Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tim149

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nyugati pályaudvar sínjei alatt átvezető alagút elég hatásos helyszín, egyszer szerepeltem is egy ott forgatott vizsgafilmben, mint a főhős rémálmának egyik alakja. (Nem volt hálás szerep belátom.) Talán egy forgatásról maradtak ott a kellékek, amelyekbe Péter belefutott? Nem…..
Was ist mit mir geschehen? Vagyis Mi történt velem? - állítólag ezek voltak a hatvan évesen szívenszúrt királyné utolsó szavai. Nagyon mást nem mondhatna akkor sem, ha meglátná a Kertész utca és a Wesselényi utca kereszteződésében a róla készült festményt. A két - nevét…..
Tim149 2012.12.16 12:44:45
@ekszvájzed: Annyira ostoba vagy, hogy öröm nézni. Legalább a cikket olvastad volna el, hogy megpróbáld megérteni a festményt. Jelzőket dobálni persze egyszerűbb, értem én.
"Aki csinálta, az azzal ért egyet, aki megölte."
Szövegértés, egyes.
Geekblog Cabin in the Woods 2012.05.01 20:18:00
Az egész filmet le lehetne lőni egy névvel. Amint kimondanám, leírnám, máris érthető lenne ezen sorok olvasóinak jó kilencven százaléka számára, hogy miért történik meg mindaz a szörnyűség azzal az öt fiatal fiúval és lánnyal, amit Joss Whedon kioszt nekik.Az ilyenekről…..
Tim149 2012.05.02 10:26:19
@balu_: jóég... minek szólaltál meg.
ha jól látom az imdb-n, magyar bemutató (egyelőre) nincs tervbe véve. így marad a piratebay meg a bithumen.
„Éjszakai fürdőzés, koktél, egyetem, lehet hogy ezeket a programokat a jövőben meg kell gondolniuk a pécsi egyetem jogászhallgatóinak, miután szeptembertől megszűnik az ingyenes jogászképzés” – hangzott el a Kossuth Rádió déli krónikájában. Ha nem jó a…..
Tim149 2012.01.22 00:17:54
No akkor két "tévhitet" oszlassunk el rögtön.
Egy: a jogászképzés nem büfészak. Az ELTE-ÁJK-n vagyok nappalis képzésen. Júliustól decemberig és februártól májusig "csak" a kötelező követelményeket kell teljesítenem. Az sem kevés. Emellett dolgozom folyamatosan, mert különben nem élek meg sehogy. Albérlet vagy kollégium, részmunkaidő vagy gyakornoki munka, valamit (a tanulás mellett) csinálni KELL, nyelvvizsgákról nem beszélve, különben halott vagy, úgy megélhetésileg, mint később a munkaerőpiacon.
Kettő: eddig évente kb. 2000-3000 végzett jogászt köpött ki a rendszer. Ennek 60-70 százalékát azonnal felszívta a közigazgatás, a végzett ismerőseim javarésze most valamilyen "Nemzeti" kezdetű hivatalnak vagy hatóságnak dolgozik bagóért. A maradék ügyvédjelölt, ugyanannyi pénzért, de napi 11-12 órás munkaidőben. Elküldték nyugdíjba a bírókat, leépítik az állami szférát, most egészen konkrétan hiány lesz jogászokból.
Ahogy - gondolom - közgazdászokból is.
Remek ötlet. Dilettánsokkal feltölteni az állami szférát. Nem kell gondolkodni, vagy érteni hozzá. Ettől annyival jobb lesz mindenkinek.
Anno volt egy vitám a helyi (kerületi) önkormányzattal súlyadó ügyben. Az ügyintéző (jogot végzett ember) az első válaszom után, fellebbezés (részemről illetékfizetés és egyéb felesleges kiadások) nélkül felismerte a tévedést, és megszüntette a nyilvánvalóan jogellenes eljárást ellenem. Ha lekaszabolják az ilyenek számát a közigazgatásban, mi fogjuk rettenetesen megszívni. Maradnak a pártkatonák és az érdekemberek.
