Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sealed tender

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyásdemokrácia Egy igaz Magyar 2010.03.18 11:29:00
Elsőre nem is igazán értem, mi a baj ezekkel a képekkel a Jobbik-szóvivőről. Méghogy nem összeegyeztethető a füvezés, a melegfelvonulás résztvevőinek ölelgetése, és a hasonló dolgok az igazi magyarságtudattal? Dehogynem!Kezdjük például ott, hogy mosolyogva ölelkezik…..
Sealed tender 2010.03.18 15:05:37
@kewcheg:

Nagyon igaz. Személy szerint nem bánom ha amortizálják a jobbikot, de az eszközök nem kicsit rémisztőek.

Tegnap megjelenik a hír, hogy Jobbik beérte az MSZP-t majd ma robban a sztori.

És azt ne mondja senki, 1.) hogy ez a fiú nem tudta, hogy ezzel kompromitálható, 2) hogy a nyilvános tárhelyekről nem kerülnek elő.

Na most ha ezek ismeretében szóvivőséget vállalt az több mint "érdekes".

Éljenek az összeesküvés elméletek!

Csak kicsit sok van kisországunkban. Kezdve az UD Zrt-vel a roma gyilkosságokkal stb.

Hogy mennek itt a dolgok.
Varánusz Felcsút felé, félúton 2010.03.17 08:00:00
Hetekig, hónapokig, évekig hallhattuk: majd a Fidesz.Minden hétre jutott egy ilyen szólam. Majd mi visszavonjuk, létrehozzuk, eltöröljük, bevezetjük.A hatalom ne fáradjon, majd a Fidesz megoldja. Egymillió munkahelyet, azonnali nagyarányú adócsökkentést, Jézus kezét aranyból,…..
Sealed tender 2010.03.17 11:14:15
@old_field:

Ezt talán még kiegészíteném azzal, hogy egy reformpolitikus először definiálja a hiábát (amit úgye reformálni kell), majd meghatározza a célt az ahhoz vezető lehetséges alternaítvákat, és ezeket összevetve, a civil szférával egyeztetve döntést hoz majd végrehajt úgy hogy közben az egész folyamat a "honnan is indultunktól" a "hová is akarunk elérni" kérdések mentén kontrollálható.

Most ehhez képest milyen MSZP-es egészségügyi meg egyéb reformról beszélünk? Szimpla, cash flow alapú szanálás volt. Ehhez értenek a szocik.

(illetve még ehhez sem, mert kormányzati hatalom birtokában sem ment a dolog, amiért az ellenzékre mutogatnak, ami önmagában is vicces. Impotensek!!!)
Sealed tender 2010.03.17 11:21:30
@morning só:

Nagyjából egyetértve az utolsó mondattal vitatkozva:
"Aki nem így látja az egy idióta elmebeteg maszopos komcsi majom"

Ez így önmagában kevés. Sajnos az értetlenkedőknek jó okuk van erre.

A Fidesz illetve a 98-2002 közötti kormányzás semmit nem jelent azoknak, akik kizárólag az állami apanázsból kívánják megoldani az életüket.

Az adókedvezményeken keresztüli támogatás illetve a Széchenyi terv csak a magukkal kezdeni akaróknak jelent bármit is.

Viszont országot csak erre lehet építeni.

A nagy kérdés, hányan jöttek erre rá 2002 óta.
Sealed tender 2010.03.17 11:27:17
@genyamagyar:

"Ezeket Gyurcsány, MSZP mind meg akarta csinálni. A fidesz keresztbe tett, nem is sikerült."

Veled nincs mit kezdeni.

Valószínúleg nem létezik olyan szituáció, amiben nem találnál mentséget Ferencnek.

De talán a többség látja, hogy már önmagában igazolja GyF alkalmatlanságát az a szimpla tény, hogy kormányzati hatalom birtokában is másra mutogat.

Ennyi.
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
Sealed tender 2010.03.16 18:42:06
@hoplita:
homályosíts már fel hogy NATO tagként miafasz hadseregre van még szükséged , ami növelné a komfort érzetedet??? Amihez úgye globalistaellenes jelszavak tükrében egy laza pár ezer milliárdért még ugye kifejlesztenénk és legyártanánk még a fegyvereket is hiszen magyar katona kezébe magyar fegyver való.

Istenem most ez komoly, hogy elbaszott 8 év után megint balfaszokra kell pazarolni az energiát.
Sealed tender 2010.03.16 18:52:33
@theofil:
Hát ha hadsereggel akar menni az idegenszívúek ellen, akkor Vona mester még nem ismeri az ellent...

Könnyű falat lesz nekik. Megeszik reggelire.
Sealed tender 2010.03.16 19:00:16
@jjulie:

Minek kéne utána néznem??? Hogy Kósa hasonlata nem volt 100%-os???

Ha kötött pulcsis, ápolatlan szakállú, tövig rágott körmű töri szakos bölcsész lennék, biztos lennének érveim Dembinszky vitatott történelmi megítélésével kapcsolatban és vitába tudnék szállni, de mivel nem vagyok kénytelen vagyok elhinni neked.

