Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hosszú Haj

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavasz megérkeztével felébredt a természet: egyre zöldebb a táj, egyre több a virág, és egyre több mindenfelé a röpködő, mászkáló élőlény. Virágos réteken, kertekben már most is találkozhatunk egy furcsa szerzettel, akinek mérete megközelíti a legkisebb kolibrikét, és azokhoz hasonlóan olyan…..
Itt a tavasz, a szabadban karikázni pedig mindig jó. Ennek alkalmából összeszedtem nektek a 10 legsuttyóbb biciklis fajtát. Azt előre mondanám, hogy aki biciklire ül, az mind tartozik az egyik csoportba, legalább egy kicsit. Kiegészítő lehetőségeket természetesen várunk kommentben vagy…..
Hosszú Haj 2019.04.14 09:20:21
@élhetetlen: "ha belénk jön a mögöttünk levő, akkor ott van két megtört kocsi ártatlan tulajdonosa"

A KRESZ vizsga neked sem ártana...
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
Hosszú Haj 2018.09.06 09:55:47
@Pic: "Viszont magával a vallással semmi baj nincs öregem."

Hogyne lenne, pont ezt mondom. Aki bármilyen istenben hisz, az egy 6 éves értelmi szintjén áll. Olyan, mintha elhinnéd, hogy létezik a mikulás, vagy batman. Mint egy kisgyerek.
Valahogy mindig eljön az a pillanat, amikor betelik a pohár, valami ébred kollektív szinten is, nem csak egyes egyénekben, az egyéni ébredések száma elér egy kritikus tömeget.. Akkor mozdulnak meg tömegek, emelik fel a hangjukat és történnek változások..   Nem írtam volna meg ezt a cikket, ha nem…..
Hosszú Haj 2017.10.30 13:09:25
@DAnna: az emberek többsége nagyon nem szereti, ha tudatosítják benne, hogy az ember agya mennyire képes befolyásolni/félrevezetni önmagát, gondolom azért, mert senki nem szeretné úgy érezni, hogy nincs teljes kontrollja a gondolatai fölött, hogy azok nem a teljes valóságot tükrözik. Ironikus módon persze pont azzal érhetünk egy teljesebb kontrollt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a saját agyunk milyen módokon torzítja a tényeket.
Helyzet: van egy 14 éves gyermeked (fiad vagy lányod), aki most járja a nyolcadikat. Odaállít eléd a kémia tankönyvével, és kéri, hogy segíts neki, mivel nem érti. Tudsz neki segíteni? Neked hogy menne a kémiai szövegértés? Hogyan kezdesz hozzá? Az alábbi szöveg egy 8. osztályos kémiakönyvből…..
Hosszú Haj 2017.09.28 08:31:54
@Terézágyú: egyetértek, ez az összehasonlítás nevetséges. Nyilvánvaló, hogy a definíciók, nem csak a kémiában, egymásra épülnek, minden tudás az életben egymásra épül, szükségesek hozzá korábbi ismeretek.

