Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tesz-vesz

1908 bejegyzést írt és 23781 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pottyondi Edina krízisben. Nem tudja hova tenni Magyar Pétert. Segítek a női humoristának, mert láthatóan rossz helyen keresgél. Na nem Magyar vonatkozásában, ott én sem akarok ítélni, amíg még nincs mit, hanem a művésznő szerepének tisztázásában. ..
tesz-vesz 2024.03.24 11:37:52
@Tata86: az érdekel amit mond? és MIÉRT mondja, az nem érdekel?

nem érdekel a személy?
te még azon is elgondolkoztál bazmeg, mikor hont azt mondta hogy oroszország nem diktatúra, pedig ha érdekelne a hitvány hazug ostoba személy talán enm gondolkoznál el felesleges dolgokon hogy védjeed a KEDVENCEDET

hisz te mondtad hogy csak hontot meg tibiatyát olvasod leggyakrabban.
hát igen, az intelligencia legfőbb jele a kíváncsiság.

most észreveszed hont sunyi hitványságát, magyar péteres ceglédis résznél meg nem?
Számomra az Interstellar című film hátborzongatóan pontos ábrázolása az istenkapcsolat drámájának. Több szálon is. És ami a legizgalmasabb benne, hogy – akaratlanul, hiszen elvileg teljesen másról szól a film – abba enged minket bepillantani, hogy Isten mit él át, miközben azért gürcöl, hogy végre…..
Archiregnum Rossz vicc 2024.03.13 12:04:37
Nehéz időket élünk, és nem egyszerű a Viccpárt élete sem. Nemhogy korrumpálni nem lehet őket, hogy pártként működjenek, néha az elnök szava is kevés... Vagy tudja a halál már, hogy ki mit akar. ..
tesz-vesz 2024.03.13 13:00:39
@Tata86:

nem elég hogy beleolvastam? csekény halandók vakogásaival teljen az időm?

" Mi értelme egy olyan pártnak, ami nem indul választásokon?"

semmi. mit nem értettél már megint?
miért teszed fel ezt a kérdést?

annyira akarod hogy ne legyen előválasztás, hogy emiatt lemond a teljes vezetése, arca a pártnak, tehát megszünik a párt.

mondjuk lehet nem is kéne viccelni, amikor az állampárt olyan szinten hitvány és zsarnok, hogy tudatosan mérgezi a lakosait az aksigyárakkal.
Archiregnum Agyhalál 2024.02.21 15:19:21
Egy cinikus gazember sokszor jobb, mint egy naiv stréber. Előbbi nem feltétlenül akar ártani, mert azzal ellenségeket szerez, csak nem zavarja, ha a céljai elérése érdekében mégis ezt kell tennie. Utóbbi képtelen elképzelni a világot, ahol az ő cselekedeteinek negatív következményei lehetnek, de…..
tesz-vesz 2024.02.25 11:58:32
@Tata86:

"Te meg nem tudom mikor veszed észre, hogy mindenki NER. Te is, én is. Hont is, Puzsér is. "

kezdünk átmenni megint valami iskolázatlan ezoteriába? most komolyan ki kell fejteni, hogy puzsér hiába kap fizetést a spirtit fm-től, de pl amikor vonát dicséri az nem azért van mert korrupt, hanem azért mert hülye, akit esetleg megvezettek. vagy csak magától nem tud rájönni, hiába mondom neki.

hont meg akit mint a kutyát ráuszítanak a kiscserkész magyar péterre nem a véleményét mondja, hanem korrupt. és fizetést kap rogántól.

az hogy én miért vagyok fideszes, azt nemigazán tudnád elmondani, de a rákosi korszakban is mindenki rákosista volt ugye?

nem látsz különbséget?

lehet tényleg ennyi az agyi kapacitásod, és nem tudsz szintet lépni... hiába erőlködök már 15 éve.
tesz-vesz 2024.02.25 12:04:27
@Tata86: de ha mindeki ner-es akkor te is támogatod v jános szabadlábra helyezését....

de k színvonaltan vagy "komplexebb" kérdéseknél.

de szerintem ez amúgy gimnazista színvonal, a gimibe kellett volna ezen gondolkodnod.... és most hozod fel.

" Sorosék globális fasizmusa"

micsoda fasismus volt az iskolatej fizetése, meg Tusványos elinídtása, a vörösiszap károsultjait is támogatta volna, de vmi rémlik hogy a fideszesek ezt ellopták.

nem volt egy kicsit sok a fideszes propaganda neked? ja tudom, te is neres vagy

soros nem az ördög, a migrációban nem értünk vele egyet de orbán most épp a soros-tervet hajtva végre a filippinókkal
tesz-vesz 2024.03.13 12:56:28
@Tata86:

adót fizetünk és oké, ezzel tápláljuk a parazitát, de attól még a gazdatest nem a parazita része, nem a "rendszer" része
lehet hogy küzdeni kell nyugaton, hogy olyat mondhassunk, hogy felesleges a devianciákat sztárolni, de keleten az életéért küzdhet az ember, mert kritizálja a járványkezelést, mert megír, vagy felfed szóban egy állami korrupciót, vagy mert háborúnak hívja a háborút!

csak a totális idióták, a totális véglények és agyhalott jobbágyok támogatják az oroszokat.

