Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matteo14

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hittem újabb hosszú párbajos adásról tudósítok majd de úgy látszik már a szerkesztők is nyíltan vállalják, hogy így a véghajrában még annyira sem foglalják le az ápoltakat, mint az elmúlt bő száz napban, így csak tippelni tudunk, hogy a villalakók csütörtöki napja masszív seggvakarással telt.…..
Ancsa köszönt mindenkit a mai (tegnapi) összefoglaló elején széles kézmozdulatokkal és még szélesebb jókedvvel és gyorsan elhadarja, hogy csütörtökön párbaj, pénteken párbaj, szombaton pedig Lö Finálö, szóval ebből a kis stúdióból utoljára jelentkezik be, mert mostantól igazán felpörögnek az…..
Tídididí-dididí. A mai poszt érkezése vágányzár miatt várhatóan fél napot késik. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért vállalatunk semmilyen felelősséget nem vállal, szíves elnézésüket és türelmüket ezúton is köszönjük...
A magyar közösségi közlekedés jelenlegi jegy- és bérletrendszerére nehéz kellően negatív kifejezéseket találni. Az csak az egyik dolog, hogy az értékesítés technológiája is csigalassan fejlődik (ld. budapesti e-jegyrendszer), ennél sokkal nagyobb baj, hogy az egész tarifarendszer logikája is elavult…..
matteo14 2017.04.06 14:57:34
@Adani: Ajánlom egyébként a Délit is. 20 perc alatt meg tudnak írni 3 db 1600 kilométeres űrjegyet is - tapasztalat. Még akadékoskodni sem fognak.
(Jó, amikor kábé az összes létező kiskaput kihasználva csináltuk, akkor kellett egy 50 perc, de a segítőkészség akkor is megvolt :D)
Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd reggel még nagyban szidta a kereskedelmi adókat, délután viszont nem nagyon tudott mit mondani arra, amikor az RTL Klub szembesítette vele: 2011-ben ingyenjeggyel nézte végig élőben az X-Faktor döntőjét. Gulyás az M1 reggeli…..
matteo14 2014.06.10 23:04:29
@humorpalanta: Van ilyen. Thick of It. Kábé ugyanerrõl szól. Töketlen politikusok elkúrnak valamit nyilvánosan/a médiában.
A helyenként ütemes, helyenként kínálati jelleget mutató magyar vasúti menetrenddel kapcsolatban készek vagyunk elismerni, hogy több részletében elég jól sikerült. Az „elég jól” két dolgot jelent: egyrészt valószínűleg lehet jobbat is, másrészt a jó menetrend próbája a…..
matteo14 2014.06.04 07:18:49
@FrankyLon: 8-8 óránként jár(t?) D.újváros—Simontornya/Cece között arra felé vonat. Lenne abban a vonalban is potenciál, csak hagyják megrohadni...
A vasúthoz idehaza legalább annyian értenek, mint a focihoz, ez blogunk szempontjából azért jó, mert nekünk nem is kell gondolkodnunk, hanem elég mások kitűnő ötleteit lejegyeznünk. Ez utóbbi persze csak vicc, hiszen mi éppen azért hoztuk létre ezt a felületet itt, hogy saját…..
matteo14 2014.05.18 22:29:52
@Izo: Viszont az alkalmazkodás csak "jómenetrend" és jó elhelyezkedés esetén oldható meg. Az ütemtelenül ütemes menetrenddel rendelkezõ vonalak (pölö: 46-os vasútvonal) mentén, ráadásul olyan helyen,ahol nincs kereszt, szinte lehetetlen a normális rá- és elhordást megszervezni.
Rákospalota-Újpest (akkor még Palota-Újpest) vasútállomás 1899-ben. Persze, hogy mindig is Palotán volt! Ha igaz (és ha közreműködtök tippekkel, lásd legalul a felhívást), egy ritkán jelentkező sorozat indul az Urbanista blogon, melyben a kerületek, városrészek, illetve a…..
A vasúti utasok jogai nagyobb hagyományra tekintenek vissza, mint az Európai Unió témával foglalkozó, 2009. decemberében hatályba lépett rendelete, az ezt megelőző években alkalmazott utasjogi szabályokból múlt héten mutattam néhány részletet. Az utasjogi rendelet eredeti célja…..