Tökjó lesz, előre látom.
Tim149 2012.01.22 19:00:40
@weisz manfréd huba: Kidolgozni most nincs erőm/időm (vizsgaidőszak van :))), de bátran kezdhetsz vele, amit akarsz, akár ebben a formában, akár átdolgozva.
B-oldal TOP20 Beatles 1963-1970 2010.12.08 07:00:00
“Minden idők legtúlértékeltebb együttese” - halljuk a marginális, ám annál dühösebb kinyilatkoztatást a Beatlesről; mellé ellenpólusként valami zseniális kétalbumos, de méltánytalanul háttérbe szorított bandát a 60-as évekből. Mert amazok Lennonéknál…..
comment:com Winter is coming 2010.11.29 14:30:00
Egyperces előzetesünk van a Game of Thrones-hoz, arra pont elég, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Nem szarral gurigázik az HBO, jön ugye a Boardwalk Empire, és a Treme második évada, folytatódik az Eastbound and Down, a True Blood és a Törtetők, újoncként pedig érkezik a Luck…..
Tim149 2010.11.29 19:57:09
anagyéletérzés probléma 2010.10.26 22:41:00
Tehetetlenség  a görcsöt nem lehet elűznihiába kérsznem tudok nyakláncot fűznigyönygyöző homlokomból a cseppek hidegen gurulnaktehetetlen ujjaim között..
Vagyok  Nem én vagyok a szoros kontyba fogott, keményen néző unalom. Gyakran hallgatok szorongva, és hajam is gyakran tekerem fel csacska kontyba, míg a kínos csönd perceit számolom, de mindez nem én vagyok.   Nem én vagyok a folyton más ölet kereső, örökkön…..
Figyelem: spoileresAz Eredet nem csak az év egyik sikerfilmje, hanem nézők ezreinek agyát mozgatta meg az alkotás,  különféle fórdumokon vitáznak, eszmét cserélnek, megosztják véleményeiket (nálunk is volt néhány Elanor kritikájánál). A film végén Cobb megpörgeti a…..
Tim149 2010.09.30 20:29:10
@koimbra: Igen, odaképzelted :) Szól a zene a jelenet alatt, és amikor a kép átvált a stáblistára, egy éles hanggal a pörgés zaja is megszűnik - nem eldőléssel, csak megszakad.
anagyéletérzés Kiss me kiss me 2010.09.09 00:51:00
szeretek csókolni. szeretem, ha csókolnak. szeretem a csókot. de hát ki nem, ugye? gondoltam, erről kellene írni. eddig jutottam (folytatás következik) : Csókok I. zavarosan akartalak szívem nyelvemen dobogott és féltem, ehhez túl nagyok a számban a metszőfogak  …..
A nagy nyári uborkaszezont érdekesen használják ki a parlamenti pártok. A Jobbik gárdistái hűség-hűtlenség rapszódiát nyomnak a kánikula elűzésére, ( hűségesek Müller Niki gárda tagságához, csapodárok, ha zsenge Emeséket találnak) a parlamenti legkisebb fiúk pedig…..
Aeger amoris Kedves, te sem akarhatod, Hogy mint bús filamentumok, Mik alig érnek össze Búcsúznak is el, Lelkünk máris váljon örökre.   Hisz léted tovább ingerel, S vágyam aktinja hiába fedi fel Titkos kötőhelyét Míg megvonod miozinod vágyott felületét.  …..
Szeretkezés   Jössz felém, pár pillanat és lélegzetedig enyém leszel, bódít a megadás, amivel belém zuhansz, megkötöz vágyad és megszakad valami bennem, köztem és nem vagyok nem vagyok többé semmi csak lihegő, szűkölő kis macska, hiúz, vagy amit csak akarsz,…..
anagyéletérzés na kezdjük 2010.07.25 22:50:50
mivel összegyűlt egy két versem az elmúlt években, hetente 3 fogok feltenni. ime az első, s egyben a legfrissebb, fogadjátok kritikával:) Dunaparton   a vízszagú frissességből immár semmi sincs a sűrű pára-burkolat, mit a majdnem-láz agyamra hint csontomig átitat. az…..
