Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Jessica

10 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor... ...amikor már nem elég, hogy Down-szindrómás és ezt spékeli autisztikus jegyekkel, akkor még kamasz is lesz, akinek természetesen ugyanúgy borulnak a hormonjai. Nyilván őt is érdekli a youtube, neki is KELL mobil telefon, amin egy darabig csak vakarod a fejed, hisz' beszélni nem tud és…..
Amikor....amikor zenét hallgatunk. Youtube-on elindítottam a Mamma mia slágereket és Direktor úr is nézi, mert nagyon szereti a teljes filmet, együtt táncol velük, akkor is, amikor csak képek vannak a zene mellett, hisz kívülről tudja az egészet. És bökdösi a vállam időnként, hogy figyeljek, mert…..
Amikor……...amikor kivételesen nem te viszed a gyereket suliba, sokáig alszol és csakazértse öltözöl fel, pizsiben flangálsz, olvasol a fészen, hogy a barátaid, ismerőseid mit találtak érdekesnek. Eléd jön egy cikk: http://downbaba.hu/down-szures/a-down-szindroma-tenyleg-olyan-szornyu/ Érdeklődve,…..
Amikor.........amikor elfogy az amúgy angyali.....szombat este van, hátatok mögött 5 iskolai nap, plusz a szombat amikor vendégségben voltatok. Ott rezgett benned, hogy rendben lesz-e, milyen lesz a viselkedése, aztán megnyugszol, mert békésen zajlott. Este otthon elszöszöl, majd arra érkezel a…..
Amikor....amikor végre megértettem, hogy mit mutogat minden egyes nap Kőbánya-alsónál a gyerekem....az úgy megy, hogy amikor suli után hozom haza, akkor átmegyünk a vasút alatt és olyankor megérinti a vállam a figyelmemért és nagyon mutat balra, meg mondja a magáét, amit nem értek. És különleges…..
Amikor......amikor nem úgy indul a reggel. Igen, olyan is van - a rózsaszín felhők mögött -, hogy nem úgy indul a nap. Este viszonylag időben sikerült mindenkit takaró alá terelni, a nagyobbik csemete fel is kelt, intézi a dolgát, intézi a kutyákat (van már néhány év mögöttünk amikor nem lehetett…..
Amikor....amikor a gyerekemnek lövése sincs, h mi az a hintőpor.....Szóval az úgy kezdődött, h látta a készülődést, h apa el fog menni, mert csomagol. Ezt össze tudta kötni az eddigi elindulásokkal. Felvette a cipőjét, mert látta, h átöltözöm, tehát biztos én is megyek. Aztán anya nem veszi még fel…..
Amikor...amikor az egész napos "ismerjük meg a budai hegyeket" program végén - amiben többrendbeli BKV járat is szerepelt - szennyes tartóba dobnád a gyerek gönceit, na akkor kerül elő a zsebéből a kulcsod. Az autó kulcsával azonos karikán. Az érzés megfizethetetlen......
Amikor...amikor keresed lelkesen a szem-kéz koordinációt fejlesztő gyakorlatokat, amikor szeretnéd lekötni a gyerekeket, - lehetőleg értelmesen -, olvastál a finommotorika fontosságáról, akkor dob eléd az élet szerencsés esetben egyszerű megoldást. Mégpedig azt, h a GPS tartalmaz játékot is, amiben…..
Amikor.......amikor kimész a piacra, a nem-átlagos-fejlődésű-ámde-szép-gyerekeddel. Összeszeded amit akartál, már régóta jársz vele mindenhová, tehát viszonylag "eseménymentes" módon szatyorba/kosárba/banyatankba kerül a cucc. Az is, amit nem terveztél, de a gyereked jelzi - bár nem beszél -, h…..
Most vasárnap ezen az eseményen vettem részt, főleg azzal a szándékkal, hogy ha tudok, segítsek pár álláskereső tanáccsal annak, akinek éppen ez kell. A rendezvény előtt a Jól-Lét Alapítvánnyal egyeztetve készítettem egy e-bookot, benne kompetenciák leírása olyan állásokra, ami hosszú kihagyás utáni…..
Kiss Judit Ágnes naplova Háborús 2015.08.28 18:18:00
Te mit csinálsz, ha kitör a háború? Én menekülök. Az első lövés után fölkapom a gyerekemet, húzom magam után a férjemet, és el innen az első helyre, ahol, nem lőnek. (A macska... Istenem, mi lesz a macskával?)Nem tudom, ki fogad be és hol. Nem tudom, meddig kell bujdosnom. Lehet,…..
