Regisztráció Blogot indítok
Adatok
synthesizer

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nekünk kínos, hogy megint a régi témát kell elővennünk, de a nyugdíjak biztonsága ezúttal nem kampánytéma, hanem a jelen aktív robotosainak húsbavágó bárdjaként vágódott elénk: Csak IMF és az EU megmondó emberei tántorították el az új kormányt attól, hogy az…..
synthesizer 2010.06.10 11:02:31
@tommybravo: Ezeket a szabályokat pedig éppen az az állam ellenőrzi, amiben annyira nem bízol meg.
synthesizer 2010.06.10 11:07:12
@Bruno: "Nekem (mint magánnyugdíjpénztári tagnak) az a véleményem, hogy az amit én oda befizetek az az én pénzem, és erősen rosszalnám, ha az állam megpróbálná egy honályos ígéret ellenében ellponi."

Nekem (mint magánnyugdíjpénztári tagnak) az a véleményem, hogy az amit én oda befizetek az az én pénzem, és én nem akarom, hogy befektessék, én azt a pénzt kérem a számlámra.
synthesizer 2010.06.10 11:08:30
@tommybravo: Mert az állami rendszert nem felügyelhetné ugyanaz a szervezet...

Mindegy, az egész vita parttalan. Majd ha bedől valamelyik mnyp akkor visszatérhetünk a kérdésre.
A héten nem volt időm szerdai retrót és képregényt összedobni, kárpótlásul viszont indul még egy, alkalomszerűen jelentkező rovat, amiben bulvárgyöngyöket hozunk fel majd a játékörténelem tengeréből (és legyen ez az utolsó képzavar a posztban): legendás balhékról, régen…..
synthesizer 2010.06.09 19:05:22
Police.hu: "Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság azon ügy kapcsán amelyre 2010.06.04-én derült fény.  A kérdéses napon 17 óra 50 perckor Lábod belterületén a…..
synthesizer 2010.06.09 18:16:55
@tudi: Ahogy egy régi arab ismerősünk megállapította

"A primitív ember szemében a nagyvonalúság gyengeség"
„A stírölés szerintem a flörtölés előszobája” - senki sem szereti, ha a párja másokat is megbámul az utcán. Igen, ez egy ősi reflex a férfiaknál, és ennél bosszantóbb talán csak az, amikor a pasi hagyja, hogy a csaj fizesse ki a számlát egy kávézóban. Rövid, de…..
synthesizer 2010.06.09 09:20:15
@ostobanyud: OTT A PONT!

A nők éppen ugyanúgy megnézik a férfiakat, hiába vannak éppen a párjukkal. Sőt.

Egyébként pedig nőt nem hívunk meg semmire csak úgy. Amíg nincs kapcsolat, addig nem én leszek a balek aki mindent fizet. Párkapcsolatban meg teljesen normális, hogy hol egyik, hol másik fizet.

- Meghívsz egy koktélra?
- Ja, nyisd ki a szád!
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
synthesizer 2010.06.08 22:46:08
@Félkupica_Fehér_Főnök: A tandíj hatalmas hülyeség. Ha tényleg a tanulásra akarnak motiválni, akkor elég, ha a keresztféléveket fizetőssé teszik. Simán lehetne exponenciális büntetéssel:

1 kereszt 20000
2 kereszt 40000
3 kereszt 80000
stb

Ez nem terheli a szegényeket sem, belefér egy-két csúszás, de a notórius csúszóknak hatalmas költség lenne -- még a gazdagoknak is túl sok bukás után. Ezenkívül a diákigazolványt 3 illetve 5 évre maximalizálnák, így aki csúszik, nem veszi igénybe a kedvezményeket hosszabb ideig, mint igazságos lenne.

Emellett maradna a passzív félév lehetősége azoknak, akik valamiért ki kell hagyjanak egy félévet.

Nem kell tandíj.
synthesizer 2010.06.09 08:45:31
@pakesz: Nem tudom mit rugóztok a tandíjon, ez is olyan liberális baromság, amit ész nélkül hajtogatnak egyesek. OECD jelentés immáron évtizedek mérése alapján megállapította, hogy semmilyen korreláció nincs aközött, hogy egy ország bevezetett-e tandíjat, illetve mekkora tudást ad a diákoknak nemzetközi összehasonlításban.

