Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zassz

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, unalmas már a vírussal jönni, de megosztok egy történetet, amit továbbgondolva számos problémának lehet a forrása. Egy hatóság (a munkám miatt) tértivevényes levelet küldött, de véletlenül az egy évvel ezelőtti címemre, ahol azóta nem jártam. A Magyar Posta oldalán az alábbi tájékoztatás…..
Ez a rezsim sarokköve, és az is marad...
zassz 2018.05.16 10:21:35
@MikeBoy: Köszönöm a figyelemeztetést!
Lehet, hogy troll, én nem megyek bizonyos szint alá, remélem. Tudok én is folyamatosan megalázó kijelentéseket tenni, de úgy gondolom, nem a komment-szféra az, ahol ezt kell tennem. Nem tud egy dolgot, vagy csak részben, esetleg rosszul, én meg leírom, hogyan is van valójában. Ha nem tetszik, akkor nem... A magam részéről sohasem zavart, ha tévedéseimben kijavítottak, lehet, hogy mást meg igen. Ha megnézed bármelyik régebbi hozzászólásomat, szinte mindig szakmai kérdésekben szólok hozzá (mármint abban, ami az én szakmám). Van aki elfogadja, van aki nem, én attól nem alszom rosszabbul, ha engem kiállt ki szakmai kérdésben hülyének az, akinek a hozzászólásából látható, hogy nem szakmabeli. Lelke rajta, biztos ő tudja jobban, kioktatásomtól vélhetően jobban is alszik, elégedettebb lesz az életével. Megalázni felkészületlen, hozzá nem értő, vagy szándékosan hülyeségeket leíró ügyészeket, rendőröket, néha bírókat szoktam, de ez meg a munkám része. Nem érzem szükségét annak, hogy laikusokkal szemben is ugyanezt tegyem. FUCK 22 pedig lelkes, szorgalmas, s ha jó napja lesz, talán még tanítani is fog :)))
zassz 2018.05.16 10:41:29
@MikeBoy: Tudom, láttam már néhányat. Engem egy pontig azért szórakoztat, ha szakmai érveket kell összevetni a nem szakmai, "izomból jövő" hozzászólásokkal. Aztán megunom és nem érdekel tovább. FUCK22 (nem elírtam) látszólag értelmesen fogalmaz, csak ha hibás a premissza, nem lesz jó a paradigma. Engem - eddig- szórakoztat a jóember. Látom, azért mások is reagáltak rá igen komoly szakmai érvekkel, de lehet, hogy tényleg nem meggyőzhető. Viszont számomra vicces. Lelki szemeim előtt feldereng egy meg nem értett, gondolatai szerint munkájában, esetleg magánéletében is alulértékelt, emiatt frusztrált keyboard-lovag képe. S ahogyan a választási videóban Gábor, úgy ő is szavazott arra, hogy nekem mi a jó. Csak sajnálni tudom az ilyeneket. Persze lehet, hogy ő más, de nekem ez jött le, nyilván tévedhetek...
zassz 2018.05.16 12:35:42
@FCUK22: Nem haragszom, láthatóan nem akarod érteni amit írtam, te Gizikéről beszél, miközben a gőzekét próbálod meg definiálni. de ha ettől érzed magad jobban, sok sikert hozzá :)
Itt van Orbán és Trócsányi veszélyes terve: ez felháborító! (Direkt idéztünk az önmaga paródiájává váló kormánypropagandából.) Ha ezt az tervet megvalósítják, jogállami eszközökkel nem lehet majd a Fideszt felelősségre vonni, sem leváltani. ..
zassz 2018.05.16 10:02:45
@FCUK22: Papíron teljesen igazad van: "a helyzet az, hogy amint kineveznek egy bírót, akkor ő az igazságszolgáltatási eljárás során már nem utasítható. tehát független. lehet ezt csűrni-csavarni, de akkor is ez a tény."

Azt viszont csak igen ritkán tudja meg a közvélemény, hogy milyen "igazgatási eszközökkel" lehet egy bírót kicsinálni. Ennek ok lehet az, hogy nem tetszik a pofája, mert csak, lehet az, hogy nem tetsző ítéleteket hozott, stb. Egynéhány bíró elleni fegyelmi eljárást végignézve alappal állíthatom, hogy a függetlenségüket igencsak lehet korlátozni. Horror storykat reggelig mesélhetnék... És ez nagy baj.
