Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sákovics Diana

67 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs pénze csokira? Kevés a tojás a sütihez? A macska megcsócsálta a húst? Sebaj, minden alapanyag helyettesíthető. A nagyszülők háborús tapasztalatai alapján összeszedtem néhány trükköt, mert a gazdasági válságban sem árt a kreativitás.  Rengeteg jó indokunk lehet…..
Sákovics Diana 2010.01.15 12:26:47
@EMU: Lehet, hogy ma már így van, de ha felcsapsz egy régi szakácskönyvet, ott a hamis előjelet akkor használták, ha a fő összetevőt helyettesítették vagy kihagyták.

Persze miután írtál gyorsan megnéztem az itthoni repertoárt, és úgy tűnik, 1965-ben biztosan így volt. (A.Lőrinczy Jolán: A modern háziasszony)
Sákovics Diana 2013.05.08 21:08:27
@scheerti @Kozmokrator: :)

Nagyon megható, hogy ilyen kommentek születhetnek még egy alvóblogon. Köszönöm mindkettőtöknek.
Sákovics Diana 2013.07.10 12:17:18
@scheerti: Hát, mostanában nem hiszem. Elszegődtem az origóhoz.

www.origo.hu/tafelspicc/index.html
De összeállítottam és lenyomtam egy olyan alacsony intenzitású kardio órát, amelyben a helybenjáráson és egy kis nyit-záron kívül kizárólag Pilates órán is alkalmazott mozdulatok vannak. Célzóna: 118-134 bpm, átlagpulzus 126, max 151 - elhasznált 321 kcal (55% zsír).Saját…..
Sákovics Diana 2011.10.15 13:56:45
Kemény nap volt a tegnapi. A közkeletű kulináris tévedésekről írtam egy kedvesnek szánt posot, ami végül olyan heves indulatokat gerjesztett, hogy három órán át nem tudtam felállni a kommentek mellől. Az érdeklődés pedig mindig mélyebb feldolgozásért kiált, ezért a…..
Sákovics Diana 2010.06.23 22:24:50
@Severus:

A blogolás hobbi, ami a személyes fejlődésemet szolgálja, így olyan témákról írok, amik érdekelnek. A komment- és olvasószám pedig azt jelzi, hogy ezek a témák másokat is mozgatnak, tehát a jövőben is érdemes velük foglalkozni. Ha értelmes, építő jellegű hozzászólásokat kapok azoknak nagyon örülök, különösen, ha nem fölényeskedőek, kioktatóak.

Bíztam abban, hogy bár nem vagyunk azonos véleményen nem sarkítod az olvasottakat. Azt írtam, hogy nem dráma ha belecseppen a sárgája a felverendő habba, hogy a meleg ételt jégfürdőből kell a hűtőbe tenni, ami pedig az ecetet illeti: a levesekhez, ragukhoz, párolt zöldségekhez is szoktam adni jó minőségű, ízesített balzsameceteket. Egy intenzív íz ellensúlyozza a másikat, így a sós érzetet más, erős ízzel ki lehet egyenlíteni.

A használt irodalomra hivatkoztam. Itt is és tegnap is.

Ha kétségbe kívánod vonni az általam említett forrásokat, tedd, de kérlek ne az iskolai végzettségre hivatkozva. Ilyen alapon Steve Jobs vagy Edison munkásságát sem kéne elismerni.

Ha pedig kioktatónak találtad a stílusom, sajnálom, nem akartalak megbántani.
Sákovics Diana 2010.06.24 08:51:08
@deflorator: Nem kell ennyire túlbonyolítani. A tévhit az, a hús nem szárad ki a rásütött kéregtől.

