Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ger1982

14 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birtokunkba került egy 1965-ös Fiat 500 D típusú autó, a vásárláskor sejteni lehetett, hogy lesz vele bőven lakatos munka, de a szétszerelés és homokfújás után derült ki, hogy az autó súlyosan sérült, majdnem a menthetetlen kategóriába esik. Több mint egy éve vásárolt…..
Az összeszerelés a elektromos rendszer kiépítésével kezdődik, itt a teljesen új kábelköteget kötötték be az autóba. Amit Olaszországból rendeltem, de mint kiderült a olaszok teljesen ismeretlen színű kábeleket küldtek, amiből nagyon sok idő telt kikövetkeztetni, hogy melyik…..
A rengeteg idő és energia árán sikerült kicsiszolni az egy komponensű anyagot, ezután már lehetett fényezni. Végre felpörögtek az események, miközben a kasztnit hoztuk rendbe, közben egy csomó alkatrészt, többek között a futómű részeit le homok szórattuk, majd le is lettek…..
Lassan 9 hónapja, hogy elkezdtük felújítani ezt az 1969 -es Fiat 500 F-et, most elkészült, a tisztítás és polírozás előtt készítettünk róla néhány jó képet. Az autó Veresegyházáról került hozzánk egy gondos gazdától, akinek 10 évig állt a száraz garázsába. Ennek…..
Pécel ősi részén, közel a központhoz eladó családi ház. Az épületben 4 szobát találunk, akár azonnal költözhető, de kis ráfordítással álmai otthona is válhat belőle, minden szobában találunk gázkonvektort, illetve az egyik helységben működő cserépkályha is helyet…..
A Kelő lakóparkban található ikerház fél eladó. Igényes megjelenésű jól felszerelt a ház, kimondottan igényeseknek ajánlom. A házat 7 cm dryvittal szigetelték, téglából épült, 2 hálószobás. Kamera rendszerrel, riasztóval, kandallóval, klímával felszerelt az ingatlan. A…..
Pécel legszebb részén, új építésű házak között, tágas telekkel, a teraszról örök panorámával eladásra kínáljuk, most akciós áron ezt a családi házat. A ház új építésű, illetékmentes, rendelkezik 3 hálószobával 3 fürdőszobával, 3 gardrób szobával, egy 54! nm-es…..
Luxus családi ház nagy kerttel, gyönyörű környezetben, minőségi anyagokból. A hatalmas nappali mellett kialakításra kerül 3 hálószoba gardróbbal, fürdőszobák, 60nm-es garázs, kamra. 15cm-es dryvittal szigetelt, 3 rétegű ablakokkal, téglából épült, elektromos…..
Luxus családi ház panorámás telken, új építésû igényes környéken. A családi ház rendelkezik egy 45nm-es nappalival amihez szorosan csatlakozik a 9 nm-es konyha 3,5nm-es kamrával, a helységek igény esetén összenyithatóak. A nappaliban helyet kap egy kandalló kémény is, amire…..
katona classics itt a vég 2012.09.25 15:30:57
Az autó összeszerelésre előkészítve, ablakok új gumikéderek a helyükön, ablakok bent, kapcsolók, km óra, helyén fűtéscső helyén, a motor is a helyére kerül, indul az első indítás. Amikor a helyére került a motor és a gyújtás beindítottuk, szinte pöccre indult, a…..
Ebben a bejegyzésben összefoglalom a felújítást, és mivel van azóta egy második project ezért azt real-time fogom közvetíteni :) A csiszolásnál hagytuk abba, természetesen nagyon lassan haladt a munka, de! kész lett, ez után jött a fényezés, iszonyat sokat dobott az autón…..
Miután meglettek az új elemek és végeztünk a lakatos munkával, még felfordított autót alvázvédővel. Jöhet a glettelés és csiszolás, nagyon sokat kellett javítani. Az előző tulaj elkezdte leszedni csiszolni róla a festéket, ami rossz ötletnek bizonyult, mivel, nagyon sok helyen…..
Miután megérkezett a lakatoshoz az autó, utána kicsomagoltuk az alkatrészeket és a lakatos munkákat kezdtük. Az oldalára döntve derült ki, hogy a sárvédő íveket is javítani kell, és ami tartja a kerekeket azt is javítani kell, ezek a vásárlásnál nem derültek ki hiszen, sajnos…..
Ez a blog azt hivatott bemutatni, ahogy felújítottunk egy 1969-es Fiat 500 F típusú autót, a lecsupaszított vázból és szétszedett állapotból, a teljesen új gyári állapotig hoztuk vissza, nem kis munkával és persze anyagi ráfordítással. Hatalmas kitartásra, kedvre és…..
Na jó, ez még csak a tervezet volt. Ennek ellenére, ha a kérdések a nemzeti konzultáció keretében kedden postára kerülő igazi kérdőívben szereplőkkel nagyfokú azonosságot mutatnak, az kizárólag a véletlen műve és Poldi bá politikai éleslátásának egyenes következménye.…..
ger1982 2012.05.26 09:14:19
@canahari: Rendőrök dolgoznak?? hol? mit? kinek? változik valami? jobb lett?