Amúgy 2010 óta a Törvényszékek nagy részének vezetését szépen csendben lecserélték ifjú (ifjabb) titánokra, akikre életkoruknál fogva legfeljebb azért lehet mondani, hogy "komcsik" mert az egyetemi éveik végét még a rendszerváltás előtt élték. Államvizsgázni, később szakvizsgázni viszont már a '90 utáni jogszabályokból kellett, sőt a mindenkor hatályos jogszabályok alapján kell eljárniuk. Bárcsak tényleg független lehetne egy-egy adott bíró.....
Egy város megismeréséhez többféleképp is hozzáállhatunk. Végignézhetjük például a tipikus túrista látványosságaikat. Ugyanakkor míg előbbit is fontosnak tartom, én szeretek picit "eltévedni" az adott városban. Ezt nem feltétlenül kell szószerintérteni, általában nagyjából tudom, hogy hol vagyok,…..
zassz 2018.01.15 10:41:45
Kedvenc városom. A 80-as évek közepén rendszeresen (szinte minden héten, nyáron meg hosszabb időkre) megfordultam ott és hasonló módon fedeztem fel a várost. Keleten random busz, vagy villamos, végállomástól végállomásig, Nyugaton S-Bahn és gyalogosan, közben walkmannal zene a fülbe és csak a hangulatokra figyelgetve.

A határ az valóban olyan volt, mint amit a múzeum mutat, még a jellegzetes padlóvikszoló szaga is előjött a képeket látva. A két peron teljesen szimmetrikus volt, csak középen volt egy fém fal. Még a peronon lévő trafik is ugyanott volt, de az ott kapható cigi, rágó, coca cola, újságok stb. miatt nyilván tudtad, melyik oldalon vagy :)

A bejárati nagy üvegezett csarnok volt a legdöbbenetesebb. Talán "Sóhajok Termének" hívta a helyi népnyelv. Mi a magyar világútlevéllel lazán jöttünk-mentünk a két város között. Kaja szállás Kelet, bámulás "seft" Nyugat. Volt, hogy még pisilni is visszamentünk Keletre, lévén ott nem "keményvalutáért" tehettük. Az átkelésre váró keletiek szinte csak öreg emberek voltak. A helyi párt, házmester, meg még a jó ég tudja ki által "utazásképesnek" nyilvánítottak mehettek csak, persze, ők vissza is jöttek. Egyenszürke ballonkabát, riadt tekintet, rossz volt nézni is. Visszafelé izgultak a vámnál, mert ők tudták hozni a gyerekeiknek, unokáknak a kurrens cikkeket, sokszor csak pár narancsot. Amúgy gyors határ volt, bementünk abba a keskeny üvegezett fülkébe, beadtuk az útlevelet, ember ránknézett, adta is vissza, nyithattad az ajtót, semmi különös. Nekünk.Reggelig mesélhetném....
Mára egy programajánló jut, mégpedig egy nagyon színvonalasnak ígérkező vasútmodell-kiállításé. A hétvégén kerül megrendezésre negyedjére a Gödöllői Vasútmodell Kiállítás. Az esemény minden második évben kerül megrendezésre a gödöllői királyi kastélyban, és mindig nagy érdeklődés övezi. Ezt a…..
Stohl András az István, a király című előadásban - Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI Mi is megírtuk, milyen érzékenyen beszélgettek a Class FM-ben arról az ügyről, hogy Sárosdi Lilla színésznő állítása szerint Marton László színházigazgatóként kocsikázni vitte, majd elővette a péniszét, és…..
zassz 2017.10.25 21:04:37
@Winter is coming: Nem, nem gondolja végig, mert naiva, és az ő korában ehhez minden joga meg is van. Egyébként meg - ahogy Stohl mondta - Marton egy úriember.
Arra azért kíváncsi lennék, ha Buci fenekét a börtönben mindennap megszexuálta volna a zárkafőnök, akkor is ilyen elnéző lenne-e.
