Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kokog

2 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cypher és Kitai, apa és fia (Will és Jaden Smith) űrhajótörést szenved a Földön, azon a bolygón, melyet ezer éve hagyott el az emberiség, mert már akkor is lakhatatlan volt. Az eltelt évszázadok során a természet ismét visszahódította a planétát, és mivel szép kis ökológiai…..
Már megint előkerült egy olyan alkotás, ami a keresztyén világban jelent meg és sérti a muszlimok vallási érzékenységét. Még emlékezhetünk a dániai esetre, amikor Mohamed prófétáról jelentek meg gúnyos karikatúrák. A muszlim világban az is viharos felháborodáshoz vezetett.…..
kokog 2012.09.14 10:46:08
@Drago Brutic: egyetértek. A cikk szerzőjének okfejtése tényleg erősen sántít. Való igaz, hogy nem szép dolog más ember vallásán élcelődni. De ezzel egyáltalán nem azonos mértékű tett a gyilkosság. Véleményem szerint senkinek nincs joga megölni egy másik embert azért, amit az az ember mondott. Akár keresztény, akár muszlim, akár más vallású az illető.
kokog 2012.09.14 10:50:32
@Bockó: a "felebarát" szó jelentésével kapcsolatod véleményed nem helytálló. Olvasd el Jézus példázatát az irgalmas szamaritánusról (pont erről szól), és gondolkozz el rajta.

A felebarát az az ember, aki melletted él. Akivel találkozol. Tök mindegy, milyen a vallása. Emiatt tehát nem sorolhatod Jézus tanítását abba a kategóriába, ahová soroltad :-)
kokog 2012.09.14 12:58:55
@fludd: annyit írtam, hogy megölni szerintem nincs joga.
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
kokog 2012.08.02 11:57:00
Ami elsőre feltűnt a leveledben, az az, hogy a szüleid kezdettől fogva ellenezték a geológusi pályát, és végül is igazuk lett (most már te sem így képzeled el), viszont ennek a felismerésnek a nyomát nem látom a levélben. Én megkérdezném magamtól, hogy miért is ellenezték annakidején a szülők a geológusi pályát (talán jobban ismertek?), és hogy elismerem-e ma a tévedésemet? Talán ez nem tűnik elsőre fontosnak, a jövő szempontjából, de hidd el, az. Ha nem vagy képes a tévedéseid és hibáid kezelésére, akkor nem is tanulsz azokból, és a jövőben újra elköveted majd azokat.

Az, hogy a szüleid támogatják a tanulmányaidat, egy fontos tény, amit nem érdemes eldobni magadtól. Szülők nélkül, támogatás nélkül ugyanis sokkal nehezebb az élet. Ráadásul már harmadéves vagy.

Persze az egyetem elhagyása megfontolandó lenne, ha mondjuk lenne egy biztosabb és jól fizető állás a helyébe, vagy valami ezzel egyenértékű dolog. De úgy veszem ki a leveledből, hogy nincs ilyen.

Mindezek mellett én az első tervedet tartanám érdemesnek: elvégezni az egyetemet és az OKJ-t, és megpróbálni elhelyezkedni. (Minél több lábon áll az ember, annál biztosabb a jövője, emiatt tehát jó, ha van egy egyetemi végzettséged és egy OKJ-d is.) És én ezeket nem tartom időpocsékolásnak. Sokkal nagyobb időpocsékolás lenne az, ha végzettség nélkül mennél neki az önálló életnek - az akár 20 év időpocsékolást is jelenthet :-)
Animációs rövidfilmsorozat készül az Angry Birds-játékból - legalábbis ezt jelentette be a telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban.A  készülő sorozatból először  52 rövid epizódot készítenek, amelyet "minden lehetséges…..
Mint az közismert, imádom a hidden object típusú játékokat. Nos, a Memohuntress olyan szinten elbűvölt, hogy most már nagyon fáj a szemem, de szívem szerint még mindig játszanék vele, mert nem sikerült a végéig eljutni. Az átlagos keresgélős játékkal ellentétben ugyanis itt…..
világevő Saját veteményeskert 2012.02.25 15:30:00
Biztos megmosolyogják a lelkesedésemet azok, akik kertes házban nőttek fel, de nekem, igazi nagyvárosi gyerekként, óriási élmény volt, amikor pár évvel ezelőtt a konyhaablakban virágcserépben felnevelt paradicsomcserjém meghozta első termését, 2-3 darab koktélcseresznye méretű…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
kokog 2012.01.21 11:38:36
Háhá, elolvastam ezt:
orojan.blog.hu/2008/01/23/koszi_4

Idézek:

„Zűr van a világgal”. A hibának, a hazugságnak, a lopásnak nincs következménye.

