Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tevemadár

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt heti hír volt, hogy alig készült el a Fable: The Journey, a fejlesztő Lionheadtől (ami ugyebár Microsoft-istálló) elküldték az emberek tíz százalékát. A cég úgy kommentálta a lépést, hogy ez bevett szokás a játékiparban, és tényleg nem egyedi az eset. 2010-ben…..
Tevemadár 2012.10.29 19:49:25
@algi: "Ennél homályosabban nehezen fogalmazhattál volna. Minden cég nagyobb valaminél.", meg "Tehát arról van szó, hogy túltelített a piac és nincs elég megrendelés?"
Nyilván ki akarsz valahova lyukadni. Lehetne úgy, mint a lapozgatós kalandkönyveknél, hogy itt hagyom az ujjamat, és megnézem mi lenne, ha Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer "igen"-t, és azt is, ha "nem"-et válaszolna?
A Kotakun találtam a lenti videót, amiben ötven példát hallunk arra, hogy milyenek voltak az első beszélt mondatok, digitalizált beszédhangok a videojátékokban. Akad köztük néhány klasszikus, és így visszanézve elég vicces, hogy egy időben a kiadók mennyire erőltették, hogy a…..
Görögországról manapság sokat lehet hallani, éppenséggel jót elég keveset. A mély válsággal küzdő országban a zavargásoktól a kormányválságig minden volt, amit az ember nem szeretne megtapasztalni, ami egy turizmusból is élő állam esetében a szokásosnál is kellemetlenebb.…..
IDDQD Angry Birds vidámpark 2012.05.02 12:56:35
És most nem ám a kínai gagyiról van szó, hanem a tök hivatalos, finnországi Angry Birds Landről, aminek az építését maga a fejlesztő Rovio felügyeli. Egy már meglevő park, a Särkänniemi Adventure része lesz az új hely, 12 morcosmadaras hullámvasúttal és egyéb attrakcióval.…..
Változik a világ! Még mobiltelefon fronton is. Ennek ellenére van, aki a régi sikereket szeretné megismételni, esetleg akkor is, ha az idő talán már elhaladt egy adott koncepció fölött. A kérdés jelenleg az, van-e létjogosultsága olyan mobilnak, amelynek ára kétszázvalahányezer…..
Belsőség Hitted volna? 2011.06.25 08:00:00
Mivel én elsősorban az öreg Opelben utazom az út során, ezért Pista cserében ráült a mindenkor aktuális mobilnetünkre. És mivel a céges netbookon semmilyen wifi nem fut továbbra sem, ezért én nemigen látok semmit abból, ami megjelenik. Tegnap, az egyik tréleres Volvóban ülve…..
Tevemadár 2011.06.25 17:26:39
@tomiki: olvasd már el, amit linkelsz :D

"Opel-Puppchen und Torpedo

Besonders können Sie sich auf drei Teilnehmer freuen, die mit Ihren Klassikern anreisen: Aus Ungarn kommen Besitzer eines Opel Torpedo (viel Messung und Lederverdeck) und des legendären Opel 5/14 PS Puppchen [...]"

Kezd összeállni?
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
Tevemadár 2011.04.29 19:56:15
@Aabroncs: "Aztán ha lekanyarodok jobbra, már jobb tükröt is kell néznem induláskor??"