Ha külföldön élsz, milliónyi hang, nyelv, zaj közül is kiszűröd a magyar szót. Ez olyan reflexszerű dologgá válik, hiszen ez az anyanyelvünk. Vannak azonban szituációk, amikor nem az lesz az érdekes, hogy az anyanyelvedet hallod, hanem az akitől hallod, vagy az, amilyen szituációban hallod.  Nekünk…..
Ha ezt egy sci-fi író (Frank Herbert) írja, szellemes aforizma. Ha azonban a valóság is ilyen, az legalábbis nyugtalanító. Kép: YouTube A napokban jelent meg egy hír, amely szerint egy P. Zsolt nevű férfit 2 év fegyházra ítéltek egy vele azonos nevű falubelije helyett. Az ügy pikantériája, hogy…..
zassz 2017.06.07 22:23:58
@Krumpli Bogart: Más ügyvédek helyett nem nyilatkozva: Nálam ez úgy van, hogy némi kis szervezéssel akár heti egy hétköznapot is tudok csak írásra szánni, s akkor be sem megyek az irodába, hanem otthon nyugalomban, kitérdelt mackónaciban megírom az éppen legfontosabbnak tartott beadványt.legyen az pótmagánvád, feljelentés, panasz bármi. Persze akad olyan, amikor erre nincsen idő, de ha fontos, akkor akár éjfélig is bírom, bár ez már elvétve fordul elő. Múlt héten pl barátom végzett egy kreált és koholt szabs. ügyben az elkövetői meghallgatásával, s mivel azon melegében akartunk egy részletes, később az eljárás más szegmenseiben is felhasználható kvázi összegzést, panaszként nekiláttunk öt körül. Éjfélre készen is lettünk.
Még annyi, hogy sokat utazom egy-egy ügyben, s vezetés (meg reggel zuhanyzás) közben átgondolom az írnivalókat, s mire nekilátok, már fejben összeállt. Illetve van már annyi korábbi anyag a gépemen, hogy azokból panel-szerűen elővehetőek az adott ügyre is jó érvek, BH-k, ami szintén gyorsít.
Gyorsít még az is, ha valami elképesztő baromságra kell reagálni, s le lehet írni, pl. hogy a "határozatot hozó vagy nincsen tudatában a vonatkozó jogi szabályozásnak, vagy tisztában van ugyan vele, de azokat nem tartotta be. Míg az előbbi esetben álláspontom szerint megkérdőjelezhető a határozatot hozó alkalmassága, a második eset véleményem szerint súlyosabb: ekörben ugyanis a BTk. különös rész tartalmaz egyértelmű megállapításokat. Nem a védelem dolga eldönteni, hogy a fenti két lehetőségből melyik valósult meg, de azt aggálymenetesen kijelenthetem, hogy harmadik variáció ügyünkben logikailag kizárt."
Tudom, sovány érv, de ilyenkor attól, hogy keményebben fogalmazok, talán okulnak is. Mindenesetre bajom a fogalmazásomból még nem származott, bár próbák akadtak...
zassz 2017.06.08 11:51:39
@Krumpli Bogart: Megint csak egyetérteni tudok.
Persze ábrándozhatunk egy szakmailag megfelelő gárda kineveléséről, stb.
Ahogy írtad fentebb az eljárási jogszabályaink alapvetően jók. Szerintem is, csak be kellene tartani őket. És TARTATNI. Szerintem a fene nagy "függetlenek" "hivatalos személyek" fölé komolyabb kontroll kellene.
Ne elégedjünk meg pl azzal, hogy "a hivatali visszaélésnek nincs természetes személysértettje" és nincs pótmagánvád, ha az ügyész nem akar nyomozni.
Egyrészt bizonyos esetekben van sértett, akár mit írt az ügyész a határozatában, másrészt BH-van arról, hogy be kel fogadni ezesteben (téves tájékoztatás ellenére) a határidőben benyújtott pmv-t, és tárgyalható. Épp' csinálok most két ilyet, másrészt ilyen és hasonló esetekben szigorú szakmai felelősségre vonás.
