Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gihi

65 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életében először járt Magyarországon és lépett fel az Electronic Beatsen Charlotte Emma Aitchison, vagy ahogy a legtöbben ismerik Charli XCX. A 21 éves, kétlemezes énekesnő még a fellépése előtt adott egy villáminterjút a zeneszerzésről, a popzene kegyetlen világáról és…..
2011 óta létezik Borsos Oleg és Lechner Márk elektropop formációja, a Polar Dear, mégis csak 2012-ben – a Vivának köszönhetően – robbantak be a köztudatba Even If I’m Late című slágerükkel. Legújabb számuk, az Overseas ma elsőként a Lángoló Gitárokon hallgatható meg.…..
Hetek óta terjednek azok a pletykák, miszerint a The Moog zenekar elhagyja az országot és hosszabb időre Amerikába költözik. A pletykák most már tények, előtte viszont még kiadják harmadik lemezüket, a tavaly télen Seattle-ben, Ken Scott producer segítségével…..
Négy évvel az Introspective sikere után a napokban új lemezzel jelentkezik az Amber Smith. Poniklo Imre, a zenekar énekes-gitárosa beszélt a cím nélküli lemezről, a tagcserékről és azokról az élményekről, melyekből az új dalok megszülettek. (Kritikánk a friss…..
2011 májusában hallgatott el a Radio Café, az egykori EstFM utódja, majd október 3-án elindult a Neston, a Café egykori vezető szerkesztőjének, Machán Frigyesnek (Nesta) az új online rádiója. A klasszikus rádiózástól eltérő módszerekkel, csupán a jó zene népszerűsítése…..
Az IO Milkovics Mátyás neo-főnök szólóprodukciója, ami tavaly mutatkozott be a nagyközönségnek Alan Wilder (volt Depeche Mode-tag) Recoil projectjének előzenekaraként. A Lángoló Gitárokon most az IO első videóját lehet megnézni, aminek HD akciókamerás végleges felvételei…..
Itt a Lángoló Gitárokon már bemutattunk két dalt az Esti Kornél új lemezéről, a Boldogság, te kurváról. Az albumot december 26-án elsőként az A38 Hajón mutatja majd be élőben a zenekar. Ezért ültünk le a zenekar három tagjával, Lázár Domokos és Veres Imre gitárosokkal…..
Vandad Kashefi nem átlagos filmrendező, az ő klipjei élőben születnek, élőben szól a zene és az élmény is olyan, mintha ott állnánk a zenekar mellett. Készített már videót Palya Beának, a Singas Projectnek és Alba Hyseninek is, és hamarosan együtt fog dolgozni többek között…..
Október 31-én jelent meg Dalok a fürdőszobából címmel a Hó Márton és a Jégkorszak zenekar első nagylemeze. Az albumról a hamarosan megjelenő nyomtatott Lángoló Gitárok magazinban lehet majd kritikát olvasni, most azonban inkább bemutatjuk a lemezhez tartozó első klipet, amit a…..
Dél-Franciaország egyik legnagyobb városa, Marseille foglalja el az A38 Hajót mától két napon keresztül. Ma a kétéves elektro rock zenekar, a Nasser és DJ Alif Tree mutatkozik be, a harmadik lemezét nemrég kiadó Hangmás társaságában, holnap Danton Eeprom és Humantronic képviseli…..
Elkészült a Carbovaris zenekar első, igazi videója, amit most elsőként a Lángoló Gitárok olvasói láthatnak. A srácok a Road című dalukat választották ki és forgattak hozzá kisfilmet a Recording Pictures csapatával. A forgatásról és az új zenekarok helyzetéről…..
Csütörtökön harmadik alkalommal érkezik Budapestre a német My Baby Wants To Eat Your Pussy. Az őrült artrock-zenekar most a Dürer Kertben, a Karnevarton mutatja be elképesztő színpadi show-ját, de előtte énekesükkel Ziggy Has Ardeurrel beszélgettünk a készülő lemezükről és a…..