A felvetésed érdekes, ha van kedved kísérletezz, aztán számolj be az eredményről. Engem érdekel.
Sákovics Diana 2011.04.18 12:31:40
@freddy_m: Köszönöm :)
Kevés érdekesebb és kiszámíthatatlanabb jelenség létezik a világon, mint a frissiben anyukaság útjára lépő nő. Egy mákszemnyi implantátum a méhben, és már reggelik dőlnek dugába, hormonlöketek lepik el a környéket, és csak hetek kérdése, mikor jön az ötlet, hogy…..
Hogy ne mindig csak én szövegeljek: íme egy vendégposzt arról, hogy Sosem Késő Megtalálni... Sákovics Dia sportokban megcsömörlött bloggerina-celeb képernyőre vetette a gondolatait, és ezúton is hálás köszönet neki azért, hogy írásával emeli a blog színvonalát. - Tudod,…..
Túlkormányzott macskát minden háztartásba!  Azért örülök ennek a videónak mindennél jobban, mert így végre a Dia is érti, hogy mit szeretek a driftben. Ha már egy macska ilyen tündéri, képzeld el ugyanezt egy hangyásszal. Igaz, szívem?via cadix..
zamat A világ legnagyobb halpiaca 2010.06.24 10:00:00
Kétezer tonna tengeri lény. Ennyit adnak el naponta Tokióban a világ legnagyobb nagybani halpiacán. A Tsukiji a japán főváros központjában fekszik és összesen hatvanötezer embert lát el munkával. A hajnaltól kora délutánig nyitva tartó piacon körülbelül négyszáz különböző…..
Sákovics Diana 2010.09.02 12:04:26
@Rocko-: @scheerti: @ASHGAE: Nagyon kedves tőletek a kitartás, köszönöm. Ígérem visszatérek hamarosan.
"Amikor húslevest főzök, a víz forrása után nem sokkal valamilyen hab, fehér tajték jelenik meg a hús körül. Általában a nagy részét le tudom szedni, a maradék pedig gyorsan eltűnik. Mi az a cucc és helyesen teszem-e, ha leszedem?" Az a cucc a húsból kicsapódott…..
Sákovics Diana 2010.06.24 11:59:01
@Walter_Dornberger: Azért írom ezt a blogot, mert szeretem összefoglalni azokat a dolgokat, amiket tanulok. Könyvekből. Sajnos nem úgy születtem, hogy mindent tudtam volna, ami érdekel.

Ha úgy akarnám előadni a dolgokat, mintha az ujjamból szoptam volna, nem írnám le, hogy fordítás.

Már a legelső postban is megfogalmaztam, hogy a legfőbb célom itt a tanulás, így ha tévedek és kijavítanak, tanítanak, azt örömmel veszem.

Persze a stílus nem mindegy. Mint láthatod nem moderáltalak, csak gondolom lassú a rendszer, így később jelent meg a kommented. De ha nem tudsz udvariasan, fölényeskedés nélkül kommunikálni, különösen így, hogy vendégségben vagy, természetesen nem leszek rád kíváncsi, függetlenül attól, hasznos-e, amit írsz vagy sem.
Sákovics Diana 2010.06.24 20:55:27
@Walter_Dornberger:

Kedves Walter_Dornberger!

Köszönöm a kedves válaszát, és remélem, hogy a jövőben is segít majd tisztázni a szakszerűtlenül kifejtett jelenségeket. Tudom, hogy rám fér.

Sajnálom, hogy elveszett a nagyis hozzászólása, bizonyára az is tanulságos volt.

Szép napot kívánok
Sákovics Diana 2010.06.24 21:29:39
@deflorator: nem, a szerző egyszerűen olajnak címkézte a megolvadt zsírt.
Gondoltam, írok hozzá valami személyes bevezetőt. Mondjuk azt, hogy ritkán jönnek be a csicsás dolgok, de... vagy hogy sohasem képzeltem, hogy a nyers hús lehet elegáns, aztán mégis... vagy azt, hogy eleve imádom a hentesboltok illatát és a hús látványát, szóval itt aztán... De…..
Sákovics Diana 2010.06.21 00:17:05
@Csokis: Elnézést, hogy nem tettem be a hivatkozásokat. Így jár az, aki kapkodva postol, nehogy elkéssen a nagyi vasárnapi ebédjéről.