Sokszor kapok kérdéseket arról, milyen kihívásokkal, etikai problémákkal fogunk megküzdeni a következő években az orvosi technológiák gyors fejlődése miatt. Erről beszéltem a legutóbbi videómban és a listában is összefoglalom a legfontosabbakat. Egyetlen megoldás van, minél…..
Lady Jessica 2015.04.07 23:56:11
@Formentera: jelenleg a rendellenességgel született gyerekek nagy részén nem tudnak segíteni...
Az otthoni ápolás zsákutcája című bejegyzésre érkezett erős reakciók miatt úgy gondoltam, érdemes még egyszer körüljárni a kérdést. Az alábbiakban amellett érvelek, hogy az ápolási díj felfutása mögött a szociális rendszerből való kimenekülés, a megroppant munkaerő-piac, nem pedig a felhasználók…..
Lady Jessica 2014.08.29 12:31:59
@Bombibaba:
Nyugodtan ellent mondhatsz. Ettől még 1-2 okkal nem lehet lefedni ezt a témát. Túl komplex. Az a mondat, h "akik segély hiján"...szóval ez így nem gilt. Ha ápolásra szorul, akkor ápolni kell. És nem úgy, ahogyan a jelenlegi állami helyek többségében. Amikor - általában - az anya feladja a munkáját a gyermek érdekében, majd erősen leamortizálva eljut oda, h esetleg egy jó otthonba beadhatja, akkor sem talál magának munkát. És itt jön, h nem talál jó otthont, nem talál munkát, egy autista felnőtt gyereknél a szomszédra se számíthat, mert félnek tőle, akkor kivel vitatkozol?
KezemFogva Fogorvosi kaland 2012.11.02 14:07:17
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Kitaláltam, hogy rendezni kéne Réka kusza fogsorát (fogai majdnem két sorban, mint a cápáknak) ezért bejelentkeztünk…..
Lady Jessica 2012.11.05 19:19:07
@dr. saint555: Javasolnék néhány égtájat amerre elhúzhatsz. A km-t 1.800-ban állapítom meg. Döbbenet mennyire kevés vagy. Olvasni tudsz, értelmezni nem, az EQ-d mínuszba tendál. Csá
Lady Jessica 2012.11.05 19:21:24
@patyikgabi: Nekem meg ennyi kellett, h lehiggadjak. tsók
Lásd: amit a EQ mínusznak írtam.
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
Lady Jessica 2012.09.13 20:49:56
@Mama2: Karakán vagy! és még véletlenül sem túloztál. (sajnos)
Like, like és like. Ő Valentina Guerrero, a tíz hónapos Down-szindrómás kislány. A spanyol tervező, Dolores Cortés őt választotta a 2013-as DC Kids hirdetéséhez. A csodás baba úszódresszt reklámoz. Ráadásul a tervező a bejövő haszon 10 százalékát egy downos alapítványnak…..
Lady Jessica 2012.07.27 10:09:34
@cukorrépa: Sztem ez a pici lány gyönyörű. Ez persze teljesen szubjektív. Amit nem találok szépnek, azt mondjuk nem kürtölöm világgá, mert hátha másnak az a szép. (és akkor miért bántsam?) Az elesettet nem eldugni, hanem felemelni kell. Legalábbis szerintem. Fejlesztés nélkül szinte esélytelenek ezek a gyerekek. Ehhez tudás kell, természetesen pénz, egyetlen fejlesztő sem tud levegőből megélni. Mi a baj azzal, ha vki megpróbál anyagi oldalról segíteni?
Lady Jessica 2012.07.27 15:11:10
@SzaboneNoemi: Köszi, nálad a pont :-)
Lady Jessica 2012.07.27 20:43:32
@SzaboneNoemi: Szia Noémi, az országos Down-levelező listát ismered? Elég sokan vagyunk, sokat tudunk segíteni egymásnak. Nekem a három gyerekem közül a legkisebb danka. Születése után derült ki róla, és bár nem könnyű vele az élet, ettől még nem adnám semmiért sem. (hm, nem klasszikus viselkedésű a fiam, konok mint az öszvér, mégis mindenhol elfogadják. ez is az élet nagy rejtélyei közé tartozik :-) )
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint továbbra is tömegintézetekbe kell zárni a fogyatékos embereket, az intézetek megszüntetésére adott EU-forrásokat pedig intézetek építésére kell szánni. Legalábbis erről tanúskodik egy most előkészített törvénycsomag...
