Regisztráció Blogot indítok
Adatok
webshark

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd maximálisan megérti az alábbi levélírót, mivel pár évig egy hegedűtanárral szemben lakott albérletben, az három műhellyel is felért.Tisztelt Zugügyvéd!Én már pár éve külföldön élek, de ezen a héten meglátogattam szüleimet, akik egy 10 emeletes panelházban…..
webshark 2011.07.18 20:15:28
@Kulics: tudom hogy off, de nem tudnád linkelni ezt a cigányos térképet?
Hogy hova ne menjek géppuska nélkül...

Jókat írtatok, de első körbewn lakógyűlés, megtiltani minden zajjal járó rendszeres és ipari tevékenységet.
Második kör kutyaszar a kilncsre, Pokolgép lemez 8 irányból reggel 3 kor ébresztőnek a szomszédoktól- mindenkit bevatni hogy ne hívjon zsarut.
Utána jöhet az apeh, birtokvédelem, önkormányzat zajvédelem, a plomba biztosíték leverése.

Végső esetben én hullacsöndbewn kimérném, hoögy mennyi kisméretű tömör tégla kéne az ajtó befalazásához.
Aztán egy éjjel gyorskötő habarcsot 2 szintel odébb előkever, téglák felrak, jah és belülre jó kis gyorsan kötő szerelőpaszta betölt.
webshark 2011.07.18 20:18:42
@Suttyó: be kell szedni tőlük a helypénzt, meg a zajvédelmi bírságot.
webshark 2011.07.18 20:26:43
@mrzigi: nem láttad a hiradót, hogy Patán a jobbikos jelölt nyert, holott a roma szavazók többségben voltak, és összsen volt 7 jelölt?
Na hát akkor jobbikos erőnlétnövelő tábor és társai indulhatnak.
Tisztelt Cím! Az egyik blogban olvastam, hogy Önöknek lehet írni, ha valaki érdekes munkahelyi történetekről tud. Ezért bátorkodom megosztani Önökkel és minden kedves olvasóval az alábbi történetet. Minél többen tudják meg, hogy milyen dolgok történhetnek ebben az országban,…..
webshark 2011.01.20 23:52:52
@Szeptim: tudod, hogy formai hibák miatt meszelik el a rendes felmondások jó részét, alapvető élelmiszer már leírta, hogy mik lehetnek indokok.
Én pl annyit kaptam "a munkáltató megszűnik".
DE ez nem ok és nem is elég okszerű!
Ha pl azt írja, hogy a munkáltató cég jogutód nélkül megszünik és munkát nem tudnak biztosítani, akkor már megáll. Főleg ha kifejtik féloldalon , hogy a gazdasági folyamatok hogyan hatnak, veszteségessé téve a céget.
Tisztelt Szerkesztőség! Nem tudom, mit tegyek, teljesen tanácstalannak érzem magam. 1999. április 1. óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, átéltem több átszervezést, igazgatókat, a közvetlen főnököm is változott. Jelenleg műszaki ügyintéző beosztásban vagyok (szándékosan…..
webshark 2011.01.09 22:32:43
Hát nem könnyű az ügy.
Ebből két módon lehet és kell is kimászni, az önként felmondani keresni újat azt nem mondom/írom.
Az nem megoldás- mert ha mindenki ezt tenné, akkor minek íródott a munka törvénykönyve + a főnökség ezzel visszaélne.
Szálloda/vendéglátás = számomra túlórák és egyéb dolgok tömkelege, amiért fizetni kéne, de a munkáltatónak derogál. Itt a jelentős munkakörön túlnyúló egyéb feladatok szúrnak szemet, tehát nem ügyintéző.
Remélem nincs vezető beosztása, mert akkor igen könnyen- szinte indoklás és lényeges felmondási védelem nélkül, kitehetik. Ha beosztott, akkor
alapos indok kell, a rendes felmondáshoz is,
az átszervezés az nem elég jó, de ha a munkáltató tudja bizonyítani, hogy racionalizálás címén szétszórta a posztoló munkakörét több dolgozó között akkor szopás. Ha felvett helyette valakit, vagy valakinek kellett az állás, és VAN tanú, aki kiáll az emberünk mellett, akkor nyerő a dolog.
Semmiképpen nem szabad közös megegyezéses felmondást aláírni, ha a főnökség kezdeményezni- márpedig fogják, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni...akkor sem kellene, ha bele van foglalva,
én egyből zsebre raknám, irány az ügyvéd.
De előbb elolvasnám, hátha van benne hiba.
Szinte mindig hibáznak a munkáltatók, pl a közösben ha van indoklás, v. a cím ellentmond a tartalomnak, akkor lehet izomból perelni.
