Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cyan

28 bejegyzést írt és 9078 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A sok fejtágítás után posztolnom kell egy projektről, mert nagyon szezonja van. Szikrázó napsütés és 20 fok körüli időjárás nyomja a vészcsengőt a fejemben, hogy itt az ideje kivágtázni a vadonba és bozótmíveskedni…..
A nyár utolsó hétvégéjét Balaton környéki dízelekkel töltöttem Ícé társaságában: ez volt az utolsó lehetőség menetrend szerinti Nohab- és Szergej-fotózásra arrafelé! A témára ráindultság olyan erős volt, hogy még vasárnap is Tapolca környékén kötöttünk ki, pedig elméletileg a Semmering-vasútra…..
ülőkalauz írása Induljunk ki abból, hogy aki a Moszkva térnél nőtt fel (amikor az már és még nem Széll Kálmán tér volt), az szerencsésnek mondhatta magát. A főváros legjobb villamos- és buszjáratai (akkori hivatalos megnevezésük szerint: tömegközlekedési viszonylatai) közül választhatott, ha…..
Magyarországon a sugaras jellegű vonalhálózat miatt viszonylag kevés helyen keresztezi egymást két komolyabb vasútvonal; inkább csak elágazni/összeágazni szoktak - a kisebbek, illetve nem egyenrangúak pedig szépen összesimulnak egy közös állomáson, majd ismét szétválnak.…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
1947-ben a Life magazin felkérte Ralph Morse fotográfust, hogy utazzon el Franciaországba és készítsen színes képeket az őskori barlangrajzokról. Morse így emlékezett vissza fotótörténeti jelentőségű munkájára: „Egy napon üzenetet kaptam New Yorkból valami barlangról, amely…..
Figyelem! Ez a bejegyzés se politikai, se haditechnikai, se atomfizikai szempontból nem akar többet mondani, mint ami a Youtube-on és a magyar Wikipedián is fent van. Ítélkezni pedig végképp nem akar, csak a közelmúlt történetének egy talán nem annyira ismert fejezetét szeretné felidézni - az…..
HamPLÓ Repül a, repül a... híd! 2015.03.27 01:40:12
A Budaörsi út vonzáskörzetében (de azért szerencsére nem teljesen mellette) nőttem fel, és szüleim a tanúk arra, hogy gyerekkorom egyik legkedvencebb programja a daruk, markolók, bulldózerek, betonkeverők és légkalapácsok nézegetése volt. Volt belőlük dögivel arrafelé akkoriban! Már csak a régi…..
2014 szerintem sikeres beruházása volt, hogy lecseréltem eddigi kicsi de nem túl praktikus videókamerámat egy kicsit nagyobb, de legalább marha jól zoomolóra. Amikor épp volt nálam állvány, és nem volt túl nagy szél, próbáltam új/más nézőpontokat keresni a korábbiakhoz képest…..
Az előző télen csak mutatóba volt fénytroli, de most rendesen, utasforgalomban is lehetett lehetett találkozni vele, a 72-esen. Itt van a legjobb képem róla: Persze nem lett az igazi így, hogy elindult a megállóból, én meg mérgemben felvettem az állványt, miközben még ment az expozíció, de…..
Két és fél hónapja várfalas-gyilokjárós képekkel indítottam egy spontán esti képes sorozatot, és az a nagy helyzet, hogy nem ürült még ki a könyvtár, ahová a kattintmányokat raktam :) Annak idején alulról indultunk, most fentről közelítjük meg a végre látogatható déli…..
Aki nem villamosmániás vagy kőbányai lakos, az valószínűleg még sose hallott arról, hogy létezik Budapesten egy "Kőbánya-Hizlaló" nevű vasútállomás. Pontosabban tulajdonképpen már nem létezik, mégis ott áll a kőbányai Bihari utcában, és 2014-ig legalább annyira egzotikus…..
Nem akarom harminckilenc évesen eljátszani a hosszú szakállú öregapót, aki két "az én gyerekkoromban még..." felütésű mondat közt levegőt is alig vesz, de van pár dolog, ami nagyon jellemző volt a gyerekkorunkra, aztán teljesen eltűnt. És nem csak a hétfői adásszünet, meg a suli menzájának…..
