Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam a kaller

21 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kallerblog! Számtalanul 2010.12.01 09:05:00
Amióta elkezdtem a szigorított bérletellenőrzést, egyik másik utasunkkal adódott már konfliktushelyzet. Volt olyan is például, aki a diákbérletével utazott, úgy hogy amikor tollat adtam neki, flegma válasza után miszerint nem hajlandó ráírni a diákszámot az értékszelvényre,…..
Adam a kaller 2011.01.24 15:06:19
@Adani: Mert csak úgy érvényes(?)!
Kallerblog! Érettségi 2010.11.11 20:09:00
Nemrégiben történt az eset.A kora hajnali órákban szorgosan dolgoztam a vonatomon, amikor is Soroksár környékén két "úriemberhez" odaléptem, és köszöntem nekik a napszaknak megfelelően. Először értetlenül néztek rám, majd közölték hogy náluk már jártam (ez…..
Tegnapi szolgálatomban történt az eset. Budapestről Tökölre tartó vonaton dolgoztam, mikor is Millenium telep megállóhelyen az utascserét követően a motorász épp csak "meggurította" vonatot, majd síp kíséretében vészfékezett. Kihajoltam az ablakon és láttam hogy…..
Kallerblog! Lendületben 2009.11.28 16:26:59
A héten történt az eset, hogy módszer-átadómmal (érdekes ilyet leírni...) utaztunk az Örs vezér teréről Gödöllőre és készültünk átszállni a pótkocsiba Mátyásföld, repülőtéren. Láttam is, hogy a batyus dakoták cihelőnek fel. Kérdeztem, hogy valamiféle jegyük van-e,…..
Adam a kaller 2009.12.09 22:38:53
@Adani: "Teszem azt az lehetséges, h pl. Kerepesig veszek jegyet ,de közben meggondolom magam és Kerepesnél megkeresem a kallert és közlöm, h közbejött vmi Cinkotáig mennék kérnék Kerepestől addig egy jegyet." Erre van mód. Ha meggondolod magad, és azt jelzed(!) a kalauznak akkor fog adni és fog kekeckedni. De ha csak lapítasz és bebuksz, akkor jöhet a szokásos duma hogy telefonáltak és tovább kell mennem mert/vagy nem jönnek értem kocsival... Gagyi... Velünk is volt ilyen a nyáron csak a nagyoknál (értsd: MÁV) Vettünk 4 db jegyet Győrtől Pestig, másodosztályra. Felszálltunk, de nem volt hely csak az első osztályon. Gondoltuk ha már lúd akkor legyen kövér, kicsit luxuskodjunk. Kigondoltuk hogy keressük meg a kalauzt, és érdeklődjük meg h lehet-e venni osztálykiegészítő jegyet nála. Mondták a többiek h ááá várjuk meg míg odaér. Le is ültünk, de csak gondoltam h csak jobb lenne megkeresni, így a legkorrektebb. Elvégre mi is kalauzok vagyunk, és mi is így vesszük a legszívesebben. Megkerestük kér(d)ésünkkel, amire ő rámutatott egy hölgyre, és annyit mondott kérdezzük meg a főnőkét. A hölgyhöz fordultam és rákérdeztem: fővizsgáló? Kicsit meglepődött h honnan tudjuk mi ezt h létezik ilyen "intézmény", aztán elmagyaráztam honnan is, kicsit elpoénkodtunk még, majd visszamentünk a helyünkre. Mikor odaért hozzánk ránk bólintott és a korrektségünk miatt, illetve talán h szegről-végről kollégák vagyunk, elnézte nekünk az osztálykiegészítő jegyet. Ezúton is köszönjük...Illetve sokkal korrektebb ha az utas ellenőrzés után odajön és azt mondja mégis csak kérne egy kiegészítőt, mert tovább kell mennie...
Kallerblog! Ellenőrzés 2009.12.09 11:48:10
Adam (nem egészen vállba) veregetése nyomán, mint láthatjátok biztonsági szolgálatosok kísérnek minket munkánk során. Ez nagyon jó dolog, kevesebb a probléma az utasokkal, pörgősebben lehet dolgozni.Vasárnap azonban belefutottam egy ürgébe, aki felmutatta a bérletét, majd egy…..
