Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dimanni

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
Dimanni 2013.01.02 17:55:55
@hagyma: Egyik barátnőm Rigó utcában középfokon bukott meg így, a születésnapján. Beszélnie kellett volna a helikopter működési elvéről, ő pedig szép angolsággal elmondta, hogy ő a témában kicsit sem jártas, magyarul sincs fogalma róla, hogyan működik egy helikopter. Belenéztek a személyi igazolványába, megkérdezték, aznap van-e a szülinapja, mondta, hogy igen. Rámosolyogtak és közölték, hogy viszlát legközelebb... Angliában tanulta az angolt, iskolában, nem az utcán szedte össze. A munkahelyén angol nyelven felvételizteti a jelentkezőket, a nyelvvizsga papírra a diplomája átvételéhez lett volna szüksége, de a Rigó utcában nem felelt meg a tudása. Ki érti ezt? :)
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
Dimanni 2012.10.29 16:01:05
@mandro: Miért baj az, hogy más országokra is kíváncsi valaki, szeretne máshol is élni, nem csak Magyarországon? Én is szeretnék majd más országokban is éldegélni hosszabb-rövidebb ideig, nem anyagi okok miatt, bár nyilván élhetnék jobban is -, hanem, mert azokat az 1-2 heteket, amit nyaralás címen eltöltök - bár inkább csak töltöttem valaha - egy másik országban, kevésnek érzem. Sőt, mondd, hogy hülye vagyok, de született pestiként szeretnék kisvárosban is élni. Nem mondom, hogy falun, állatokat tartva, mert azért tisztában vagyok a képességeimmel, s tudom, hogy totál béna földműves lennék, s tuti átaludnám az állatok etetését is, de egy más hangulatú helyen, mint Pest. :-))

Nem biztos, hogy mindenkit anyagi okok visznek külföldre, nem hiszem, hogy ezért bárkit el kellene ítélni. :-)
Dimanni 2012.10.29 16:10:01
@zsebhümmögő: ez sajnos látszik is mostanában a tanítók hozzáállásán. amikor végül mégis "csak" tanítókét tudnak elhelyezkedni, a gyerekekhez meg kb semmi közük nincs.
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Dimanni 2012.10.27 18:56:48
@fizetekmegegysort: maximálisan egyetértek, és nekem is azonnal a homeopátia jutott eszembe.
a nem szeretem a gyerekeket duma mindenkitől fura, hiszen mindannyian úgy kezdtük a "szakmát", tehát az ok, hogy nem akarok gyereket, mert nem bírnék el vele, mert nem szeretem a hisztit, stb, de hogy nem szeretem a gyerekeket? azért elmegyek bébisintérnek...
@ördög_: szerintem arról nem a gyerekek tehetnek, ha az oktatási rendszerük más, mint a miénk, ami mér messze nem olyan jó, mint volt. erre példa, hogy a fiam 11 évesen a középszintű matek érettségi feladatok 3/4-ét meg tudta volna oldani helyesen, tehát átment volna az érettségin egy hármassal. szóval, nem a gyerek tehet róla, ha nem tudja, hol van Magyarország. Lehet, hogy mást meg sokkal jobban tud, mint a mi gyerekeink, de ettől még nem lesznek a mieink buták.

az általánosítás, észosztás tapasztalat nélkül, mindent jobban tudás, mások lenézése meg tényleg irritáló.

ezen túl meg tényleg sajnálom a posztolót, mert ezek szerint rettenetes fél éve volt valahol, ahol nem is akart lenni és az azért nem egy vicces dolog. csak azt tudnám, akkor miért volt ott???
Dimanni 2012.10.27 19:03:27
@Csokonai Vitéz Műhely: ez nagyon durva!
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
Dimanni 2012.10.27 14:31:50
Sziasztok, új vagyok itt, érdeklődő, olvasó, hozzá nem szóló. De most mégis, mert ez a nyelvi kérdés nem hagy nyugodni... :-)

Anyukám görög, apukám magyar. Anyu szülei '48-ban menekültek ide, ő már itt született, de a tökéletes magyar nyelvtudásra nem gyermekéveiben, szülei révén tett szert, hiszen akkoriban ők is küzdöttek a magyarral. Nagyanyám 84 éves és még mindig küzd, nagyapám sajnos meghalt már, de ő kis akcentussal ugyan, de tökéletesen megtanulta a nyelvet.
Nem volt egyszerű dolguk, mert görög kolóniában laktak, görögöknek létrehozott óvodába, iskolába jártak, a munkahelyeiken sokszor a kollégák is görögök voltak.