Nem olyan nagyon régen Frankfurt am Mainon átutazva picit megdöbbentem, amikor egy ismerős épületet véltem felfedezni: „Grossmarkthalle Frankfurt Panorama 1“ von Eva K. - Eva K.. Lizenziert unter GFDL 1.2 über Wikimedia Commons Ez itt a frankfurti Grossmarkthalle, azaz Nagyvásárcsarnok -…..
Köszönjük, nem kérünk Aldit a Kossuth Lajos utcába. Nem kell, mert mi itt a Belvárosban csak CBA-ban akarunk vásárolni és szívesen fizetünk az alapvető élelmiszerekért húsz százalékkal többet. Itt rezsicsökkentés volt, úgyhogy csak ne jótékonykodjon velünk valami idegen…..
cyan 2014.11.26 17:14:13
@midnight coder: Bécsben: Aldi = Hofer;
Penny Market = Zielpunkt;
és a Billa olyan, mint itthon a CBA (nem minőségben!)
Nem emlékszem pontosan, hogy miért mentünk ki anyuékkal Köln főpályaudvarára '89 nyarán, csak az biztos, hogy nem vonatozni (talán valami iroda volt ott - rémlik, hogy a Malév kirendeltsége az állomás főbejáratával szemben működött), illetve, hogy három dolog elég mélyen…..
Jó másfél éve írtam a környék legnagyobb városfejlesztési projektjéről, amit Bécs Főpályaudvar néven futtattak, illetve az előtte többé-kevésbé ugyanott fekvő, lebontott Südbahnhofról. Nos, 2014. október 10-én végre megnyílt a nagy mű. Illetve... ... a "megnyitás"…..
Azt már korábban is megállapítottam, hogy berlini fotóim 80%-a a volt keleti oldalon, de legalábbis az egykori szektorhatár közelében készül. Legutóbb megpróbáltam ezen változtatni, és tudatosan nyugatra menni, de ebből végül csak annyi lett, hogy végigsétáltam a leghíresebb sugárúton, a…..
HamPLÓ A nürnbergi vár 2014.08.10 07:00:00
Budapesten felnőve mindig úgy voltam vele, hogy az a város, ahol nincs legalább egy vár/erődítmény, nem is igazán város. Később kicsit finomítottam ezen az igencsak sommás kinyilatkoztatáson, de azért alapvetően a véleményem nem változott: egy városra a vár teszi fel a koronát (tudom, képzavar, de…..
Teljesen véletlenül szúrtam ki a 6-os villamosból a héten, hogy az Országház nem csak elölről van kivilágítva, ahogyan már évek óta, hanem minden oldalról. Lehet, hogy ez másnak nem újdonság, de én még nem láttam így az épületet, és nem is hallottam, hogy átadták volna a…..
cyan 2014.07.20 06:54:39
Fotó: Róka László -MTI/Index Hajaj, nagy a baj. Már több, mint egy hónapot csúszik az indulás. A teszteredmények siralmasan pocsékok.  Gyakran lefagy a számítógépes kapcsolat, és olyan is előfordult, hogy PIN-kód és bármilyen adat nélkül, egyetlen érintésre kiadta a…..
Oké, bár a múltkori ilyen alibi bejegyzésem szinte teljesen visszhang nélkül maradt, most akkor is megint SNL következik, mert csak :) A téma ezúttal a reklám. Ezek a jelenetek érthető módon a legritkábban mennek élőben: előre felvett filmecskékről van szó - amíg leadják őket,…..
HamPLÓ Táblák 2014.04.23 16:00:00
Próbáltam valami jobb címet kitalálni ennek a bejegyzésnek, de semmi se jutott eszembe. Ezzel legalább nem ígérek túl sokat :) Az első kép kicsit igazságtalanul került ide, hiszen egy műhelyben valóban szükség lehet ilyen táblára, de így önmagában azért viccesnek…..
HamPLÓ Fogaskerekű szalamandra 2014.04.10 07:00:00
Aki a múltkori lengyel motorvonatos bejegyzést a lepukkantság dícséretének érezte, annak most következzék valami tüchtig és modern! Schneebergbahn név alatt általában a Puchberg am Schneeberg vasútállomásától a 2076 méter magas Schneeberg oldalára felkúszó fogaskerekűt…..