Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maya711 (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szentkirályi utcai Fidesz-fúrótorony kreatív csapatának eddigi, talán legpikánsabb ökörségét böffentette a médiába a minap dr. Varga István fideszes képviselő. A józanésszel nehezen vállalható elmefuttatás, amely keretében a honatya lényegében simán lehülyepicsázott…..
A HVG szépen összeszedte, hogy miért kamu az IMF-megszorítás lista, amit a Fidesz a nemzetközi valutaalap szájába ad. Az IMF ugyanis "nem most és nem tárgyalási feltételekként közölte javaslatait a kormánnyal, és több pont minden bizonnyal nem is abban a formában fogalmazódott…..
A kormánytöbbség a múlt héten mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazta le, hogy az országgyűlés napirendre vegye Schiffer Andrásnak a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatát. Az államszocializmus…..
Michael Knight Lázár speki 2012.02.02 10:10:00
Lázár János egy undorító spekuláns (a továbbiakban: speki). Nem is értem, hogy Selmeczi szenátor asszony rémisztő kántálása mellett miért nem veti ki magából a Fidesz. Mert az egy dolog, hogy spekuláns, de még esetenként sikeres is... Pfúj, felfordul az ember konzervatív…..
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz Kósa Lajos számára a június 3-i, csütörtöki nap. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi grafikon:   Nem tudtam azonosulni a forradalmi helyzettel és biztos ezért állok értetlenkedve Szijjártó Péter szavai előtt, amikor azt…..
maya711 (törölt) 2010.06.04 15:49:32
   2009. március 11-én az Országgyűlés Költségvetési- és Pénzügyi Bizottsága napirendre tűzte az ingatalanalapok körüli botrányos helyzet ügyét. Az ülésen a KÖSZ és a BAMOSZ is kapott 3-3 percet (!) álláspontjaik kifejtésére. Zárszóként Keller László…..
maya711 (törölt) 2009.03.22 16:13:34
AZT HISZEM IDE KIVÁNKOZIK A RAFI-val FOLYTATOTT EGYOLDALÚ PÁRBAJOM :

elkuldve a "panasz@raiffeisen.hu" cimre


Tisztelt Raiffeisen Bank Zrt.
Központi Panaszkezelési Csoportja !


Panasszal élek a Raiffeisen Bank Alapkezelési Szabályzata legújabb módositásának azon intézkedésével kapcsolatban, mely szerint a Raiffeisen Ingatlan Alap befektetési jegyeinek visszaváltási megbizásai T+90 munkanapos elszámolásúvá válnak. Pontosabban az a kifogásom, hogy ez a módositás visszamenőlegesen a jelenleg is az Önök kezelésében lévő befektetési jegyekre is vonatkozik anélkül hogy ezek tulajdonosainak választási lehetőséget kináltak volna: továbbra is az Alapban hagyják jegyeiket vagy másik (T-napi hozzáférhetőségü) befektetési jegyekre váltják át azokat.
Amikor ugyanis én (mi befektetők) a szóbanforgó befektetési jegyek vásárlására és kezelésére megbizást adtunk a Raiffeisen Banknak, akkor Önök úgy reklámozták és ismertették ezeket a befektetési jegyeket hogy: "... a lekötött betétekkel körülbelül azonos (de nem garantált) hozamúak, viszont BÁRMIKOR visszaválthatóak." , tehát a befektetők azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz! Ezért teljesen tisztességtelen eljárásnak tartom a visszaváltási feltételek visszaható megváltoztatását az el-nem-fogadás lehetőségének megadása nélkül.
Kérem értsék meg: én azért fektettem az évek alatt megtakaritott pénzemet lekötött betét helyett befektetési jegybe mert születése óta beteg gyermekem váratlan mütétjeire, kórházi ápolására illetve külföldi gyógyszereinek megvásárlására bármikor szükségem lehet a pénzemre -- ahogy az eddig már többször előfordult. Én ezeket a megtakaritásaimat a Raiffeisen Bankra biztam bizalommal, kérem tehát ne állitsanak ilyen kész helyzet elé hogy nem jutok a pénzemhez bármikor.