És akkor ez min változtat???
Gyurcsány Ferenc visszatér. A Fidesszel közös érdeke és reménye, hogy a magyar baloldal elválaszthatatlan legyen tőle.  Eddig bírta Gyurcsány Ferenc a hallgatást. Az elmúlt hónapban már számos zártkörű pártrendezvényen vett részt, sőt két nyilvános fórumot is…..
Ilyenkor a legjobb a szőlőben lenni. Tavasszal. Az idei tél nagyon hosszú és nyomasztó volt. Alig volt napsütéses nap - a ködös, nyirkos napok, amikor csontig hatol a hideg a munkáskabát alá, nem a borászkodás leglélekemelőbb pillanatai. Viszont ilyenkor, amikor elkezd fújni a…..
Sealed tender 2010.03.11 18:20:46
@Sealed tender:

Akár főbb borvidékenkét visszatérően a lényegi szőlőmunkák idején, hogy mi is követni tudjuk az "évjáratot"
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..
Elképzeltem, mi lenne ha Mesterházy naplót vezetne. Mi lenne, ha elhagyná és én azt megtalálnám...2009. november 20.Feri és Ildi felkértek miniszterelnök-jelöltnek. Bár az asszony nem kifejezetten örül neki -lúzernek nevezett- de én még gondolkodom rajta, ugyanis a feltételük az,…..
Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett…..
  Volt egy kormány, amelynek volt kedve építkezni. Volt előtte egy másik kormány, az is épííített: hét kilométer autópályát, a hétszázát! Hetet!   Nagyjából a realitás ezen színvonalán mozgó államférfi stand up comedy előadására tuszkolódtunk be…..
Aki jár síelni, az tudja miről beszélek. Kivéve persze, ha nem a tolakodó echte gyári bauerek táborát erősíti. Eleve lendülettel érkezik, megállni persze képtelen, és ami nagyobb baj, kikerülni is. Elnézést eszébe nem jut kérni, amikor rácsúszik a lécedre, sőt, miután…..
Sealed tender 2010.02.25 12:24:10
@UzB:

nyitott szájjal...
Szombat délután óta próbálok valamit írni az MSZP kampánynyitójáról. Pedig készültem: megnéztem a beszédeket, szorgalmasan elolvastam a programot, aztán vasárnap a Naplóban bepillantást kaptam a Mesterházy-család életébe, s végül a pártelnök érveit is meghallgattam a…..
Sealed tender 2010.02.22 10:52:59
@Viktus:
Nekem a következménynélküliség cseberből vederbe.

Ehhez képest minden más alternatíva.

Tudom nem ez a legjobb mi elképzelhető, de ennél többet ebben az országban remélni sem merek

(azt se felejtsük el, hogy az MSZP-t azért kétszer győztesnek választotta a fényes tekintetű magyar nép)

Első lépésnek már az eszméletre ébredés is komoly eredménynek számítana.

Aztán talán majd egyszer itt azzal is választást lehet nyerni, ha valaki lehetőséget/támogatást biztosít a dologozni/vállalkozni akaróknak.
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
Sealed tender 2010.02.10 10:36:52
@Môžeš mi pomôct'?:

"Plusz a magyar internet nagyjából egésze bulvár, kisszínestől nagyelemzésig, nyelvészjózsitól Török Gáborig. "

Szerintem ez az azért mozgásban van. az Index pl egy jó példája annak, hogy hogy lehet hiteles "közírást" felépíteni. Sokan vagyunk (jobbról és balról is), akik már nem is olvasnak mást.
  Az MSZP is unhatta saját, mérsékelt társadalmi elfogadottságú eredménykampányát, így (a nyugdíjkatasztrófás teaser után) most belecsapott abba, ami már annyi szép sikert hozott a konyhára: retteg és rettegtet. A szocialisták hűvös eleganciával hívják fel a t.…..
Sealed tender 2010.02.10 10:30:21
@szakállasbácsi:
"Nem látom a szétlopott országot"

Tán nyisd ki a szemed.
Bár a kormány tagadta, burkolt privatizációs előkészület volt az MNV Zrt.-nek a regionális vízműtársaságok átszervezésére tett kísérlete tavaly. Az Index megszerezte az ezt bizonyító, az állami vagyonkezelőnél készült előterjesztést, amelyet az ügyben kirobbant politikai…..
Sealed tender 2010.02.09 11:39:37
@akira2:

Ez mind nagyon szép de arra azért nem válasz, hogy mire is megoldás a privatizáció?

Az hogy az állam nem jó gazda az egy bullshit. Különösen, hogy a közműveket nagyrészt olyan cégeknek adtuk el akik egyébként más külföldi állam tulajdonában/irányítása alatt állnak.
Sealed tender 2010.02.09 11:42:41
@akira2:

Még finoman megkérdezném, hogy a parkolás privatizációja (azon kívül hogy pártot finaszíroz) az alap probléma tekintetében milyen pozitívumot hozott???

Lett több parkoló??? Esetleg több bevétele az önkormányzatnak???

Semmi, csak egy nagy nihil.

