Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamassu

2 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kínai hatóságok elismerték, hogy nem fér el több ember az országban, így is 23 000 000 embernek már állnia kell. A Föld lakossága elérte a 7 milliárdot, ami Kínát rendkívül súlyosan érinti. Már megpróbáltak a szomszédos országokkal egyeztetni a felesleges kínaiak…..
Hihetetlen A Fekete Halál "napja" 2011.10.14 10:00:00
Az elmúlt napok egyik szenzációját az orvostudományban egyértelműen a Fekete halál, azaz a bubópestis genetikai térképének megfejtése jelentette: a hosszú évszázada "titokzatoskodó" betegség most már nyitott könyv a tudósok előtt, akik azt is megállapították, hogy…..
A teljes átalakuláson átmenő budapesti kőszínház jövő évi darabjaiból ajánlja a legjobbakat Dőner György igazgató és Csuka István művészeti igazgató. A pöfeteg galíciai Ebben az oldott hangulatú musical-vígjátékban Csongor, a kedélyes budai ifjú rájön, hogy ő…..
Lamassu 2011.10.10 23:52:39
@milyen szép a Vértes, ó: most te engem komolyan lefideszeseztél? lehet csak félreértettük egymást, őszintén remélem. érdekes dolog ez mondjuk, mert amit csinálnak, az egy köp, viszont pl. most szombaton emberileg nagyot nőtt a szememben Schmitt, Makovecz Imre halotti torán rögtönzött beszéde miatt.
Lamassu 2011.10.11 21:46:33
@?syntax terror~: nem, nem írták neki. szűk körben (média jelenléte nélkül) mondott egy igen személyes hangvételű beszédet. ezegyszer viszonylag spontán volt. Makoveczről meg írhattak bármit, édesapám nagy tisztelője, kollegája, és mondhatni barátja volt.

Füredi 3.0: összehasonlítottam, 'oszt akko' most mit kéne levonnom ebből? hasonlítanak, tehát máris héberírás a rovásírás? LOL Sőt, mondok neked valamit, hasonlísd össze a rovásírást, a tolkieni törprúnákkal. Lehet h a törpöktől származnak a magyarok?

Megy a faszakodás ezerrel, mondhat az ember bármit, csak a fasságot ferdítitek ki belőle h MINDENKI NÁCZI! És ami nemzeti (hiába körítitek), az már NYILASHUNGARISTA! Egyébként ha már itt tartunk olvastam Szálasi írásait, egész sokat. Igen kevés kivetnivalót találtam benne (és mielőtt megint faszakodni kezdtek ti is olvassatok bele mielőtt blődséggel jösztök). :)
Ha egy politikai rendszer képes nagyobb anyagi forrásokat fordítani a médiamegjelenésre, ill. a média befolyásolására, akkor a fegyveres erők népszerűsítésére több eszköz is rendelkezésére áll. Ilyenek pl. az ismeretterjesztő TV-műsorok, melyekre az előző…..
Lamassu 2010.12.02 16:35:29
Ez viszont nagyon kis aranyos. :D
otakusound.blog.hu/2009/09/26/plaa