Írtad, hogy jkv színvonala tarthatatlan. Az. Miért egy jobb esetben érettségizett ember dönti el, mi kerüljön jkv-be? Korábban volt a magnós módszer, hallottuk, mit diktál a bíró, tehát ott helyben lehetett korrigáltatni. Azt meg leírták jkv-ba, s az volt benne jobb esetben, ami tényleg elhangzott. Miért nem lehet legalább ebben "visszalépni" És persze reggelig írhatnánk.....
zassz 2017.06.09 14:03:50
@Krumpli Bogart: Szép lehetett, kár, hogy már nem így megy.
A migránsos népszavazás előtt egy héttel barkácsbomba robbant a belvárosban. A detonációban két rendőrjárőr megsérült, állapotuk stabil. A rendőrség 16 órával az esemény után szólalt meg először, annyit mondtak: a robbantó kifejezetten a két rendőrre utazott, őket akarta „kivégezni”. Továbbá adtak…..
zassz 2016.09.27 09:04:26
@f123: Azért kíváncsi lennék, mi lenne a "Te Országoddal", ha mindenki, aki nem szereti a jelenlegi "rendet" kiköltözne egy időre az országból. Szívesen megnézném, mire jutnátok egymással :).
Ha van, várom érdemi válaszodat. "Libsi", stb, fröcsögéssel ne rabold a saját idődet, érdemi, intelligens válaszodat viszont örömmel venném. Azt azért tegyem hozzá, nem közöltem e kommentben, hogy "gyúrcsánybérenc", "libsibolsi" stb lennék, csak tudd, nem vagyok az. Ettől függetlenül az alapkérdésem adott...
TaktikaKorábban már érintettük az ausztrál harcászati eljárásokat, most azonban részletesebben is megvizsgáljuk harctevékenységüket és küzdelmes mindennapjaikat. Ausztrál gyalogság amerikai M-113-as páncélozott járműveken „Mikor rosszfiúk járják a sűrűt, a gyalogos, a bokorugró, az egyszerű…..
zassz 2016.09.21 21:02:38
Halványan rémlik gyerekkoromból, hogy a háború végén békefenttartó csapatok mentek. Négy ország, a szoci táborból mi és a lengyelek, meg talán az "ellenoldalról" Új Zéland, de ez nem biztos, hiszen harcoló alakulatokat is küldött korábban oda. Meg még egy nyugati ország, de nem emlékszem már melyik.
Édesapám katonai ügyész volt, felkérték, hogy menjen, de ő inkább kihagyta, a szomszéd ügyész ment. Irigyeltem is a fiát, mert nagyon jó (itthon sosem látott "kapitalista" játékokat küldött az apja haza) Aztán egyszer lelőtték a magyar és még ki tudja kik voltak rajta csapat helikopterét. Egy Huey volt, amerikai felségjellel, de már elvileg tűzszünet volt. Arra emlékszem ,hogy beszélték apámék, hogy letért a kijelölt folyosóról és talán a vietek lőtték le. Talán 3 magyar halt meg, már nem emlékszem.
Aztán később, amikor már felnőttem és dolgozni kezdtem a Vietnámot megjárt öreggel sokszor mentünk együtt haza és akkor már faggattam. Sokat nem mondott (talán nem akart), pedig ez már 1991.-ben volt. Szinte bármiről kérdeztem, mindig a helikopteres élményeit mesélte, hogy ilyen jó volt a Chinook...
Emlékszem még arra is, azt suttogták katonai berkekben, hogy elég sokan meghaltak később a hazatértek közül, mert összeszedtek betegségeket. De ez lehet, hogy csak legenda. Nagy helyőrség, csak a miénk 9 emeletes bérház, csak katonatisztek lakják, nyilván ment ott is pletyka. És ki tudja, mi mehetett a két laktanyában...
De jó lenne az ő történetüket is feldolgozni.
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője 2016. szeptember 1-től a Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatójaként dolgozik tovább. A Mandiner főszerkesztését Rajcsányi Gellért eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át...