Plusz L Ron Hubbard-tól idézni...
Az emberek, de sokszor még az orvostudomány is értetlenül áll olyan csodák előtt, ami az ő tudásuk alapján nem következhetne be...
Alibanya jegyzetel A statisztika 2017.05.31 14:27:57
Már megint kétségbeejtő számok jöttek, nem a gazdaságból vagy ilyesmi, ennél sokkal szomorúbb terület. 8, ennyi, egy nyolcas. Lehet ízlelgetni a szót, az összeget: nyolc. Nyolc palacsintát be lehet lapátolni egy helyből, nyolc ember sok egy autóba. Nyolcfejű sárkány. Nyolc, ennyit szexel egy átlagos…..
Oké lehet egy kicsit félrevezetőnek tűnhet a cím, de igen, igen a Börzsöny egy vulkán volt és igen, 20 millió éves! Teljesítménytúrázó kolléganőm szerint elég nehéz terep, ezért is nem annyira népszerű, mint elhelyezkedése indokolná. Közel van a fővároshoz, de vulkáni eredetű lévén valóban elég…..
Alibanya jegyzetel Vallomás 2017.04.20 21:14:51
Lehet ítélkezni egy email cím alapján? Minap beszélgettem egy férfival - ez ilyen hagyomány nálam -  kérte, hogy térjünk át a levelezésre. Még nem sok szót váltottunk, de legyen mondtam:  napkirályfia@ mondta, nem napkirályfi, hanem fia, ne keverjem össze. Az ismerkedés valahogy ezen a ponton…..
Hosszú Haj 2017.04.21 19:16:50
Két idegpálya az agyban… A legnehezebb, mikor ezek harcolnak egymással. Mostanában úgy érzem megbolondulok. Jönnek elő az automatikus negatív gondolatok, a szorongás utat tör magának és nem vagyok ura ezeknek a gondolatoknak és negatív érzelmeknek, elvesztettem az irányítást és ez nagyon aggaszt. Az…..
Hosszú Haj 2017.01.15 18:09:06
@introvertaltak: csak telefonálni kell hozzá? :D Ezen jót röhögtem.
Édesanyámmal eléggé küzdelmes a viszonyunk. Soha nem voltunk az a szeretetet kimutató páros. A gyerekkoromat és a felnőtté válásomat utólag elemezve rengeteg helyen látom a hibákat és a károkat, amiket a személyiségemben okozott. Tulajdonképpen részben őt okolom nyomorúságos…..
Alibanya jegyzetel Meddig? 2016.01.10 17:38:05
Legyél olyan, mint egy postabélyeg! Addig tapadj rá valamire, míg célba nem érsz! Josh Billings És ez biztos? Alibanya Porszívóztam. Egy nő mindig csináljon valamit - ez az én mottóm - így lesz hasznos... Az agyam persze dolgozott ezerrel, mert nagy meglepetésre ez a tevékenység nem kötötte le…..
A McDonald’s elviekben az a hely, ahol olyanokat foglalkoztatnak, akik más munkára nem alkalmasak. Feltűnt, hogy kezdő állásoknál nem vesznek fel olyanokat, mint akikkel én dolgoztam. Számos hátrányoshelyzetű, eltérő bőrszínű, elhízott kollégám volt, akik nem az elfogadottak…..
Hosszú Haj 2015.12.16 10:56:08
@tiller foch: Aki szerint a vidéki élet, ahol a mekis meló álom, szörnyű, az burokban nőtt fel, és semmit sem látott még életében. Próbáltál volna meg etióp kisgyerekként felnőni, na AZ tényleg szörnyű.

...

