Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bzzuspajk

11 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
World Music Susheela Raman 2009.04.03 20:25:00
Az alábbi rövid ismertető az est.hu-ról származik:"Az 1973-ban dél-indiai tamil bevándorlók gyermekeként Angliában született, Ausztráliában felnőtt, majd Indiában a legnevesebb hindu mesterek egyikénél tanuló énekesnő, a fátyolos hangú Susheela Raman a kilencvenes évek…..
World Music Cesaria Evora 2009.04.01 18:53:00
 Akármennyire is hihetetlennek tűnik Cesaria Evora 1988-ban készítette el az első lemezét, annak ellenére, hogy már jóval korábban is zenélt. Hangja mellett előadási stílusa is érdekes, "mezítlábas díva" néven emlegeti a sajtó. Az évek folyamán rengeteg albumot…..
                    Mit keres itt a Dream Theater két oszlopos tagja?- kérdezhetnénk márpedig jogosan. Hiszen ők progresszív rockot játszanak, annak meg mi köze van a világzenéhez!?…..
World Music Les Boukakes 2009.03.28 19:15:00
A múltkori bejegyzés vonalán kalandozunk tovább, egy újabb francia együttes kerül bemutatásra. Les Boukakes is észak-afrikai tradícióból táplálkozik, azonban szakít a hagyományos hangzásvilággal és bátran kísérletezik, megpróbálja ötvözni a keleti és a nyugati…..
 Az ONB egy nagy kultúrolvasztó. A zenekar tagjai szerte Afrikából származnak, jelenleg 12 fővel működnek, de gyakran ennél több zenész is megjelenik a színpadon. Zenéjükre nagy hatással van a nyugat-afrikai hangzásvilág, különböző stílusokat vegyítenek, a rockot, a…..
World Music Palya Bea 2009.03.25 14:51:00
 Mindig is nagyra tartottam azokat az előadókat, akik ismertek, mégis ugyanúgy élik hétköznapjaikat. Palya Beával a kettes metró egyik szerelvényén futottam össze, hirtelen nem jutott eszembe, honnan is ismerhetem. Segítségemre az utastársaim siettek, akik természetesen egyből…..
Az ELTE és a Bolognai Egyetem közös expedíciója 2007 és 2008 nyarán gazdag Kr. e. 2. - 1. századi temetőrészletet tárt fel a Verona közelében található Povegliano-Veronese település területén.Az Adige és a Mincio folyók között elterülő veronai síkság határzónának…..
bzzuspajk 2009.03.24 22:58:00
Tegnap hallottam, hogy Bolíviában Evo Morales elnök a napokban fogadtatta el az új Alkotmányt. A friss alaptörvény a szolidaritás, az emberiesség és az egyenlő teherviselés alapelvein nyugszik, amire már csak a fekvése miatt is sanyarú sorsú országnak igencsak nagy szüksége van -…..
bzzuspajk 2009.03.24 11:06:13
@Golem: szerintem meg ez legyen a viszonyítási alap, mert nem túlzok mikor a föld lakosságának kábé 50% az általad nyomornak titulált kategóriába esik. Én csak azt mondom, hogy ezzel a mi kis válságunkkal még mindig marha szerencsések vagyunk. Mellesleg, hogy pl te fenn tudd tartani az életszínvonaladat vajon hány harmadik világban élő embernek kell nap mint nap güriznie? Biztos vagyok benne, hogy dohányzol vagy kávézol.... és ez a luxus erősen kizsákmányoló, nézz utána
bzzuspajk 2009.03.24 16:59:13
@szürke_tag: @Golem: hahóóó, valaki itt érti a lényeget? Én csak azt állapítottam meg, hogy mi még minid sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk mint a világon élők elég nagy hányada.

@szürke_tag: te kötöttél belém, kezdjük ott. Másik nem személyeskedtem csak felhoztam egy példát, most hogy ebből levonsz egy elég bántó következtetést az egy másik dolog. A gazdaságpolitikai részébe meg szerintem ne menjünk bele, de azt hiszem, hogy a válság elég szépen megmutatja, hogy a globalizált világban a dominóeffektus működik, ergo: hiába söprögetsz a kapud előtt ha egy szemétdombon laksz. Nem lehet elvonatkoztatni a körülöttünk zajló eseményektől, mivel szervesen kapcsolódnak hozzánk.

