Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferko76

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A sportnak nem lehet köze a mostani politikai helyzethez, és a korábbi olimpiai bojkottok megmutatták, hogy csak korlátozott hatás, befolyás érhető el"- írják az EU sportminiszterei a kínai olimpiai esetleges bojkottja kapcsán, miután a kínai hatóságok több száz…..
Pilu Marika válik 2008.03.02 18:47:00
 Marika válik. Két gyerek, átlagos egzisztencia, „kettes alá” kilátásokkal, tré munkahellyel. Állásánál csak a férje szarabb, ezért döntése teljesen akceptálható. Az akarat megvan, ebből lépni kell. Nem lesz egyszerű a "hárman egy fizetésből…..
Ferko76 2008.03.03 08:56:36
Pilu Ideál is 2008.03.01 13:39:00
 Az ideálok körül járt az agyam a minap. Hím lévén, első körben a külsőségek körül kattogtak a gondolataim. Repkedtek a kételyek, hogy mi az, minek az, létezik-e egyáltalán? Lélekbúváraink biztosan kötetek tucatjait gyártják a kérdésből, hogy miért olyan amilyen,…..
Pilu Csernus 2008.02.29 12:32:00
 A minap a buszon nézegettem az embereket, és az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon, hány Csernus kéne ennek az országnak, hogy rend legyen a fejekben!? Klónozhatnánk rendesen, ha minden rászoruló elmenne hozzá, az biztos. Bár nem reprezentatív a piros hetes…..
Ferko76 2008.03.03 08:48:55
A Nő közhelyekre alapoz, de a magyar nagyrésze még addig sem jut el hogy ezeket a közhelyeket egyáltalán átgondolja, nemhogy felfogja. Ha közhellyel találkozik, ráugat okosan, hogy ez közhely, közben maga sem alkalmazza. A közhely nem rossz, alapja a dolgoknak, és ha az alap sincs meg akkor mire építkezel? Nem kéne puffogtatnia Csernusnak, ha legalább idáig eljutnánk. Egyébként Csernust régen utáltam mint a sz@rt, mert akkoriban még csak egy agresszív ember volt, aki tapintat nélkül feltárta a bajokat, de nem adott megoldási képletet. A Nőben már benne van, csak a sorok közt. Írja valaki hogy fikázza a magát gyerek után elhagyó nőt, és a kifent macát is, de nem adja meg mi lenne a jó. A magyarnak kibebaszott nagy baja hogy csak és kizárólag szélsőségeket lát. Csernus pont ezen szélsőségek ellen áll ki. Ha valaki ebből nem veszi le hogy a kettő közt van az út, annak 30 évesen is az anyja adja a szájába a tejbegrízt. Légy ápolt, ne hagyd el magad, de ne vidd túlzásba.
 Öregedvén az ember visszatér gyökereihez, mert amikor félúton felismeri, hogy nincs jövő, a múlt csecsére tapad, hogy lelkét mégis legyen mivel melengetni. Esténként szívesen nézegeti a családi fotóalbumot, és gyakran elkapja a nosztalgia kéjes érzése, mikor…..
Ferko76 2008.02.26 11:48:41
Nem gondoltuk volna, hogy napjainkban is ilyen könnyen rászedhetők az emberek, de a régi közmondás még mindig igaz: "Az üzletben nincs barátság." "Egy ismerősöm rábeszélt, hogy a nevemre vegyünk egy autót neki,mivel ő nem rendelkezett a hitelhez szükséges…..
Pilu RetrOrszág 2008.01.30 20:14:00
 Mikor először hallottam a rendőrség Telefontanú elmés ötletéről, már akkor elfogott valami hátvakarásos érzés. Nem tudom megmondani, hogy mitől, de büdösnek tűnt. Aztán nemrégiben több helyről értesültem róla, hogy az APEH névtelen feljelentések alapján,…..
Kertkretén lévén, tegnap Monával kiugrottunk a „Dísznövény 2007. Kertészeti kiállítás és Vásár” elnevezésű rendezvényre, a Petőfi-híd budai hídfőjéhez. A felső rakparton eleve imádok autózni, ugyanis a néhány éve átadott út, szanaszét van szakadozva és…..
Nemrégiben a portugál Edfor(d) roadsterén keresztül próbáltam utalni arra, hogy időnként roppant valószínűtlen helyről és körülmények közül is származhatnak lenyűgöző járgányok. Általában ezek a próbálkozások hamar eltűntek, és csak az utókor lelkes…..
àlabeck Tőkehalmáj 2008.01.28 20:11:00
Természetesen ezt vkf-en kívül, hiszen nem csináltam vele semmit, azonkívül, hogy kibontottam a konzervdobozt, és rákentem a vajas kenyeremre (sújtson bár megvetés, nem házi kenyér, csak „bóti” bajor barnának nevezett). Ennek ellenére úgy érzem, hogy amikor ennyi szó…..
várom az elbaszott szilveszterek nonpluszultráját, amiben minden szarul sült el és reszketve várja a folytatást az illető, de kikötöm, hogy csak objektíven írjatok, a bedurcizás-hazamenés, 10-kor behányás-hazamenés nem számít, vért, hányást és könnyeket akarok!Most így…..
Pilu Független 2007.12.11 09:32:00
 Ha jól veszem észre, tegnap sikerült belepukiznom a Gárda zászlófelvonás alatti, magasztos csendjébe. Igen, alpári volt az írás. Kultúrált ember számára éppen annyira elfogadhatatlan az ilyen stílus, mint a Gárda felvonulása.  De nem is ez a lényeg, hanem az írásra…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
Ferko76 2007.11.20 09:31:18
Árpád,

