Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IvfmTanácsadó

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön elmondta: a reálgazdasági problémákat enyhítendő, a magyar állam piaci alapú, 400 milliárd forint összegű hitelével keletkezett többletforrást elsősorban a vállalatok finanszírozására fordítja az OTP Bank.…..
Az erre vonatkozó rendelet elfogadásával a kormány jóváhagyta a Munkaerő-piaci Alapból a válságkezelésre elkülönített 10 milliárd forintos keret forrásaiból többek között a részmunkaidős foglalkoztatás támogatását. Ennek lényege, hogy ha egy dolgozót az addigi 8 órás…..
Brand Éva, a spanyol Iberdrola Renovables magyarországi képviselője szerint a kisigmándi szélerőműpark építése fontos mérföldkőhöz érkezett, elkészült ugyanis az első ütem utolsó, huszonötödik széltornya is. Ezzel a teljes projekt első szakasza le is zárult, már…..
Az elmúlt hónapokban drasztikusan visszaesett a céges hitelek piaca. Az októbertől januárig tartó időszakban már negatív mérleget mutatott a cégek által felvett és visszafizetett hitelek összessége. Több hitelt fizettek vissza, mint amennyit felvettek, ami a piac zsugorodását is…..
Új csődeljárás tervezetéről tárgyal a kormány, ami részletesen kívánja szabályozni a megmenthető vállalkozásokra vonatkozó eljárást, segíti az adóságrendezést, növeli a munkahelymegőrzés esélyeit. A jelenlegi törvény közel húsz éve van hatályban, ezalatt…..
Pontosan ezekben a nehéz időkben van szükség arra, hogy jobban átvilágítsa cége működését - akár hatékonysági, akár költség, bevétel, likviditási, vagy éppen kommunikációs szempontból. Nem biztos, hogy a létszámleépítés a legjobb megoldás, de lehet, hogy az…..
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában a nagyszámú munkahelyet teremtőknek van lehetőségük vissza nem térítendő támogatás elnyerésére. A program célja a minimum 1,5 milliárd forint elszámolhatú összköltségű beruházások komplex…..
A Somogy megyei Várdán 2,5 milliárdos zöld berzházás keretében a holland Kurstjens biogáz üzemet létesít. A cég az elmúlt években már sok hasonló üzemet létesített a Benelux államokban és Hollandiában. A mostani projektet az anyacég által még 1997-ben megalapított…..
Szabó György, az Észak-magyarországi Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: több, mint 12 milliárd forintnyi összeget ítéltek oda sikeres pályázatoknak település- és humán infrastruktúra fejlesztésre. A régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megye) nyolcvanöt…..
A kormány 257 milliárd forintot csoportosít át az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati programjai között, hogy a vállalkozásoknak még nagyobb esélye legyen a válság átvészelésére a támogatások révén. A válság által leginkább érintett kis- és…..
A kormány tervezi a cafeteria megadózatatását, beleértve az üdülési csekket, és az étkezési jegyet is, amivel nem arat osztatlan sikert az érdekképviseletek és szolgáltatók körében. Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint elfogadhatatlan, és…..
Az Európai Bitottság jóváhagyta a miskolci villamoshálózat fejlesztési projektét. A 38 milliárd forintos beruházásból mintegy 34 milliárd forint lesz a támogatás. Ez hazánk második, uniós támogatást elnyerő nagyprojektje az új költségvetési időszakban. A támogatásból…..
Eddig mintegy 914 kisvállalkozás vett részt az Új Magyarország Mikrohitel Programban, összesen 4,7 milliárd forint felvett mikrohitellel. A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. összesítéséből kiderül: az átlagos hitelösszeg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb 6,1…..
Az EU március 11-én elfogadta, hogy egyetért a magyar kormány által elhatározott válságkezelő intézkedésekkel, ami Keller László államtitkár szerint a magyar politikai kormányzat elismerését jelenti. A Pénzügyminisztérium közleménye szerint folyamatban van a második európai…..
2009. május 6. és 14. között kerül megrendezésre első ízben az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete. A kampány célja többek között az információ szolgáltatása és terjesztése azzal kapcsolatban, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a…..
2009. március 13  és 22-e között egyeztetésre kerül mind a hét regionális operatív program keretében meghirdetett telephelyfejlesztési pályázati kiírás, melyek segítséget nyújtanak az Új Magyarország Fejlesztési Terv törekvéseihez. A KKV-knak lehetőségük nyílik…..
A héten hét új uniós pályázatot hirdetett meg a Környezet és Energia Operatív program keretében a Nemzeti Fejlesztési ügynökség. Az idei nyertes pályázatok pozitív hatásait már 2009-ben megérezheti a hazai ipar. Zöld munkahelyek jöhetnek létre, a munkaerő kereslet növekedhet…..
A világgazdasági krízis számos helyen érinti a vállalkozásokat. A hazai- és exportpiacok visszaesése mellett a nehezen elérhető banki források miatt kevesebb a hitelfelvételi lehetőség, és várhatóan több tízezer munkahely szűnik meg az idén. Az elmúlt negyedévben a kkv-k 39…..
Már megítélt támogatásokat von vissza a kormány. A 13 érintett kiemelt projekt kapcsán összesen 30 milliárd Ft támogatás kerül visszavonásra, és egyben átcsoportosításra - elsősorban a munkahely megtartó intézkedések fedezetére. Az indok szerint a projekteket nem kezdték meg…..
Ezidáig öt magyar nagybank tette közzé 2008-as évre vonatkozó eredményeit. Bár a mutatók szerint a profit tavaly sem maradt el, az adózás utáni eredmény közel 10 százalékkal visszaesett 2007-hez képest. A legjobban teljesítő banknakaz Erste bizonyult, majdnem egyharmados…..