Szergej Gurijev és Dániel Treisman Spin diktátorok – A zsarnokság új arca a 21. században című kötete a diktátorok új modelljével, a spin diktátorokkal foglalkozik. E vezetők legfőbb ismérvei közé tartozik a cenzúra, valamint a propaganda eszközeinek használata, fenntartva azt a látszatot, hogy demokratikus úton irányítják országukat. Az orosz szerző szerint sokáig ide lehetett sorolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, de Orbán Viktorra is ráillenek a spin diktátorok vonásai.
index.hu/kulfold/2023/05/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orban-viktor-vlagyimir-putyin-spin-diktator-szergej-guriev/

Az hogy mennyire szadisztikus egy állam, nincs szerepe a diktatúra kérdésében.
a hibrid rezsim is diktatúra. a diktatúra: totalitárius politikai rendszer, ahol az állami főhatalmat egy személy vagy csoport képviseli. a választás a csalások és a szalámitaktika miatt csak illúzió a demokrácia a fideszesek számára is, hisz orbán még a szavazóit hülyítő nemzeti konzultációkat se tartja be.

ha az emberek tudnák, hogy gyakorlatilag semmi lényegi különbség nincs a sérült demokrácia, a hibrid rezsim, és az autoriter diktatúra között, akkor még durvább lenne ez a táblázat.

"Körösényi András szerint az Orbán-rezsim nem jogállam, nem is így értelmezi magát, hanem vezérdemokrácia, demokratikus legitimációval rendelkező autoriter hatalom. "

ha tisztességgel választják meg a diktátort, az akkor is diktátor, aki nem enged beleszólást a hatalomban senki másnak. lehet itt pofozgatni a sz*rt, csak nem érdemes. a demokráciát nyugodtan elhagyhatjuk a "vezérdemokráciából."
és itt még tisztességről sincs szó. és nem tudjuk mennyi (és mennyi lesz) a választási csalás se itthon, se Fehéroroszországban, se Putyinnál

tehát a vezetői demokráciában a Vezető gyakorlatilag diktátor, olyan szép eufemizmus a diktátorra azt mondani hogy vezető, hogy ilyenkor Kőrösényi is korruptnak tűnik.
fából vaskarika, tehát akkor diktátori demokráciáról beszélhetünk. és akkor ezekszerint mivel hitlert is demokratikusan választották meg, akkor a náci Németország is egy "vezetői demokrácia"

a hibrid rezsim neve kettős működésre utal, miközben a diktatúra demokrácia látszatában lévő diktatúra, semmilyen hibrid működés nincsen, csak általában a demokratikus elemeket építik le, vagy használják fel feudalisztikusan.

"ebből milyen következtetést kéne levonni?"

hogy nem kéne bohóckodni látszat ellenzékként a parlamentben, asszisztálva annak, hogy rendeleti kormányzáskor még van szerepe a parlamentnek.
és annyit hogy orbán ellen is úgy kell fellépni mint ahogy hitler, vagy sztálin, rákosi ellen lépne fel valaki. tüntetéseknek semmilyen szerepe nincs. hacsak nem lőnek a tömegbe, és eszaklálódik a helyzet egy forradalomba, és szabadságharcba.

hont andrás és ceglédi a szarkeverésben érdekelt, ami szintén orosz dezinformációs módszer, ha nem látod hogy több szintje van a propagandának, akkor az elég szomorú, mert pont téged vettek célba akkor vele

"akiket kinevezhetsz magad helyett NER-szolgának."

tehát én ugyanolyan fideszes vagyok, mint azok, akik millió alapítványon keresztül kapják a lopott közpénzt a fidesztől? ilyenkor nem tartod magad elmebetegnek?
és siffert is közéjük sorolom, a párttagság kirúgása CIA-s indokokkal, meg az, hogy pont most tartja siffer is fontosnak hogy kilépjünk a NATO-ból, valahogy azt mutatja hogy propagandát tol elszórtan, de mivel nem a síkhülyékhez szólna, hanem a tanult síkhülyékhez, mint amilyen te is vagy, ezért néha kell hontnak is "okosságokat" mondania.

kubatovnak a gerrymandering miatt kell a listája.
  "A megállapodás szerint még a tavaszi első szabad választások előtt, 1990. január 7-én megtartották volna a közvetlen elnökválasztást. Ezt a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) és a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elfogadta, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) és a Fiatal Demokraták Szövetsége…..
tesz-vesz 2024.02.18 22:34:02
nem vagyok egyedül a kapitalizmus megreformálásának vágyával és szükségességével.

Szathmáry Eörs
www.youtube.com/watch?v=keEA_IiL1_I

Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, Az ELTE Természettudományi Kar Biológia Intézet, Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai tanszékének egyetemi tanára[1] és az Ökológiai Kutatóközpont, Evolúciótudományi Intézetének kutatóprofesszora.
tesz-vesz 2024.03.13 12:33:29
ezt azért bemásolom, mielőtt eltűnne:

Szergej Gurijev szerint a diktátoroknak új fajtája van, és Orbán Viktor is közéjük tartozik

Szergej Gurijev és Dániel Treisman Spin diktátorok – A zsarnokság új arca a 21. században című kötete a diktátorok új modelljével, a spin diktátorokkal foglalkozik. E vezetők legfőbb ismérvei közé tartozik a cenzúra, valamint a propaganda eszközeinek használata, fenntartva azt a látszatot, hogy demokratikus úton irányítják országukat. Az orosz szerző szerint sokáig ide lehetett sorolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, de Orbán Viktorra is ráillenek a spin diktátorok vonásai.
Az RMF24 lengyel portál újságírója a Spin diktátorok – A zsarnokság új arca a 21. században című könyvről beszélgetett a kötet társszerzőjével, Szergej Gurijevvel.

A szerzők számos példán keresztül mutatják be, hogy a világ különböző részein évtizedeken keresztül hogyan zajlott le az antidemokratikus vezetők metamorfózisa. Mint az a kötetből is kiderül, a spin diktátorok remek érzékkel használják ki a modern technológia nyújtotta lehetőségeket, mint például a meggyőzés, hipnózis, dezinformációterjesztés, elterelés és korrupció.

