Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dwr

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hibát hibára halmoz...
dwr 2021.08.18 09:43:30
@kárárámaispj: A Trump terv az volt, hogy a tálibok könnyes szemmel, fehér zsebkendővel integetve búcsúztatják az amerikaiakat? Ahogy azt a fidesztálibok elképzelik...
Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, melyek tévesen rögzültek a köztudatban, holott ezekről már évek, sőt évtizedek óta tudni lehet, hogy alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaznak. Az, hogy ezek a tévhitek mégis miért rögzültek rosszul a történelemkönyvekben, arról megoszlanak a…..
Múltkori Aquincumi hidas posztunk azzal a kérdéssel játszott el, hogy ha ez a híd már mindenképpen megépül, akkor mi az a (-z elég vaskos) minimum, amivel a rajta levő tömegközlekedést egyszer s mindenkorra úgy meg kell erősíteni, hogy az szintén a híd közúti jelentőségéhez mérhető kapcsolattá…..
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most egy újabb "csokorral". (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy…..
Óbuda sem marad ki a következő hónapok, évek tömegközlekedési fejlesztéséből. Összegyűjtöttük az aktualitásokat. Pár napja vadonatúj buszok érkeztek a fővárosba, és sorban állnak forgalomba az új villamosok is. Néhány éven belül pedig, Budapest legjelentősebb közlekedésfejlesztési beruházásaként,…..
Intézményesített korrupció, ingatlanpanama, balkáni igénytelenség és krónikus adóelkerülés kellett ahhoz, hogy Európa egyik legrégebbi fürdővárosa összedőljön. Az ősszedőlés előtt álló Szapáry-fürdő napjainkban (Fotó: Mandiner.hu) ..
A Széll Kálmán tér hónapok óta úgy fest, mint egy háborús övezet, de megéri türelmesnek lenni, hiszen a munkák végeztével egy szép, tiszta, szerethető és használható teret kapunk. A készülő térről Fialovszky Tamással, Hőnich Richárddal és Szakács Barnabással…..
Mivel Istenes faktorzik, Liut kapjuk szűk gatyában, pólóban, és végre nem abban az ortopéd cipőben, amit ráadtak vagy két adáson keresztül, és amit tán Bencus cipőjeként aposztrofált. A mai műsor főleg Maciról szól, aki az ilyet nem bírja, ne olvasson tovább. Hibrid poszt lesz…..
Vendégszerzőnk, Bátorfy Attila (Kreatív Magazin; Brotherhood of the Baby Powder) útirajza. Grand Tour: a 18-19. században festők, szobrászok és építészek százai, ezrei vágtak neki Itáliának, hogy felfedezzék Rómát (és Firenzét, Velencét és Nápolyt), tanulmányozhassák,…..
2           1988. május 17. kedd Ötvennégymilló szívrobbanás.Nekem a mai első az félálomban telt.Már ébredeztem, de még nem voltam tudatomnál. Valami ragacsos, mégis illékony álomból érkeztem, zajlott velem, bennem valami esemény, aminek minden részletét éreztem,…..
dwr 2014.05.17 19:38:55
Szia Dvorszky!
Néhány gondolat és történet a leszerelésről:
- mi az utolsó 3 napot tréningruhában töltöttük Cséven, a fegyverünket már egy héttel előtte leadtuk Ady-n, a ruhaleadást meg a raktáros forszírozta minél korábbi időpontra.A fegyverleadáskor hallottuk az ottani srácoktól, hogy áll a bál az ezrednél, mert a leszerelők elkövettek egy oltári rettenetes, a köznyugalmat súlyosan megzavaró disznóságot. A HT-k feldúltan tárgyalták, hogy valami gazemberek leregasztottak az 56-os busz Moszkva téri megállójába,Pálmatex ipari ragasztóval(felszedhetetlenül) egymás mellé szép sorban, valami néhány tucat kimenőcipőt.Hétfőn reggel a HT-kon röhögött a Hűvösvölgybe utazó közönség, sőt a 63-as Nagykovácsi buszé is. Szerintem príma ötlet+szervezés volt.
- ezen felbuzdulva végigpisáltuk a visszaúton egymást váltva (az IFA plató végén egyensúlyozva ketten tartották a soros spriccmajsztert)a laktanyakaputól a Nagykovácsi utat amíg tartott a "muníció". A GkPk semmit nem vett észre:))
-Adyn kihívóan pimaszul viselkedtünk mindenkivel:))
-leszerelés hajnali hatkor ---SZIG kiosztás,egy öreg srác sír.... a többi ordít mint a fába szorult féreg:
-leszerelők vagyuuuunk-
-Apátok faszát...mi meg civilek...
-Na akkor csá-csá, 2 IFA indul a civilekkel, egy a Monori vasútállomásra egy meg KöKi-re.Én a Kökire tartón ültem, A FEP-nél kihajoltam, ránéztem a laktanyára( hajnali szürke színű,szomorú és hallgatag volt).Tulajdonképpen nem volt rossz sorom (pláne törzsírnokként) de azért hálát adtam a sorsnak azért, hogy az a s*ggfej T. I. ftrzsörm szolg vez elajándékozott az ezrednek. A relatív szabadság Cséven ért annyit mint a FEP "kiemelt" státusza és közelsége.A hetente -kéthetente beficcenő 24 -es szolik utáni 24 órás eltávokról nem is beszélve. 1+1/4 kőrletelhagyásim telt meg, javarészt 1 naposokból:)))
Elnézést a hosszú szövegért.