Kallerblog! Tanulópénz 2009.12.09 11:38:00
Egyik (újra) első szolgálatomon fordult elő, hogy egy hajnali Gödöllőre közlekedő vonatomon a negyedik kocsiban egy hölgy a pesti bérlete mellé kért Kerepesig egy kiegészítő jegyet. Nem volt nehéz megjegyezni az arcát, tekintve, hogy ebben az időben és irányban több a…..
Adam a kaller 2009.12.09 22:24:18
@Adani: Nem, mert annak örüljön hogy biztosított lehetőséget a kalauz, mivel az első jegyvizsgálat után rendelkeznie kell az utasnak az úti céljának megfelelő jeggyel vagy bérlettel...
Tegnap este szolgálat közben váratlanul zizgett a telefonom, meg is néztem hát a Boráros téren, kinek voltam fontos. Adam huga keresett egy SMS-sel, amivel foglalkoznak ma az internetes portálok és a rádiós híradások is. Igen, kedves szerkesztő barátomat tegnap szolgálatteljesítés…..
Adam a kaller 2009.11.12 12:44:31
@HgGina: Köszönöm a "kedves" hozzászólásod. Igenis odamegyek a jegy nélkül utazókhoz, és igenis, ha nem is lerugdosom, de kizárom az utazásból. Én egy korrekt kalauznak tartom magam, és sértő számomra az a kijelentés hogy "De addig csak nyugodtan verje szájon bármelyiket egy 17 éves kis suhanc". Mi lenne ha téged verne szájon? Vagy egy hozzátaartozódat? A munkám végeztem. Azzal hogy megvédtem 3 utast a sértegetésektől. Megpróbáltam az amúgy is meglehetősen alacsony megbecsüléssel bíró BKV alkalmazottak megítélését az emberek szemében kicsit pozitívabb irányba terelni. Azért hogy ne mondhassák azt hogy a kalauz a homokba dugta a fejét, nem végezte el rendesen a munkáját. Nagy valószínűséggel nem lett volna semmi probléma, nem vert volna meg senkit az elkövető, eljutott volna Tökölig, ha nem is csendben, békében, de eljutott volna. De nekem fontos az utasok szemében a személyem illetve egy ici-picit a cég pozitív megítélése. Te hogyan vélekednél egy olyan emberről aki ahelyett hogy fellépett volna az utasok mellett inkább kinézett volna az ablakon? Feltételezem te is ilyen vagy... Te is egy olyan ember vagy aki zsigerből utálja a BKV-st, csak azért mert az a divat, az a trendi manapság, csak azért mert a neve: BKV-s. Pedig elgondolkodhatnál rajta hogy esetleg az a járművezető aki fuvarozza a pici kis popódat, az lehet hogy éppenséggel hajnali 3kor kelt fel, de lehet hogy éjfél előtt nem keverdik ágyba. És nem ő, sem a kalauz, sem a forgalmista nem visz haza milliókat. Én se. Én is a családom tartom el, egyedül. Én is a munkám végzem, és bármennyire meglepő én is ember vagyok. Lehet hogy meglepődnél ha egyszer személyesen találkoznánk. Addig is jobbulást...
Adam a kaller 2009.11.12 13:07:35
Köszönöm szépen mindenkinek a biztató szavakat, és neked is jobbulást Tibi. Összeségében nem mondom hogy jó kis kaland volt, de legalább két dolgot megtapasztaltam, amit ha nem élek át, és csak úgy elmesélnek, lehet hogy nem hiszem el.
1. A három utas aki mellett kiálltam, azon tűlmenően hogy nem vállalták a tanuskodást (pedig az esettől 1.5-2 méterre lehettek), még meg is értem. De hogy egy olyan aprócska kis szavacskát nem tudtak kiejteni a szájukon hogy: köszi, na ez azért rosszul esett.
2. Kórházba való felvételkor:
orvos: -Miért hozták be?
vjv: -A mentősök hoztak be. (Szerintem nem sok ember mondd nemet egy mentősnek akkor amikor ő azt javsolja hogy vigyék be, főleg miután elmondja az esetleges szövődményeket: vérrög, stb...Hát én se mondtam, de az orvos hangneméből ítélve már-már számonkérte rajtam hogy mit keresek itt - a szerk.)
o: -Mi történt?
vjv: -Behúztak nekem.
o: -Hogy mi?
vjv: -Megütöttek.
o: -Hol?
vjv: -Szigetcsépen a HÉV-en?
o: -És ezért hoztak be? (Ismétlem magam: mintha én tehetnék róla hogy behozott a mentő - a szerk.)
