Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WebWallakozo

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden a Vateráé a TeszVesz, listázási díjjal büntetnek című posztban írtuk meg, hogy egy kézbe került a magyar onlinepiactér-piac, vagyis a Vatera és a TeszVesz. Azonnali lépésként sarcot vetettek ki minden egyes aukcióra felrakott termékre. A júzerek háborognak, mi mást…..
WebWallakozo 2009.03.21 15:36:07
Egy hét alatt összedobtunk egy ingyenes licitszájtot. topn.hu

Értem én az összes problémát, ami miatt a Vatera bevezette a sarcot, csak éppen van egy jobb hozzáállás a "trükközők" ellen: miért nem jut eszükbe, hogy a pógár nem "trükközik", hanem megoldást keres?

Megoldást a be nem induló licitek ellen. Megoldást a vevő-eladó találkozásának letiltása ellen. Megoldást a tömeges eladások MELLETT.

És még valamit: az 1Ft-os licitet látom sokan nem értik. Hát így van: az eladás feltétele a licitverseny. A licit beindulásának feltétele az alacsony ár. Kockázatos? Csak látszólag az. Az a tapasztalatom, hogy minden mindig árán kel el. Én mindig mindent 1 Ft-ért tettem ki, volt, amit 100 eFt fölé licitáltak. De ha 100 eFt-ért tettem volna ki, tutira nem kel el.

Persze ez megint egy ésszel megoldandó probléma: hogyan lehetne a rendszert úgy átalakítani, hogy aki nem akar kockáztatni, annak is elkeljen az áruja?

Valljuk be: a jelenlegi rendszerek tizenévesek, az utóbbi években nem fejlődtek semmit... Egy hét alatt bárki csinál ilyet. Nem rakétatudomány.
Az amerikai online lakossági vásárlások 3%-kal csökkentek 2008. negyedik negyedévében, az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor a teljes 2008-as év e-kereskedelmi bevétele 6%-kal nőtt, így elérte a 130,1 milliárd dollárt. A növekedés üteme azonban lényegesen…..
Előljáróban leszögezem: nem szoktam aukciós oldalakat használni. Sem venni, sem eladni nem szoktam azokon. Mivel úgy egyébként nem szoktam eladni a használt dolgaimat és venni sem szoktam használt dolgokat. Kivéve az autót, de azt meg nem árverési oldalon...Ugyanakkor tudom, mennyire…..
WebWallakozo 2009.03.21 14:00:37
Nézzetek ki a világba: Kínában ingyenes az eBay. hirek.prim.hu/cikk/50673/ És miért? Mert egy év alatt elvitte az ügyfeleit az ingyenes taobao.

A licitszájtok válságban vannak. Erre több választ is lehet adni: 1. sarcolni (értelmetlen) és 2. felismerni, hogy a tagok miért "trükköznek", és a valós igényekre szolgáltatás fejleszteni.

Kicsi Vaterának fel kellene ismernie, hogy a tagok nem rosszindulatból trükköznek, hanem mert a Vatera nem az ő igényeiket fedi le, hanem valami mást. A két halmaznak van metszete, de nincsenek takarásban.

Taobao meg betakarta a piacot. Szeva!
WebWallakozo 2009.03.21 14:56:31
topn.hu

Elindultunk. Egyelőre az alapszolgáltatások mennek, a sok-sok ígéret és bla-bla az igényeket lefedő szolgáltatásokról messze nincs kész, de hát egy hét alatt mi mást lehetett volna elérni?

Aki szeretné megtapasztalni azt a koncepciót, hogy a licitszájt ingyenes, és a vevők igényei után hangoljuk az egészet, tegyen egy próbát. Minden nap kipakolunk valami újdonságot, napról napra fejlődünk.

Ami az 1Ft-os licitek preferálását illeti a Vateránál, az abból a megfontolásból származik, hogy a vétel alapja a licitverseny, melynek alapja az alacsony ár. Én mindig mindent 1Ft-ért tettem ki anno a Vaterán. Kockázatos volt, de legalább el is adtam, amit el akartam.

Csakhogy tudom, hogy nagyon sokan nem mernek hazardírozni, kiteszik a cuccot jó drágán. És ez az, ami évekig ott szárad. Erre a problémára (is) van ötletünk, meg fogjuk csinálni. Meg persze a fent említett "trükkök" többségének kezelésére is. Mint mondtam: a nép nem trükközik, hanem megoldást keres egy problémára.

Ne nézzük le egymást, ne nézzük le magunkat!

Egy volt Vaterás.
WebWallakozo 2009.03.21 15:18:40
@wiener: Legalább a véleményeddel ne légy magyar! Ez olyan "magyar" beszólás volt :)