Szóval, a képek egy része a hentesbolt saját oldaláról való:

www.victorchurchill.com.au/

A másik része meg innen:

twistedsifter.com/2010/04/victor-churchill-butchery/
Sákovics Diana 2010.06.22 18:05:36
@hzizi: Köszönöm!

Már nem bírtam a nagyisban az iramot.
Álmodozott már saját kávézóról? Reggelizőhely-láncról? Vagy arról, hogy egyszer meggazdagszik a nagyi kapros-túrós receptjéből? Nem is olyan lehetetlen ötlet. Enni ugyanis mindenkinek kell. A francia Riviérán a kaviár-kereskedőnek van jövője, Szomáliában pedig annak, akinek…..
Sákovics Diana 2010.06.22 14:16:21
@csuhajja!: a millióval nem volt gond, csak az a vessző nem kellett oda.

18 millió dollárja volt 2008-ban

www.oodora.com/celebrity-gossip/celebrity-news/richest-famous-celebrity-chefs.html

köszi
- Ha túl sós, tégy hozzá egy krumplit. - bökött a gyöngyöző leves felé a nagyi, majd visszafordult a vasárnapi karaj panírjához. Mit tehettem? Nem kérdeztem, pucolni kezdtem. Teljesen feleslegesen. A krumplinak ugyanis az ég világon semmi köze a sóeltávolításhoz. A levesbe…..
Sákovics Diana 2010.06.22 10:40:11
@mikka: Hát, azt hiszem, hogy Giorgio Locatelli főzött már tésztát nagy üzemben, és az olajos állítás tőle származik.

www.polc.hu/konyv/izek_italiaja/700678/

Az idióta pedig még szmájlival együtt is elég udvariatlan. Mégiscsak vendégségben vagy.
Sákovics Diana 2010.06.22 12:10:56
@Bambano: az ecet vagy a citromlé savas

a készétel az elkészített meleg ételt jelenti, amit csak fel kell tálalni.

egyébként az embernek a házasság előtt is akad családja. jobb esetben.
Sákovics Diana 2010.06.22 13:14:31
@stoppos76:

Erre gondolsz?
www.yourdiscovery.com/science/kitchen_chemistry/kitchen_myths/index.shtml

Úgy látom, ők is megerősítenek. Szuper.
Vegának lenni nehéz. Nemcsak azért, mert a húsevő többség mindig gyanakodva szemlél, akár egy zöld mutánst, de még étterembe se könnyű járni. Pedig nem is vagyok valódi vegetáriánus. Csak a vörös hús, meg a szárnyas esik ki, viszont nem eszem semmi rántott, bő olajban…..
Sákovics Diana 2010.06.20 18:45:08
@demagofób: valószínűleg a vegánokra gondoltak a britek, ők pedig nem esznek semmilyen állati eredetű terméket
zamat Boldogok a sajtkészítők 2010.01.27 09:00:00
Hogy kell-e báránygyomor a sajtkészítéshez? Számít-e a penész színe a sajton? Tényleg van karamell ízű, meg élő kukacos sajtféle? Egyébként is, mi a különbség a Brie és a Parmezán között, és melyik évszakban érdemes Rokfortot venni? Ha ezekre a gyötrő kérdésekre ébred…..
Sákovics Diana 2010.01.27 11:01:45
@pannonfunk: úgy tűnik, tényleg nincs nagy különbség, maximum az, hogy Franciaország más területén készítik őket.