Látom eljutottál odáig, hogy most már az érdekszféráidat feszegeti ez a dolog, tehát változtatni kell. Ja, hogy hogyan? Hát ahogy Amerikában. Há hogyé máshogy...

Mivel még mindíg nem vagyunk Ánglia, meg Júesszé, sőt nem is akarunk az lenni remélem, kivétel az új generáció, aki egyre jobban hasonlít az ő fogyasztói társadalmukhoz, csak még az "anyagi" teheccség nincs meg hozzá, ezért kéne ide egy betör madzsárlend-hez jobban igazodó alternatíva, ami nem csak a lemezkiadó mogulokat, és az érdekszféráikba tartozó kishalakat eteti, és csak a kiváltágosok (pénzel rendelkezők) vehetik meg a zsíros jogdíjakkal terhelt termékeket, hanem az is aki átlag polgár (magyar!). És az átlag polgár nem teheti azon a módon ahogy a nagy nyugati, nincs rá pénze.

Ha tényleg jobb magyarországot akarsz akkor az Ő szemszögéből is vizsgáld a kérdést, és találjatok ki valami okosat ti szellemi elit, igazságosztó bajnokok.


Én javasolnám a következőt:
Ki kell hagyni a lemezkiadót, meg a többi tőkést, és adják el saját maguk (Bartók Esztike, meg a többiek) a számaikat a neten kevesebbért. (van rá pálda)

Tudom, nem lehet, szerződésük van, meg egyebek, na de örökké? Türelem rózsát terem.
Vagy tényleg azt hiszi ő sztár, és jár neki a sztárgázsi? Höhö...

Vagy adja az artisjus a magyar piacon olcsóbban a terméket ha nem megy.
Britanniában 6 fontért vettem olyan bort a Tecsóba, amit itthon 1,50-ért adtak a magyar tecsóba.

Érdekes, ők belátták hogy a kutya nem veszi meg itt annyiért.


Értem hogy mindenkinek meg kell élni.

Én kis ember vagyok és én is szeretnék európai bért mert én is meg akarok élni, sőt még zenét is hallgatnék.

Megkapom, amint kinyitom a szám?

Dehogy, szépen meg kell dolgozni érte hosszú évek során. Nekem ( fogyasztótoknak) is meg van a problémám, és még sem kapok rá azonnal orvoslást. És jogosan mondják rá azért mert gazdaságilag sehol nem vagyunk. De akkor ti is éljétek túl ezt a periódust itt, magyarországon, és változtassatok, de ne úgy hogy annak megint én igyam meg a levét. Ha javul a helyzet, javul mindenkinek, ha nem, és nem teccik, el lehet menni kérem.:o) Ahogy nekem is. De a magadfajta ( amcsi kapitalista nézőpontot valló) elég egyoldalúan szemléli ezt a helyzetet, fizessek mindenért európai szinten, de balkáni bérből.
Háá, nórmális?
És csodálkozol, ha valaki nem szeret...

Gyertek már rá nagyokosok, hogy Magyarországra nem illik rá más társadalom sablona! Itt másképp lesz better magyarland. ( fúú, de utálom ezt a nem tudom honnan vett akármit) Így csak azok zsírosodnak tovább akik eddig is azok voltak.