Tehát a tandíj önmagában nem rendelkezik bizonyítható teljesítményjavítási hatással. Akár bevezetjük, akár nem, azt nem a teljesítmény menti érvelés alapján kell. Mivel Magyarországon nem volt tandíj, nem látom semmi értelmét erőltetni. A társadalom nagy része továbbra sem küldi gyerekét felsőoktatásba, és célként sem tűz ki ilyet. Ne növeljük még hozzá a pénzügyi bizonytalanságot is -- mert egy ösztöndíj rendszer bizony az. És nem mindig a szín 5-ös 4-es tanulók a legjobb képességűek.

Ezért tartok megalapozottabbnak egy olyan rendszert, ahol a pótvizsgákért, keresztfélévekért kell fizetni. Ezenkívül a HÖK jogosítványokat kéne megnyírbálni.
synthesizer 2010.06.09 08:52:28
@minimalista: [...] "hanem az adóhatóságot kellene megerősíteni és az adóhajlandóságot kő keményen KIKÉNYSZERÍTENI, mint ahogy ez minden épelméjű nyugati demokráciában működik!!"

index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/22/ketezer_adonyomozo_allhat_munkaba/

"Ha a vámos nyomozók az adórendőrséghez kerülnek, az új egység kényszerintézkedéseket alkalmazhat, csapaterőt vethet be és titkos információgyűjtést is végezhet a feketegazdaság visszaszorítására. Az adórendőrök az adóparadicsomokba mentett adózatlan vagyonok tulajdonosainak felkutatásával is foglalkozhat."

Presto!
Peti és Lali, a Fidesz két aranytorkú madara ismét színre lépett, csak gratulálni tudok mindkettőnek. Örültünk, hogy a kormányváltással megszabadultunk Szollártól, a Rohadtul Irritáló Nyilatkozatok bajnokától, de sajnos helyettesítik. Hétfő, parlament, magabiztos debreceni…..
Varánusz Adólufi, Isten veled! 2010.06.08 08:00:00
Szép volt és színes. Választási propaganda héliummal töltött, mitől könnyen kellett volna szárnyalnia fejünk fölött az égen, mégis tonnás teherként ült rajtunk. Az ígéret volt, megszemélyesítője a kolbászkerítéshez vezető útnak. Olyan nehéz jelzőkkel terhelték mint…..
synthesizer 2010.06.08 10:47:51
@az igazi Sipi: Gratulálok. Tehát te

- vagy közönséges tolvaj vagy
- vagy nem vagy magyar
(- vagy idióta általánosításokat fröcsögsz, amiket nem gondolsz végig)
synthesizer 2010.06.08 10:59:15
@ladislaus: Én sem személyeskedésnek szántam. Nyilván igaz, hogy sokan adót csalnak. Ettől még nem szabadna letolvajozni egy egész nemzetet. Elegem van már különben is ebből a magyar önostorozásból.
synthesizer 2010.06.08 11:09:16
@az igazi Sipi: Ez egy elég gennyes beszólás volt, tudtommal sehol nem cigányoztam, vagy zsidóztam. De hogy a válasszal se maradjak adós:

Nem, nem létezik.
Szívatós Nem adom a nyugdíjamat! 2010.06.08 08:00:00
 A kormány azt tervezi, hogy államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Na nehogy már! Az az én pénzem! El a kezekkel tőle! Ezért léptem át annak idején az új rendszerbe, mert ott lebegett előttem nagyszüleim példája. Egy életen át fizették a járulékot, aztán most meg alig…..
synthesizer 2010.06.08 10:53:54
@synthesizer: Btw, ugyanaz a stratégia, mint a bankoknál. "Úgyis nálunk van a kisemberek pénze, ezért úgyis megmentenek minket".

Túszok vagyunk, fel kell fogni.
synthesizer 2010.06.08 11:03:44
@Rogue: "- Egyrészt bizonyos körülmények között fel lehet venni az összegyűjtött pénzt.
- A felhalmozási időszak alatti halál esetén örökölhető az összegyűjtött összeg."

Nem olyan régen ezeket is meg akarták szüntetni, csak Sólyom visszadobta.

"A tervezet szerint nyugdíjba vonuláskor nem lehet majd egy összegben hozzájutni a magán-nyugdíjpénztári számlán felgyűlt pénzünkhöz. Kötelezően járadékszolgáltatást kapunk, azaz nyugdíjat állapítanak meg és fizetnek a társadalombiztosítási nyugdíj mellé.

