Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prof_bp

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Magyarország adja az EU első vagy második legnagyobb növekedését, nálunk csökken legjobban a munkanélküliség, ráadásul betartjuk az összes európai pénzügyi szabályt is, ezért ostoba dolog pellengérre állítani az országot" – mondta Orbán Viktor ma Budapesten. Nos, konkrétan ennek a nyilatkozatnak…..
prof_bp 2017.05.19 14:46:04
@Lord_Valdez: Semmit se muszáj a a nagypolitikában. Járulékcsökkentés: adozona.hu/2017_es_valtozasok/Itt_a_legujabb_adocsomag_Parlament_elott_a__PE4AFD
prof_bp 2017.05.19 14:47:53
@Stenonis: De nem baloldaliak. Liberalizmus =/= baloldal.
prof_bp 2017.05.19 14:56:49
@nevetőharmadik: ÁFA fogyasztást terhel, mindenkit érint jövedelemtől, vagyontól függetlenül, tehát nem baloldali eszköz. Rezsicsökkentés ugyanígy. Ágazati különadók a nagy, extraprofitot szedő, "adóoptimalizáló", addig érinthetetlen szereplőkre voltak szabva, és válságkezelésre szolgált, nincs mögötte balos ideológia. Államosítás is csak stratégiai ágazatokról szólt, nem mindenre kiterjedő balos kollektivizmus állt mögötte. Mindnek van populista vetülete, de a populizmus megintcsak nem a baloldal önálló jellemzője.
2018-ban nem lehet "leváltani" a Fideszt. Ennek az esélye gyakorlatilag zérus. Abban az értelemben nem lehet, ahogy az ellenzék gondolja: hogy a Fidesz "eltűnjön" a politikai palettáról, de még abban az értelemben sem, hogy ellenzékbe szoruljon. Ehhez az kellene, hogy a mai (a Medián legutóbbi…..
prof_bp 2017.05.09 01:52:45
@ricardo: Azt viszont jó eséllyel gondolta, és nem csak ő, hogy le Pen nem lesz az...
Számos biztató jel mellett tegnap azért kiütköztek a Momentum mai "tudásának" korlátai is. Az esemény jó szervezettsége, jó dizájnja, a nem megvetendő méretű tömeg, a kiegyensúlyozott és a mai valóságunkhoz mérten különösen jó színvonalú beszédek mellett a gondolat még nagyon nincs…..
prof_bp 2017.05.03 04:09:26
@nick papagiorgo: Teljesen egyet értek veled. Viszont a PKP-ról amit így fél óra alatt meg sikerült tudnom, az is inkább csupa ellentmondás. Szóval hol az a "normális" párt?
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
prof_bp 2016.06.07 14:59:11
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
prof_bp 2013.01.05 02:18:24
Tavaly még volt bringás keret, de 2012-re - anélkül, hogy felhasználták volna - szőrén-szálán eltűnt a XI. kerületi önkormányzat költségvetéséből. A peticio.hu oldalon keresnek támogatókat az újbudai bringások, hogy rábírják az önkormányzatot és a polgármestert, hajtsa…..
prof_bp 2012.09.17 16:08:07
@873ujr3rk: Mindezt éjjel, lámpa, fényvisszaverő ruházat és prizmák nélkül, szemben az egyirányú buszsávban.
"A kerékpáros az út négere", állította a városi biciklizéssel kísérletező Para-Kovács Imre tíz évvel ezelőtt. A hasonlat ma már csak rossz emlék, az egyre több városi bringás egyre több figyelmet kap. Ezért is volt érthetetlen a belváros szívében évtizedek óta kint…..
prof_bp 2012.08.29 11:47:32
@magyar bucó:
Na, hát mondtam én előre, hogy ezt fogod csinálni. Ahelyett, hogy utánanéznél a tényeknek, megmagyarázod magadnak az ellenkezőjét.

A kerékpáros számos olyan terméket és szolgáltatást vásárol (pl. magát a kerékpárt is), amelyet az, aki nem kerékpározik, soha nem vesz meg. Ezeket kifejezetten kerékpárosként fizeti. Emellett számos olyan szolgáltatásért fizet adót (SZJA-t pl.), amit nem, vagy csak igen kis mértékben vesz igénybe. (Pl. gyorsforgalmi utak, közösségi közlekedés, stb.)

Az, hogy az autósok által az autózással kapcsolatosan befizetett többlet adók messze nem fedezik az autózás társadalmi költségeit mind európai mind magyar kutatások is megállapították már. De ha nem akar ezeknek utánanézni, elég csak a híreket figyelned. Mit gondolsz, miért dolgozták ki, és vezetik be szépen sorban a használatarányos, mindenkire érvényes útdíjfizetési rendszereket Európa szerte? Azért, mert már rég (évtizedekkel ezelőtt!) bizonyítást nyert, hogy a közúti gépjármű közlekedés a korábbi formájában nem fenntartható, és a közösségi finanszírozása pedig nem méltányos.