(Van még a honlapon pár propagandaszám.)
Árpád szamurája Start! 2009.05.23 23:57:00
Így az elején talán illene valami beköszöntőt mondanom (bemutatkozásra viszont nincs szükség): A blog teljesen öncélú, kizárólag az unalmas óráim számát hivatott csökkenteni. Na meg a könnyebb kapcsolattartás a barátokkal miközben én külhonban harcolok. Nagyjából úgy…..
Az előző rész száraz felvezetésében átfutottuk, honnan is erednek az asszaszinok, és kik is voltak valójában. A mostani posztból megtudhatja a T. Olvasó, hogy hogyan alakult ki az asszaszinok önálló államisága, hogyan definiálták magukat a többi muszlimhoz képest, valamint azt…..
A közelmúltban nyilvánosságra került, hogy George W. Bush még 1999-ben négyszemközt elárulta a Houston Chronicle neves újságírójának, Mickey Herskowitz-nak: amennyiben megválasztják elnöknek, le fogja rohanni Irakot. Akkori meggyőződése szerint egy ilyen meglepetésszerű beavatkozás minimális…..
Civileket bevonni a katonai stratégiai tervezésbe meglehetősen ellentmondásos ötlet, még akkor is, ha COIN-ról van szó – ami a Csang Ting-csen tábornoktól, Mao Ce-tung egykori harcostársától származó és a médiában gyakran elhangzó formula szerint 80 százalékban politikai…..
Újabb ókori sorozatunkban Nagy Sándor államának a szétesését kívánjuk bemutatni.  Erről a korszakról a középiskolában igen kevés hangzik el, Nagy Sándor halála után jóformán a következő gondolat az, hogy megalakul a birodalom területén a három utódállam, a…..
Az etruszkok architektúráját nem lehet a görög, avagy a római építészet mértékével mérni. Míg a legtöbb antik civilizáció számára az építészet volt a legfontosabb kifejezési forma, addig az etruszkok nem hagytak ránk monumentális építészeti emlékeket. Ennek alapvető oka…..
Lamassu 2009.08.26 00:50:48
@hami: Nem értek egyet ezzel a szemléletmóddal. Miért ne lehetne adni akár jobban is, annak a szavára aki egész életét egy bizonyos témára szentelt, mint akinek mondjuk van egy papírja. Mert bizonyos körökben (és nem éppen a legostobábbakban) az a nyilvánvaló, hogy a finnugrizmus ebben a formájában helytelen. Én is ez utóbbi véleményen vagyok, de azért igyekszek szkeptikus maradni. Nyilvánvaló hogy nagyon sok butaság is napvilágot látott már ebben a témában.
Lamassu 2009.08.26 22:23:44
@hami: Vitatkoztam én egy percig is? :/
Egyébként meglehetős butaság lehülyézni rengeteg szakértőt, közembert, vagy pl a székelységet. :(

De most pl arra buzdítottál hogy meg se hallgassuk őket mert ugyebár ők olyan ostobák hogy a szintjükön megvernek (ami burkoltan úgy is értendő hogy a vitákban nem a papírosok kerülnek ki felül :D ). Hogy bizonyítsanak akármit is ilyen szakmai hozzáállással? :D
Najó, ez már lehet kicsit összeesküvésesen hangzott de nem ez volt a célom. Egyszerűen csak ez itt egy fórum, nem pedig az MTA előadóterme, tehát ha valahol, hát itt lehetne fesztelenül beszélni az égvilágon mindenről. Úgy látom igen magas színvonalt üt meg a kommentelők többsée, így igen jó beszélgetésekre kerülhetne sor. :) Azt meg hogy ki mit gondol, mindenki maga döntse el.
Shapur síremléke: Shapur és Valerianus, az előbbi a lovon.Ebben a postunkban a nép követelésének teszünk eleget, és folytatjuk a sorozatunkat a második szériával (az első népszerűsége megütötte a megfelelő szintet, ezért a cég a folytatás mellett döntött). Sorozatunk első…..
A mai napomon egy deus ex machina történt velem, ugyanis két nagyon hasonló történettel rendelkező művet sikerült másodjára is elfogyasztanom, teljesen véletlenül. A párhuzamokat az élmények frissessége miatt nehéz lett volna nem észrevenni.Az egyik J.R.R. Tolkien nemrég magyarul…..
Egyszerre anakronisztikus, perverz és egyszerűen zseniális, ahogy harminc évvel a diszkókorszak vége után japán travik rázzák magukat a diszkógömb alatt. A Nihon No Mikata a maga idejében (is) óriási slágre lett volna, és ma ezt énekelné a jónép a Pink Lady örökzöldjei…..
Az alábbiakban Montet újabb postját olvashatjátok. A Morgarteni fiaskó után a Habsburgok nem szerveztek rögtön büntető expedíciót. Hogy miért, ennek több oka is lehet, többek között megemlíthetjük Frigyes és Bajor Lajos vetélkedését, de valószínű, hogy fontos szerepet…..