Rajné Adamecz Ildikó, a BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég igazgatója elmondta, ha elkezdődik a nyugdíjfizetés, akkor már nem örökölhető a megtakarított pénz, és ezzel épp az egyik fontos joguktól fosztják meg a tagokat. Ugyanis nagyon sok ember számára az volt az egyik fontos érv a magán-nyugdíjpénztári rendszer mellett, hogy az állami rendszerrel ellentétben örökölhető az összegyűjtött pénz."
Az ember elutazik egy hosszú, tévémentes miniszünidőre, és mire hazajön, kiderül, hogy államcsőd-közeli helyzetben van az ország, illetve, hogy nem is, de azért a tőzsde összeomlott, a forint meggyengült, az unió, Amerika és Oroszország megorrolt ránk. Bekapcsolja a tévét, hogy…..
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
60 napja, március 31-én adták át a friss-ropogós-többszázmilliárdba került autópályát, az M6-ost. Bevallom, én azt hittem, az alagutakkal lesznek majd problémák, mert  ugye ott van az a pár méter vizes lösz az alagutak felett ... de nem, nem ez történt. Az M6-os…..
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
synthesizer 2010.05.25 23:26:41
Múltkor átpörgettük a Fidesz első, tetszetős törvényjavaslatait, most következzen egy sokkal kevésbé szimpatikus. A Matolcsy György és Fónagy János által beterjesztett indítvány az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényhez benyújtott módosítás. Tulajdonképpen…..
synthesizer 2010.05.25 16:07:36
@acsub: *Khöhh*, előbb azért várjuk meg, hogy bűnözzenek, jó? :D
synthesizer 2010.05.25 16:14:19
@acsub: Valami szándéka van, de nem tudom dekódolni mi. A vagyon kijátszását enélkül is meg lehet tenni, sokkal kevésbé feltűnően -- ahogy a múltban is történt. Őszintén szólva nem értem ezt a törvényt. Lopásban nem segít különösebben, ráadásul most a figyelmet is erre terelte, ugyanakkor nyilván azért hozzák meg, mert alkalmazni is akarják valamikor. Nekem ez totál rejtély. Ezért mondom, hogy várjunk.
Fontos üzenet lett volna, ha a jelentős törvények közül legalább néhányat rögtön benyújtanak. (Fotó: Huszti István/Index) Régóta teljesen nyilvánvaló, hogy az új kormányt a Fidesz fogja megalakítani. A párt számos alkalommal kifejezésre is juttatta, hogy komolyan készülnek…..
Két tarnabodi uzsorás 10-50 ezer forintos kölcsönöket adott elképesztő kamatra. (az uzsora már csak ilyen ugye) Volt, akitől a kölcsönadott összeg ötvenszeresét zsarolták ki több hónap alatt. Aki nem akart fizetni, azt életveszélyesen megfenyegették. A sértettek…..
synthesizer 2010.05.06 16:09:33
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Ugyan nem értek hozzá, de ez csak a módosítás - a módosított törvény nem veszti hatályát. De mondom, nem értek hozzá.
Gyurcsány 40 oldalas dolgozatával természetesen NEM az MSZP-ért folyó küzdelembe száll be. Hideg sör, chips, mogyoró előkészítve, aztán indulhat a hentelés az elnöki székért. Csak egy maradhat: Az MTI birtokába került 40 oldalas dokumentumot kedd este mintegy ezer email…..
Tegnap Orbán Viktor bemutatta minisztereit. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: Navracsics Tibor Nemzeti Erőforrás Minisztérium: Réthelyi Miklós Vidékfejlesztési Minisztérium: Fazekas Sándor Külügyminisztérium: Martonyi János Nemzetgazdasági Minisztérium: Matolcsy…..
synthesizer 2010.05.04 16:48:14
@Kicsit Karcos: "Talán most először mondta ki mainstream médium, hogy az egész pályázatos bohóckodás a kommunizmus legbutább módszereinek továbbvitele, amikor a a valódi kereslet és kínálat zavarossá válik, az árak pedig elrugaszkodnak a valóságtól."

Jaaaj bazmeg, ne legyél már ekkora ökör!! Talán nem ott kezdődött ez a kibebaszott válság, hogy az ingatlanárak amerikában elrugaszkodtak a valóságtól?

