Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jobagio

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MagyarTarka Defektes anyuka 2016.09.04 13:18:09
Ma Fokhagymás Rózsi fuvarozott, mert nekem még tilos vezetni a lábam miatt. Boldog voltam, hogy kiszabadultam végre, sütött a nap, tra-la-la! A Lehel térnél a mellettünk levő sávba begördült egy majdnem klaffogóan lapos kerekű pözsó407, benne szöszikisgyerek szöszimamival. Kedvesen átszóltunk, hogy…..
Jobagio 2016.09.05 11:44:58
:)
Baráti, ismerősi és saját ingatlanügyek során összegyűjtött, csupa megtörtént sztorit tartalmaz a lista: Akkor is felhív, ha odaírod a hirdetésed végére: Ingatlanosok ne hívjanak És többnyire a vasárnapi ebéd utáni alvás alatt hív Nem is egyszer hív fel, hanem egymást követően többször Majd…..
Jobagio 2016.09.02 12:04:12
@Szakamoto Csijo:
" rossz minőségű, kevés számú, semmitmondó fotó (amit többnyire nem is az ingatlanos lőtt, csak elkunyerálta/lenyúlta),"

-ez mindig egy nehéz része az értékesítésnek. A fotók arra is hivatottak, hogy a teret szemléltessék. Sajnos ez nem egyszerű. Voltál már az Eiffel toronynál, vagy a Grand kanyonnál, vagy csak a Gellért hegyen. Egyszer vigyél fel egy panoráma fotót magaddal és érezni fogod a különbséget....

"- semmitmondó információk a hirdetett lakásról (boltok, iskola a közelben --> ez az én mostani bérelt lakásomhoz is oda van írva, és még csak nem is igaz), semmi infó a rezsiről, a lakás paramétereiről,"

Ez hasznos infó lehet egy családosnak, azonban ha nem igaz akkor ismét csak No comment...

"- az ingatlanos nagyon kedves gárdedám, de alapvető viselkedési normákkal nincs tisztában, még a helyszínen sincs fogalma se a lakásról, többnyire oda se talál, max, ha többedszerre jön,"

Hogy akar eladni valamit, amit nem is ismer??? Hogy nem tud viselkedni? Apósom szokta erre mondani, hogy nem csinálhattam én mindenkit... :)
Ez kb olyan, mint ha bemennél egy fogorvoshoz és azt kérné tőled, hogy Kérem, akkor vetkőzzön le... :)

"- készségesen elküld emailben mindenféle linkeket - csupa olyat, amit saját magamtól is ki tudok guglizni nettó 20 mp alatt,"

Ezzel így nem lenne baj, mondjuk ha mellé kiegészíti, olyan infóval, amit nem látsz, vagy nem tudhatsz. Pl.: Mennyiért adtak el ott lakást, vagy most szerződtek le egy projekt céggel, akik az egész házat felújítják és a liftet is kicserélik, vagy milyen bérleti díjjon lehet a környéken kiadni a lakást. Esetleg volt már benne és több lehetőséget is lát az ingatlanban.

"- odaírja, hogy segít a hiteltanácsadásban - erre meg létezik a pénzügyi tanácsadó, akinek a honoráriumát a hitelező bank fogja kicsengetni,"

Hiteltanácsadásért úgy tudom nem is lehet pénzt kérni. Egyébként az ingatlan irodánál dolgozó hitel tanácsadó az egyik legjobb dolog, amit ki lehetett találni.
Mert:
- sok bankkal kapcsolatban van
- több ügyfelet visz, ezért több kedvezményt is tud biztosítani és fog is biztosítani, ugyanis az ő jutalékát nem befolyásolja.
- Tudtad például, hogy az se mindegy, hogy melyik fiókba mész be? Nekem volt olyan ügyfelem, akik VIP státuszúak voltak az OTP-nél... Most a K&H-nál vannak. Mert a legjobb otp-s hitel ajánlat THM 6,5%-volt a K&H-s meg 3,8%. Olyanra felhívja a figyelmet, ha a hitel szerződésben meg van bontva a kezelési költség és hitel törlesztés és fix kamattal ajánlja a bank, akkor az nem jelenti azt hogy a kezelési költséget nem változtathatja.
- Ő tud arról, ha egy hitel korlátlanul előtörleszthető. Tud arról, hogy a folyósítási díj lealkudható illetve nem is kell fizetni. Tud arról, hogy az értékbecslés költségeit milyen módon lehet áttukmálni a bankra. stb.
- ja és full ingyenes. Másfél óra alatt az összes piacon lévő ajánlattal megismerkedhetsz, illetve annak előnyeiről és hátrányairól is tájékoztatást kaphatsz.