Kedves Posztoló együttérzek veled, kijelentették, hogy nincs rád szükség- ne csüggedj, amit írtak feljebb szerezz bizonyítékot, hogy megsértik az mt. végkielégítésről szóló rendelkezéseit.
Kezdj vázlatot írni (közben olvasgass a témában), hogy miben, hogyan és hol sértette jogaidat a munkaadó. És ha van fizetetlen túlórád főleg sok, főleg dokumentált, szerezz másolatot a jelenlétijeidről, 3 évre visszamenőleg (ha tudod, hogy azon időn belül lógnak pénzzel, vagy a pihenőidőd, szabid, beosztásod nem szabályos volt).
A táppénz utáni szabit tömbön is kivetted, vagy csak a bérlapon látszik? Nehogy utólag aláírd 1)nem te kérted, 2)ha ők kérték hogy vedd ki, egy hónappal előtte közölniük illett volna. Hadd szopjanak. Nincs munka, állásidőt kell hogy fizessenek, haza csak írásos utasításra mész!!!
Mi az hogy nem végzed jól a munkádat, ha bátor vagy és NETÁN KAPSZ egy rendkívülit- biztos porig aláz, de AZT KELL NEKIK majd a legjobban megvédeni, te meg azt tudod- ügyvéd segítségével megtámadni. Addig NE késs a munkából nem menj előbb el, mint a beosztás, jelenlétit vezetni, ha elektronikus akkor rendesen blokkolni (HA manipulálják, akkor ezt a perben be lehet lengetni... ), nem inni alkoholt, munka előtt és közben, nem ráborítani az asztalt a főnökre ( képzeletben igen) mindig mosolyogni- még akkor ha épp kirúgnak. Ha izgulsz, stresszelsz, irány egy pszichiáter, dokumentáltasd vele (szakvélemény), hogy a munkahelyi gondok "terror" okozza a lelki gondjaidat, még akkor is jól jöhet, hogy nem vagy táppénzen, de pl. még mehetsz is, ha úgy alakul.
SOSE lehet tudni.
"32 éves munkaviszonyom van, 11 ezen az egy helyen", és 52 éves vagy, ez nem semmi, az öthavi (nem tom tényleg ennyi-e) végkielégítésről le nem mondani, sőt a felmondási időd felével te rendelkezel, olyan beosztással ahogy te akarod, ha kedved van egyik nap dolgozol, másnap meg "munkát keresel". Ha a munkaügyes segített, akkor fűzd meg, tanúnak, a munkatársaid közül a megbízhatóakat, név és arc nélkül is elmondhatják a tanúvallomásukat.
A korod elég jó (bocs az ötvenen felülieknek!), hogy az EBH-hoz fordulj
webshark 2011.01.09 22:49:47
@=Daniken=: annyit még hozzátennék, hogy egyből hozzáraknám, hogy várja a hívásomat az ügyvéd.
Akkor is ha nincs, had' fossák tele a gatyót....
Nem lehetne genyó főnököddel egy mobillal felvenni egy ilyen "maga hülye, húzzon el vagy kirúgjuk stílusú" szöveget. Tudom, hogy jogsértő, de egy munkajogi esetben a bíró dönti el, hogy a személyiségi jog van előbbre vagy a munkajogi sérelem.
"utóbb felvett kolléganő "- nagyszerű szerintem ő is dobbantani készül, szimpatizál veled, ŐT kell meggyőzni tanúnak, hiszen pár hónap alatt is átlátta a helyzetet, hogy itt 6 hét táppénzért is kiteszik az embert.
jah és van 30 napja, az írásbeli felmondástól/intézkedéstől számítva hogy pereljen.
Kedves Munkajogász!Segítség és iránymutatás reményében kereslek levelemmel. A feleségemnek 2011 januárjában jár le a Gyes harmadik gyermekünk után. Úgy alakult az életünk, hogy a munkahelyétől 150 km távolságra élünk és nem tervezzük, hogy ehhez közelebb költözzünk,…..
webshark 2010.11.05 11:22:49
@TwoSheds: "anyagmozgató manager"

Erynnisnek igaza van, és a fennálló gyes alatt lehet, sőt kell is egyezkedni a munkáltatóval.
Eyetlen dolog tilos, a gyesről lemondani.

Tértis levél a cég Hr osztályára, felhívni figyelmüket hogy a nej menne a gyed lejártával dolgozni, ám ezt csak a közelebbi üzemegységbe tudná a melós megoldani- javaslat a munkavégzés helyének meváltoztatására.
Tudom hogy a munkavállaló költözött odább, de a törvény fordított esetben VÉDI a munkavállalót, a túlzott bejárási időtől.
Nem lehetne erre hivatkozni?
webshark 2010.11.05 11:26:18
@szmoker /segílyes/:
Pfff. 4 munkakör egy fizetésért 8 órában gondolkoztak vajon?