Különben is, kik vagytok ti hogy azonnal követelitek a jussotok a nincsből, az én nincsemből.
w A tök napja 2007.11.07 07:45:00
Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna. A…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
Ferko76 2007.10.15 10:52:12
Big Joe-val értek egyet.
Miért nem írunk arról hogy eladjuk a csatornázási rendszerünket, mert nincs pénz felújítani ( 1000 milliárd). Mindeközben kifizetünk 500 milliárdokat ide-oda olyan dolgokra amik feleslegesek jelen helyzetünkben. Lásd a budai vár felújítása. Minek? Én együtt tudok élni pár náci golyó ütötte lyukkal, még túristalátványosságot is lehetne belőle csinálni, ami pénzt is hozna. De persze van itt is egy szélsőséges, üldözött réteg ( és nem a mélymagyarra gondolok)aki remegő hanggal és lábakkal áll a TV nézők előtt, és rebegi hogy ezt a szégyenfoltot ki kell törölni kis hazánk jelenéből. Aztán a fiatal kap egy steril országot, látszólagos múlt nélkül, amiből semmit nem tanulhat, így megnézheted a jövőjét. Nem mondom, biztos fájdalmas a múlt, és nem csak egyes csoportoknak, de a jövő még jobban az lesz ha nem Mi rendelkezhetünk fölötte, magyarok: értsd kunok, tótok, svábok, székelyek, zsidók,még a kicsi kínai is a büféjében aki magáénak tekinti ezt az ezer éves kultúrát. De hogy a stratégiai dolgokat kiadni állami kézből, az mi ha nem országrombolás? Egy gond van, az ellenzék ma nem ellenzék. Viktornak szorongatja valaki a tökét, így képtelen jobb oldali lenni. Neki igenis ki kellene állnia az úgy nevezett "szélső jobb" mellett. A Fidesznek a szárnyai alá kellene vennie őket. Kontroll és kóperáció lenne célravezető. Mint ahogy a magyar gárdát is a honvédség kötelékében kellene működtetni ugyan úgy a magyarokért, értsd zsidó,tót, kun, székely, sváb származású.
És a piti marakodás helyett végre egy országot kéne építeni, ahol a Tota W végre foglalkozhatna zenekritikával, a mélymagyar meg hagyományörző kézművességgel. Mondjuk csinálna szép turult aggyagbú a turrisstánnak e!
Az autó megjelenésekor még csak a kiváltságos – és kellően őrült – kevesek játékszere volt, magas ára és bonyolult szerkezete miatt. A sokak számára elérhető jármű ötlete azonban már a századfordulón piszkálta a tervezők és gyártók fantáziáját, mint…..
Ferko76 2007.08.03 10:06:43
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
Ferko76 2007.07.25 17:07:12
Pénz beszél kutya ugat, ha a török pénzt hoz, beveszik az unióba, sőt az űzbégeket is bevennék. Globalizáció van, minél jobban ki akarják egyes érdekcsoportok terjeszteni a hatalmukat.
Ahogy meklód mondá, csak egy maradhat.
Az EU egy érdekcsoport, ami nem túl erős, próbálja megnyírbált hatalmi helyzetét helyre állítani.
Késő, előbb utóbb teljesen integrálódik egy még nagyobb érdekcsoportba, amit itt valaki szellemesen USRAEL-nek hívott. Aztán ez a még erősebb EUSRAEL nekimehet további érdekcsoportoknak bekebelezve azokat. Pénz, és hatalom motiválja őket. Az hogy milyen vallási és kultúrális és egyéb ellentétek alakulnak ki a nemzetek pórnépei közt, kit érdekel. Azt akinek még a seggét is más törli ki? Vagy azt akinek a házához képest egy bunker kartondoboz? Szarik ő a kis ember nyűgjére. Csak azt felejti el a lelkem, hogy a biztonságérzete csak átlagemberi szemmel lenyűgöző. Lehet hogy pár generációval tovább húzza, de a sztori vége így is úgy is az lesz mint másnak.
Ha befosol egy kád vízbe, lehet hogy elevickélhetsz előle ideig óráig, de az a kád víz akkor is szaros. Ha meg még folyamatosan továbbra is beleszarsz, előbb utóbb hörpintessz abból te is. ( nem lesz mindíg tiszta ivóvíz, bio étel, jó levegő) Na így fog járni az a sok űber csávó aki azt hiszi mert pénze és hatalma van, mindent megtehet, mindentől megvédetik. Úszkálj csak tovább boldogan.

Egyébként ha európa szeme előtt nem a nagyhatalmi vágyálmok, hanem a belső stabilitás megteremtése lebegne, talán tovább húznánk a kádban.

w Gumicsont 2007.07.18 05:30:00
Jó reggelt kívánok, itt az idő. Beszéljünk végre a nemzetközi tőke vérben és verejtékben ázó karmairól. Tárgylemezen a Hankook, a nemzet gumigyára, világraszóló sikertörténetünk. A siker az, hogy az óriáscég, ez a távol-keleti munkamorálon és féldiktatorikus…..
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..