Semmi értelme az ilyen összehasonlításoknak.
Hosszú Haj 2015.12.16 11:26:36
@tiller foch: Mindenki a saját tapasztalatinak a rabja, te is. Amiket most elmondtál a "nyugati emberről", pont ugyanazokat elmondhatná rólad is egy etióp. Hogy fingod sincs a világról, mert nem láttál még etióp falut közelről. Hogy a seggedet kéne verned a földhöz örömödben, hogy egy magyar zsákfaluban nőttél fel, nem pedig egy afrikai faluban. És? Most akkor örülni fogsz neki, hogy egy magyar zsákfaluban nőttél fel? Ez megváltoztatja a körülményeket a magyar zsákfaluban?
Amiért te lenézed a nyugati embert, azért lenézhetne téged is az etióp, és mondhatná, hogy egy seggfej vagy, mert azt hiszed, hogy egy magyar zsákfaluban felnőni szar dolog, pedig hozzájuk képest az maga a kánaán.
Alibanya jegyzetel Falevél 2015.12.02 20:56:06
Az a helyzet, hogy teljesen kigyógyultam - vagy minek lehet ezt nevezi - végül is, a szex nem betegség. A szex egy élvezetes tevékenység, erről győzögetem magam. Ilyesmiket is olvasok róla. Emlékeim is vannak ezzel kapcsolatban, hogy ez tényleg valaha, valami jó volt, vágytam rá, sőt, imádtam. Most…..
Hosszú Haj 2015.12.03 09:24:44
@Alibanya1: na de most már felismernéd, nem? ha nem is első találkozásra, de azért a jeleket biztosan látnád idővel, plusz nem maradnál benne egy ilyen kapcsolatban, hanem lépnél azonnal.
Lara Croft, a videojáték-történelem legkedveltebb hősnője, a virtuális világok párductestű amazonja, a játékosok poligonokból megtestesült álma közel két évtizede koptatja a túrabakancsot, miközben körmönfont rejtvények és nyaktörő kalandok sokaságán masíroz át.…..
Hosszú Haj 2015.08.21 12:54:10
@Bruti: Pontosan, én abba is hagytam kb 10 perc játék után, mikor az első ilyen "nyomd meg a gombot" megjelent. Szánalom.
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
Hosszú Haj 2015.07.24 13:50:40
@ha1tt: nem te vagy a nyuszi, hanem a gyorshajtók a seggarcok. az ilyen hu szi féléket seggbe kéne rakni egy seprűnyéllel, és elvenni a jogsijukat, csak ebből értenek.
Biztosan mindenki ismeri azokat a filmeket, amelyek arról szólnak, hogy a fura házaspár elmegy kettesben vagy a gyerekekkel nyaralni és ott rájuk akaszkodik egy másik házaspár, akik minden áron barátkozni akarnak és lépten-nyomon feltűnnek, nem lehet őket levakarni, akárhogy is…..
Hosszú Haj 2014.12.28 12:33:25
Ezt szerintem ne így fogd fel, ne érezd kötelességednek, hogy másokra, vagy akár mindenkire jó benyomást tegyél. Fogadd el, hogy te ilyen vagy (persze nem azt mondom, hogy ha akarsz, akkor ne próbálj meg tenni ellene, ha úgy érzed az kell, akkor csináld azt, meg amúgy is ki vagyok én, hogy megmondjam mit csinálj :D), és ha emiatt mások megsértődnek, vagy nem tetszik nekik, akkor tehetnek egy szívességet.

Én a bátyámmal nemigen szoktam beszélni, csak nagyon ritkán. Már azt is visszahallottam, hogy úgy érzi, hogy nincs is testvére. Persze végül is igaza van, de először rosszul éreztem magam emiatt. De aztán ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha ő neki az lenne az igénye, hogy többet találkozzunk, mert ő úgy érzi jól magát, nekem pedig az az igényem, hogy ennyit találkozzunk, amennyit most, mert én így érzem jól magam, akkor mi van? 1:1. Kinek a érdeke az erősebb? Melyikünk "jól érzése" van előrébb? Szerintem az enyém. Persze vannak helyzetek, amikor önzetlennek kell lenni, de nem élhetsz úgy, hogy állandóan mások érdekeit helyezed a magad elé. Én már belefáradtam ebbe, és úgy döntöttem, hogy innentől leszarom, nem érdekel, ha emiatt mások szarul érzik magukat, legalább én jól érzem magam, az a fontosabb. :D

Persze tudom, ezt te is tudod, csak úgy éreztem, hogy ezt most leírom, és le is írtam. :D

Amúgy én pont emiatt amit írtál, inkább olyan szállásokat szoktam választani, ahol egyedül vagyunk, nincs másik vendég. Kisebb vendégházak, amiket kettő embernek is kiadnak, stb, közel a természethez, persze mi szeretünk kirándulni. Na mondjuk wellness ilyen helyeken általában nincs, bár pont szaunás kisházról tudok. :)
Van egy kedves kollégám, aki állandóan hoz nekem valami finomat, néha gyümölcsöt, néha édességet. Nagyon jól esik, hogy ennyit kedveskedik, de mindig kellemetlenül érzem magam, ha kapok valakitől valamit, főleg ha ilyen gyakran. Úgy érzem, hogy viszonoznom kell. A minap mondtam…..
Hosszú Haj 2014.09.27 10:08:17
Ismét egy klasszikus probléma, nagyon is ismerős. Ezzel kapcsolatban volt egy jó rész a Big Bang Theory-ban:

