Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeoC

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Gyakran ér bennünket a kritika, hogy csak a munkavállalók véleményét publikáljuk és a munkaadói oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen eszünk ágában sincs diszkriminálni senkit, arra biztatnánk a munkáltatókat, hogy gyakrabban írjanak nekünk, akkor mi is gyakrabban…..
LeoC 2009.07.20 10:42:02
Sziasztok!

Csak pár gondolat:

Szerintem igaza van a munkaadónak abban, ha az önéletrajz alapján szűr. Valami alapján kell, bár itt is úgy kell súlyozni, hogy mire keresünk embert. Különbség van mondjuk egy fordító vagy egy szakács között.
Valóban megteheti a munkaadó, hogy késik. Ezer oka lehet rá, és ha nekem nagyon kell egy állás, akkor várok rá, ha már elmentem. Mert miért lennék én ismeretlenül annyira fontos, hogy mondjuk egy külföldi vezérigazgatótól érkezett hívást ne fogadjon csak azért, mert mennie kell egy új embert megnézni.

DE:

Szerintem az is teljesen rendben van, ha a munkát kereső előszűr. Tényleg tök jól megírják a hirdetéseket, és szinte csak a lényeg nem derül ki: a fizetés.
Nem vagyok szűklátókörű, hiszek abban, hogy a munka kiteljesítheti az ember életet, de gyerekek: vannak elvárások, amiknek meg kell felelnem, x ezret csak akkor kifizetek, ha nem csinálok semmit, semmi kaja, semmi szórakozás. És még hány embernek van ezen felül gyereke, hitele meg ki tudja, még mi.
Szóval miért ne lehetne előre tudni, hogy mennyit ajánl a cég?
És miért ne lehetne előre feltenni olyan kérdéseket, amikre egy esetleges nemleges válasz nekünk alapból elfogadhatatlan?
Én is beleestem már olyan interjúba, hogy kimetrózhattam Újpestre, ami tőlem 70 perc út csak oda, rekkenő hőségben, és csak ott tudtam meg, hogy vállalkozónak kéne lennem a munkához stb,stb,stb...
Szóval tök jó volt, elment egy délutánom izzadtan beöltözve elszúrtam egy csomó időt meg energiát, közben ha ezt tudtam volna, egyből mondtam volna vissza.

Tehát egy kapcsolat elején, amikor az ember tájékozódik szerintem lehetne az egészet picit lazábban kezelni...
Értem itt azt, hogy a jelentkező nem várja el, hogy ha valamiért késik az interjú, akkor bocsánatkérő verset írjanak neki, és a cég is fogadja el, hogy bizony, a munkakeresés a keresőnek is idő és energiabefektetést jelent, ezért belefér ha tájékozódik a neki fontos dolgokról.
Az extrém eseteket(körömfestés, telefonálás)én sem értem, és nincsenek is rendben.
A Képes Sport kiváló interjút közölt ifj. Ocskay Gáborral 2004-ben, amikor kiderült, hogy szívproblémái vannak. "Nem hittem volna, hogy huszonkilenc évesen arról kell döntenem, hogy napokon belül megváltozhat az életem. Ezt a gondolatot igyekszem magamtól elhessegetni"…..