Kérem ezért legalább a választás lehetőségének a megadását részemre (illendőség szerint valamennyi jelenlegi jegytulajdonos ügyfél számára) olymódon hogy továbbra is az eddigiekhez hasonlóan azonnal (vagy legfeljebb T+1, T+2) napon hozzájuthassak a jogosan járó pénzemhez. Erre három lehetőséget látok:
-- azonnal visszaválhatóvá teszik jelenlegi befektetési jegyeimet, mely lehetőséggel élni is fogok
-- azonnali lehetőséget adnak a szóbanforgó jegyeim más (azonnali hozzáférhetőségü) befektetési jegyekre történő átváltására (természetesen költségek felszámitása nélkül)
-- a befektetési jegyeim jelenlegi értével azonos összegü azonnal felvehető kamatmentes hitelt adnak számomra négyhónapos törlesztési halasztás engedélyezése mellett. A hitel fedezetéül jelenlegi befektetési jegyeim szolgálnak. Ez a Bank számára jelentéktelen összeg, családom számára viszont létfontosságú.

Bizva a Raiffeisen Bank Zrt tisztességében és megértésében, kérésem mielőbbi kedvező elbirálására számitok.


Köszönettel: Margitai János
Gödöllői Fiókjuk ügyfele

Gödöllő, 2008 november 26.

=============== RAFI VÁLASZA ERRE :

Lényegében az hogy NEM, de hitelt tud felajánlani ha sürgősen kell a pénz ! (bocsi de nem tudom hogyan kell egy szkennelt postai levelet ide bemásolni)

=============== MÁR CSAK EZT TUDTAM VÁLASZOLNI :

elkuldve a "panasz@raiffeisen.hu" cimre es copy (cc) az "ugyfelszolgalat@pszaf.hu" cimre !!


Raiffeisen Bank Zrt.
Központi Panaszkezelési Csoportja


Megkaptam panaszomra reagáló válaszukat, melynek iktatószáma 198056/RET/2008.

Sajnálattal és rossz érzéssel vettem tudomásul döntésüket hogy egyik megoldási javaslatomat sem fogadták el.

Továbbra is fenntartom az álláspontomat hogy jogállamban visszamenőleges hatállyal törvényt, rendeletet, határozatot, üzletszabályzatot és Alapkezelési Szabályzatot nem szabad sem alkotni sem pedig módositani. De hát jogállamban vagyunk ?

Nem fordulok azonban fellebbezéssel a PSZÁF-hoz, mivel a szóbanforgó szabálymódositásukat éppen a PSZÁF -- ugyancsak jogellenes -- ajánlása alapján készitették el. Legfeljebb azon gondolkodhatom el hogy Önöknek miért fontosabb egy ajánlás betartása mint a megtakaritott pénzüket Önökre bizó ügyfelek tisztességes kiszolgálása. Három gondolatom van ezzel kapcsolatban, melyet megosztok Önökkel:
1. Meg akarják szüntetni az ingatlanalapokat. Akkor miért nem azonnal teszik, kiadva a bennlévő pénzünket.
2. Nem szüntetik meg, sőt további befektetőket várnak. Ez esetben nagyon bánom hogy ilyen pénzügyi hozzá-nem-értőkre biztam a megtakaritásaimat. Mert hogy gondolhatják komolyan hogy lesz olyan hülye aki 90 munkanapra (ami négy és fél hónap naptárilag) leköti az alapban a pénzét teljesen bizonytalan hozamra, mikor választhatja a ténylegesen három havi lekötést tutibiztos 13,5% kamatra ???
3. Ezt a négy hónapnyi befagyasztást használják ki arra hogy a magyar befektetők pénzeit kimenekitsék Ausztriába. No comment.

Abszolut pénzügyi és emberismereti analfabétizmusról tesz bizonyságot ajánlatuk az esetlegesen felvehető hitelről. Valóban jól értem : az Önöknél gyarapitás céljából befektetett megtakaritásomat nem adják ki, de adnak helyette kölcsönt nekem úgy hogy még én fizessek Önöknek 13,5% kamatot erre !??!! Hát erre mondja izraelita ismerősöm hogy: "ÜGYES".

Csak még valamit: ha van pánik azt nem én hanem az Önök és a PSZÁF összehangolt intézkedése okozza.


Nem várok választ levelemre, és egyáltalán nem köszönettel maradok (kényszer-) ügyfelük: Margitai János

Gödöllő, 2008 december 10.