Majd az orvos félhangosan félre dörmögte az orra alatt: -De gazdag ez az ország, ilyenért Svájcban ki se mennek. Majd egy másik orvos:
o2: -Jaaaa, te BKV-s vagy?
vjv: -Igen, az vagyok.
o2: -Ellenőr?
És ezzel a kérdésével a helyiségben illetve a szomszéd szobában lévő összes orvos/nővér/mindenki elkezdett nevetni. Jó hogy azt nem mondták hogy ha BKV-s akkor lehet ütni. Meglehetősen rosszul eset a reakció, a nevetés. Ezzel megaláztak. Mondtam hogy nem vagyok ellenőr. Jegyvizsgáló vagyok, mert nem mindegy. Nekem nem fő feladatom a büntetés, hanem a jegyértékesítés. Sőt, olyannyira nem hogy a pótdíjhoz csak a legvégső esetben nyúlok. Korrekt kaluznak tartom magam. És ha mondjuk ellenőr lennék? "Jaaaa, akkor nyugodtan megverhetnek?" Arra nem gondolnak hogy én is ember vagyok, én is csak a családom tartom el, és csak a munkámat végeztem? Ráadásul egy olyan orvosban kellett csalódnom, akit nagyon szimpatikus doktornak ismertem meg pár évvel ezelőtti kartörésemkor. Ennyit a hozzáállásról, az embrségességről...
Nem, a címe ellenére ez nem egy szerelmi történet kezdete egy mocskos szájú nővel, sokkal inkább egy antiszociális utas esete, aki zsigerből utálja azt aki BKV-s, egész egyszerűen csak mert az, illetve a véralkoholszintje nagyobb mint 0°%. Pár napja az esti órákban Ráckeve…..
Adam a kaller 2009.10.31 16:24:42
@kovi1970: "Az utasnak mindig igaza van", de ha mégse akkor el kell neki magyarázni hogy miért is nincs. Sokan ezt sajnos nem fogják fel. Én köteles vagyok meghallgatni őket, és ha sikeres ellenérveket tudok felhozni hogy neki miért nincs igaza, a legtöbbnek a válasza csak ennyi: Nem érdekel. (Akkor meg minek jegyeznek meg dolgokat, ha én azt meg tudom cáfolni, és nem fogadják el válasznak?) Szóval először nem vitának indult, csupán megpróbáltam letisztázni a dolgokat az utassal, amit ő nem nagyon akart megérteni. Ha utaspanaszt akar tenni, akkor először meg kell győzi arról hogy miért ne tegyen. Ha ez mégsem jönne össze, akkor tájékoztatni kell a lehetőségeiről...
Kallerblog! Rongálások 2009.10.04 16:13:00
Az utóbbi időben sajnos ismét növekvő tendenciát mutat a rongálások száma. Szavak helyett inkább beszéljenek az elmúlt egy hónapról a képek: A legutolsó vonatot 13-17 év(!) közötti fiatalok verték szét. Külön kihangsúlyoznék egy fiatal lányt, aki sörösüveggel a kezében…..
Kallerblog! Pályázat 2009.10.04 13:37:00
Dió a motorász és én pályázatot szeretnénk meghirdetni "Beszólások a rohangálóknak illetve átszállogatóknak" címmel. Várunk minden olyan vicces, szellemes, stb. beszólást amit kedves bliccelőinknek tudunk elsütni, hogy azzal jobb belátásra bírjuk őket vagy csak…..
Kallerblog! Bakony 2009.10.04 13:15:00
Mint egy régebbi posztomban említettem, kis csapatunk, vegyesen ráckevei és gödöllői motorászok, jegyvizsgálók illetve civilek, barátaikkal és/vagy barátnőikkel tettek egy több szempontból is felejthetetlen kiruccanást Magyarország talán legszebb, hegyekkel-völgyekkel, hidakkal…..
Aki nem ismeri a Ferihegyi vasúti megállóhelyet, és először jár arra, az sokat idegeskedhet a jegyvásárlás miatt, pedig nem csak pénztár, jegyautomata is van, de ebből csak az utóbbi van a peronnál. Így aki nem vett a terminálnál jegyet (mert nem tudta, hogy ott kell), az vehet…..