Tisztelt Blog! Mint több éve Máv-nál dolgozó vasutas munkavállaló, van néhány  a Máv-nál bevezetett vizsgák rendszerében. A vizsgára kötelezett munkakörök számát jelentősen megemelték olyan dolgokból oktatnak és vizsgáztatnak szigorúan amire az adott munkakörben semmi…..
matteo14 2014.02.17 20:12:05
@enpera: Idézet egy "egyszerű" megfogalmazású szabályból:
"1.2.8. Csökkentett rálátási háromszög
Az a háromszög, amelyet az úttest felezővonalának és a vasúti pálya tengelyének metszéspontjától:
— az út tengelyén a fényjelző-készülék oszlopától, illetve a vasúti átjáró kezdete (Andráskereszt) jelzőtábla oszlopától visszafelé mért 1 méter távolságban, valamint
—a vasúti pályán mindkét irányban, a vasúti pályára engedélyezett — km/h-ban meghatározott — sebesség számértékének ötszöröse
méterben kifejezve határoz meg (Lv távolság)"
Most mondd vissza.
A Super Bowl alatt, (de csak a Savannah-i tévéken) ment le egy olyan reklám, amilyenhez foghatót legutoljára akkor láttunk, amikor Klapka Görgy a 72 színű NSZK színesfilctoll-készletből random kihúzott rostírón segítségével egy A4-es lapra felírta, hogy Vámház körút 9, és a…..
7. Ezt a fóti házat minden irányból látni kell   Ezen a képen olyan mint egy átlag ház az USA-ban (leszámítva a gólyákat). De igazán akkor ütős, ha láttad a világítókupolás tornyot is. Bónuszként számold össze, hányszor látszik a kutya a hirdetésben. /Itt egy másik…..
Budapest Viszlát, Ikarus 280! (hg - kép) Lebetonozzák az Akvárium tetejét (f&l - cím) Új biciklitárolók a pályaudvarokon (kerékagy) A legdurvább karácsonyi kirakat Budapesten (cink) Meg nem írt történetek a XV. kerületből (bpxv) Ez épül a Pál utcai fiúk Grundja…..
Az idei menetrendváltás hozott néhány jelentősebb változást a Székesfehérvár-Szombathely, illetve a Budapest-Székesfehérvár vonal életében is, de rápillantottunk a nemzetközi változásokra is. Belföldi viszonylatban, maradt még néhány további változás, melyekről a…..
Ez lassan külön műfaj lesz. Láttunk már hirdetményt arról, hogy a trolibuszpótlókat trolibuszokkal fogják pótolni, de a legabszurdabb azért mégiscsak az, amikor néhány éve kézzel fogható táblán tették ki a trolira, hogy trolipótló. Kár, hogy ma már nincsen…..
Kiadó: Rondomedia.Írjak még, vagy ennyi pont elég lesz? Na jó, nyilván nem hagyom itt abba, végülis nem mindenkinek lehet ismerős a cég neve. Aki azonban olvasta a wuppertali függővasút szimulátoráról készült írásomat, az már kapizsgálhatja a lényeget. Hogy ennek ellenére…..
Egy napilap(?) cikkének illusztrációját vagy elég szarul croppolták, vagy direkt így akarták, mindenesetre vicces. ..
Holnap megtörténik a Doctor Who 50. évforduló, ami most tényleg szombatot jelent, mert európai idő szerint este van a vetítés. A nagy esemény előtt itt van néhány hír: Tegnap kijött még egy miniepizód, ennek most az a címe, hogy The Last Day. A Gallifrey-n…..
Tovább gördítem a késések okozóinak labdáját, az üzemi körülmények bizonytalanságait taglaló stokkozásos és foglaltra járatásos, majd a menetrend megtervezéshez kötődő tartalékképzési, helytelen vágányon közlekedős és járathossz-méricskélős, végül pedig az egyedi…..
matteo14 2013.10.29 16:28:40
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Majdnem ugyanez a térség:
Van egy járat,ami papíron (Nyilván falunév nélkül) a falu fordulójához közlekedik. A forda sofőrje valójában a település első megállójában lepakol mindenkit,majd haza megy a busszal. Esetleg még a kis utcákban lerak,ha arra van dolgod,de végig talán még sosem ment...
comment:com Hírek kávé mellé 2013.10.24 09:30:00
300. epizódjához érkezett a CSI, itt az alkotók, itt meg a szereplők mesélnek a sorozat eddigi történetéről, kedvenc részeikről meg minden olyasmiről, amiről ilyenkor szokás. Ja, és van még egy lista is a legfaszább vendégszereplőkről. Szereposztás: Whoopi Goldberg a Once Upon…..