"- halvány segédfogalma sincs a jogszabályi környezetről."
Ez baj.

Szerintem te nem ingatlan tanácsadóval találkoztál, hanem valakivel, aki azt állítja magáról.
Jobagio 2016.09.02 12:57:43
@Szakamoto Csijo: Sajnos az arány nagyon rossz jó és rossz között. Ha csak a saját franchise-t nézem, ahova eladtam a lelkemet, akkor kb. 16:1-hez a bénák javára. :)

A pénzügyi tanácsadó vs franchies-os hiteltanácsadó. Sajnos erre nem látok rá, melyikük visz több ügyfelet egy bankba. Nálunk aki intézi ezt kb 10 éve csinálja. tavaly csak 1,2 milliárd forintnyi hitelt közvetített (tavaly előtt ez 1,8 milliárd volt). Rendszeresen jönnek hozzá a bankból a piacról érdeklődni és tanácsot kérni, hogy milyen termékkel lépjenek ki a piacra.
Volt hogy családnak intézett hitelt építkezésre, azonban nem volt vezetékes víz a telken. Azt sikerült elfogadtatni a bankkal, hogy fúrattak egy kutat. Ezt nem hiszem hogy egy bankos frontdesk-essel le tudja deal-elni bárki is. De szeretném hangsúlyozni, hogy ez csak az én véleményem, illetve egy pénzügyi tanácsadó sokkal szélesebb körben tájékozott (tőzsde/ingatlan/befektetési alapok/...), hogy mi az amiben lehet gondolkozni ha az ember fialtatni akarja a pénzét.

Várjuk a tisztulást. Hogy a jelenleg stagnáló piacon lekopnak/elfáradnak ezek az emberek.
Megelégelte a kormány, hogy egyre több, becslések szerint már közel harmincezer hazai autós próbál külföldi rendszámmal adót, bírságot elkerülni. Mai cikkünk blogposztja...
Jobagio 2011.06.15 18:33:27
@phrascarica: @Hurrá Torpedó: "ha 30 millás autóra 5 milla, akkor fel kell fogni hogy nekem olyan autóm 35-ért lesz MO-n. ha csak 30-am van akkor 25 millásat kell vennem. ugyanez érvényes az 1 milla alatti kategóriában."
Szerintem ez korrekt, ezt kellene felfogni a sok kopasznyakú X6-al járónak, hogyha neki nem telik X6-ra akkor gyűjtsön még.