Az orosz származású szerző a beszélgetés elején arról mesélt, „milyen hatalmas megbecsülésnek örvend Oroszországban”. Az orosz kormány nemrégiben külföldi ügynöknek ismerte el.

Ha ezt a kötetet Oroszországban adnák ki, akkor 18+-os jelzéssel kerülne a polcokra, tehát pornográfiának számítana, ugyanis Oroszországban bármi, amit külföldi ügynökként emlegetett írók adnak ki, az csak felnőtteknek szólhat

– mondta Gurijev, hozzátéve, hogy a háború kitörése után Borisz Akunyinnal és Mihail Barisnyikovval megalapították az „Igazi Oroszország” alapítványt, amely pénzt gyűjt ukrán menekültek megsegítésére. Ezt az alapítványt is „külföldi ügynökként” könyvelték el. „Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy az orosz hatóságok kettős ügynökként kezelnek” – mesélte Gurijev.

Miről ismerszik meg a spin diktátor?
A könyv fő tézise szerint a jelenlegi antidemokratikus vezetők nem 20. századi diktátorok, hanem úgynevezett spin diktátorok. Ez egy új modell, újfajta diktátorokkal, akik nem alkalmaznak nyílt elnyomást, ehelyett manipulálják az információkat, és demokratának tettetik magukat. A szerző orosz származása miatt legfőképp Vlagyimir Putyinnal foglalkozik, aki egészen a tavalyi évig tartozott a spin diktátorok közé, 2021-ben és 2022-ben bekövetkező átalakulásának köszönhetően „félelemkeltő, régi típusú diktátor” lett belőle.

Természetesen a könyvben több példát is hoznak a spin diktátorokra, többek között Li Kuang-jao szingapúri miniszterelnököt, Alberto Fujimori perui elnököt, Hugo Chávez venezuelai elnököt és

ORBÁN VIKTOR MAGYAR MINISZTERELNÖKÖT IS.

Gurijev kitér rá, hogy amint a világ egyre globalizáltabb lett, technológiailag fejlettebbé, liberálisabbá vált, megszabadulva olyan 20. századi ideológiáktól, mint a nácizmus, bolsevizmus, a diktátorok egyre demokratikusabbá váltak. Állítása szerint azért kezdték el utánozni a demokráciát, mivel a világ lakosságának jelentős része szívesebben él demokráciában, a diktatúra már nem népszerű.

A könyv hosszú fejezeteket szentel a spin diktátorok jellemzőinek ismertetésére. Az új típusú diktátorok egyik legfőbb ismertetőjegye, hogy igyekeznek aláásni a nyugati demokratikus intézményeket, emellett előszeretettel alkalmazzák a cenzúra és a propaganda eszközeit. A szerző leszögezi, ez a fajta diktatórikus propaganda össze sem hasonlítható Sztálin és Hitler propagandaháborújával. „Sokkal kifinomultabb, sokkal jobban finanszírozott.” Gurijev szerint ezek a propagandatartalmak már-már reklámként is felfoghatóak, ugyanis különböző technikák segítségével próbálják meg eladni magukat, mintha termékek lennének.

index.hu/kulfold/2023/05/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orban-viktor-vlagyimir-putyin-spin-diktator-szergej-guriev/
Aki az influenszer-tüntetés után azt hitte, hogy csak egy rossz álom a magyar ellenzéki politika: van ám itt tűz, lelkesedés, morál, akarat! Most vasárnap visszazökkenhetett a valóságba. Nincs tévedés, ez bizony ugyanaz a szánalom, ami volt az elmúlt évtizedben, talán már azt is értjük miért.....
tesz-vesz 2024.03.13 10:19:32
@Tata86:

olyan jó lenen veled úgy beszélgetni, ha nem lennél gyengeelméjú, dehát mit várjak egy tibiatya rajongótól?

ezt végignézted?
elemezd már ki

hont és ceglédike:

www.youtube.com/watch?
v=7gqy2YjTbag
tesz-vesz 2024.03.13 10:20:12
tesz-vesz 2024.03.13 12:22:46
@Tata86:

ide is írtam te félhülye. hogy magyar péter egy kiscserkész. a saját blogodat se olvasod, hát még az értelmes emberekét.
honnan a faszomból veszed te retardált hogy messiásnak tartom?
csak mert néha igaza van, már az, vagy nem beszélssz magyarul és gondolkozni se tudsz.

köszönettel tartoznál inkább hogy idejárok, és kijavítom a síkhülyeségeid néha, dehát a buta azért buta, mert nem ismeri fel az értelmet se. hont és tibiatya rajongója vagy, te balfasz.

Tímár Gábort olvassál inkább a kardblogon, vagy Káncz Csabát.
és máris nem lennél ilyen síkhülye.

magyar péter előtt is mondtam neked hogy hont fideszes te idióta! csak nincs agyad emlékezni rá.

nyilván ignorálnod kell ha egy kiugrott vezető fideszes is ezt mondja te ostoba balfasz.

bár te még akkor se veszed észre hogy hong fideszes mikor maga vallja be hogy ő inkább fideszes mint ellenzéki.

már múltkor belementük a mondatelemzésbe, onnan is elmenekjültél te lusta, gyáva véglény
KKBK Pár kérdés a fideszesekhez 2023.05.30 14:10:00
 “ No amount of evidence will ever persuade an idiot” Mark Twain  Nyolcmillió embert kell itthon megtanítani gondolkozni, csak az a baj, hogy egyenként "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek" Wass Albert Aki nem hajlandó ütköztetni, annak…..
tesz-vesz 2024.03.07 11:29:21
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

te fideszes hitvány hazug darab szar, szóval még én lennék a kispedó a k anyád te szellemi fogyatékos megafonos patkány.

az ügyszségen találkozunk élőben? mert akkor megéri te korcs hazaáruló
tesz-vesz 2024.03.08 11:11:13
A svájci sajtó az utóbbi napokban felfigyelt arra, hogy a magyar miniszterelnök fél éven belül már másodszor járt magánúton az alpesi országban. A látogatásról szóló hazai hivatalos indoklásokat fenntartásokkal kezelik, figyelmüket inkább egy, a svájci Zug kantonban bejegyzett offshore cég tevékenysége köti le, amely szerintük közvetítő-szerepet játszik orosz energetikai ügyletekben és több szálon is kötődik a magyar miniszterelnökhöz.