üdv: kisberben
17         1988. május 2. hétfő Megint iszonyú másnaposan ébredtem, olyan volt, mintha kalapáccsal vernének szöget az agyamba, reggel épp csak felpillantottam, konstatáltam, hogy fáj, és húztam is magamra a takarót újra.Nagyon jól jött, hogy nem osztottak be semmilyen…..
44         1988. április 5.   kedd Ma csak éjszakára tették szolgálatba azt, aki tegnap a lövészeten őrszolgálatba volt beosztva.Bíró Zolival fortyogtunk egész nap, elmeséltem, hogy ölni akartam, ő ugyanezt az élményt élte át. Ő is úgy érezte, hogy csak egyszer…..
54       54!!!54!!!Ötvennégy napom van hátra!!Nem kerek szám és mindig a kerek számokat szoktam ünnepelni, de szép szám, ugyanis tízszer ennyi a katonaság! Vagyis 540 nap. A katonaság 90%-a mögöttem van, 54 napom van, a 10%, és leszerelek!!Iszonyú lassan telik az idő! Kicsit…..
64         1988. március 16. szerda Ma végül délelőttös szolgálatba tettek.Úgy éreztem ezer éve voltam utoljára szolgálatban és ez igaz is, valamikor február közepén lehettem, nagyjából egy hónapja.Egy hónap rengeteg idő, most teljesen idegenként bolyongtam Ferihegy…..
67         1988. március 13. vasárnap Ma újra nekiveselkedtem, katonaruhát öltöttem és elmentem a Honvéd Kórházba. Most jó hírrel fogadott a portás, Horváth doki benn van. Hosszú, nyújtott léptekkel siettem befelé. Megkerestem az általános sebészetet.Hatalmas…..
Na kérem akkor ez ennyi vót, holnap reggel jön az első hogyvolt, utána meg a többi szépen sorban. Jóccakát. Ez is egy elképzelhető forgatókönyv: (sixx) VV Iza a platformcipőversenyt máris megnyerte. SzabóZ: Iza az agy ebben a műsorban. Mármint tud folyékonyan beszéli a…..
215           Október 17. Szombat Délután Ferihegy 1-re mentem szolgálatba. Nagy szerencsém volt, tegnap az újabb szökésem után csak takarítani vittek a reptérre, aztán ma délutánig nem kellett csinálnom semmit, majdnem másfél napig nem volt…..
dwr 2013.10.17 21:01:00
Szia Dvorszky!

Eszembe juttatott a mai posztod egy könnyes-gázos esetet a FEP-ről.Igaz csak mellékszerplője voltam. Szóval a taxisblokád idején megkettőzték a kapuügyeletet. Elöl és hátul is állt egy kapuügyeletes.Az asztaltáncos cimbim elől, én meg a hátsó reptéri kapunál. A nagypofájú szakács (GittRobi nevezetű) és a sittes dokkmunkás (dokk=konyha) minden Kutügyes kajaszállításkor válogatott ocsmányságokat kiabáltak nekem és sofőrrel szövetkezve próbáltak szopatni.Megállás - fékezés elütéssel ijesztgetés.Egy idő után elunta a cimbim és szólt, hogy cseréljünk kaput. Én még elég kopasz voltam a FEP-en, ő meg 2 korosztállyal idősebb. Amikor a következő alkalommal mentek a Kutügyre a kajával megint nekifogtak szórakozni, de nem vették észre a cserét. Cimbi lassan kinyitotta a hátsó kaput nem szólt egy szót sem az "örjöngőknek" csak szépen benyomott egy adag könnygázt a dobozos barkas kopoltyújába.A kocsi ment vagy 50 métert, megállt, a 3 majom meg úgy ugrált ki belőle mintha bomba robbant volna belül. Rohantak hátra, gondolom meg akartak lincselni, de mikor meglátták a cimbit, káromkodva visszakúsztak a kocsiba és az összes ajtót kinyitva vitték fel a kaját.Vissza is így jöttek. Attól fogva már velem sem próbáltak baszakodni.Bosszút nem álltak kajával, mert 2hét múlva én lettem a törzsírnok, a cimbi meg általános megbecsülésnek örvendett.
üdv: kisberben
dwr 2013.10.21 20:03:36
@Dvorszky határőr: A gumibotokból állandóan kinyomkodták valami "kurvafattyak":)))) ezért szép kis kék "intimszpréjt" kaptunk övtartóval.

üdv:kisberben
216           Október 16. Péntek Megint Rövidet Ugrottam. Éjszakai szolgálatból mentem délutánra.Valami hihetetlen kegyelmi állapot állt be köztünk és Isten közt, mert Répával együtt rendeltek Ferihegy 2-re. Szilasi a Küti (kutató ügyeletes tiszt),…..
226           Október 6. Kedd Napok teltek el a bukásom óta, de még mindig nincs semmi hírem vele kapcsolatban.Azért kezd eléggé feszíteni, hogy egy hang nincs róla. Nem nagyon telik el perc, hogy ne suhanna át az agyamon, hogy most mi lehet, miért nem…..
dwr 2013.10.08 19:52:31
@álfirkász: Nyugi, Dvorszky Hör biztosan volt a FEP-en,olyasmikről ír amiket kb 2,5 évvel később megtapasztaltam én is.PA-63-ra a laktanyában a törzsklubban kaptunk "kiképzést".Soha nem került a kezembe azután. SZVD vagy Dragunov mesterlövész puskából is volt 2 db a fegyverszobánkban, de még csak hírből sem hallottam olyan határőrről akit kiképeztek volna rá.