Második kislemezével jelentkezik a Superego, amit majd csak szerdától lehet letölteni a honlapjukról, de a Lángoló Gitárokon már ma debütálnak a számok. A premier mellett a Heavy Pop hat daláról, a lemezbemutatóról és a magyar indie színtérről beszélgettünk Ihász Péter…..
Szeptember másodikán, tehát holnap jelenik meg (Polgár) Odett második nagylemeze, az immár Go Girlz nélkül készült Hanyatt, Homlok, Egyenes. A Lángoló Gitárok most meghallgathatóvá tette az egész albumot, plusz egy interjút is készítettünk Odettel így a pénteki Gödör…..
Hosszú szünet után tért vissza az Irie Maffia, tele új energiákkal, tervekkel és lelkesebben, mint valaha. Az alábbi interjú egy vágott változata a nyomtatott Lángoló Gitárokban jelent meg még június elején, azóta a zenekarnak már kijött egy kislemeze is, élőben pedig…..
Hónapok óta megállás nélkül koncerteznek, folyamatosan járják az országot és rajongótáboruk egyre népesebb. Az Ivan and the Parazol zenekar alig több mint egy éves, de máris maga mögé utasított, szinte minden olyan formációt, akikkel együtt indult. Ma este az A38 Hajó…..
Június 25-én lép fel a Qualitons a Művészetek Palotájában a Hey June! Sorozat keretében, ahol némileg áthangszerelve adják elő saját dalaikat és feldolgozásokat. Ebből az alkalomból beszélgettünk Szőke Barnával, a zenekar gitárosával. Az interjú alatt egy játékot is…..
Ahogy azt már itt a Lángoló Gitárokon írtuk, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából május 26-án négy különböző zenei stílust képviselő együttes vállalkozik arra, hogy a Red Bull Liszt Remix keretén belül újraértelmezze Liszt egy-egy darabját, illetve a…..
Mészáros Zsuzsanna nevét elcsíphettük már Éder Krisztián (SP) mellett, vagy más előadók lemezein közreműködőként, de a közelmúltban Marge néven kiadta első önálló albumát, And címmel. A múlt héten a Magyar Filmszemlén bemutatott Utolér főcímdalában is az ő hangja…..
Gagarin első űrsétájának 50. évfordulója alkalmából a Gödörben csapnak össze a szovjet és az amerikai erők. Utóbbit a Second Avenue képviseli, Suchman Péterrel, Sárkány Bertalannal és Kóti Sándorral beszélgettünk az új dimenziókról, az indie zenekarok bukásáról és a…..
Új klipet forgatott a Kistehén, ami már az Angliában megjelenő lemezük előfutára, de elsőként itt látható. A fenti képen jobb oldalon látható Kollár-Klemencz Lászlóval beszélgettünk a Venus történetéről, a természetről, társadalmi átalakulásról és arról, hogyan…..
A Does It Offend You, Yeah? bécsi koncertje után már megérkezett Budapestre és még mielőtt elindultak volna várost nézni Dan Coop billentyűs gyorsan és röviden válaszolt néhány kérdésünkre, a turnéról és a második lemezről. Egyelőre valahol a városban kószálnak, de…..
Dudich Ákos: A Vágtázó Halottkémek Életereje – Pótolhatatlan Halhatatlanság!Az utóbbi években tucatjával jelennek meg magyar nyelvre lefordított zenészek, zenekarok pályafutását bemutató életrajzok, önéletrajzok. Nélkülözhetetlen szerepe van az ilyen könyveknek nem csak…..
Lázár Tibort eddig a Zagar vagy a Bootsie Quartet dobosaként ismerhettük, de most kiadta első saját lemezét Occam név alatt. A My Rorschach címet kapó albumról, filozófiáról és a zenei üzenetekről beszélgettünk. Évek óta dobolsz a Zagarban és DJ Bootsie mellett is, most…..
Másfél évvel ezelőtt, mikor belekezdtek a klipforgatásba még ők sem gondolták volna, hogy ilyen sokáig fog tartani vagy, hogy egyáltalán elkészül, de ma bemutatjuk a Jazzékiel új videóját. A Kamilla ötletéről, a forgatásról és a zenekar terveiről Veszéjes Áron…..