Furcsa, nekem még sosem jutott az eszembe, hogy _ne_ nézzek bele abba a tükörbe, amerre indulni fogok. Jöhet gyalogos, bringás, postás a motorjával, ezek kombinációja, bármi. Vannak ráadásul gyerekek is, a kis kép alapján ez is ismerős fogalom lehet. Ugye tudsz róla, hogy az úttest jobboldalán lévő kerékpársávnak vagy kerékpárútnak elsőbbsége van? Ezt persze egy ilyen szabálykedvelő embernek, mint Te, gondolom úgysem kell említeni.
Az Internet anonimitásával kapcsolatban: nem lehet, hogy G.Zs. a monogramod, Budapesten a XII. kerületben nőttél fel de most már egy közeli városban laksz?
Általában különféle cégek szoktak számkijelzés nélkül hívogatni, ami elég idegesítő: dolgozom, vagy épp elmerülök valami fontos ügyben, erre jön egy hívás ismeretlen számról, "ki tudja"-alapon felveszem, és ajánlanak egy fejlettebb, innovációs tampont. Elvileg…..
Tevemadár 2011.04.05 23:53:35
@cso zsi: "Nem kell nekem olyasmi. A seregben még analóg eszközökkel ugyan, de figyelni kellett a hívásokat."

Ez most tényleg azt bizonyítja, hogy a kikapcsolt mobil kémkedik utánad? Különösen akku nélkül? Bár a dátumot meg az órát elfelejti, azért titokban még rádiózik?
Tevemadár 2011.04.06 17:15:17
@t_m_s: jaja, jól kiszivárgott. Igaz, ezek dokumentált funkciók. Azt tippelném, hogy azért a telefonkönyv elején szerepel a mindenféle tudnivalók között (csak most nem tudom megnézni). A mobilszolgáltatótól kapott kis füzetkében viszont biztosan benne van.
Steve Jobs eléggé fölélőtt, amikor az iPad 2 premierjén azt mondta, hogy az Apple tabletjére 65 ezer, míg a Google Android Honeycombra talán ha 100 alkalmazás érhető el. Az ipades számokkal nincs is semmi gond, a konkurencia azonban közel sem áll olyan jól, mint azt Steve gondolta:…..
Tevemadár 2011.03.30 13:21:56
@Részegfilmes: "@Handras: az SAP-ra vonatkozo allitasod, kokretan tenyszeruen nem igaz, mielott ilyet leirsz, egy google kereses az SAP android kulcsszora mehetett volna, es azonnal lathatod, hogy tevedtel."

Jó, de vedd figyelembe, hogy ő Handras. Részéről rosszul mutat _keresni_ _Android_ témákra, ráadásul a _Google_ oldalain.
Tevemadár 2011.03.30 13:35:37
@szucsadam: "@Nakhchivan: nem értem, miért kellene ehhez a poszthoz Javában programozni. Ezt komolyan így gondolod?"

Arról van szó, hogy Androidon pixelsűrűségre méretezed a grafikákat egy alkalmazásban, így az olyan felbontásokkal is tud valamit kezdeni, amikről esetleg nem is hallottál. A Java pedig mindig is ezerféle layout managerrel érkezett, amik pont azt a célt szolgálják, hogy a különféle UI elemek értelmesen legyenek elrendezve az adott képmérettől (részben) függetlenül. Csodák persze nincsenek, csak ez már cél volt a kezdeti böngészős meg desktop Java esetében is.
Amúgy _ehhez_ a jól sikerült poszthoz tényleg nem kellett tudni ilyen részleteket, csak emiatt elégedetlenkednek azok, akik meg tudnak róluk.
Tevemadár 2011.03.30 14:02:17
@Nakhchivan: "A Java classloader vagy reflection létezésének ismerete szükséges ahhoz, hogy tudjuk, hogy a minSdkVersion="11" sorból semmi értelmes következtetést nem tudunk levonni annak ellenére, hogy a szerző megtette."