www.thenibble.com/REVIEWS/main/cheese/cheese2/whey/brie-camembert.asp
Sákovics Diana 2010.01.29 15:31:13
@hajdul: köszönöm, javítottam.
Sákovics Diana 2010.06.19 10:09:08
@gy@NGH: Sajnos ötletem nincs, de egy élménybeszámoló nagyon érdekelne, ha jársz erre az út után.
zamat Mrs. 2010.06.01 13:26:00
Házasodni jó. Nemcsak, azért, mert végigcsókolóztunk a szertartást, mert dögös volt a pasim a macis pólójában, mert szimultán kézszorítással koncentráltunk, hogy ne röhögjük ki az anyakönyvvezető kedvenc versét, vagy azért, mert azóta akkor is fura gyengédséget érzek, ha…..
Sákovics Diana 2010.06.01 22:25:33
@Rocko-: Köszönöm!
Sákovics Diana 2010.06.02 18:07:57
@scheerti: Köszönjük szépen. Az ékezetes sms-t meg külön.
Sákovics Diana 2010.06.03 23:25:18
@Natalie Polgar: Juhé! Három kajálás.
Forró nyári nap volt. Thor Bjørklund a lillehammeri műbútorasztalos félretolta a kopott karosszéket, és előkotorta az asszony csomagolta ebédet. Kenyér és kecskesajt. Mint mindig. A különbség annyi volt, hogy a megolvadt sajt amorf tömbben terpeszkedett a kenyér közepén. A norvég…..
Sákovics Diana 2010.05.18 12:08:01
@Gukker: Köszönöm szépen.

Azt hiszem, hogy mindkét nevet lehet használni. Legalábbis ebből erre következtettem. Ha tévedtek, szóljatok.

www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=11523
zamat Az ízlelés pszichológiája 2010.05.06 11:00:00
A sült kenyér illata már az orrába kúszott, csak beleharap a langyos pirítósba, a kenyér roppan, vaj olvad és máris elönti az íz a szájüregét. Egyszerűnek hangzik, nem igaz? Pedig az ízlelés folyamata ennél sokkal bonyolultabb. Az ízlelés alapja, az íz érzékelése kémia,…..
Sákovics Diana 2010.05.06 13:14:19
@Anatómus: Hű, azért a tévtanhirdetéstől szerintem messze vagyok.

Nem azt írtam például, hogy az ízlelőbimbó körül vannak támasztósejtek, hanem azt, hogy azok (több más sejttel együtt) a részei.

Egyébként pedig elnagyolt, persze. Arról szól, hogy megpróbáltam megérteni ennek a dolognak a működését, ehhez felhasználtam különböző forrásokat (ha fordítok, azt jelezni szoktam), amiből igyekeztem leszűrni és érthetően összefoglalni a lényeget.

Ha hibát találsz, javítasz vagy magyarázol azt megköszönöm, azért foglalkoztam vele, mert érdekel.