Lady Jessica 2012.06.04 23:47:41
@Sir Galahad: Szerencsés ember vagyok, ismerek csodálatos gyógypedagógusokat (is). Döbbenetes eredményeket tudnak felmutatni olyan gyerekekkel, akikről minden szempontból lemondtak. Amikor 7 éve a fiamról megmondták a diagnózist (mozaikos Down-syndrom), előre szólt a doktornő: 'Anyuka, 15-16 évesnél idősebbeket ne is nézzen meg. Azelőtt nem voltak ilyen szintű fejlesztések Magyarországon." Még egy történetet elmesélt angliai utazásáról, látott autóból kiszálló szállítót a zöldséges előtt, bevitte, papírokat lerendezte, majd tovább hajtott. Egyértelműen Down-os volt. Arra felé előbb kezdtek más módszereket alkalmazni. Ott nem feltétlenül tartják a sérült embereket elzárva tömegintézményekben. Tudom, hogy vannak olyanok, akiket nem lehet fejleszteni, megmenteni. De vannak olyanok, akiket igen és a korai fejlesztést elhanyagolni olyan luxus, amit egyetlen ország sem engedhet meg magának. Legalábbis ez az én véleményem. Egy társadalom milyenségét le lehet mérni azon, hogyan bánik az állatokkal. Erősen ennek folytatása az, hogyan bánik az elesettekkel.
Lady Jessica 2012.06.05 19:51:21
@Sir Galahad: A remény hal meg utoljára szlogen szerint kell eljárni :-). Momentán lövésem sincs mi lenne a fiammal, ha mi nem lennénk vele. Az állami "gondoskodással" roppantul ki lenne segítve. A töredékét kapná, a töredékét tudná, a töredékére lenne esélye. Köszönöm a jókívánságokat (ránk fér). Azon sorstársaim akik egészségügyi intézményben találkoztak állami gondozott dankákkal megdöbbentő dolgokat írnak. Nem ennyit tudnak (legalábbis nagyrészük), nem ennyi adatott nekik. Úgy gondolom ez másokra is igaz, úgy értem más, másként sérült embertársainkra. Tisztelem, becsülöm azokat, akik próbálnak fellépni az érdekeikért.
Lady Jessica 2012.06.06 23:30:01
@Meastick_1: .. és még nem tudhatja milyen unokája születik...
Ezt a blogot eredetileg azért kezdtem el írni, hogy a Down-szindrómával élő emberek jobban benne legyenek a köztudatban, hogy ne csak negatív képzettársítások járuljanak a kifejezéshez. A beköszönő posztban azt írtam, a nehezebb munkát vállaljuk mi, hozzátartozók. Azóta sokat…..
Lady Jessica 2009.08.29 19:01:14
@Cyric: Szia!
A két gyerekes családanya és a danka ugyanazon okok miatt veszíti el az állását. Az duma, h nincs pénz, stb, stb.
Érdekes helyeken csoportosulnak az anyagi javak, lehetőségek.
Sosem adok pénzt ócska napi sajtóra, de előfordult, h belelapoztam némelyikbe, ezekben érdekes cikkecskékben azért olvashatok arról, ki hogyan él, nyaral, rendez szülinapi zsúrt olyan összegből amennyit más több év alatt költ el ilyen célra.
Elveszett a munka becsülete. Egy vezérigazgató nettóban annyit kap havonta, mint három alkalmazott 3 év alatt bruttóban, és ez az összeg nem elég a számláira, sőt akkor még nem evett.
Nem kell velem egyetérteni, de szerintem elgondolkodhatnál...
A Magyar Televízió Szempont című műsora „Áldott állapot, áldatlan helyzet” riportjának margójára A 2009. február 19-i Szempont című műsorban Bíró Szilvia riportja a terhesség alatt kiszűrt rendellenes magzatok, és az édesanyák sorsáról készült. A videón…..
Lady Jessica 2009.03.22 10:38:27
@jopa: Én viszont tömegével látom azokat a kapcsolatokat, házasságokat ahol elvileg egészséges gyerek/gyerekek születnek, aztán v.hogy mégsem működnek a dolgok. A "világ" diktál elvárásokat, szolgai módon teljesítjük (egy diploma, kettő, meg a nyelvvizsgák, stb) aztán csak azt látjuk, hogy így sem lett könnyű az élet, elvárják a 14-16 órás munkát, nem lettünk milliomosok, de a gyerek az kisiklott, de teljesen. Már hallom a felzúdulásokat, h a tanulás miatt nem hullik szét minden család. Ezt nem is állítom! Ettől még sok igen. A pénz hajkurászása, a kifelé megfelelés, a rossz értékrend igen sok családot szétzilál. Ehhez jön, akinél eleve rossz az értékrend.