Mit csinált Orbán Viktor Svájcban?

Az inkriminált MET Holding AG felemelkedése hazai megfigyelők szerint is Orbánhoz kapcsolódik. 2010-es választási győzelme után az új kormányfő az energiaköltségek csökkentését ígérte a választóknak. Az árak leszorítása érdekében az MVM állami gázcég megcsapolhatta a tartalékokat, és olcsón vásárolhatott gázt a világpiacon. Az MVM az Orbán-kormánytól kapott különleges jogokkal élve a MET svájci leányvállalatától Ausztriában olcsó gázhoz jutott, amit aztán belföldön a MET Magyarországnak értékesített.

A mérlegadatok elemzése szerint az állam ezen az ügyleten jóval kevesebbet kereshetett, mint a Mol résztulajdonában álló, javarészt offshore-hátterű MET. A kormány soha nem adott választ arra, miért is volt tulajdonképpen szükség közbenső kereskedőre, és az MVM helyett miért a MET-nél csapódhatott le több tízmilliárd forint haszon.

Magyar oligarchákról ír a Tages Anzeiger
www.tagesanzeiger.ch/ein-firmennetzwerk-das-sich-eine-zuger-adresse-und-die-naehe-zu-orban-teilt-758643351470

Ezen a ponton érdemes kiemelni, hogy tilos Magyarországon közpénzből átláthatatlan tulajdonosi hátterű (offshore) cégnek közpénzt fizetni a 2012. január óta hatályban lévő új Alaptörvény szerint.

A MET tulajdonosai 40 százalékban a Mol, 60 százalékban offshore-szerű, a kormányfőhöz (nagyon) közel álló Garancsi István cégét is magába foglaló hálózat. Az áttételes MET-tulajdonosok közé tartozik Nagy György vállalkozó is, aki számos más közvetett MET-kistulajdonossal együtt korábban Wallis-érdekeltségekben tevékenykedett. A svájci sajtó alapos munkát végzett és részletesen mutatja be olvasóinak, hogy közös üzleteik révén Garancsi István kapcsolatba hozható Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával, Nagy György pedig Csányi Sándor Mol-alelnökkel és OTP-bankvezérrel is.

Mint ismeretes, a MET-csoport tagja, a svájci bejegyzésű MET Power AG idén tavasszal szerezte meg a Dunamenti Erőmű 74,8 százalékát. A Dunamenti Erőmű Zrt. Magyarország legnagyobb teljesítményű gáztüzelésű erőműve, a magyarországi beépített kapacitás csaknem egyötödét kitevő 1900 megawattos villamos teljesítménnyel és 1000 megawatt hőszolgáltatási teljesítménnyel rendelkezik.

Magyar-amerikai megreccsenés, orosz behatolás, svájci érdeklődés

A svájci sajtó feltűnő érdeklődése és alapos kutató-munkája természetesen nem választható el magyar-amerikai viszony megrendülésétől és az oroszok aktív geopolitikai játszmájától hazánkban. A magyar miniszterelnök tevékenységét ezek szerint már Svájc is élénk figyelemmel kíséri...

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy 2010 februárjában küldött titkos jelentésben – amelyet a Wikileaks tett közzé – megjegyezte, hogy az energiagazdaság különösen fogékony a korrupcióra: egy erős lobbi akadályozza a piac megnyitását, a nagy pártok konszernek által finanszíroztatják magukat: a szocialisták inkább az MVM gázkonszernnel, Orbán Fidesze főleg a Mol olajkonszernnel. A nagykövetség jelentése Washingtonnak kiemelte azt is, hogy a MET 50%-ának értékesítése egy, oroszok által tulajdonolt karibi (Belize) cégnek az orosz gázhoz való saját hozzáférést célozza meg.

www.privatbankar.hu/cikkek/makro/mit-csinalt-orban-viktor-svajcban-a-karib-tenger-orosz-kalozai-mar-a-spajzban-vannak-274508.html?fbclid=IwAR1KX9ku3FH5OofWgr4UhHLzYCaqZi_mmgha_3m6m5ZdC1ARyCRz3aXfyJM

735 milliárd forintos veszteségen az orosz gázon.

