Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunyadym

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete futótűzként terjedt a közösségi oldalakon egy kép, amin a tömött moszkvai metrón egy férfi bankkártya-terminállal a kezében vadászik az utasok érintésmentes kártyáira. A jelenség azért aggasztó, mert a hagyományos chipkártyákkal szemben az olyan bankkártyák mint a PayPass és a payWave, a…..
Ahogy nem is olyan régen írtuk, a Foodpanda hazánkba is betört és heves ételszórásba kezdett. Az előző posztban csak egy sajtóanyagot tettünk ki Róluk, de én személy szerint - több évnyi webes rendelés után - kíváncsi voltam rá, hogy milyen finom életem első, Androidról…..
Miközben mindenki a csütörtökön bemutatandó Facebook-telefonról beszél, a közösségi dinoszaurusznak szinte észrevétlenül sikerült átlépnie egy olyan határt, ami vízválasztó lehet a cég megítélésében. Már korábban is kaptam egy összeesküvéselmélet-gyanús szöveget…..
hunyadym 2013.04.02 12:38:31
Ez az engedély ahhoz kell, hogy használhassa az alkalmazás a DownloadManagert anélkül, hogy értesítést küldene a felhasználónak erről (referencia: developer.android.com/reference/android/app/DownloadManager.Request.html#setNotificationVisibility(int) ). Enélkül is le tud tölteni tetszőleges alkalmazás tetszőleges fájlt, ha van neki internet engedélye (ami ahhoz kell, hogy egyáltalán kilásson az internetre, tehát a facebooknak természetesen igen), illetve az sd-kártya hozzáféréshez engedélye (ami értelemszerűen minden komolyabb alkalmazásnak szükséges), tehát ez az engedély semmilyen extrát nem jelent (ezért is van a "további engedélyek" csoportban).
A felsőoktatási reform kiszámíthatatlan, megalkuvó és kegyetlen mindenkivel szemben. A kormány nem tiszteli a fiatalokat, az ő szüleiket, az őket oktató tanárokat, a híres egyetemeinket és nem ismer határokat a kiszolgáltatott csoportok sanyargatásában. Ki védi meg az…..
hunyadym 2013.01.23 16:42:56
@Vombatus Ursinus: Ezekre a szakokra eddig is elég magasak voltak a ponthatárok. A jelenleg 470-es kommunikáció- és médiatudomány szakon 2011-ben (480-as maximumú rendszerben) a Corvinuson 451 pont volt a ponthatár, viszont akkor két emelt érettségi csak 80 pontot ért, most meg 100-at, tehát igazából most is kb. ugyanúgy kell teljesíteni, mint akkor kellett.
Úgyhogy aki oda akart menni már két éve is, az (ha gondolkodott egy kicsit) valószínűleg a két emelthez szükséges fakultációkat választotta.
hunyadym 2013.01.23 14:37:10
@Zuckerbrot: Itt most a nyelvvizsga 30-35 ezer forintos díjára gondoltam.
hunyadym 2013.01.23 15:27:11
@Vombatus Ursinus: (92+93)*2+100=470 nálam... (Duplázással + az emelt érettségikért járó többletpontokkal)
BuheraBlog Hírek - 2012/20. hét 2012.05.20 22:51:00
Notepad++ Feltörték a magyar fejlesztésű Notepad++ szövegszerkesztő weboldalát. A honlapon Facebook adathalászatra szánt linkeket helyeztek el, a letöltéseket az elérhető információk szerint nem érintette az akció. Kickstarter Az új ötletek közösségi finanszírozását…..
Egy egyszerű körkérdést szeretnék feltenni ma Nektek: melyik Androidos játékkal játszotok a leggyakrabban, mik a különleges kedvenceitek? Egyáltalán szoktatok-e játszani is a telefonon/tableten (stb)?A kérdés nem titkolt célja, hogy egy kicsit általánosabb körképet adjunk…..
BuheraBlog Tunézia vs. Facebook 2011.01.24 23:11:00
Egy igen izgalmas cikk jelent meg a The Atlantic hasábjain a Facebook tunéziai forradalommal kapcsolatos szerepéről. A beszámoló szerint a közösségi szájt érezhetően nagy hatással bírt az eseményekre: a tízmilliós országból regisztráltak száma több százezerrel nőtt szűk egy…..
hunyadym 2011.01.25 13:55:57
@Aron bacsi: Törölni session alapján nem tudják a profilodat, mert a törléshez újra meg kell adnod a jelszavadat.
A Mozilla kiterjesztette plug-in-frisseség-ellenőrző (remélem a grammarnazik most kaptak agyvérzést) programját a Firefox konkurenseire is, így most már Chrome-mal, Operával és Safarival is ellenőrizhetjük a böngészőbe épülő modulok szavatosságát. Az Internet Explorer 7-es és…..