Anyukám nem tanított meg sem engem, sem a két testvéremet görögül, mert férjhezmenetele után sokkal fontosabbnak tartotta apukám családja, hogy ő tanuljon meg tisztességesen magyarul, illetve mivel apai nagyanyámnál laktunk, aki megszokta, hogy minden felett kontrollja van, nem is engedte, hogy anyu görögül megszólaljon, mert azt ő nem értette... Erről megvan a véleményem, de a jelen szempontjából lényegtelen.
Az én négy gyerkőcömből három érti és beszéli a görögöt - a legidősebb betegsége miatt nem beszél, de érti a magyart és a görögöt is -, mert anyun már nem volt nyomás, az első pillanattól csak görögül beszél a gyerekekkel, sőt, a középső fiam egy héten egyszer jár görög iskolába is. Ez van itthon, Magyarországon.

Közben Görögországban éldegél anyukám 6 évvel fiatalabb húga a férjével és a 30 éves fiával. Unokatesóm másfél éves volt, amikor a nagynéném és a szintén itt felnőtt görög férje "visszatelepültek" Görögországba. A görög nyelvet tökéletesen beszélték mindketten, nem volt nyomás rajtuk, hogy meg kell tanulniuk egy idegen nyelvet, s attól sem kellett félniük, hogy a fiuk nem fogja megtanulni a görögöt, ezért úgy döntöttek, hogy nem hagyják veszni a magyart sem. Annak ellenére, hogy egyikük sem magyar, "csak" életük első 20 évét töltötték itt. Ennek eredménye, hogy az unokatesóm beszél magyarul is, miközben Magyarországon összesen másfél évet élt. :-)
Amikor nagynéném látogatóba jön, hoz néhány görög magazint és visz helyette magyar lapokat, és KERESZTREJTVÉNYEKET! Nagybátyám ugyanis imádja a rejtvényeket és ezen keresztül nagyon jól meg tudja őrizni a nyelvtudását is.

Tanulság, hogy nincs egy jó megoldás és persze jó, ha a gyerek beszéli az anyanyelvét, de azt sem lehet elítélni, ha nem. Mások életébe nem látunk bele, elítélni sem nagyon szabadna senkit. :-P
 Borbély Zoltán az igényes újságírásról,  a sokszínű Európáról, a fenyegetések kezeléséről és a második apáról    Markó utca tizenhat,  a Legfelsőbb Bíróság monumentális, tekintélyt parancsoló épülete. A tetejét alig látni, beleolvad a…..
Megjelent egy írásom a Népszabadság Online-on, egy novelláskötetről kritika-ajánló:http://nol.hu/kult/azok_a_beszart__pezsdito_es_megrendito_80-as_evek_..
Dimanni 2010.12.22 20:12:43
Nos egyik kedves kommentelő értékes információkkal gazdagította a minden ami Kiszel Tünde - témakört. Miután több alkalommal feltették a jelen poszt címében szereplő kérdést így jogosnak tartom, hogy az alábbi információkat a széles tömegekkel is megosszam. Dimanni kommentjét…..
Olvasom a reggeli kávé mellett a híreket, Velvet ismét fontos dologról tudósított:http://velvet.hu/celeb/2010/03/23/sarka_kata_kiszel_tunde_ellen_szolitott_fel/Hát nem tudom. Eleve kérdéses számomra, hogy hogy a fenébe lehet akár egy egyszeri abból, hogy kiszeltündét nem engedték be…..
Dimanni 2010.03.25 18:37:21
Szia Evergo! Hétvégén régebbi recept magazinokat nézegettem. Az egyik, '97. június-júliusi Extra fakanál nevű magazinban (tudtommal már nem létezik. tehát nem reklám) épp Kiszel Tündével volt egy interjú. A rovat neve: fitten, egészségesen. :-)
Az interjúból kiderül, hogy említett hölgy tanítóként dolgozott. Saját bevallása szerint azért lett pedagógus, mert szereti a gyerekeket, akik "alsó tagozatban még nagyon igyekvők, kedvesek, ragaszkodók." Az újságíró következő kérdése így hangzik: " Mégis otthagytad hivatásodat, és homlokegyenest más irányba vitted az utad. Karriert csináltál, te lettél a "magyar szexszimbólum", és nehéz lenne felsrolni, hányféle más szakmába is belekóstoltál. Beavatnál a kulisszatitkaidba?"
Nem másolom be a teljes interjút, elég hosszú... :-)))
Összefglalva: a hölgy lasz származású, az olasz Tutti-frutti c. műsorban szerepelt (ami állítólag egy nagyon nagy dolog), a méretei 90-58-90, a torától és az úszástól frissnek, üdének, fittnek, szexisnek érzi magát és még egy receptet is megoszt az olvasókkal, melynek neve 'Legénycsalogató uborka flip'.