Fordítsd meg az egészet.
Mondjuk van 35 milliód, de lehet akár 300 milliód is. Akarsz egy X6-ost. Itthon 35 millió, a szomszédban meg 30 millió. Magadnak spórolsz. Csökkent agyú wolf!
Szépen leégette a klímatechnikai céget egyik dolgozója a vállalat autójából történő szemeteléssel. Tegnapi levelemre ma kora délután Bántó Károly, a Genex Zrt. vezérigazgatója reagált, méghozzá nem is kis terjedelemben. Örülök neki, hogy nem próbálnak menekülni a…..
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
A kritikusok többsége, úgy tűnik, egyetért abban, hogy Kathryn Bigelow filmje megérdemelten vált az Oscar-gála nagy nyertesévé (hat szobor, közte a legjobb filmért és rendezésért járó), miközben több szakértő szerint nem fest reális képet a bombaszakértők mindennapjairól. A…..
- It was OK, but one of your teammate just pissed me off, he was so sly with me on the track. - Oh, really? Was it around 14.30? - Yes, I think... - Take it easy, sweetheart, that was me. And that was a race, not a scout-jamboree. Mai cikkünk blogposztja...
Jobagio 2010.02.25 10:31:25
A tegnap esti RTL Híradó vezető híre, mint minden hírműsorban, a Cozma-gyilkosság volt, egészen pontosan annak is az az új eleme miszerint a rendőrség végre megnevezte, ki szúrta le a kézilabdázót azon a végzetes estén. Ehhez Szellő István mögé be is tettek az ügyes…..
Gabello pár másodperces különbséggel két cserbenhagyásnak lett áldozata, először a beleszálló Fiat által, aztán meg egy tanúskodni nem akaró, ámde kíváncsi bámészkodó által. Innen is gratulálok nekik. És persze ennél a résznél még nem lesz vége a történetnek... Azt…..
Jobagio 2010.01.29 14:54:57
Érdekelne a többi olvasó tapasztalata is arról, amit Gábor írt, valóban általános szokás az a mentőautók és egyéb kék villogós járművek sofőrjeinél, hogy szarnak a KRESZ-re, mert úgysem bünteti meg őket senki? Ma reggel ½ 8 kor a Nagykőrösi úton haladtam az M5…..
Jobagio 2010.01.28 15:33:27
8ker Fúrópajzs 2010.01.28 09:54:59
 Itt a videó, ami nagyjából visszaadja a hangulatát a betörő pajzsra várakozásnak. Fogadjátok sok szeretettel, mint az eddigieket is!   ..
Jobagio 2010.01.28 12:49:15
2009.08.31-én kilencen elmentünk a Miami Poker Club-ba egy 1500+500 freezout-ra. A garantált összdíj 150.000 volt. 120-nál kicsit többen gyűltünk össze, mert a játékosok 10%-ának fizettek, és 12 fizetős helyet határoztak meg. Polyák Sanyi a buborék előtt esett ki, egy magas…..
Aug 31-én este 20:30-tól a Best Players Poker Club meghívja 10 játékosát egy freezout játszmára. Jelentkezni ebben a bejegyzésben lehet. Több jelentkező esetén az 5. szezonban több játszmán résztvevők vannak előnyben.A játék díja 1500 + 500, amiből 1500-at a klub áll. (Sorry,…..
Jobagio 2009.08.31 13:12:48
 A rekord létszámú pókerjátszma leírása előtt 2 bejelentés:1, Elmarad a következő játszma a jövő héten (2009.08.19). A klub zárva lesz, jó pihenést. Utána augusztus 26-én lesz a szezonzáró játszma.2, A szezon végén, 2009.08.31-én hétfőn 20:30-tól elmegyünk egy…..
Jobagio 2009.08.17 16:34:06
A Best Players Poker Club következő - Zanzibar - pókerjátszmája a Broadway Klubban 2009.08.12-én 19:00 órakor kezdődik.Kérem, jelezzetek itt a blogon, hogy jöttök-e. Jelentkezéseket 24 főig fogadunk el jelentkezési sorrendben.   Heti kultúra:A…..
Jobagio 2009.08.12 18:24:56
Olvas0 nem kommentálta túl a lenti videóját, így is jópár percig tart és tökéletesen látszik rajta, hogy a rakparton közlekedők közel fele lekanyarodik ott, ahol amúgy tilos volna. És mivel senki nem ellenőrzi, ezért sokan úgy vannak vele, hogy ha az előtte haladó megteheti, ő…..
Jobagio 2009.08.12 08:49:31
Megjött a telefon: felveszik a kesztyűt és vállalják a kihívást a Pókermájszterek.Írjatok, ha jöttök, jelentkezés itt.Infók:Bográcsos kaját kapunk, még választhatunk is hogy mit szeretnénk, mindent tudnak főzni. Amit ajánlottak: csülökpörkölt.Szállás: 6 ágy van a…..
Ritka vendégkén köszönthettük magunk közt Rékát és Zsoltit. A játszma során a fekete asztalnál Sanyi tartotta nyomás alatt a játékosokat sikerrel, amíg el nem fogyott a zsetonja. Ez a nyomás azonban elegendő volt Theuerl Gabi és Vanya Gabi kiejtésére, de mindketten visszatértek…..
Jobagio 2009.06.12 12:42:18
Vademberre rádudálni veszélyes dolog, ezt Gábor is megtapasztalhatta a napokban, amikor a sors egy amolyan igazi gyűrött tarkójú, szétvarrt tirpákkal hozta őt össze. Most már ő is megtanulta, hogy beszállás után be kell zárni az ajtókat. Így egyrészt nehezebb onnan bármit…..
A Best Players Poker Club következő - PILU - pókerjátszmája a Broadway Klubban 2009.06.10-én 19:00 órakor kezdődik.   Kérem, jelezzetek itt a blogon, hogy jöttök-e. Jelentkezéseket 24 főig fogadunk el jelentkezési sorrendben.     Heti kultúra:…..
A gyors kiesések játszmája volt. A piros asztalnál Simon József sziporkázott, míg a fekete asztalnál Gőgös Attila mutatta be nyerési tudását. Simon Józsi ellen halálos volt bemenni, mert Józsinak tutira lejött a full. Ezzel a tudásával Józsi gyorsan eliminálta a tagokat.…..
A Best Players Poker Club következő - OSSIAN - pókerjátszmája a Broadway Klubban 2009.06.03-án 19:00 órakor kezdődik. Kérem, jelezzetek itt a blogon, hogy jöttök-e.Jelentkezéseket 24 főig fogadunk el jelentkezési sorrendben. Heti kultúra:Az OSSIAN…..
Jobagio 2009.06.03 13:13:04