Egy rakás információ kikerült az Iron Maiden honlapjára az új albumról az éjjel. Azt már tudtuk, hogy a lemez címe The Final Frontier lesz, aki viszont arra is kíváncsi, hogy mit kap pontosan augusztus 16-án, az klikkeljen tovább, ahol dalcímeket és borítót is mutatunk. A…..
Kezdjünk egy találós kérdéssel: miről emlékezetes a mai nap? Már azon túlmenően, hogy nyolc év után végre kocsiszínbe érkezik a Vörös Villamos? Ha kell, segítek. Ma, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját! Két jó okom is van lecsapni a…..
Lehet, hogy jön Billy Idol, a Massive Attack, a Pet Shop Boys, a Muse, vagy a Chemical Brothers - ráadásul a Balaton Sound több elekronikus hedlájnerét fel sem sorolom - de ha valami odabasz, az az utóbbi 35 év rockzenéjének egyik élő legendája: a Motörhead.  Nincs nagy dobra…..
Tim149 2010.04.04 16:10:46
@Werwolf: Lemmynek? Baja?
Ha kitör az atomháború, Lemmy még azt is túléli.
Néhány éve különös divatja van zakkant emberek iskolai cowboyoskodásának. Pandora szelencéjét 1999. április 20-án nyitották ki Coloradóban, ahol két elmeháborodott  diák iskolai doomozása 12 társuk életébe került. Sajnos az esemény "hagyományteremtőnek"…..
Minden, ami sör Dva málo pivo! 2010.02.13 18:56:00
Néhány kelet-európai sörfőzdét a világ legjobbjai között tartanak számon, a szocializmus évei alatt azonban ezen országok söriparába kevés tőke áramlott be, így sok közülük tönkrement. A hidegháború után a megmaradt sörfőzdék nagy részét a multik gyorsan…..
MR2 Akusztik Volume 1. 2009 Ugye milyen jó hogy van ez a csodálatos MR2, a jó kis csillogó gyémánt az értékvesztett mocskos médiában, he? Nem elég hogy a legjobb és legigényesebb zenéket játsszák, de meghívják a legjobb bandákat a legendás 8-as Stúdióba, hogy ott…..
Nyúlfaroknyi kikapcsolódást jelent csak az Alice is Dead - Ep 1, de a címéből ítélve lesz folytatása. A történet szerint: "Megérkezel Csodaországba, ez jó. Alice halott, ez rossz. De a legrosszabb, hogy fogalmad sincs, ki is vagy te..." A többi az összerakós…..
Egy zseniális videó Laz Alonso, Alexis Bledel, Billy Crudup, Zach Galifiankais, Tony Hale, Vinnie Jones, Joey Kern, Chuck Liddell, Julianne Moore, Henry Rollins, Alan Tudyk, Olivia Wilde és maga Sgt. Slaughter főszereplésével. ..
Tim149 2009.08.14 11:39:38
Már régóta gondolkodom, hogy ha egy igazi álombandát kéne összeállítanom, az egyes hangszereken kik játszanának. Ebbe az álmodozásba most titeket is szeretnélek bevonni. Az elkövetkező napokban az egyes zenekari tagokra (énekes, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs,…..
Az SZDSZ szerint neonácik épülnek be a rendőrségbe a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetén keresztül. A szakszervezet főtitkára szerint a vád alaptalan, sikeres érdekvédelmi tevékenységük csípi a hatalom szemét...
Már majdnem teljesen leírtam a Family Guyt, miután a 7. évadban arcpirítóan cinikus dolgokat csináltak (pl. az egyik 20 perces epizódba bekopipészteltek egy 2,5 perces videoklipet időhúzásnak). Ezért aztán csak most fedeztem fel, hogy a legutóbbi epizód 420-ra volt időzítve és a…..