Most már igazán képben vagy Kiszel Tündivel kapcsolatban, ugye?
:-)))

Amúgy engem a hölgy annyira nem zavar, mert látszik, hogy alapvetően nem egy rosszindulatú figura. Sokkal inkább zavar az, ahogy a naivitását kihasználva mások besöpörnek egy rakás pénzt a "mutogatásával".
Mindenesetre az embereket vonzza, ahogy a mellékelt ábra (is) mutatja: egy rakás komment érkezett a bejegyzéshez. :-)
A másik két nőhöz nem tudok mit hozzáfűzni, fogalmam nincs mivel foglalkoznak. T.A. valakinek a lánya, S.K. egy másik valakinek a felesége.
Na akkor nekikezdek. Nem ígérek napi rendszerességű blogolást, bár az alapanyag - a köznapi mocsok, embertelenség minden napra nyújtana lehetőséget. Nem akarok rendszerességgel belemerülni, mert annak nagyon hamar toxikus tünetei lennének. Egy ideje már tévét sem nézek, reggelente…..
Dimanni 2010.03.15 18:50:30
@szil5:
Rubint Réka ezt szinte mindenhol, mindenféle összefüggésben elmondja, hol pozitív, hol negatív kicsengéssel. :-)

Amúgy meg ez a "celebség" úgy tűnik, már csak ilyen: bármire képesek a celebek, csak jusson nekik legalább heti 1 címlap. Van, akinek napi 1 is kevés. Nézzétek meg ezt a szerencsétlen Molnár Anikót....! Most komolyan, mindenhonnan az folyik, hogy el akar bújni a világ elől, ezért mindjárt Los Angeles-ig futott. HA el akar bújni, akkor miért nézzük a tv-ben, hogy az anyukája kétnaponta nyilatkozik arról, hogy a kislánya csak azt szeretné, ha nem ismernék fel és nem szólogatnának be, blablabla...
Mindeközben persze halványlila segédfogalmunk sincs, ki is ez a hölgy, mivel foglalkozik, mit tett le az asztalra és miért is érdekes számunkra, hogy hány köbcentis a szilikon implantátum a melleiben. Annyit tudunk, hogy ha ne adj' isten bármilyen műsort szeretnénk megnézni a tv-ben, ha pontosan kapcsoljuk is be a dobozt, a műsorunkat megelőzi néhány hasonlóan fontos hír, ember.

Van egy barátom, újságíró. Nyelvész szakon végzett az egyetemen, ki sem tudom mondani milyen szakirányon, középiskolában tanított, majd újságíró lett. Először egy színvonalas, szórakoztató magazinnak írt, de a magazin veszteséges volt, megszűnt. Jött a bulvár hetilap (egyik legnépszerűbb). Kérdezte miért nem olvasom, elmondtam, hogy azért, mert engem X, Y és Z érdekelne. Ha ír róluk, el fogom olvasni. Röhögött. Nem ír, mert "Marit" nem érdekli és ha "Marit" nem érdekli, akkor nem lesz heti 1 millió eladott példány. Ennyi. "Marit" (ő használja ezt a nevet, mindenkitől elnézést, akit ez esetleg sért) M. A. szilikonja, és Ozzy asszonyának szexuális szokásai érdeklik, így erről írnak, mert ebből tudnak megélni. Ránk meg zúdul a mocsok. :-)
A Barn och udbildningsförvaltning (Gyermek és oktatásügyi igazgatóság) az év végén megvizsgálta a 6-9 osztályokban tanítók szakképesítését Kumlában. Eredmény: Összesen 35 tanár tanít képesítés nélkül. Ebből kettő teljesen szakképzetlen, a többiek…..
Ez így kicsit talán túlzás, de a következő riport szerint - amit Ildikó talált - a kereszténydemokraták azt javasolták, hogy azok a szülők akik gyereket vállalnak, kapjanak támogatást. Példaként pedig a Magyarországon már régóta létező szocpolt hozták fel. A riportban…..
A svédül nemtudóknak: A film arról szól, hogy Örnsköldsvikben új protokollt vezetnek be október 7-től  a szülészeten.A kismamákat és a babákat a szülést követően már 6 órával(!) hazaküldik. Nyíltan kimondják, hogy ennek hátterében a költségcsökkentés áll. 12…..
Dimanni 2009.10.07 09:44:34
Engem 3 gyerek várt itthon, a legkisebb 15 hónapos volt, a legnagyobb meg autista, ráadásul anyák napja volt, ezért szerettem volna haza jönni. Annak ellenére, hogy 5 és fél kilós volt a kisfiam, viszonylag könnyű szülésem volt, ettől függetlenül nagyon fáradt voltam, mert előtte napokig nem aludtam, viszont úgy gondoltam, otthon talán könnyebben kipihenhetem magam, mint egy 6 ágyas szobában, ahol az egyik anyuka minden, a picivel kapcsolatos mozdulatát hangosan kommentálta, napszaktól függetlenül. Végül benn maradtam, sőt, plusz 1 napot rá kellett húznom.