Strici hiányzik innen, meg jó páran, nagyon leült a blog és igen kevés a hozzászólás.
56 éves vagyok. Orvosi kutatóintézetben dolgoztam. Elektronikai, számítástechnikai fejlesztéssel foglalkoztam. Később számítástechnikai vállalkozásba kezdtem. A 2000 elején úgy dübörgött a vállalkozásom, hogy azt hittem az irány a csillagos ég. Ekkor született két…..
webshark 2010.05.30 11:21:10
@lazarus: sajnos osztanom kell az egyetértést.
1) Mária kedvesen röhögött egyet más üzleti balszerencséjén.
2) 50 év felett különösen, de bármely korosztály nehezen talál állást. Kivétel, ha dekoratív talpraesett nő vagy, 10 év tapasztalattal, diplomával, 3-4 nyelvismerettel,kapható vagy nettó 60-100 ért.
Üdv!   Egy igen nagy kereskedelmi kft.-nél dolgozom. Néhány nappal ezelőtt egy csoportos leltárfelelősségi nyilatkozatot kaptunk a cégtől, melyet szeretnének aláíratni a több ezer dolgozóval. A megállapodás május 3-i dátummal van lezárva, de visszamenőleg február 3-tól…..
webshark 2010.05.25 12:29:12
@Babette: jaj ez ismerős, nálunk mweg úgy akarták a felelősséget bevezetni, hogy 4 ember kezelte a kasszát, a kulcs, az dugva volt egy megbeszélt helyre, nem volt 24 órás őrzés. + a főnök bármikor ki is vett belőle pénzt, aztán volt, hogy ordítva sírva hívott a kollégina, hogy hol van 12.000 Ft. Hát a főnök úr kivette, csak nem könyvelte le, hogy kellett neki.
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
webshark 2010.01.18 13:41:25
Eszembe jutottak dolgok, pedig a doki megtiltotta, hogy hergelljem magamat vele.

@Közöd??: A tankot hagyták ellopni az általad védett rendőrök, aztán meg hogyan tudták elindítani, ha állítólag az akkuk ki voltak belőle berhelve>..kellett hozzá egy szakértő, aki tudta, hogy sűrített levegővel is indul!!! A fél ország ezen röhögött, (az esti eseményeket leszámítva) hogy ez a dolog megtörténhetett!
Miért nem hagyták benne a závárt, a géppuskát meg a lőszereket is? Akkor ma lenne jogalap a diktatúrára/ rendkívüli állapotra ....(igaz eddig is kb az volt.)

Ja és légyszi menjél vissza a román barátaidhoz , ha bozgorozol itt nekünk, vagy akár az ígéret földjére is mehetsz ha akarsz/beengednek- olaszból már úgyis kitessékeltek.

@d.z.: ezek nem rendőrök, hanem ÁVÓSok voltak ....az öreg zsidó is megmondta a pesty riportban, mint az SS a 7ker/zsidónegyedben/ Krakkóban kiürítéskor - úgy mentek, fekete ruha csak a horogkereszt hiányzott róla.1933/1956/1968/1989/ 2006? Ugyanaz a módszer, csak az ideológiákban van különbség. Még az átkosban is volt katonai ügyész, aki legalább a 80 as években tett a rendőri túlkapások ellen most miért nem?????

@BISMARCK: te mondtad, Otto, hogy szuronyokkal bármit meg lehet csinálni, csak rajtuk ülni nyugodtan nem lehet!!!!!
@Yasashi Tanuki: hát keresni kell valakit, aki ott volt és elmeséli...biztos nem aszt mondta ,hogy bocs engedjétek a tüntetőket a dolgozószobámig.
@hitelflotta.hu:
bezony , volt már GRU-Waffen SS találkozó is merev részegségig jutó vodkázással!! Pedig ők igen jól írtották egymást, fogolyejtés nem volt divat sokszor, de fogságba sem hagyíták magukat ejteni.
@gramercy: mutass nekem egy gárdistát, aki alakzatban lövöldözött az utcán! Lőtéren igen, masírozott az utcán, de az erődemonstráció még nem egyenlő a Dunába lövöldözéssel.