Na most akkor mi van? Jó a lopás vagy nem jó? Szerintem még te sem tudod, kedves Sándor. Nagy döntések állnak előtted, ki fog derülni, milyen ember lesz belőled. Gondolkozz ezen.
kokog 2012.01.21 11:43:43
@egyérintő: ha a dolgozat bizonyos 180 oldala tényleg egy-az-egyben fordítása egy másik kutató munkájának, akkor az nem felelhet meg a követelményeknek. Függetlenül attól, hogy mit mondtak a bírálók. Már a szakdolgozatnak is némi önállóságot kell tartalmaznia, a doktorinak meg pláne.
kokog 2012.01.21 11:46:30
@egyérintő: az irodalomjegyzék nem arra való, hogy megjelöljük, kitől fordítottuk egy-az-egyben a doktorinkat. A forrásanyagok jelölésére szolgál, amelyekből idézhetünk is, de nem 180 oldalt :-) (Mondjuk 1-et.) Azt jelenti, hogy a dolgozat írója elolvasta a hivatkozott irodalmat, vagy annak egy részét, és az abban található információkat felhasználja az értekezésében.
A bulvárlapok egymásra licitálva rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a…..
kokog 2012.01.08 15:26:49
@finom szaftos oldalas: hitelek azért lettek felvéve, mert (A) a lakosság jobb életszínvonalon akart élni, mint amit az önellátás engedélyezett volna, (B) hogy a korábban felvett hitelek kamatait lehessen fizetni.

Ebben tehát igazad van. A magyar átlagember még mindig sokkal jobb életszínvonalon él, mint amit az ország termelékenysége engedélyezne. Ha nincsenek hitelek, mert mondjuk becsődöl az ország, akkor jelentősen csökkenni fog az életszínvonal. A blikk cikke egy a társadalom által erre adott lehetséges választ mutat be. De ez a válasz nem törvényszerű minden társadalomra. Kérdés az, a miénk mit fog tenni. Rajtunk múlik :-)
kokog 2012.01.08 19:54:21
@homér: a szocialista mezőgazdaság ennivalót termelt, amit az ország lakosai jóízűen megettek. (Vagy nem jóízűen na, de azért megették.) Kocsikat nem lehet megenni. És ha a benzinárak tovább emelkednek (fognak - olajcsúcs válság), akkor tök fölöslegesek lesznek az autók.

Magyarország mai legnagyobb baja szerintem az, hogy a lakosai elszoktak a mezőgazdasági termeléstől. Majd vissza kell szokni. Nagyjából mindenkinek.
kokog 2012.01.08 15:22:06
@gumicsonti: Felnőtt egy nemzedék, akiknek fogalma sincs mi az az államcsőd, de még arról sem, hogy nem is oly régen a narancsért, banánért is sorba kellett állni decemberben.

A narancs és a banán nem létkérdés. A pepsikóla sem. A hiányukat meg lehet szokni. (Öreganyáink is megvoltak nélkülük.) A nagyobb baj az, ha az alapvető élelmiszereket sem lennénk képesek megtermelni az államcsőd után. Ez viszont jelenleg még nem demográfiai kérdés, hanem akarat kérdése.
Az van, hogy a kert is veszélyes üzem. Persze, azt mindenki tudja, hogy a metszőollóval és a különböző vegyszerekkel nem árt óvatosnak lenni. Ettől még nem kérnék a családomtól veszélyességi pótlékot a kerti munkák végzésekor. Egyébként jó fejek, mert mindig megszavazzák…..
kokog 2011.08.23 07:55:16
@Ingerlékeny Banya: Ilyenkor érdemes megőrizni a hidegvért :-) A méh is legalább úgy meg van ijedve, mint te. Kocsival megállni, ajtót kinyitni, méhet kiengedni. (Menet közben nehéz, mert befújja a menetszél.) És közben nem csapkodni meg hadonászni, mert attól csak még jobban megijed a kis fullánkos, és még agresszívabb lesz.
Látszik, hogy a Homár nem járt mostanában a Vidámparkban, mert meglepődött a 4700 forintos beugrón, ami akkor is annyi, ha semmire sem ül fel, mert pl a gyerekét kíséri:A mai nap (2011. 08. 16.) a Vidámparkba szeretett volna látogatni a családom néhány vendég-gyerkőc…..
K1LM Hétköznapi kegyelem? 2010.03.16 21:29:00
Megpróbáltam rákeresni a "kegyelem" szóra az interneten fellelhető értelmező szótárakban. Semmi (bár könnyen lehet, hogy nem voltam elég szemfüles a keresésben). A szó a gugliból is szinte teljes mértékben csak vallásos szövegösszefügésekben jött elő. Ezt azt…..
K1LM Az utolsó kalász 2010.02.10 10:45:00
Lassan 20 évvel ezelőtt - minő bohóság! - verseket írtam nagy szorgalommal. Leírtam a vágyaimat és a bánatomat. Az egyiket különösen kedvelem. Annakidején azonosultam a verssel, magamba szívtam, hozzám tartozott. Ma már több a ránc a homlokomon, de az érzés, amiből a vers…..