Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öreg38

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkánk során igen sok problémával találkozunk, ebben a cikkben összeszedtük, milyen jellemző meghibásodásokkal kell szembenézzünk. A legtöbbet megrendelt mentés típus a videokazettakkal kapcsolatos. Változatos helyeken, változatos körülmények közt tárolják/használják…..
Röviden már megemlékeztünk erről a témáról, amikor megjelent a sajtóban: eltekintve a kizárólag a mostani városvezetés miatt apokaliptikus viszonyokat vizionáló szóvirágoktól, a kezdődő adok-kapok legfontosabb és aktuális elemévé két kis forgalmú megálló, a Nyúl utca és a Nagyajtai utca megtartása…..
A budapesti Erzsébet-híd a főváros Dunára épült közúti hídjai közül a negyedik volt. (Volt még egy vasúti híd is, azonban az vasúti forgalmon kívül mást nem bonyolított le) Építését 1901-ben kezdték meg és két év múlva már át is adták a forgalomnak. A most következő cikkben a híd rövid történetét…..
Nincs jobb, amikor reggelente egy gőzölgő, friss csésze kávéval indíthatjuk a napot. Van, akinek elég napi egy adag, de van, aki többet is fogyaszt, hogy szinten tartsa az aktivitását. Az instant kávék igen népszerűek, mert az elkészítésükhöz nincs szükség kávéfőzőre, csak forró vízre. Természetesen…..
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
„Amikor az ember beszél, félreérthetik, mégis beszélni kell. Mert talán van benne valami, amit nem értenek félre.” (Teller Ede) Beszélünk, beszélünk, beszélünk. Ha elmondhatjuk, amit el kell mondanunk, akkor úgy véljük, már minden tőlünk telhetőt megtettünk. Mi elmondtuk, a többiek meg értsék meg.…..
BEKIÁLTÁS Orbán kontra Orbán 2018.05.13 17:04:47
Mindenben ő akar dönteni itthon, de a nemzetközi ambíciói gátolhatják ebben. Azt mondta Orbán Viktor a minap, hogy most már nem csak vezetni akarja a kormányt, hanem irányítani is. Sokat akar a szarka… – gondoltam. Aztán kiderült, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke szintén kíváncsian…..
A Habonyművek egyik sarokkövét jelentő MTVA-t sok mindennek lehetne nevezni, de közmédiának biztosan nem. Hiszen nem a közt szolgálja, csak a pártot. És nem is média, mert az alapvető újságírói etika szabályait újra és újra semmibe veszi. Amint vége lesz Orbán uralmának, ideje lesz egy valódi…..
Otthon Kiégett az égő és ki kellene cserélni. Már megint nincs itthon tartalék izzó. Akkor irány a bolt! De mit is kell vennem? A legjobb lesz, ha kiveszem a rosszat és magammal viszem, úgy legalább tudom, hogy mit vegyek. És a boltban meg is szabadulhatok a rossz égőtől. A boltban Ajjajj, nem…..
BEKIÁLTÁS Orbán és a pénz 2017.07.15 11:55:40
Kisajtolta az ő népéből a milliárdokat, s ezzel kiérdemelte, hogy megsimogassák a buksiját a nemzetközi sportvezetők. A modern világban nem a pénz a legfontosabb – bár vannak ilyen elméletek is –, hanem a bizalom. Pénzt majd csinálunk valahogy – úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett…..
Mostanában több olyan esetbe is belefutottam, hogy vagy az ügyfél nem akart páraelszívót vagy a körülmények miatt döntöttünk úgy inkább mellőzzük. Úgy gondoltam, erről érdemes beszélni kicsit...
A lányom 37 éves, két lánya van. Igazi Édesanya, példásan neveli a gyerekeit. Büszke vagyok rá. Az élet úgy hozta, hogy a gyermekei Édesapjával külön váltak az útjaik, de megmaradt a jó kapcsolat. A lányom három éve együtt élt egy szintén nagyon család centrikus fiatalemberrel. Az idő múlásával a…..
Ha már sem Áder János, sem Orbán Viktor különgépére nem fértünk fel, kénytelenek voltunk a köztévé csilingelő adófizetői milliárdokból kipofozott sportcsatornáját választani, amennyiben szurkolni akartunk a sportolóinknak a riói olimpiai játékokon. Nos, sok köszönet nem volt benne. Azt már egy ideje…..
Sokat lehet olvasni arról, hogy a mikró nem épp a legegészségesebb berendezés a lakásunkban, de valljuk be, hogy ennek ellenére nagyon szeretjük. Az én hétköznapjaimat legalább is nagyban megkönnyíti. De azt tudtad, hogy nem csak arra lehet használni, hogy ételt melegíts benne? Ha…..
Szenzációs felvételt kaptam a Széll Kálmán Tér újjászületését a kezdetektől dokumentáló NapiKalef mikroblogom egyik követőjétől: Török Ferenc 2001-es Moszkva Tér című filmjéhez szinte pontosan ugyanabból a szögből készültek felvételek a térről, ahol az én kamerám is forog 2015. márciusa óta…..
Sok módszert kipróbáltál már a rezsiköltség csökkentésére, de egyik sem vált be igazán? Itt egy tuti ötlet a svédektől, amivel a téli hónapok nagy részében megúszhatod a fűtésszámlát, ráadásul decemberben sem kell az áruházakban zöldséget venned. Forrás: www.almaimotthona.hu Egy svéd házaspár…..
Elképzelted már, hogy hol forgatták a Gyűrűk Ura és az Avatar filmeket? Sötét, titokzatos és kísértetiesen gyönyörű helyek, ahová könnyű odaképzelni a földöntúli lényeket és a hátborzongató karaktereket. Jöjjenek hát a világ legfélelmetesebb, de egyben leginspirálóbb,…..
öreg38 2015.12.31 13:48:45
Az MSZP oktatáspolitikusa egy lehetséges orosz nyelvvizsgától is fényévnyire vesztegel. Eddig tartózkodtam attól, hogy csatlakozzam azokhoz a publicistákhoz, bloggerekhez, akik szerint a diploma megszerzésére képtelen Kunhalmi Ágnes MSZP-politikusnak enyhén szólva nem áll jól,…..
Magyarországon a politika úgy vonult ki a média területéről, hogy törvényileg szabályozott módon bent maradt. Ennek is a következménye, hogy 1998 óta soha nem volt olyan kilátástalan a helyzet a magyar közmédiában, mint ma. Az MTVA-ból eltűntek a professzionális…..
Németország és Franciaország megszegte a Doville-i egyezséget: az USA nyomására összekötőkapocs helyett tűzfészek lett Ukrajnából. Az ukrajnai események leírásában eddig uralkodó „polgárháború” kifejezést lassan kiszorítja az a narratíva, amely szerint Ukrajna és…..