nálunk egyre több a betörés, lopás. Viszont engem egyre többet büntetnek az úton, remek! csak így tovább!

Két helyen lopnak meg, az utakon meg az otthonomba, annyira kurva jó!
avagy egy építtető tapasztalatai - 2. rész   A Holnapház egyik aktív részvevőjével már találkozhattatok több helyen is. Egy éve saját passzívházában lakik. Jó néhány itteni bejegyzés kapcsán is kifejtette már véleményét, amely saját élményeiből táplálkozik.…..
ger1982 2012.05.07 22:03:52
@kjapp: az ablakos se, de szerinted jó hogy egy fa palló tartja az ablakot, meg úgy se lehet már rajta változtatni. Nekünk Jankó fa ablakaink vannak, gondolom ők se hülyék, egyébként lehet, hogy az anyagkülönbség miatt nem lehet
Az előző bejegyzésemben a felsőoktatási reformot, azon belül is elsősorban az új diákhitel programot kritizáltam. A problémám ezzel kapcsolatban elsősorban az, hogy a költségvetésben súlyos kiadásként jelentkező állami finanszírozás nem szűnik meg, hanem a…..
A Télapót a Best Buy-nál idén ott ütik, ahol a legjobban fáj. Legújabb reklámkampányukban ugyanis a műszaki áruház különböző karácsonyi akciói veszik fel a versenyt a nagyszakállúval, méghozzá elég meggyőzően. Legyen szó a 100 dollár alatt kapható műszaki kütyükről,…..
ger1982 2011.12.14 16:46:26
  Ez a horányi nyaraló lett az év háza 2009-ben. Az Építészfórumon (ahol egy csomó fotó is van róla), azt írják: A kétlakásos nyaraló épület tiszta alaprajzi szerkesztésével - melyben felfedezhetők a Szentendrei-sziget nyaralóinak hagyományai - reflektál környezetére.…..
ger1982 2009.10.09 18:52:53
na itt kezdődik a modern ház:
www.contemporist.com/

valaki lent írta, hogy ez gagyi utánzata a külföldieknek valóba, ez olyam mint a gagyiterrán, magyarmodern, szar...
Történetünket  anno ott hagytuk abba,  hogy a két ország összehasonlítása kapcsán megnéztük, hogy Chilében milyen eredményekre vezetett a szabadpiaci gazdaságpolitika, és mekkora szerepe volt ebben a Pinochet-rezsimnek. Argentína története hasonló fordulatot vett 1976.…..
Ahmed Ibn Fadlan tizedik századi arab utazó-író, aki 921-922-ben a Volga mentén élő bolgárokhoz tartó követség tagja volt. Erről az „Utazás a Volgához” című munkájában számolt be. Műve az egyik legfontosabb forrásunk a svéd származású volgai ruszok és tágabb…..
ger1982 2009.08.06 21:48:42
Harcművészet a középkori Európában – vívókönyvek és vívómesterek A blog nyájas olvasói fölös szabadidejükben bizonyára elgondolkodtak azon, hogy a címsor mellé illesztett képek honnan származnak. Amennyiben e szorgos kutatómunka zsákutcába jutott volna, akkor álljon…..
A lazikai háború lezárultával nem sok minden változott a korábbiakhoz képest. A status quo állt helyre ismét. De annak ellenére, hogy a két nagyhatalom közötti háborúk nagy része rendre ide vezetett, számtalan folyamat okozta azt, hogy ezt a status quo-t mindkét nagyhatalom…..
Magyarország története címmel indított sorozatot a Magyar Televízió vasárnap esténként 18:55-től. Egy kicsit kommersz, egy kicsit érződik rajta a szocialista múlt közszolgálatisága, de legalább színes, és könnyen fogyasztható. A sorozat számos olyan újítással élt,…..