Itthon a korai gondozásban benne vannak a szűrővizsgálatok, a BCG oltás, stb...minden, amit a kórházban is elvégeznének. A védőnőm nem javasolta és a gyerekorvosunk is csak a 14 éves ismeretségünkre tekintettel vállalta volna el, ha muszáj. Valójában nem bánom, hogy benn maradtam, de csak a kicsi miatt.

Nekem épp a gátmetszés volt az, ami a második szülésem után gondot okozott, valami miatt rendszeresen felszakadt egy öltésnyi helyen és nagyon kellemetlen volt. Az utóbbi két szülés után nincs problémám, viszont 20 éves korom óta végzek intim torna gyakorlatokat, ami állítólag ezekre a problémákra (is) jó.

Szil, amit írsz az orvosi ellátásról, az nagyon elkeserítő és sajnos abszolút egyezik azzal, amit a kinn élő magyar ismerőseink, és (magyar származású) svéd barátaink mesélnek. Mindenki azt mondja, hogy Svédország sok szempontból csodálatos, de ha a megfázáson kívül megbetegszik valaki a családban, akkor vagy Mo-ra jönnek, vagy máshova, de helyben biztosan nem kezeltetik magukat. (Sajnos olyan esetről is meséltek,amikor az ember, mire eljutott volna az 1. kemoterápiás kezelésig, meghalt, annyira távoli időpontot kapott a kezelésre.)
Én megbeszéltem a gyerekorvosunkkal, hogy ha gáz van, hívom, és még oltásra is inkább haza jövünk, biztos, ami biztos.
A nagyfiam pszichiátere azzal biztatott, hogy Svédországban is vannak pszichiáterek, nem kell emiatt haza járnunk, és én nem akartam azt mondani neki, hogy jaja, olvastam róla... :-|
Evergo azt mondta, hogy Svédo-ban jó a habilitáció, és végül is egy autistának kezelésre nincs szüksége (legalábbis a mi autistánknak:-) ), tehát ez nekünk elég. Na, nem offolok tovább. :-)
  Kapaszkodj Malvin, jön a kanyar!A szexuális zaklatás fogalmát kimerítő udvarlási szertartás után a szitakötő fiú a legközelebbi nádszálra vitte a leányt. A nyakon csípett leányzó felkunkorította a hátsó fertályát. Összekapcsolódó testük szívre emlékeztető…..
Tusentals sjuksköterskor saknas inom danska vården. Dániában akut nővérhiány van. Ennek ellenére az orvoskar részéről nagy ellenállást váltott ki egy javaslat, ami arról szól, hogyan emeljék a nővér munka presztízsét. Jelenleg 2500 nővér állás betöltetlen a dán…..
Dimanni 2009.04.20 19:45:22
@Ököl: Sokan vannak, akik 1-3 év ledolgozott év után váltanak, mert "belátják", hogy ebből a pénzből nem lehet megélni és jobb a hagyományos munka és munkaidő, kétszer annyi pénzért, és persze a családi béke, mint munka szeretete, öröme-bánata és a megromlott házasság, széthullott család.
Én nem bántom a páromat azért, mert boldoggá teszi a munkája, inkább kerestem megoldást a problémára. Ezért költözünk augusztusban Svédországba: ott sem a tűzoltók a legjobban fizetett alkalmazottak, de az itteni fizetése sokszorosát kapja, ráadásul sokkal ésszerűbb munkaidő-beosztással.
És ahogy Szil is írta: az arányok a fontosak! Lehet drága egy ország, ha olyanok a jövedelmi viszonyok, hogy ha nem is luxusban, de kényelmesen élsz a béredből, és lehet olcsó is, ha olyan a jövedelmed, hogy a napi kiló kenyérre sem telik. Sajnos itthon a jövedelem-viszonyok rémesek, az árak pedig magasak.

Kezdek paranoid lenni! Van egy olyan érzésem, hogy a Wizzair az én vendégeimre utazik. Egyik barátnőm látogatott meg bennünket, férjével és két gyerekével (6 és 11 évesek). Jó kis élménydús hetet dobtunk össze. Szabolcs délelőtt elvitte őket a Skavstara, majd irány vissza…..
Ha már Stockholm utcáit bejártátok, akkor tágítsátok a kört! A www.hitta.se jóvoltából egész Svédországot megnézhetitek 3D-ben.(A képre kattintva indul a show. Először egy kis svédnyelvű használati utasítás jelenik meg. Jobb  oldalon lesz egy kis négyzet, ahol be kell…..