Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cecco Beppe

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kommunista hatalomátvétel és a sztálinista diktatúra, majd később a Kádár-rendszer sem tudott (és mellesleg nem is akart) gátat szabni annak, hogy újabb Ősbuda-elméletek kerüljenek be a köztudatba. Noszlopi Németh Péter szerint az Árpád-kori Buda Pilismarót és szűkebb…..
Nehéz néha eldönteni, mit gondoljunk, amikor ilyen sorokat olvasunk: „A Magyar Nemzet kifogásolhatónak tartja, hogy a hallgatókat bizonyos „közösségszervezők” támogatják. Szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy a közösségszervező, mint egyetemi szak…..
  Haynau nevét meghallva szinte mindenkinek  az aradi vértanúk, és a kivégzett miniszterelnök jut először eszébe. Beszélgetve ismerősökkel, mostani diákokkal, úgy tűnik az a kép él a fejekben, mintha 1849-ben német(!) részről egyfajta doktor Hannibál kapott volna…..
Cecco Beppe 2012.03.13 15:09:49
@Hiryu 2,0: Ja, a breslaui hiéna. Az persze senkit nem érdekel, mi ment Bresciában, csak az, amit Hermann "Szakértő" Róbert megírt. Mert az a 'Zigasság... :(
Cecco Beppe 2012.03.13 16:17:09
@Hiryu 2,0:
Nahát, én meg azt nem tudtam, hogy Bresciának van német neve, ami épp Breslau. Bár nem túl elterjedt, ahogy utánakerestem.

Ez az európai közvélemény szintén érdekes egy dolog. Utánanézett, hogy jelen esetben ez miket, kiket takart? (kaján vigyor)

A bresciai felkeléshez meg annyit, hogy kórházban fekvő betegeket legyilkolni sem túl civilizált módja az ellenállásnak. Szerintem érthető(oder megérthető) a császáriak reakciója. Főleg úgy, hogy a gyakran emlegetett megkorbácsolt nők fegyvert fogtak a katonákra.
Az Olasz Légió, avagy a csizma a sas farába rúg   A ’48-as magyar forradalom sikere számára létfontosságú volt, hogy a környező államokkal és nemzetiségekkel milyen külpolitikai viszonyokat tud kialakítani a függetlenedő magyar állam. A lüke Ferdinándot követő…..
    Különböző indokokkal és színvonallal kritizálják tőlünk balra azokat a felvetéseket, hogy kerüljön-e a kereszténység, netán Isten az alkotmányba. A legutóbbi vicces kezdeményezés az volt, hogy csoportot alapítottak a Facebookon „Dinoszauruszokat az…..
Cecco Beppe 2010.10.20 21:48:04
@Vicomte de Boundoise:
Gyöngyöt szórni a disznók elé olyan értelmetlen, nem gondolja kedves Vicomte?
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
Cecco Beppe 2010.09.07 21:49:25
Néhány évvel ez előtt két campusa volt az egyetemnek; egy a civileknek és egy a katonáknak (akik beöltöznek és fel is esküsznek). A Népliget Center bővítése kapcsán (vagy miféle indokkal) kiköltöztették a katonákat, át a civilekhez (ami egyébként a Hungária krt-i campus - Stadionokon - és ahol most az MA és a doktori iskola van, meg csomó tisztnek a továbbképzés, tehát az is laktanya, csak ott a civil hallgatókat képezték - hozzáteszem, a katonai rendtartás nélkül). Egyesítették a két campust és elfelejtkeztek arról, hogy a civilek és a katonák között állandó a meg nem értettség bizonyos okok miatt (a civileknek továbbra sem volt katonai rendtartás: ugyanolyan koli volt, mint a KCSSK, vagy, mint a SOTE kolija, csak egy laktanyában, tehát belépősrendszer volt a kapunál). A katonákat viszont arra kötelezték, hogy tisztán tartsák az egész kollégiumot (amiben voltak olyan szintek, ahol a civilek laktak), reggel 6kor torna volt (tehát 05:30-as kelés), ezután kötelező reggeli - akár ízlett, akár nem. A civileknek ez alól mind mentségük volt, így a civilek utálták a katonákat, mert minden reggel 5:30kor, vagy 6 órakor a vezényszavakra ébredtek, a katonák utálták a civileket, mert minden egyes nap későig lustálkodtak és későn feküdtek, a katonáknak meg ugye takarodó volt. stb.

Nagyjából ezt mesélte el nekem egy ott tanult ismerősöm, amikor rákérdeztem erre a nyilatkozatra. Így sem tökéletesen tiszta a nyilatkozat értelme, de már sokkal árnyaltabb és reálisabb. :)
Bár akkoriban még feltehetőleg nem ismerték a Lego-kockákat, ez nem akadályozza meg a modern kor építőit abban, hogy újrajátsszák a korabeli történéseket. Lego Monster számára úgy látszik, nem jelent elég nagy kihívást az anyahajó meg a repülők építése, így aztán…..
Attól függetlenül, hogy ez a film a mozikban volt, azért kőkemény zskategória. Karl Urban posztja régóta érik , de ez a kis blockbuster megadta a végső lökést. Minden egybe van egy jó röhögéshez. Az egész film legfontosabb eleme, hogy kb. egy A4-es oldalon elférne az egész…..
A magyar szappanoperák egén pár éve üstökösként jelent meg az antiBarátokközt sorozat: a Jóban Rosszban. Ebben a sorozatban még érdekesebb a szitu! Az egész országban rohad az egészségügy, de itt egy Csillagkút nevű településen az orosz maffiától kezdve mindenféle…..