Kereslet-kínálat, Láthatatlan Kéz - pfffft
synthesizer 2010.05.04 17:04:31
@minimalista: Felfogtad mit mondtál, és hogy ez hogyan viszonyul a "piaci árazás"-hoz?
Mandiner blog Orbán válogatottja 2010.05.03 17:01:00
  Nem értünk a focihoz. A régi-új kormányfő annál inkább.   Orbán Viktor összeállította válogatottját a rendelkezésre álló keretből. A legtöbb kulcspozícióra tapasztalt, kipróbált és hűséges csapattagokat állított be, félelmetes hírű…..
synthesizer 2010.05.03 19:12:16
@Dickman: "Ha olyan jól csinálta volna, nem bukott volna meg."

Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Ennyi erővel ha gyurcsány olyan rosszul csinálta volna, nem választják meg.
Igazi "állatorvosi ló" ez a sztori: A zalaegerszegi ZalaSprint-M Kft. 24 ezer tonna mészkő és töltésföld felhasználásával készítették el az M7-es autópálya munkálatainak részét képező mezőgazdasági utakat. Nem kapták meg a teljes összeget, így a fennálló…..
A szenvedélybeteg fiú azt mondta a lánynak, hogy már nem használ heroint, meg hogy szereti. Lerészegedések és hazugságok. Ebben a történetben valahogy minden furcsa. Adott egy lány (én,19 év) és egy fiú, természetesen. Nevezzük Leónak, mert az rövid. Ő most 22.  Röviden az…..
synthesizer 2010.04.27 17:45:18
@phaszfej: Így van! Ez a kurva azt szereti ha nekibasszák a falnak, kicsit pofozzák, hajánál fogva lecibálják a megfelelő magasságra, aztán szájbabasszák. Ez van.

Bár ezt nem hívnám luxuskurvának, inkább csak lotyónak.
synthesizer 2010.04.27 18:07:18
@hüjehalyó: Nagy, fém karika, amit a füledbe raknak, úgy, hogy így egy nagy kerek lyuk lesz a füleden, aminek a szegélyét a karika adja. Kb ötforintos méretű kör alakú lyuk lesz a füleden amin át lehet kukucskálni.

Gyakorlatilag örök életre el is vágod magad vele a legtöbb állásinterjún :)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
„Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon” –…..
synthesizer 2010.04.21 18:58:16
@zoli29: Így van, ez nem új téma.
10 hónappal ezelőtt vezettük be a nagy vitát kiváltó Moderálási elveket, mert csöppet elszaladtak a pacik, és követhetetlen lett a kommentáradat. Ezt természetesen nagyrészt Libertének köszönhettük, aki akkortájt szokott ide, és azóta felállította az abszolút rekordot: kb. 23…..
synthesizer 2010.04.18 12:20:24
@El Topo (Sgt. Elias): Kicsit frusztráltnak tűnsz :)
synthesizer 2010.04.18 12:31:33
@Tigeri: Csak akkor szűrj, ha valakit tényleg rühellsz. Akkor viszont szűrjél nyugodtan, neki megvan a lehetősége, hogy kifejezze a véleményét, nekünk meg megvan a lehetőség, hogy befogjuk a fülünket.
Mindenkit meglepett az Apple, amikor beengedett egy új böngészőt az AppStore-ba. Korábban egyértelművé tették, hogy ugyanazt a funkciót két program nem töltheti be, így a Safari mobilverziója kapott egy elég nagy és fenntartható előnyt.Nekem azonban az az érzésem, hogy az Opera…..
synthesizer 2010.04.18 11:59:43
@Ana.Ge: Az ACID teszt azt méri, hogy a szabványos oldalakat pontosan jeleníti-e meg. Azt nem méri, hogy a gányolt hulladék oldalakat mennyire pontosan jeleníti meg -- és ebben az Operának valóban hátránya van.

Egyébként az Opera Mini nem hiszem hogy arra törekedne, hogy magas ACID pontot érjen el, arra ott van az Opera Mobile (csak az iPhone-on sohasem lesz elérhető)
Miután Szanyi Tibor belefutott a saját öklébe, felmerült bennünk, hogy egy ekkora égés után még Szomáliában is visszalépne egy jelölt, de ő biztos nem fog. Igazunk lett. Ildinénit megszégyenítő rezzenéstelen arccal kiállt és sajtótájékoztatót tartott "Itt jó…..