444.hu/2024/02/01/a-magyar-allam-ugy-bevasarolt-gazbol-hogy-most-egy-735-milliard-forintos-vesztesegen-csucsul

• A KGB-s, Gazpromos multimilliárdos Timur Megdetovics Rahimkulov fiacskája volt az a diák, akinek a Corvinus vezetése szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen.
Az MCC vezetése úgy táncolt, ahogy a ruszkik fütyültek, és eltávolították állásából a docenst, aki a szabálytalanságot szóvá és vizsgálat tárgyává tette.
Megjegyzés: Timur Megdetovics Rahimkulov a Gazprom korábbi budapesti képviselője, akit 1,9 milliárd dolláros személyes vagyonával (a Forbes.ru szerint) az egyik leggazdagabb ’magyarnak’ tartanak, 2018. január 30-tól több tucat Kreml-közeli oligarchával együtt szerepel az amerikai pénzügyminisztérium szankciós listáján.
Az oligarchának komoly részesedése van olyan stratégiai vállalatokban, mint az OTP és a MOL és központi szerepet játszik abban az offshore MET Zrt-ben, amely visszaosztja az orosz energia-pénzeket a NER vezérkarnak (2. kép)
A Newsweek Románia 2018-ban az oligarchának szentelte "Putyin gyalogjai, anya Oroszország, lánya Magyarország és unokái MOL és OTP" című cikkét.
KKBK Az orbáni orosz bábkormány 2022.07.05 17:13:37
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk.Keleten semmi keresnivalónk sincs.”(Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a szövetséghez szükséges erős alapok megvannak, az…..
tesz-vesz 2023.12.09 21:37:43
Káncz Csaba "meséje":

"Kedves gyerekek! Két napja nagy sikert aratott a mese, amely a honfoglaló magyarok és a dél-amerikai szorgos drogkereskedők közötti, bimbózó kapcsolatokról szólt.
Csaba bácsi ismerőse egy újabb történetet küldött, ezúttal Közép-Ázsia sztyeppéire kalandozunk el. Akárcsak az előző történet esetében, ennek sincsen SEMMILYEN valóságtartalma, csak a szórakoztatásotokra teszem közzé.
Hol volt, hol nem volt…

A szovjet titkosszolgálat által kiképzett és a magyar katonai titkosszolgálatban aktív Eduardo Rózsa Flores és a KGB / Jobbikos Kovács Béla megjelenése a magyar fél-katonai jellegű szélsőjobban a 2000-es évektől az orosz titkosszolgálat tudatos beépülése volt a nyugati revansista és radikális szélsőjobba, amely potenciális szabotázs kapacitás jelent egy NATO, USA elleni esetleges fegyveres konfliktusban.
Az orosz katonai titkosszolgálat ténylegesen felhasználja (a magyar belső szövetségeseik segítségével) a magyar-roma, avagy a trianoni feszültséget és ráépül egy már meglévő társadalmi probléma-halmazra és azt gerjeszti tovább, akár fegyveres szintre is.
A 2008-2009-es roma gyilkosságokban észrevehető volt egy ismétlődő MINTA, egy közös módszer, ahogyan az elkövetők szinten minden esetben végeztek az áldozatokkal. Este támadnak, elsőnek felgyújtják a falu szélén lévő házat, amelynek a lángja természetes fényt ad a célzáshoz és egyben menekülésre készteti a bent levőket, akiket eközben messziről lelőnek távcsöves puskával.
Ez a módszer a 90-es és a 2000-es években bevett általános gyakorlat volt az orosz különleges alakulatok csecsenföldi megtorló, büntető és tisztogató katonai műveleteiben. Láthatóan a roma gyilkosságok elkövetői erre a módszerre voltak kiképezve valakik által, mert szinte mindenütt így dolgoztak. Igaz, véletlenek nincsenek…

A kazah szál
Az ex-szovjet Közép-Ázsia szatellit államok - így Kazahsztán is - az orosz titkosszolgálat által kinevezett, hátrahagyott régi KGB-s családok korrupt befolyása alatt áll. Gazdaságuk a szovjet időkben feltárt fosszilis energiahordozók, arany, gyémánt, urán, ritka fémek kizárólagos kitermelésén, feldolgozásán alapszik, modern gazdaságuk nincs, pár nyergesanyag alapú kereskedelmi tétellel szerepelnek a világgazdaságban, amely pár volt KGB-s család kezén van, akik által az egész úgy üzemel tovább, mintha még a Szovjetunió létezne.
Ezek független államok papíron, de totálisan orosz katonai és gazdasági befolyás alatt állnak. Az oroszok a NATO, az amerikai, és az EU-s embargók kijátszására használják őket, rajtuk keresztül kereskednek a világgal a háború alatt, rajtuk keresztül szerzik be a hadiparuk és a gazdaságuk számára szankciók által sújtott Nyugati termékeket és szolgáltatásokat. A velük való kereskedés egyet jelent az oroszokkal folytatott indirekt kereskedéssel a NATO embargók megsértésével, kijátszásával.
Ezekben az államokban a Magyarországról kilopott pénzek eltüntetése folyik cserébe és elhelyezése távoli rejtett befektetési alapokba későbbi vagyon megőrzésre esetleges rendszerbukás esetén. A magyarok ma is aktívan segítik a ex-szovjet állambiztonsági partnereiket az orosz hadipar működésében és a háború folytatásában, ahogy tették azt a COCOM listás KRITIKUS embargós nyugati technológiák ellopásával, kereskedésével a hidegháború alatt. A kapcsolatok soha nem szakadtak meg és a jó bevált szerepek sem változtak....
A "Keleti Nyitás" hadművelet egy orosz titkosszolgálati operáció "magyar manó bőrbe bújva", az egyetlen logikus célja a NATO embargó feltörés, kijátszása, amelyben a régi, átmentett magyar kommunista állambiztonság továbbra is aktív és kiemelt orosz partner - hiába NATO tag Magyarország.
Orbán árulása a NATO és az Egyesült Államok elemi nemzetbiztonsági érdekeit szabotálja, ezt orosz korrupciós pénzért csinálja. Nem tudja már abbahagyni, mert az oroszok által fogott ember, aki szerves része az orosz titkosszolgálati akcióknak, amelyek célja a régi szovjet befolyási zóna helyreállítása Kelet-Európában, beleértve Magyarországot is. Sötét idők jönnek újra.
2023. március "Varga Mihály: a magyar és közép-ázsiai kapcsolatok fontos pillére a 25 éve megnyílt karcagi kazah konzulátus. A magyar és közép-ázsiai kapcsolatok fontos pillérének nevezte a 25 éve megnyílt karcagi kazah konzulátust a pénzügyminiszter pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei városban."
kormany.hu/.../a-magyar-kozep-azsiai-kapcsolatok...
tesz-vesz 2023.12.09 21:38:12
Káncz Csaba "meséje": 2