Folytatódik a tavaly április végi poszt, mert már ott és akkor is megígértem, illetve kommentben érkezett pár tipp is - ezekkel kezdem. Pittlaren sugallására rögtön a Breaking Bad című sorozatból a főhős feleségének Jeep-jével: Skyler egy szép régi (na jó, a wikia szerint…..
zassz 2016.08.31 10:47:15
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Pont ezt a filmet akartam hozni példának én is. Amúgy jó film, DeVito zseniális benne, ahogyan egyébként is lenni szokott. De a Yugo, ami hol rendőrautó, hol minden más szolgálati gép, hát azon besírtam rendesen:)
Nemrég hunyt el a hollywoodi (amerikai) filmtörténet egyik legtragikusabb sorsú rendezője, Michael Cimino. Cimino sokak mellett a hollywoodi formai és tartalmi megújulás, sőt újjászületés egyik markáns egyénisége volt, akinek a hetvenes évek végéről két remekművet is köszönhetünk, melyek nagyjából…..
zassz 2016.07.23 09:49:30
Várom a folytatást. Eddig nem értek egyet mindennel, de gondolatébresztő. Egy '86-os Time magazinban olvastam kb. két hónappal a film megjelenése után, (könyvtár, csekély angolság) "The Platoon: Viet-Nam as it really was." A filmet azóta is láttam párszor, érdekes, hogy ahány dvd, torrent, valahogy ki- kimaradnak dialógusok (Elias-Taylor a hullócsillag nézésekor pl) de az első meghatározó a mozi változat volt, itthon akkor, moziban.

Azt hiszem, Stone (aki ott szolgált egy évig, tehát tudja, miről csinál filmet) mégis kerülte azt az őrületet, amit Coppola ábrázolt, vagy nem akarta annyira mélyen ábrázolni, vagy máshonnan egy gyalogos szemszögéből láttatni, talán őt kellene megkérdezni)
A full metal ezekhez képest szinte realisztikus mű, talán a Ryan közlegény akkori szintje (az akkori filmtrükk arzenállal,ezért némileg realisztikusabbnak tűnő módon)" Nem szerettem", mert annyira igaznak tűnt minden kockája:( Megjegyzés: A filmről nem is tudtam, hogy létezik. De a Soundtrack akkor még vinyl formátumban szembejött velem Eszéken egy lemezbolt kirakatában. Ütős borító,így hát megvettem. A zene után kezdtem a film után menni ('86-'87., nincs net, stb) de végül sikerült VHS-en megnéznem.
Talán, ha már erről írsz, érdemes lenne 'Nam legalját is megírnod (Michael J Fox, A háború áldozatai) Illetve láttam még egy filmet, szintén '86-'88 között, talán a Háború kutyái lehetett a címe, ami arról szólt, hogy ('Nam-ból) dezertált katona hazamegy, de elviszik emiatt börtönbe, és a történet igazából ott játszódik, hasonló gondolkodású foglyok között. Egyszer láttam, nem lett kasszasiker, de még ma is fel-fel villan egynéhány jelenete. Várom a folytatást, lehet, hogy még némileg "vitatkozhatunk" is. :)
1965. Ado Moser olasz kerékpáros a Giro d'Italia magashegyi részén egy kisebb hóomláson mászik át bringájával..
zassz 2016.04.26 17:01:12
@JTom: Egy kicsit én is elbizonytalanodtam, de a kocsi vonalait, a motorházon lévő sávok, az oldallemezek gömbölyítése, a szélvédő alsó részének A oszlop felé hajlása, stb, szinte biztos, hogy UAZ. A dupla lámpa belső darabja pedig bukócsövön van, de erre csak pár perc szemlélés után jöttem rá. Igaz a Campgnola korai verziói hasonlítanak, de csak kicsit és azok alapból kisebbek voltak. Próbáltam mind a kettőt, a FIAT kisebb, kb mint az Aro 10 (a kicsi) és a 24 (a nagy, amiből platós, 3 ajtós és 5 ajtós is volt) A Santanát kizárhatjuk, mert az Land Rover gyakorlatilag, azt meg elég jól ismerem, lévén 3 is volt már belőle :)

Tehát szerintem UAZ 469. S innen érdekes a történet: hogyan került egy olasz utcára????
