakmai rovat esetében elfogadható.) Akkor is megírtam volna persze, ha csupán nyolcan kattintanak rá, ráadásul érdekes vita zajlik két hozzászóló között. Az egyik szakember,…..
Stenonis 2020.01.13 21:26:20
@Tehetetlen Dodó:
Magyarország legszegényebb településén (gyakorlatilag 100% cigány lakossággal) 80% fölött kapott szavazatot a fidesz. És ott azért nem tolongnak a posztgraduális képzésen részesültek.
.
Politikai sci-fi a sajtótájékoztatón: megkérdezték Orbán Viktor miniszterelnököt koalícióra lépne-e a zöldekkel idehaza? A kontraintuitív kérdés apropója: Sebastian Kurz jobboldali osztrák kancellár lecserélte a botrányba belebukott Osztrák Szabadságpártot, kormányt alakított a kiesés után a…..
Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatója első ránézésre rengeteg mindenről szólt, ám lényegében semmi újdonságot nem tartalmazott. Sokan új elemként értelmezik, hogy a miniszterelnök elismerte pártja vereségét az októberi önkormányzati választáson, ám ez körülbelül olyan gesztus volt, mint amikor az…..
Stenonis 2020.01.11 11:27:38
@Dickon:
A kevéssé iskolázott, szegénységben élő rétegnek a fidesz nem tudott semmit sem adni az elmúlt 10 éveben. Ott csodafegyverként a migráncsozás működött. Az a kérdés, hogy meddig tartható ez fenn. Személyesen ismerek egy nyugdíjast (8 általános végzettséggel), aki azért szavazott a fideszre, hogy ne jöjjenek oda migráncsok. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte a cigánytelep mellé melyik migráncs akarna betelepülni... A végén csak összerakta, hogy irtóztatóan át lett verve az állami propagandával. Viszont még fidesz szavazóként is rinyált, hogy nagyon kevés a nyugdíja. Csak azt nem mondták be a Kossuth rádióban.

Azon fog múlni a 2022-es választás, hogy az ellenzék tud-e koordinálni, mennyire tudja megnyerni a választókörzetek központjait és mennyire tudja megtartani a fidesz a kevéssé iskolázott, viszont valamilyen szinten hatalmilag megfélemlített embereket. Ez eddig ment a fidesznek (az ország legszegényebb, szinte csak cigányok lakta falujában 80%-ot kapott a fidesz), bár eléggé aljas eszközökkel (ha nem szavazol jól, akkor nem lesz közmunka, segély stb.).
Stenonis 2020.01.11 11:36:06
@ursus artos:
A rendőrök, katonák kaptak fizetésemelést. Miután olyan leszerelési hullám volt, hogy már nem tudják ellátni a feladataikat. A honvédségnél több ezer fő hiányzik, a rendőrök meg átlagosan egy évben másfél hónapot túlóráznak, annyira nincs ember. Az a fizetésemelés csak tűzoltás. Még az év végi félmillió is csak az.
Nem történt közigazgatási reform. Az nem reform, hogy az okmányirodát átnevezed kormányablaknak.

A nyugdíjak rég nem tartják az értéküket. A nyugdíjas bevásárlókosár inflációja sokkal nagyobb, mint az emelés. Az átlagnyugdíjast nem nagyon érdekli, hogy Toyotát egy évvel ezelőtt is 8 millióért lehet venni és most is. Az viszont érinti, hogy a hús éra 30-40%-ot emelkedett. A menetjegy vicces :)

A fidesznek szerencséje volt. Egy gazdasági fellendülés során kormányoznak. De még így is prociklusos a gazdaságpolitikájuk, ami eléggé durva.
Stenonis 2020.01.12 09:05:27
@valaki nagyon más:
Azért Mészáros, Tiborcz és Saját Láb mellett eléggé érdekes tudatállapotban lehet korrupcióról hadoválni.
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..