Természetesen megvizsgálták azt is, hogy a kerékpározásra lehetne-e hasonló rendszert bevezetni, de arra jutottak, hogy annak adminisztrációs költsége messze magasabb lenne, mint a használat arányosan jogosan beszedhető összegek.
Pedig hidd el, a kerékpárosok minden gond nélkül kifizetnék azt az arányos összeget, amibe az ő közlekedésük kerül a közösségnek. (Ez ugyanis egy elenyésző költség.)
prof_bp 2012.08.29 11:52:19
@magyar bucó:
Szabálytalanság terén mennyire vagy tisztában a külföldi helyzettel? Elárulom neked, egy friss kutatás eredményei szerint az USA-ban a kerékpárosok 2/3-a hagyja figyelmen kívül a piros jelzést. Ahogy a gépjárművezetők hasonló arányban hagyják figyelmen kívül a sebességkorlátozásokat is, akárcsak nálunk. Kis hazánkban pedig ennél is rosszabb az aránya pl. a gyalogátkelőhelyekre vonatkozó elsőbbségadási kötelezettség betartásának. Ezek tények, amiket egyszerűen figyelmen kívül hagysz, mert nem mersz szembenézni velük...
De ezekhez sem kell kutatásokat böngészned, elég csak magad körül figyelni a gépjárműforgalmat egy kis ideig. Attól, hogy jelenleg ezeket a jelenségeket te ignorálod, ugyanúgy léteznek, mint a bringás szabálytalanságok...
prof_bp 2012.08.29 11:59:03
@szájhúzó kutya:
A két dolognak semmi köze nincs egymáshoz. Nem a "biciklis terror" kényszeríti az idiótákat a járdákra, ezeket a huligánokat a kerékpáros társadalom is megveti. A járda a gyalogosoké. Pont. Nem mondom, hogy kerékpárosnak soha semmi keresnivalója nincs ott, de ha már oda viszi a sorsa, akkor ott vendégként kell viselkednie.
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
Nemcsak a kerékpárosok, az autósok biztonságát is veszélyezteti a főváros XIV. kerületében egy ismeretlen, aki azzal szórakozik, hogy összezavarja az útjelzéseket. A kerékpárutakat is érintős esetekre egy felháborodott biciklis, magpet hívta fel a figyelmet. "Egy igazi…..
prof_bp 2012.05.17 13:54:18
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
A kerékpárosok háromnegyede tisztában van azzal, hogy egyirányú utcába csak akkor lehet biciklivel behajtani a forgalommal szemben, ha ezt külön tábla engedélyezi. A legalapvetőbb KRESZ-szabályok ismeretét firtató kutatás szerint ez a legkönnyebb kérdés a biciklisek számára. A…..
prof_bp 2012.04.12 18:13:54
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:

"Az mikor fog elterjedni a köztudatban, hogy nem tekinthető alkalmatlannak az úttest a nagy gépjárműforgalom miatt?"

Erre viszont kérlek idézz konkrét jogszabályi helyet, amely megmondja, hogy mikor tekinthető annak és mikor nem. Amíg ilyet nem találunk, az értelmezés teljesen szabad, így első körben a közlekedő dönt, amit a közlekedési hatóságok (első körben a rendőr, utána pedig a szabálysértési hatóság) konkrét esetben felülbírálhatnak. De nincs általános szabály.
prof_bp 2012.04.12 18:23:06
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:

Melyik módosításra gondolsz? Rosszul emlékszel, ilyen sosem szerepelt a KRESZ-ben. Az elmúlt 23 évben legalábbis biztosan nem, amióta jogsim van...
prof_bp 2012.04.12 18:25:17
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:
Ez nem egy jogszabály, a jogszabályban az itt olvasható szöveg nem szerepel, és soha nem is szerepelt.
A Ténytár is elemezte, hogy a vártnál kisebb gazdasági növekedés és az egykulcsos adó bevezetése miatt kieső adóbevételek miatt komoly megszorításokra kiigazításokra lehet számítani. Bár ennek mértéke 2012-ben lesz jelentősebb, már az idei problémák kezelése érdekében is…..
prof_bp 2011.09.09 14:57:34
@Asztalos Gábor 2: Így van, egy elenyésző tételről van szó a termékek árában, erre hivatkozva árat emelni egy jó kis takarózás a profitmaximalizálás érdekében. Demagógia a csúcson.
prof_bp 2011.09.09 15:33:38
@zrobasé: Én akkor sem szóltam egy szót sem. A gázolaj nem napi fogyasztási cikk, az emberek többsége nem vesz soha. Cigit, piát sokkal többen vesznek. Annak az emelése miatt nem sírsz?
prof_bp 2011.09.09 18:12:51
@zrobasé: Na, akkor minden okés, nem is értem, hogy minek a sok szájtépés.
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
Az április 4-26. közti 3 hétben tartott fokozott közúti ellenőrzések végrehajtásában 11 878 rendőr és 617 polgárőr vett részt, ők összesen 26 142 biciklist ellenőriztek. A rendőrök feladata volt a közlekedési szabályok betartásának, a láthatóságnak és a kötelező…..
prof_bp 2011.05.03 17:34:05
@JAGMAN: Nem mindegy ám, hogy milyen mintáról beszélünk. Egy diszkóból kifelé menet az autósok között is meglepő arányokat találnál. Ha ez a kerékpáros akció mondjuk hétköznap reggel 7-8 között Budapesten folyt volna, akkor nem nagyon lett volna benne ittas bringás... Persze olyankor a rendőrök érdekes módon nem serénykednek a bringásokat ellenőrizni. De igazából senkit sem...
Biztos lehetsz benne, hogy ezen akció túlnyomó részt vidéken és estefelé zajlott...
prof_bp 2011.05.03 17:36:11
@Zabalint: Okés, de ha nem jó arra, ami miatt kötelező, akkor mire is jó, hogy kötelező? Mert itt is sokan tapsoltak neki, hogy végre ellenőrzik. De láthattuk most is: arra jó, hogy lehessen a bringásokat ezzel zaklatni.
prof_bp 2011.05.03 17:45:47
@TheElf: Mondj már nekem olyan veszélyhelyzetet, ahol tényleg az a lényeg, hogy mit kiabálsz, és a csengő jobb lenne, mint egy kiáltás. Én pl. a csengő helyett a féket húzom és/vagy a kormányt fordítom vészhelyzetben, és esetleg kiabálok is. Nem mondod komolyan, hogy eközben inkább csengetnem kéne, ugye?
A gyalogos amúgy is a legvédtelenebb résztvevője a közlekedésnek, ennek megfelelően kell kezelni. Az esetek 99%-ában eleve csak úgy alakulhat ki veszélyhelyzet, ha valaki nem ennek megfelelően kezeli őket. A csengő ebben semmilyen értelmezhető szerepre nem alkalmas.
Lassan belekezdenek az új alagút belső burkolásába a Margit híd budai pillére alatt. Nyáron „valamikor” már használatba is vehetik a bringások a 90 milliós lukat, amely összeköti majd a rakparton futó északi és déli bicikliutat. Másfél hónapig még biztosan marad az…..
prof_bp 2011.03.09 12:22:00
@Körömcsiga: Jah, ha így állunk hozzá, akkor az alagút sem kell, mert aki bringával indul el, az is megérdemli, hogy kerülnie kelljen... Ez a szokásos magyar megoldás. Ha már egyszer hozzányúltak, akkor meg lehetett volna csinálni egyből jól is, de persze nálunk nem így mennek a dolgok...
Egyébként meg nem járok arra sűrűn, így nekem ebből a cikkből derült ki, hogy pontosan milyen is lesz, tehát nekem új.
prof_bp 2011.03.09 12:25:02
@2llkedő: A cikkíró lehet, hogy nem ért hozzá, viszont nem is ő találta ki, amit leírt róla. "a híd állapotának felmérése közben kiderült, hogy a pillérnek ez a szakasza nem lát el tartó funkciót, és üreges." Ezt nyilván nem ő mérte fel, nemde? Persze az kérdés, hogy mit kell az alatt érteni, hogy "ez a szakasza". Mert ha csak ez a 2-2,5 m-es szakasza üreges, akkor világos, hogy nem lehetett volna szélesebb, de ez viszont nem derül ki a cikkből.
prof_bp 2011.03.09 12:27:52
@2llkedő: Minek? Nem akarok érteni a statikához. Ha egyszer egy hozzáértő azt mondja, hogy üreges, miért is vonnám kétségbe? A felmérést nem a cikkíró végezte, hanem szakemberek, nemde? Velük vitatkozz, ne velem.
Előző cikkünk után már tudható, hogy télen lehet biciklizni, de azt nem célszerű gyöngyházfényű pufidzsekinkben, kedvenc szűk farmerünkben és tűsarkúnkban tenni. A megfelelő ruha mellett az ideális tempó megválasztása segít még túlélni a nem igazán ideális…..
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem számítottam arra, hogy három hónap csúszás után pontosan nyitják meg a Margit hidat a (gép)járművek előtt, így lecsúsztam a híd lábánál tömött sorokban álló autósok látványáról. Valószínűleg a dugóban állóknak osztott emléklap egyébként is annak örömére…..
Jávor Benedek blogja Löncs 2010.09.03 14:56:00
Így küldték fel a tésztát a kávézóból.....
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
Párválasztás helyett pártválasztást, avagy Ibolya és Herényi Karcsi képzelgése arról, hogyan udvarolnak a mai divatos fiatalok.Valószínűleg benne vagyunk abban a 10 főben, akiknek ez sikerült Magyarországon. Ebből látszik, hogy az MDF kampánya csak az intellektüellek krémjének…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
prof_bp 2009.11.09 23:23:55