Adam a kaller 2009.09.19 12:56:53
@Peti817172M: "Amúgy meg egyszerű a dolog: el kéne törölni, hogy a vonaton csak pótdíjjal lehet jegyet venni, ha az állomáson van jegykiadás. Értelmetlen. HÉV-en bárhol vehetsz a kalauztól"
Nem lenne helyes. Sajnos az emberek hozzászoktak ahhoz hogy a HÉV-en is vehetnek jegyet, így nem is vesznek pénztárban, viszont ha meg nem jön a kaller, akkor megúszták az utat ingyen. Itt is vissza kéne vezetni.
A kalauzok is tudnak ám örjöngő anyaoroszlán módjára védelmezni. Végre egy jófej kaller, aki tudja mikor kell büntetni és nem kakil be a kihívástól. Helló!   Történt 2006-ban, hogy egy este egy barátom felhívott, hogy lent van Széplakon a nyaralójukban pár ismerőssel.…..
Adam a kaller 2009.09.19 12:42:49
Kallerblog! Hála a BKV-nak 2009.08.14 00:46:00
A következő post egy hogy is mondjam, "már megint" eset. Történt ugyanis a közelmúltban hogy kis csapatunkkal elhatároztuk hogy meglátogatjuk szép magyar föld dimbes-dombos Bakony nevezetű területét. Erről bővebben a következő posztban. A lényeg ugyanis most nem ez. Van…..
Adam a kaller 2009.09.14 09:53:11
@ZBR: De ha nem lett volna BKV-s cuccban úgy helybenhagyja mint a lovat...Emeljük csak piedesztálra...
Tegnap történt az eset, hogy épp kollégámmal, Ádámmal utaztam a kettes villamoson, amikor láttuk, hogy egy srác húzza a cipőjével a villamos padlójára ragadt rágót. Hát megesik, hogy belelépünk abba, amit a másik 10 perce sem hagyott szerteszét maga után. Mondta is a magáét…..
Adam a kaller 2009.09.09 23:24:20
@whatever the weather be: Sok kicsi sokra megy alapon... De akkor végül is senkinek nem kéne vennie jegyet, mert akkor legyen ingyen járat, de majd ha télen -10˙C-ban fagyoskodsz mert a haraszti kocsiszínben nem tudták pótolni a disco-járatban közlekedő vonat egyik (ne adj' Isten több) üvegét vagy nem találsz ülőhelyet mert mindegyikre rá van hányva akkor milyen véleménnyel lennél?... Tanuljuk már meg végre, nem pirosmadaras hipermarket INGYENES sárgabusza vagyunk...
Kallerblog! Vigyázz! Kocsi! 2009.08.16 19:55:00
Ez a mondat akár a Józsefvárosi piacon is elhangozhatott volna, de félre a tréfát. Történt ugyanis a héten valamelyik délután, hogy az Örs vezér terén beszélgettem az egyik járművezetővel, amikor megláttuk, hogy valaki egy nagy kiterjedésű "valamit" dobott a…..
Adam a kaller 2009.08.21 03:09:24
@whatever the weather be: Az felfogásodhoz és a hozzáállásodhoz csak gratulálni tudok...
Kallerblog! Két év 2009.07.31 11:47:00
Kedves olvasóink, drága utasaink!Ma két éve, hogy felvettek a Budapesti Közlekedési Zrt.-hez jegyvizsgálói munkakörbe. Azóta rengeteg pótdíj befolyt a céghez (nem kevés általam...) és állítom, sokat tanultam. Megtanultam csapatban dolgozni, konfliktusokat kezelni napi szinten,…..
Adam a kaller 2009.08.01 00:07:21
Adam a kaller 2009.08.10 11:22:47
@whatever the weather be: Hogyha ezzel rám célzol, az ÁMEN szó miatt akkor: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81men
A szó jelentése: úgy legyen
Vízosztással, az utak és a villamossínek locsolásával, illetve a strandok meghosszabbított nyitva tartásával igyekszik mérsékelni a hőség kellemetlen hatásait a főváros. A várhatóan péntekig érvényben maradó hőségriadó idején Budapest legfontosabb csomópontjain ivóvizet…..
Egy rendkívül felháborító és „erről beszélünk, emberek!” eset történt velem az elmúlt szolgálataim valamelyikén. Hősök terétől dolgoztam a délutáni csúcsban, és a rengeteg ember miatt csak Dunaharaszti külső állomáson sikerült átszállnom a pótba. Rögtön az…..