"A fő szereplők:
2020-ban fatermékek gyártására új befektetőcéget hozott létre Horváth László vállalata, a L.A.C. Holding, valamint egy félig orosz származású fegyverkereskedő, Kobály László.
adatbazis.k-monitor.hu/adatb.../cimkek/kobaly-laszlo
Olajkereskedő céggel bővül Horváth László tiszteletbeli kazah konzul cégcsoportja. atlatszo.hu/.../olajbizniszbe-fog-a-mulatos.../
A LAC Oil and Gas Kft. ügyvezetője korábban a fegyverkereskedelemben emlegetett céget futtatott. Az új olajcég bankszámláit a Mészáros-érdekeltség MKB vezeti. Horváth László 1998-2006-ban, majd 2012-től ismét Kazahsztán tiszteletbeli konzulja. Horváth Moszkvában határőrnek tanult, a nyolcvanas években pedig a magyar BM-nek dolgozott.
A kereskedelmi tevékenység fő iránya a Közel-Kelet, a FÁK országok, illetve Afrika. A LAC Oil három bankszámlát is nyitott az induláskor, mindet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került MKB Bankban. Az új cég ügyvezetője és közvetett kisebbségi tulajdonosa Nagy Péter üzletember. Ő a kilencvenes évektől 2010-ig működő Gulf-Technika Kft.-ben volt érdekelt mások mellett Garabuczi Sándorral.
Garabuczi a legendás Technika Külkereskedelmi Vállalat (TKV) nevű fegyverkereskedő cég második embere volt (horvát Kalasnyikov botrány a 1990-es évek elején).
Nagy és Garabuczi magáncége, az elnevezésében a kuvaiti öbölre éppúgy, mint az egykori állami TKV-ra is utaló Gulf-Technika szintén rendelkezett fegyverkereskedelmi engedéllyel a HVG 2000-es írása szerint."
Archiregnum Gyermekbarát kormány 2024.02.07 23:03:48
Nem tudok elmenni az újabb botrány mellet szó nélkül: Kegyelmet kapott az abuzáló igazgató bűntársa. Jó lenne röhögni a 444en, hogy újra lyukra futottak, de a tények nem errefelé mutatnak. ..
tesz-vesz 2024.02.11 12:21:17
@Tata86:

itt a hősöd, a hontandráska:

"nem is kéne"

www.facebook.com/watch/?v=1769057713561604
tesz-vesz 2024.02.11 12:26:21
@gigabursch: akkor te már nem vagy fidesz-szavazó?
tesz-vesz 2024.02.11 12:35:19
@MEDVE1978: tehát semmi szerepel a lévai anikónak meg orbán győzőnek az ügyben
Véletlenül majdnem „cirilizációt” írtam, de az agresszív orosz stílus az valóban, ami kezdi kiszorítani a hagyományos (több ezer év alatt kialakult) értékeinket. Magyarországon jól látható ez a folyamat, de sokfelé máshol Európában és persze azon kívül is szintén látunk hasonló dolgokat. A…..
tesz-vesz 2024.01.09 14:55:57
"Brühühühü szemét fideszesek le se szarják a blogomat."

pedig ezekre a kérdésekre válaszolhatnál kisköcsög:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek
agyhalottként elég nagy a pofád.

""-egy gyenge állam tagjaként HA ELFOGADOD a putyini agressziót, akkor aláveted magad az erősebbnek, te idióta.""
"-Dehát épphogy nem fogadjuk el, NATO-tagok is vagyunk például"

mit hazudozol te balfasz? NEM FOGADJUK EL?! akkor mi a kanyádért járkál a fél fidesz állandóan moszkvába és nem rónak fel nekik a ruszkiknak semmit?
mi a faszért gondolta meg orbán 2008 után olyan hirtelen magát, korábban még beléptette volna az ukránokat a NATO-ba! te szörnyszülött barom.

NATO tagok vagyunk? akkor miért áruljuk el a NATO-t? és miért nem oszt meg a NATO semmilyen adatot mert egyből jelentené a gazdád a ruszkiknak.

a magyar kormány vétóval fenyeget, ha nem szednek le a szankciós listáról három orosz oligarchát, Uszmanovot, Aventet és Rasnyikovot. A cseh miniszter, Mikulas Bek, tényként erősítette meg ezt a szándékot.

miért nem szakadunk le az orosz gázról, mint mindenki? miért 4x drágábban vesszük, mit a háborúpárti csehek? az energifüggésünk növelése a nagyon modern GÁZERŐMŰVEKKEL növeli a nemzeti szuverenitásunkat vagy csökkenti?

azt elismered legalább hogy gátlástalanuk hazudnak a gazdáid? a szankciók tönkretesznek minket? és megszavaztuk mindet. zseni ez az orbán. a magyarok 97%-a pedig nemet mondott a szankciókra csöpike!
csaholj már valamit a gazdádért.
a fegyverszállítmány tökre olyan mintha csak sírnának az európaiaik könnyes szemmel, mi? annyire véglény vagy, és annyira arrogáns, hogy te csak fizetett propagandista lehetsz. civilbe nincs ilyet hitvány véglény. ennyire civilbe nem lehetsz ilyen magabiztosan elvtelen pszichopátiás.