Azt például rögtön elmondhatnád, hogy ha nem az idegsejtek közvetítésével, akkor hogy az ördögbe jut el a receptoroktól az agyba az információ?
Sákovics Diana 2010.05.06 16:30:11
@Trójai: @Zsüli: most már belezavarodtam. szerkezetet váltok.
Sákovics Diana 2010.05.06 19:00:56
@Trójai: Megvan ám, csak próbáltam menteni magam. Köszönöm.
zamat A virágos vacsora is fájhat 2010.05.03 13:00:00
Fura dolog virágot enni. Persze nem annyira fura, mint fényen, jégen vagy koszon élni, de a sarki kocsma szalonnán nevelkedett közönségének rém bizarr lehet. Főleg, hogy az esti ebsétáltatás óta tudom, szerintük a mai, párizsin felnőtt ifjúság olyan gyenge, hogy még szarni se…..
Sákovics Diana 2010.05.05 21:37:19
@DéeRGé: Hupsz. Eszembe sem jutott utána nézni, annyira meggyőzött a neve. Köszönöm.
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
Sákovics Diana 2010.04.22 12:10:44
@scheerti: Húsvét előtt hallottam nyilatkozni a Baromfi Termék Tanács elnökét a rádióban, aki azt magyarázta, hogy a tojás íze szempontjából tök mindegy, hogyan élt a tyúk. Azóta érdekel, tényleg így van-e. Lehet, hogy kéne nyomni egy nagy tojás tesztet.
Sákovics Diana 2010.04.22 12:20:59
@Zz_: @eloszto: Egy átlag amerikai ennél jóval több húst eszik. Ha jól emlékszem 120 kilót évente.
Sákovics Diana 2010.04.22 12:37:41
@anarch: jogos, csak nagyon megszerettem a képet, elnézést érte.
- A kabóca márpedig madár! - állította rendíthetetlenül kamaszkorom pasija, és hiába kerestem hisztérikusan a cicegő ellenpéldát a kempingben, nem tudtam bebizonyítani mekkorát téved. Bár hang után mentem, gőzöm sem volt róla milyen bogarat keressek. Hát, valahogy így voltam a…..
Sákovics Diana 2010.04.15 13:15:05
@tuggya: ha van alternatívád, szívesen veszem
Sákovics Diana 2010.04.15 16:41:48
@dadi: A bűvös szakács szerint: "A keserűség egyik oka lehet az, hogy a gyökértörzshöz túl közel vágták ki."

buvosszakacs.blog.hu/2010/04/10/sparga_5
- Minél frissebb a hal, annál jobb - diktálják az ösztönök és az elmúlt évtizedek alatt agyunkba ragadt rémtörténetek a súlyos gyomorfertőzésekről. Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss. Sőt, a…..
Sákovics Diana 2010.04.13 13:18:54
@labi: Jogos. Legalábbis a meleg füstölés biztosan az.
Sákovics Diana 2010.04.13 14:40:08
@mentira: Szörnyen undorítóak szegények, de itt egy aránylag elviselhető egy galandféregről:

tapewormsymptoms.blogspot.com/2008/08/tapeworm-symptoms.html
Sákovics Diana 2010.04.13 14:41:50
Ettük szeletelve, raktuk salátába, szendvicsbe, omlettbe, tésztaszószba, a maradékot pedig belesütöm a mai kenyérbe. Megszoktuk, minden húsvétnak sonkatúladagolás a vége. Azzal a különbséggel, hogy eddig valahogy nem izgatott a sonkológia, hogy hogyan készül, miből, miért van…..
Sákovics Diana 2010.04.08 14:05:38
@scheerti: Szerintem borókával csak ízesítik. Egyébként azt én is olvastam, hogy gyantás cuccokkal nem jó a füstölés, de a lexikonjaim ragaszkodnak hozzá, hogy a németek fenyőt használnak.

A Specket egyébként nemcsak a németek, az olaszok is készítik.
en.wikipedia.org/wiki/Speck

Otthon füstöltök, vagy van hová vinnetek?
Késő lett. A mosatlan halmot holnapra hagyom, a paradicsomos pasta maradványait álmosan a jénaiba kotrom. Mamusz, pulcsi, kabát, jénai, és már csoszogok is ki a veremhez. Az elrugdosott palló alól megcsap a jég hidege. Szürreális péntek esti program? Pedig száz éve még nem sok…..
Sákovics Diana 2010.04.04 09:12:45
@dark future: de, szívesen.
Két hete nem voltam piacon. Munka, költözködés, könyvrámolás, talicskavásárlás a Baumaxban. (Tudja, mennyivel fürgébb, sportosabb egy vékony kerekű talicska? Öröm volt neki kenni.) A sarki zöldséges ugyan kategóriájában zseniális, és a SPAR sterilitását is bírom, de már…..
Sákovics Diana 2010.04.02 15:05:36
@scheerti: :)
Nem rossz ötlet. Kár, hogy a sitthordáshoz a nehézkes, oroszos talicskát választottam. Nem valami piac konform.