"you haven't given me a gift, you have given me an obligation"

www.youtube.com/watch?v=H7xw-oDjwXQ
:D

Én pontosan így érzek, a legjobb barátom a mai napig nem tudja, hogy mikor van a születésnapom, hogy az ilyen eseteket elkerüljem. :)
Mostanában egyre többet foglalkoztat a téma, hogy miből és mégis hogyan lesz nekem valaha családom, ha képtelen vagyok más emberekkel ismerkedni. Mindig heves vitát eredményez a kérdés, hogy a szocfóbos férfiaknak nehezebb-e a társtalálás, ismerkedés, amit teljesen értelmetlennek…..
Hosszú Haj 2014.06.18 19:59:55
@Kaisa: dehogynem féltem tőle, de ha megértő társat talál az ember, akkor ez sem gond. Én sem vagyok túl beszédes, még jó barátokkal sem, annyi, hogy velük már nem a szocfób miatt, hanem az introvertáltságom és személyiségem miatt. Szerencsére a barátnőmnél ez nem okoz gondot, jól elvagyunk csendben is. :D

Arra sajnos nem tudok jó tanácsot adni, hogy hol lehet jól ismerkedni introvertáltaknak, csak ilyen sablonszövegeket, hogy pl. hobbi, de ez neked rögtön kiesik, mint említetted.

Valahogy a barátnőidet is megismerted, annak ellenére, hogy először ők is ismeretlenek voltak, és így nem érdekeltek. Persze nem könnyű, elismerem, nagyon nem.
Jót tett a kerékpározás, letekertem 2 órát, közben a Mindfullness módszerét próbáltam alkalmazni és csak a jelenre koncentrálni. Tekertem, mint egy őrült, hogy elűzzem a sok negatív gondolatot és a stresszt magamból. Hatásos volt, most kellemesen lefáradva, végre tisztán tudok…..
Új telefonom van, amibe egy telefonszámot se sikerült átmentenem, így elég gyér az ismert számok listája. Tegnap délután már keresett egy számomra ismeretlen szám, de nem hallottam, így nem vettem fel. Aztán ma reggel egy megbeszélés közben sikerült megint hívnia, amikor ismét…..
Hosszú Haj 2014.05.11 19:20:11
@Hana04: ja, én is ezt akartam írni egyrészt, hogy én mindig kinyomom az ismeretlen számokat, sokszor tiltó listára is teszem, ha sokat keresnek :D persze általában csak telemarketinges mókusok

Másrészt meg a telefonszám átmentéssel sincs/nem volt/nem lesz ilyen gondom soha, mert kb 3 ember van az életemben, aki hívhat/hívnám, a többi az kb csak azért van bent, mert még nem töröltem ki :D
Nagyfőnök kitalálta, hogy írjak ki neki valamit CD-re. Hihetetlen egyszerű feladat, gondolhatnánk, de nem. Nincs CD-író a gépemen. Titkárnőnk elfoglalt, de ő se tud CD-t írni. Én meg lefagyok, hogy akkor most mi? A Főnök kicsinál, ha nem csinálom meg, de kézzel nem tudok CD-t…..
Hosszú Haj 2014.03.16 23:55:47
Ezt most láttam, ideillik: 9gag.com/gag/aBKObNA :D

"Általában addig ellenőrizgettem a számot, mire lejárt az idő és kitörölte, kezdhettem elölről."

Ez meg ismerős, dettó ugyanezt szoktam csinálni. :D