@jewel79bp: hát a rendőrök befejezték ...elég keményen.
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
webshark 2009.09.06 15:23:45
@zapponlack: köszönöm a dicsértetet a két típusnak- az egyik az konkrétan a kezem alatt van.
2 öregebb kocsi van családban:
Astra 14 éves kombi, jó állapotú és alig látszik az idő vasfoga rajta, minimális dolgok cserélődtek ki még benne.Olajfogyás
szinte 0,csak a periódus végén kezdi enni- most töröm az agíam hogy télre ne kapjon e egy kis full synt olajat (aztán ha eszi akkor az én hibám- de jobb lesz a kenés hidegindításkor...)
Olcsó alkatrészek tömege, és sok bontott cucc létezik hozzá.
Daihatsu Applause, nos ő már 19, kicsit rohad de nem zabál sok olajat, megy és izomerős nyomatéka van, tehát egy jobb Audit/BMW-t ott lehet hagyni vele, adott körülmények között. Drágább dolgok vannak hozzá, de kikeresgélve azért ki lehet bekkelni.

Mindkét kocsit igyekszünk, jó állapotba felhozni hogy naprakészen legyen vizsgaready, a komoly dolgok, fék fékfolyadék, kormánymű ellenőrzések nemcsak kétévente van hanem kb félévente.
Az egyik téli-nyárigumis, a másik városi verda, ezért csak nyári van hozzá. Mivel nem nagy pénz, gondoltam a kombihoz plusz acélfelniket, hogy akár én is tudjam cserélni a téli nyári garnitúrát,
a másikhoz meg csak fontolgattam (régi acélfelni még olcsón van, használt télit viszont nem tennék rá) közben az apróságokat is javítjuk, új kipuff mindkét kocsin.

Ez a pénzrabló dolog, senkinek nem jó akinek öregszik a kocsija!!! Ill az államnak esetleg a szalonoknak.
Aki eddig sumák módon átlökte a roncsát,
(saját szememmel láttam olyan frissvizsgás ladát, fiatot hatalmas lyukakkal, hogy a présbe is veszélyes lett volna beletenni, annyira szakadt volt.)

Inkább a nagyon rossz állagú, egyszer már bukott kocsit kéne sűrűbben vizsgáztatni....
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.DespiKedves Erynnis!Lelkes olvasója vagyok a blognak, de most egy kérdéssel szeretnék Hozzád fordulni.Az a helyzet…..
webshark 2009.09.02 16:27:22
@tucka: Minnél jobb külső és megdughatóság a lényeg- nőknél?

bocs, ha ezt így leírom.

@Jofkov: könnyű azt mondani !
webshark 2009.09.02 16:56:28
@miriamele: "A tudás az utolsó a sorban" meg a szorgalom gondolom,
kicsit erősen kimondtam ami bennem munkál.

Ja és örülök, hogy behajtottad az adósságot! A vállalkozói szeződés az meg egy nagy szemétség a munkáltató részéről! Adókikerülő módszer.

@epres négercsók: most menjen fel 8 milla ember a 2 milliós fővárosba munkát keresni? Mert vidéken lassan a földművelés mellett ez marad...üzemek dőlnek be...
Zoltán családdal tervezett Balatoni nyaralása nem zajlott zökkenőmentesen: a szállodájukban partizott a Siófokra érkező külföldiek leghangosabb különítménye, ittas turistalányok dörömböltek éjszaka az ajtaján, de hiába reklamáltak, a hotel személyzete csak 10 perc csöndet,…..
webshark 2009.08.19 16:02:01
@Lakusz: én sajnos igen, amikor letett az Accor a normális továbbüzemeltetésről.
Na akkor voltak már utcai ruhában ott emberek a portán, kevés kivételel.

A fingós portásra emlékszik valaki, dagadt állat, egy sima éjszakás nímand volt, aztán 2 év alatt felnyalta magát Front Office Managernak.
(büszke volt arra hogy ő nagyokat tudott munka közben, mások előtt és még hangoztatta is, hogy ez mekkora volt )
A normálisabbja már kb 10 éve kerüli a siófoki szállodasort.

A másik rémálom a Hotel Ezüstpart, 1. épülete - Retro hotel néven, kb negyed csillagot érdemel, a piros ötös sem (II.-IV ihaj!!!) sokkal jobb, de ott vannak még nem romos szobák. Sok szint viszont sírásra fakasztja a vendéget.
webshark 2009.08.19 21:17:17
@failblog: nem kéne leszólni, a postolót.
Volt olyan a precedensemben, hogy bevakkontottam a szomszéd szálloda vendégeinek,(hazafelé üvöltve húztak, és a mi vendégeinket zavarták) hogy akkor most 2 mp múlva jön az Einsatzpolizei, és meg fogják tanítani úszni a bandát a Sión lefelé.