Még a parkolók hómentesítéséről sem tudtak gondoskodni.

Nem igazán látom be, hogy a víz esetében ez miért lenne másként...
Sealed tender 2010.02.09 12:17:00
@akira2:
"Na látod, hogy nem jó gazda? Még azt sem tudja (az állam), hogy kinek és hogyan kellene eladni az üzemeltetést, hogyan lehet a szocializmusból piacgazdaságot építeni."

Tehát a privatizálást is privatizálni kéne???

Most körülbelül eljutottál oda, hogy az állam per definitionem alkalmatlan BÁRMIRE is.

Ez már a nettó anarchizmus. Van ilyen ideológia is csak nem túl életképes, de a punkok tudnak róla jókat elmélkedni.

Az a baj, hogy ez az állam nem jó gazda ez egy szimpla hitbéli állítás a liberális oldalon, amit csak úgy bemondásra kéne elhinnünk.

Azért ne misztifikáljuk a dolgot. Egy bármilyen elképzelt államot sem lehet teljesen megfoszatani gazdasági döntésektől, mert ugye azért csak beszerez ezt azt, karban tart, humángazdálkodik, költéségvetést csinál stb.

Ha úgy en block rossz gazda akkor erre is alkalmatlan kéne, hogy legyen.
Egy valami miatt olvasom rendszeresen Feri blogját, mert időről-időre témát szolgáltat... "Lehet, hogy gyáva miniszterelnökünk lesz?" -teszi fel a kérdést Gyurcsány, legújabb naplóbejegyzésében... Bizony, ezt pont Gyurcsány kérdezi -utalva az esetleges Orbán-Mesterházy…..
Mennyire lehet fanatizálni egy nyugdíjast?Ez a kérdés feszeget, mióta megnéztem ezt a videót az indexen. A nénike cuki. Mi több, cukkancs, hogy egy nemrég olvasott (és most ellopott) új kifejezéssel éljek. Ez igen! Ilyen hűséget a párthoz már régen nem láttam. Nem cikizem,…..
Egyszer belecsaptam a lecsóba, amikor azt állítottam, hogy bár fehérországnak tekintjük magunkat, mégis nehéz olyan magyar száraz fehéret találni, amiben a művelt nemzetközi borízlés is fölismeri az értéket. Akkor provokatívan azt a feladványt hirdettem meg, hogy nevezzünk meg…..
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
Kedves blog-olvasók! Süle Tamara vagyok, jelenleg a 2006-os őszi tüntetésekről (és különböző értelmezéseiről) írok szakdolgozatot. Kutatásom témájához szeretnék segítséget kérni! 2006. október 23.: forradalom, tragédia vagy bohózat?Szeretnék a történtekről új…..
Sealed tender 2010.01.11 16:12:05
A 2006 őszi eseményekben nem is az ott történtek tekinthetőek a legtragkusabbnak (erőszak minden tüntetésen előfordulhat) hanem az azokra adott hatósági/hatalmi válasz:

1.) Az előzetes letartóztatásba helyezett ártatlanok.

2.) A bíróság előtt egyértelműen hazudó rendőrök.

3.) és a mindezt szó nélkül hagyó söt kitüntetéssel honoráló kormányzati reakció .

Igy utólag szörnyű kimondani, de magában a rendszerváltozásban és a demokráciában rendült meg a bizalom.

Közel húsz évvel a diktatúra után ma Magyarországon megtörénthet az, hogy valakit rendőrök ártatlanul letartóztatnak, majd megvádolnak, ezt követően előzetes letartoztatásba helyezik, nagy nehezen bizonyítja ártatlanságát és ennek a rendőrségen belül semmilyen következméne nincs.

Itt ért véget a Demokratikus Charta éthosza, amiben azért jó páran hittünk és megvallom jó volt hinni benne. Biztonságérzetet adott: lehet bármilyen gazdasági nehézség azért a személy fizikai integritása szent és sérthetetlen.

Sok okos ember elmondta már, hogy a Demokrácia olyan játékelmélet, ami alapvetően bizalomra épül.

Most ez a bizalom vált semmivé. Az érted jön a fekete autó ma Magyarországon valós lehetőség.

És ami ebben még borzasztó és hosszútávon komoly következménnyel bírhat: az az hogy mindez a demokrácia és az emberi jogok védelmére szövetkező pártok korményzása alatt történt.

Ezek után mit várhatunk egy Jobbiktól? Milyen erkölcsi alapunk lehet bármilyen emberi jogi demokratikus értéket számon kérni rajtuk.

Ha egy MSZP/SZDSZ kormány alatt tömegesen és következmények nélkül sor kerülhetett a legdurvább hatalmi visszaélésekre.

Szerintem ez 2006 októberánek TRAGÉDIÁJA.
Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk kedves Olvasóinkkal, hogy Draskovics Tibor a mai napon elhagyta posztját, ahol leghívebben szolgálta a Köztársaságot. Búcsúlevelét az alábbiakban, hitelesen, változtatás nélkül, helyesírási hibáival együtt közöljük. Reméljük,…..