Adam a kaller 2009.07.20 19:40:09
@kacsa.: Érdekes, én még egyszer sem kötöttem bele egy utasomba se. Mindenkit egyformán kezelek, ha pedig már úgy megyek hozzá valakihez hogy azt feltételezem nem akar fizetni, akkor annak van vmi oka/előzménye. De nem tudom mit szólt volna az a jogvédő ha látja milyen színdarabot játszottak el a kedves utasaim. Ja, és azóta az említett "fiúk"-tól megkaptam amit ígértek.
Egyik nap láttam ahogy Dunaharaszti külsőre megérkezvén a vonat, MÁR RAJTA ÜLTEK. Mire odaértem hozzájuk már volt egy kis gyomoridegem, meg remegett a kezem. Köszöntem nekik, és azzal a tipikus "na kocc innen" nézéssel néztek rám, mert hát ki vagyok én hogy megvetetem a jegyeket velük(?) Kihangsúlyoztam hogy ez itt és most egy jegy és bérletellenőrzés. Látták hogy nem fogok megijedni, és nem fogok odébb állni csak azért mert csúnyán néztek, főleg hogy előttük kifizettetem több emberrel is a jegyet. Mondták hogy oda mennek cska Szigethalom alsóra. "Akkor az fejenként 125Ft lesz." "Micsoda, mert(?), milyen 125, most szálltunk fel." Szigethalom alsóig, Haraszti felsőtől kerek 125Ft fejenként, és baromi jó fej voltam mert feltételeztem hogy mind a hármójuknak van érvényes diákigazolványa, illetve CSAK Dunaharaszti felsőtől adtam a jegyet, pedig tudtam hogy Soroksárról jöttek. Természetesen nem akaródzott kifizetni a jegyet, helyette inkább fenyegetőztek. De én közöltem velük hogy nem ajánlom a fenyegetőzést mivel csúnyán megüthetik a bokájukat. Erre csak annyit mondtak hogy ők ha fenyegetőznek akkor én már halott vagyok (Közben már az egyik arccal benne volt az én arcomban). Aztán jött a "de mi nem akarunk balhézni, csak kifizetni a jegyet." (Érdekes, nem úgy indult a kontaktus köztünk hogy ők ki akarták volna fizetni a jegyet, helyette megpróbálták megúszni, mikor látták hogy nem megy olyan könnyen jött a már jó "bevált módszer", a fenyegetőzés). Jön a jogvédő és megvéd mindenféle bűnözőpalántát, csak azért mert jogaik vannak, kötelezettségeik persze "nincsenek" illetve az se számít hogy előtte halálosan megfenyegették vagy esetleg meg is verték valamelyik embertársukat. Mondhatom szép. És minket ki fog megvédeni???
A BKV.hu-n jártamban-keltemben az alábbi közleményre bukkantam:Az Operánál fülelték le az illegális jegyárust Csütörtökön koraeste az Operánál egy illegális jegyárus lefülelése dulakodássá fajult, amelyben…..
Kallerblog! 200 Ft 2009.06.27 23:43:00
Az egész egy off-topicnak indult. A héten valamelyik nap üldögéltem egyik cimborámmal a soroksári úti kék-piros, nagyon gazdaságos hipermarket pizzázó előterében és éppen eszegettünk. Nagyban sztorizgattunk mi is történt velünk az elmúlt napokban, hetekben, amikor mondhatni,…..
Kallerblog! Re: Én így szeretlek 2009.06.24 17:08:00
Sziasztok! Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy a saját vonalam iránt kiugróan nagy szeretetet érzek, ezt megmutatta már Ádám is, csak ő a Ráckevei vonallal. Engedjétek meg, hogy bemutassam a Gödöllői HÉV-et, hogy számomra mit jelent, az én szememmel hogyan néz ki. (Kalauzi…..
Kallerblog! Balek bliccelők:) 2009.06.23 17:13:00
Tegnap történt az eset, ami megszínesítette a kicsit szürkés, és nem is kicsit esős szolgálatom. Utolsó kanyarom volt, Pesterzsébetről mentem Harasztira. Szorgalmasan dolgoztam az utolsó kocsiban, haladtam hátra, amikor is Millenium-telep előttközvetlenül egy három fős, 14-15 év…..