Úgyanitt a 4 fő 2 héttel később magnó full hangerőre, éjjel 3kor- német bunkók.
Pont azon az oldalon volt egy gazdagabb kisebbségi család- a rendőrök nem értek ki, közben már mindenki lejött morogni, ezek meg kimentek, magnó elvesz, villanyoszlophoz basz, pofonok kiosztva. Kis halk kérdés, miért?

Még két flekk lerepült, közben az egész ház drukkolt nekik, az öregebb németek is, hogy adjál még ne sajnáld.


Pofátlanság netovábbja, egy 15 évesekből álló csapat a frissen betonozott lejárót véste össze , a kis üzeneteikkel,
a dühös tulaj még éjjel járta végig a fél Aranypartot, azt kereste kibe vágja bele a bicskáját.
Dzsúúúsz Mindenkinek! Olvasónk a gazdasági válság miatt felmondott, mert nagyot álmodni, rengeteg helyre elküldte önéletrajzát, ma bruttó 1 millió felett keres (bejelentve). Sziasztok!Az én történetemet szeretném veletek megosztani. Az egész tavaly ősszel történt, a válság…..
Egy  fuvarozással foglalkozó céggel kapcsolatos munkaügyi esetet  tesz közzé a Zugügyvéd. A történetben különösen a túlfogyasztásos levonás bizarr. Kedves Zugügyvéd, Kb másfél évet bírtam a ……….. Holding Zrt-nél.  Mikor…..
webshark 2009.08.11 01:15:10
Olvasónk közös megegyezéssel jött el munkahelyéről, de a távozás nem ment zökkenőmentesen, volt főnöke rácsapta az ajtót és perrel fenyegette meg. Tisztelt Cím!Tegnap mondtam fel a munkahelyemen - közös megegyezéssel jöttem el. a munkaviszonyom hivatalosan augusztus 23-ával…..
Inzert történetéből kiderül, van még mit tanulnunk a külföldi példékból.Bár magyar vagyok, de Magyarországon egyszer dolgoztam! Amikor kisbabát vártam, azt mondták nekem: találunk helyetted mást, nagy a sorbanállás. Ennyi.Amikor kisfiam 2 éves volt, egy orosz céghez mentem…..
webshark 2009.06.07 15:06:59
@respecta /01:

Nerm biztos !!!! Néha a jobb csöcs, jó bula ..hátha meg lehet dugni, dönt.
webshark 2009.06.07 15:09:03
@respecta /01:

Nerm biztos !!!! Néha a jobb csöcs, jó bula ..hátha meg lehet dugni, dönt.


@torró: ilyen is van itthon?????? Ez szerintem elég egyedi, gondozónő is van mellettük?
Nem is olyan nagyon rég az egyik poszt kommentjei között jött elő a közterület önkényes kisajátítása parkolási célra. Zsuzsanna sztorijában ugyan rendszám nem volt felfestve a hely elé és semmi sem utalt rá, hogy valaki azt már jól kinézte magának, de a csöppet sem udvarias…..
Válságban lakáshitelt igénylő ügyfelekért minden bank kezét-lábát törné, nem úgy az Erste. A fiók dolgozói 1 óra várakozás után, közvetlen stílusban küldték haza Hajnalkáékat. Gyors leszek, senki idejét nem szeretném rabolni, nem úgy, mint az Erste rémkedves munkatársa…..
Próbáltam kicsit csinosítani az oldalon, de köztudottan informatikai antitalentum vagyok, szóval nem sokra jutottam :(. Egyszerűen képtelen vagyok feltölteni egy fejlécet, pedig egész jól sikerült... Inkább foglalkozzunk a mai bejegyzéssel. Sheruzad megdöbbentő tapasztalatait osztja…..
webshark 2009.02.19 08:45:30
@Balance Of Power:

Zsanett feeling,
a kopaszok is inkább toszták volna...
Próbababák Szigorodik a Gyed 2009.02.15 14:00:00
"Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár…..
Azt tetszett gondolni, ma nem lesz új poszt? Tévedés, ma is új olvasói levéllel jelentkezünk. Krisztián mesél munkahelyéről, ahol kutyába sem veszik egy ideje, mert összekülönbözött az osztályvezetővel.Kedves Szerkesztő! Egy biztosító cégnél dolgozom több, mint 6 éve.…..
Mostantól vasárnap (holnap) is olvasói levelekkel, kommentekkel jelentkezünk, mindenki nagy örömére... Szóval írjatok szorgosan!Rita küldte nekünk az alábbi sztorit, akit főnöke molesztált, de nem hittek neki.Velem is történt már munkahelyi terror, amit most szeretnék röviden…..