Jó, kicsit elkentem a kommentemet UI irányba, miközben persze az API is bővül. Csak ez azért jobban megfogható az átlag user számára, mint egy nagyon konkrét XML tag egy manifest file közepében.
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Utazónk nem egy jól szocializált típus. Általában megelégszik azzal, hogy nemre való különösebb fanyalgás nélkül hozzácsapódik emberekhez, és a világot járja a megértettség és a társas kapcsolatok kellemes érzése nélkül.A többi…..
Korábban már voltak hírek arról, hogy az Apple elhozza a mobilcsipek gyártását a Samsungtól, ami tök logikusnak tűnik: a két vállalat konkurense egymásnak, és nem jó ötlet az ellenfélre bízni az ipari titkokat, még ha az Apple csipjei alig valamiben is különböznek attól, amit…..
Tevemadár 2011.03.10 13:46:26
@Kohi: pontosan mit vársz az autós kihangosítástól, ha nem ezt?
IDDQD Bűnös! 2011.03.05 09:12:48
Tárgyalótermi dráma arról, hogy egy akciójáték végén a főhőst felelősségre vonja a katonai bíróság az időközben elkövetett kihágásokért.   See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor...
Tevemadár 2011.03.07 00:43:45
@wowerman: bizony, Q1-ben is simán egymásnak estek. Ez pl. zombi résztvevők esetén eléggé el tudott húzódni (azok alapból csak elfeküdtek egy időre, kivéve ha felrobbantak).
 Egy érdekes alkalmazást ajánlottak a minap a figyelmembe, melynek neve: Paw Server   A cucc arra képes, hogy a telefonon beüzemel nekünk egy komplett webservert, melyet a megadott címen böngészőből akárhonnan el tudunk érni, és teljeskörűen vezérelni tudjuk a…..
Azt hiszem, itt a blogon a 2500 posztra érkezett kábé 100 ezer komment, sokszor vérre menő csatározások után nem kell senkinek különösebben magyarázni azt, hogy a Maces srác vagy az Apple-fan szavak hallatán erős indulatok gerjednek a legtöbb emberben. Ezt az ember elfogadja vagy…..
Látom readya kolléga ma már kirohant, csatlakoznék hozzá én is, de előtte leszögeznék egy dolgot. A blog indulásakor még viccesnek találtuk, ha fricskát szórunk az Apple-re, de ezzel rövid időn belül felhagytunk. A mostani cikk célja sem a fricskázás, szimplán objektív…..
Tevemadár 2011.01.22 12:01:04
@tuareg85: " a _legtöbb_ embernek ez nem korlátozás, hanem pozitív értelemben egyszerűsít a dolgon"

A legtöbb embert nem érinti ez a korlátozás, mert nincs iOS-es eszköze. Egyébként volt már olyan elterjedt feature, amit az iOS valamiért nem támogatott, és persze ez nem volt probléma, hiszen nincs rá szükség, ezt egy szemüveges ember is megmondta. Valamivel később az iOS elkezdte támogatni, majd az adott feature-t addig kicsit sem igénylő userek valamiért mégis ráfanyalodtak a használatára. És nem csak egy ilyen feature van.
Az E3 után, csütörtök este megnéztem a Video Games Live koncertet Los Angeles belvárosában, a Lakers-stadion mellett levő Nokia Theaterben. Majdnem kihagytam, mert a jegy nem volt olcsó (60 dollár), de országos cimboráim, Grath és Sasa hatására végül rábeszéltem magam. És milyen…..
Az élet útján ott közlekedik a halál is. Ezt egy nagyon okos filmben mondja egy irtó bölcs ember, úgyhogy biztosan igaz lehet. Az mindesetre tény, hogy aki folyton jön-megy, olykor kockázatos szituációkba kerül. Elhárít, megold, megúszik ezekből tízet, húszat, százat, de…..
Tevemadár 2010.04.05 15:24:28
@B@zz3g_No2: neked azért szóltak be, mert hülyeséget írtál. Ha ismételgeted, attól még nem lesz jobb. Ne felejtsd el elolvasni "Koncz_János 2010.04.05. 12:53:52"-t.

@Koncz_János: nyilván azért 50-50%, mert a kamionos dolgozott, mindenki más meg azért vezet, mert épp nyaral. De ezt B@zz3g_No2 talán majd jobban kifejti.
Tevemadár 2010.04.05 20:55:22
A maszkos hercegnőnek öltözött csajszik harcolnak, a velencei farsangról itt maradt gonosz ellen. ..