"(Ha ezt most visszavezeted arra, hogy ne igyak kv-t meg ne cigizzek, mert akkor odaát nem lesz kizsákmányolás meg nyomor, akkor kénytelen leszek azt hinni, hogy egy behunyt szemű, hadonászó óvodás vagy, esetleg grínpíszes bölcsész.) "

- ez komolyan minek kell? tudod te is jól, hogy ez csak egy példa volt, pár sorban csak általánosságokat és demagóg dumát lehet írni.

szürke_tag: őszintén sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy.
bzzuspajk 2009.03.24 00:11:04
@Golem: igen de még mindig így is jobban élsz, mint a világon kábé 3-4 milliárd ember :) szóval sztem ne panaszkodjunk. Nem tudom, hogy vagy te ezzel, de én jártam olyan vidékeken ahol napi 1 dolcsinál kevesebből élnek és mégis boldogak
Dávid megírta nekem, hogy az ő közreműködésével emberek összehoztak egy Wikipédia oldalt rólam :)Igen megtisztelő, köszönöm a munkát!Link ..
bzzuspajk 2009.03.24 12:15:25
bzzuspajk 2009.03.24 15:27:42
@mathematicalphilosopher: szerintem freddyD videói marha szórakoztatóak, mármint ami itt a rossz pc játékokon van. Időnként belenéztem a többi blogjába is, de én azon a véleményen vagyok, hogy inkább 1-2-re kéne koncentrálnia, mert az tény, hogy nincsen nagyon sok szakmai tudása a videók készítése terén, és ez főleg a filmbemutatókon látszódik.

A számítógépes játszás gyerekességével nem értek egyet. Jelenleg kettő egyetemet csinálok, beszélek nyelveket, a szociális életem is rendben van, de mellette játszom is pusztán egy okból kifolyólag. Kikapcsol és aktívan pihentet, feszültséget tudok levezetni vele.

freddyD - keep up the good work
Én vagyok az élő bizonyíték arra, hogy az AC/DC nem paktált le a sátánnal vagy bármely más gonosz erővel, mert ha ez így lenne, akkor nem hívott volna fel a haverom ma este 6-kor, hogy egy ismerőse barátnője beteg lett, nem tud menni AC/DC-re, van egy szabad jegy,…..
bzzuspajk 2009.03.24 12:25:29
Tegnap még jókat mosolyogtam, mikor itt-ott megpillantottam egy-egy posztot a válságról, mely a sújtja a kis hazánkat és úgy kollektíve az egész világot. De ma arra ébredtem, hogy saját bőrömön kell tapasztalom ezt a jelenséget. Komoly dilemmába kerültem, hogy milyen…..
World Music Online Radio 2009.03.23 23:35:24
Felraktam egy Rádió modult, így a kötelező számokat online lehet hallgatni. Természetes minden számot szerzői jog véd, így nem lehet őket letölteni...
Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf Piaf (r. Jorma Uotinen)Amikor egyik ismerősömnek említettem, hogy a Piaf Piafra megyek, hangos kacagásban tört ki. Felidézett egy 15 éve történt esetet – amikor Piaf Piafot hallgattatott velem, egy magyar feldolgozásban és hát nem igazán tetszett a dolog.…..
World Music Tinariwen 2009.03.23 18:20:00
 A szigetes nagyközönség már kétszer találkozhatott eme remek zenekarral, mely sivatagi bluest játszik. Annak idején Robert Plant úgy nyilatkozott róluk, hogy "Amikor először hallottam őket, úgy éreztem, ez az a zene, amit egész életemben kerestem”. Kétségkívül…..
World Music 16 Horsepower 2009.03.22 10:36:00
  Be kell valljam erről a zenekarról először az MR2 Petőfi világzenei műsorában hallottam.(hallgassátok - csütörtök este megy) A műsorvezető nem is kísérelte meg besorolni, hogy valójában milyen stílusban játszanak, de annyi biztos, hogy van egy kis folk-country…..
Üdvözlet mindenkinek itt a World Music blogon.Legalább kétnaponta fel fog kerülni egy bejegyzés, egy-egy olyan világzenét játszó zenekarról, melyet egyszerűen ismerni kell!!! Nem lesz hosszú beveztés, mivel elsősorban a zene élvezetéről lesz szó.Nyitóposztnak a Buena Vista Social…..