"ha a világ legnagyobb atomarzenálján ülsz, akkor a nemzetközi jog nem több, mint egy hobbi...nem mondom, hogy ez jó, de kár tagadni. Az USA-világnézet például konkrétan úgy működik, hogy szerintük van a nemzetek fölötti nemzetközi jog...afölött meg az USA. :D"

már megint milyen megértő vagy az oroszokkal, és milyen sötétben vagdalkozó a jenkikkel. k gáz te kib nagy hazafi, te. legalább érvelnél valamit, azért finomkodnál: "nem mondom, hogy ez jó, de kár tagadni."
próbálnál ember maradni, de nyugi, nagyon átlátszó hogy az oroszokra egy rossz szót nem írsz le.
tudod hiába ülsz atomfegyvereken, a szerződés szerződés marad a katonai agresszió meg katonai agresszió - mondta a gazdád 2008-ban.
azért nem szavazzák meg a fideszes képviselőpk az az eu-s vizsgáló bizottságot oroszország ellen?

te elhiszed hogy a magyar parlament nem engedi a svéd NATO-t? És látsz tényleg társadalmi vitát a svéd nato-csatlakozásról csöpike? hazudj valami szépet te kib patkány. ez a becsületes szerinted NATO-tagként?

"Akkor örülhetsz, a háború kirobbanásakor ezt mi magunk is megtettük kormányzati szinten."

nem örülök neki ha a hitvány gerinctelen darab szar haverjaid hazudoznak gátlástalanul,

"az USA-fallosztól fuldokló netcigány kategóriájában vagy"

és miért csöpike? eddig amit leírtam azt sikerült megérteni te féreg? kínos ahogy cigánykodsz, miközben cigányozol. véglény vagy sajna.

" ha te mondod, azt nagyon nehéz komolyan venni, mert nagyon durván propagandaszagú"

ennyi ésszel, ilyen primitív "érveléssel" egyszerűen komolyan vehetetlen vagy bazmeg. mert én mondom azért nem kell komolyan venni Bucsát? már biztos hogy te korrupt vagy.
az egész ENSZ-t is az usa uralja? ki vizsgálja Bucsát, meg a viagraosztogatást a katonáknak? AZ ENSZ b+ te utolsó patkány, visszataszító vagy.

"műsírás, mintha bármit, de tényleg b.á.r.m.i.t is számítana a nyugatnak (elsősorban az USA-nak) és hű hazai balfék kis követőiknek az ukrán élet."

innen látszik hogy egy nárcisztikus pszichopata vagy. magadból indulsz ki, de a valódi emberek nem ilyen lelki fogyatékosok.

"Aztán meg vérig vagytok sértve, ha ezt az emberek észreveszik és leköpnek titeket érte."

semmi sértést nem érzek. csak az undort érzem irántad. visszataszító vagy. nagy mélységekbe repültél öreg. sok volt a kokó? kiiírtad magadból az emberiséget. nyugi a börtönök tele vannak a magadfajta nárcisztikus pszichopatákkal.
te nem vagy orbán csicska? a kokainért meg a fizetésemelésért még le is szopnád azt a dagadtat?
te hol is dolgozol csöpike?

"beszoptad a háborús marketinget a hős ukrán szabadságharcosokról "

ja hogy nem szabadságharcosok? amikor idegen haderővel harcolnak országhatáraikon belül? 1956-ban meg beszopták a szabad eurpóán amerika hangját. le se írom hogy valóban vannak propagandisztikus elemek a jenki szabadságvbágyban bazmeg, DE VALÓSÁG ahhoz képest amit a szovjetek, meg az oroszok adtak. k-ra felesleges beléd a szó te pszichopata drogos fasz.
hogy lehet rávenni az ukránokat hogy zavarják el janukovicsot Majdannál? mindet amerika pénzelte? mert janukovics olyan jól bánt az ukránokkal orosz bábkormányként te idióta!
sok volt a drog kisfiam. anyukád mit szólna ehhez ha látna?
tesz-vesz 2024.01.09 15:00:13
@0dzsud0:

"embertelen, vadállat oroszokról" küld már el a bizonyítékaidat az ENSZ-nek, hogy valójában az ukránok öltek Bucsában is pl, civileket és nem az oroszok.

"ezzel a saját lenullázódásodnak tapsolsz."

ja mert orosz gyarmatként olyan virágzó jövő elé nézel ugye? csak a kokainod meglegyen a megafonban te hitvány idióta! nem te vagy az a buzis kokainista balettáncos? apátikám?

C. Dömötör valahogy sokkal intelligensebbnek és becsületesebbnek tűnik nálad.
tesz-vesz 2024.01.26 13:24:55
@Lorrh: nem sikerült megérteni, hogy ezt nem én írom?
nézd már meg hogy pont egy agyhalott hitvány drogos fideszessel vitatkoznék.
Nekem is van „megfejtésem” az Orbán-rendszer (vagy a NER rendszerének) mibenlétét illetően, láttam és hallottam számos elemzést, de néhányan szerintem egy kicsit túlbonyolítják: egyszerű és következetes rendszerről van szó, ami néhány kulcsszóval jól jellemezhető. Nem szabad naivnak lennünk és…..
tesz-vesz 2024.01.17 10:55:47
@0dzsud0:

ismered ficot? ezért nincs ideológiája az agyhalott fideszeseknek, szerinted oké hogy a magyarellenes ficot támogatja és pénzeli orbán? hazafinak nevevi és legnagyobb szöüvetségesenek nyilvánítja, a századvbég akkor nemsegített fico kampányában te idióta?
ő nem balos? ismered a Maline Hedvig ügyet te agyhalott ostoba hülyegyerek?

"Szeretném megerősíteni: igen."

ja és szerinted ez az kommunikáció? ÉRDEMBEN REAGÁLJ AZ ELHANGZOTTAKRA vagy kis se nyisd a hazug pofád te gerinctelen földbuta trollkorcs.