Lone Wolf kritika A Das Boot (A tengeralattjáró) előző posztunk, „A 12 legjobb háborús film” kapcsán került figyelmünk középpontjába, mégpedig azért, mert több levelet is kaptunk arról, hogy a műnek helye lett volna a listán (akár afféle 12 plusz 1 tagként) Nos, nézzük milyen film is „A…..
zassz 2016.01.26 18:14:43
@MEDVE1978: torpedónál nem kellett a felszínre jönniük
Képzeljük el Balogh Norbi helyzetét. Nem is olyan rég volt, amikor a cigánysorból Debrecenbe került. Most meg Palermo. Olaszország. Sőt, Szicília. Focizni ment. Havi 16.4 millió forintért. No de...Hiába tud labdát kezelni, cselezni, futni. Nem beszél olaszul. Nem beszél angolul. Nem tud…..
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
Belsőség Era új lett! 2014.09.21 16:34:43
Történnek klassz dolgok az életben. Ha az embernek elég kocsija, motorja és barátja van szerteszéjjel a világban, minden napra jut egy öröm, néha kettő is. Itt van például Podgornik Zsolti, aki a volt kombi 123-as Mercim, Era tulajdonosa mostanában, mellékállásban. Februárban lesz…..
– Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes…..
zassz 2014.09.18 16:20:27
@falomb: Nem hazudtolja ott sem meg magát.Nettó idióta, de már gimiben is az volt. A tények ,a számok már ott sem zavarták.
Megjelent a U2 új albuma, meg is hallgattam, de asszem még emésztgetem kicsit, mielőtt bármit is szólnék hozzá. Viszont már régóta tudom, hogy mi az a 10 szám, amit a leginkább kedvelek a zenekar hosszú és tartalmas történetéből. Mert lehet a U2-t vagy inkább Bonót utálni és…..
zassz 2014.09.13 01:07:02
@Vali Juhász: hát nem tudom. a faszi olyan ötvenesévekben nyomta. ebből gondoltam, h talán ő lenne az eredeti. Na mostantól érdkekelne....
zassz 2014.09.13 01:14:29
@Kolléga: Na ebből is látszik, h inkább hallgatom, s nem megfejtem. :)
zassz 2014.09.13 19:35:54
@Holly Goly: Köszi észosztó. Tudod engem az itt felsorolt U2 számok nem érdekelnek annyira, hogy utána nézzek. De, mint írtam "ha jól tudom" tehát ebben az is benne van, hogy lehet, hogy nem tudom jól. Tehát ha a szövegértelmezési alapok meglennének, nem írnál olyat, hogy "kiálltam" a pontatlan infó mellett. Néhány U2-ban jártasabb kommentelő, -veled ellentétben- tájékoztatott, így most már tudom, amit kell. De veled ellentéteben nem csaptak át észosztásba. Az meg van ugye, hogy a "ha jól tudom" mit is jelent?
Petőfi írhatott volna valami ilyesmit a Balatonról is: Szegény Balaton, miért is bántjátok? Annyi rosszat kiabáltok róla, S ő a föld legjámborabb tója (a költői szabadságot vitatók számára: tava). Mert a Balatont sajnos sikk lett macerálni. Pedig csacsiság, a Balaton és…..
zassz 2014.08.28 07:28:08
@伊姆雷: Részben igazad van, mint kis vitorlás-tulajdonos meg tudom erősíteni.
Azért akadnak helyek, ahol le tudod csúsztatni a hajót. Én - igaz öt éve elhoztam a hajót közelebbi vízre - Vonyarcon a strand Keszthely felőli végén találtam ilyen helyet. a strandon akkor volt két kölcsönzős is, az egyik megengedte, hogy nála kössek. Igaz, jó fej ember volt, meg a hajót is tőle vettem egy évvel azelőtt, de ha keresel, talán akad ilyen neked is. Nyilván ez nem vethető össze a szigligeti kikötővel, ahol - szintén öt évvel ezelőtti tapasztalat - ugyanazok a nagy dögök ringatóztak évről-évre, úgy, hogy láthatóan nem mozdultak ki.
Mielőtt belekezdünk, leszögezném, hogy az emeletes vasúti kocsik egyátalán nem számítanak ritkaságnak. Régen még Magyarországon is voltak ilyenek: ma S-Bahnnak neveznénk az egyik bevetési helyüket, amikor is Rákospalota és a Nyugati közt ingáztak (de erről csak a Közlekedési Múzeumban olvastam egy…..