" a gerrymanderinget sem a Fidesz találta ki (csaxólok),"

a lopást se te idióta, ki afaszt érdekel ki találta ki? ha lenne agyad sikerülne felfognod a lényegét a mondataimnak, de ez nem megy, csak a kokainod szívása apátikám, az megy.
ATTÓL MÉG PROBLÉMA a lopás és a gerrymandering, te idióta! és ezért is van 2/3. a fideszes matematika megy? 100% -nak mennyi a 2/3-a? vesd már össza csöpike a választási eredményetekkel. a k anyádat te hitvány darab szar.

"a TV-t emlegetni 2024-ben már több, mint mulatságos"

a kossuth rádió is közmédia csöpikém. mi olyan k mulatságos ebben az agyhalott fajtádnak? hogy sok embert elér az agyhalott pincében tartott nyugdíjasok közül? NAGYON VICCES TE OSTOBA FASZ!

1998-ban még nem volt megzsarolva putyin által a kis kedvenced, akkor még háborús agresszornak tartotta putyint, és azt mondta hogy a szabvadság mindig nyugat felől jön, és sose keletről. ismerős a szöveg kis kokós balfaszka? vagy akkor még a balettban ugráltál?
a szabadság nyugatról jön, tehát brüsszel felől. ez felháborító! te barom.

" mindenki kibaszott ballib szart írt"

mert most jobb ha hazudják a nem ballibet? elveszik a libsik a mojodat neked is? a férfiasságodat? nagyon szomorú. áruld el, mi az a nagyon nemzeti dolog a fidesznél, ami nem ballib és nem hazugság? hogy neoliberális hazdasgása van, és építi le mégjobban az egészségügyet meg az oktatást? miközben az SZDSZ kóka diplomataútlevelet kap, és MAGÁNKÓRHÁZA állami támogatást kap a fidesztől?! ez nemzeti te idióta korcs?M
eörsi mátyást jelölte a fidesz egy nemzetközi szervezet élére aki a ballib szar lapok hőse volt. ez nemzeti te kibaszott korcs?!
az nemzeti hogy orbán betelepíti százezresével a migránsokat akik nem vehetnék el a munkánkat de mégis elveszik. a magyart családok VALÓDI segítése helyett kitömi az idegen munkahelyeket milliárdokkal, ez nemzeti te ostoba korcs?!
jelzem a hanyatló nyugaton ingyen van a tankönyv az iskolákban és nem fideszes sarc minden szeptember! ugye tudod kié a tankönyvpiac te idióta?

ja gyurcsány csinálta a legnagyobb reklámot a kurucinfónak, biztos véletlen hogy a kormánytájékoztatókon emlegette.

"A 2018-as választást úgy hozta kétharmaddal a Fidesz, hogy az RTL-en ment a legnézettebb híradó"

bizonyos szinten a társadalomban mindig lesznek menthetetlenül buták és ostobák, akik képtelenek a minimális logikai ismeretek felfogására, te is ilyen vagy? ja te korrupt is vagy, te idióta, kell a kokainpénz a gazdádtól te szubhumán cseléd!
de a választási csalásokkal sikerül kihozni belülök a legtöbbet , lásd fideszes matematikája a 2/3-nak. meg a többi, győztes komnpenzációt se a fidesz találta ki, DE JÓ! akkor mindjárt oké ez is te korrupt véglény.

tagadod hogy gátlástalanul hazudik a gazdád? vagy ezt is be kell még bizonyítani?

"Azokkal van a baj, akik azt hazudják, hogy ők ugyanúgy a liberálisok, mint annak idején Kossuthék"

és azok kik?
mi a f*sz vagy te ? rébusz bácsi te kibaszott kokainista propagandista köcsög! a másik poszthoz semmit nem szóltál hozzá te népirtóbarát darab szar. érdekes, mintha nem a vita lenne a lényeg, hanem csak a proapgandátok terjesztése.
vagy te ingyen csinálod ilyen lelkesen tehát balek is vagy?

"barátaid nem liberálisok, hanem kékre, meg zöldre festett kommunisták"

ahhoz képest orbán szabadon grasszálhat, és nagyon türelmesek vele. kik a barátaim amúgy? akik ellenzik a korrupciót azok már kommunisták te debil?

"Mindig nevetek rajtatok, amikor azt hiszitek, hogy ezzel most "sakk-matt Orbán". Hazugságotok azonban elég átlátszó, ne legyetek megsértődve, amiért mindenki átlát rajtatok. Ugye arról van szó, hogy látványosan próbálod (próbáljátok) összemosni azt, hogy nem engedünk be olyanokat, akiket mi nem akarunk"

és kiket nem akartok most éppen? ez elég egyértelmű csöpike, hazug szarok vagytok és kicsit se nemzetiek te korcs:

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életét"
tesz-vesz 2024.01.17 10:56:18
@0dzsud0: mi lesz a magyar bérszínvonallal így te idióta? már most több helyről a magyarokat kirúgják akik filippinókat tanítak be te hazug korcs!

ezért vagy korrupt hazug szar. nevetsz ezen is te drogos szar! valójában nem fontos neked ez az ország, csak a gazdád, te ostoba hitvány cseléd, akitől a kokainpénzed kapod te kötélrevaló ostoba hitvány hazug cseléd!
ezért engedett el 1800 embercsempész a fidesz a börtönökből? ez nem nemzeti te faszszopó korrupt hazaáruló. szopjad fel a gazdádat megint te hazug buzi. gerinctelen szolga. számold a zseppénzed amit a gazdádtól kapsz te darab szar.
tesz-vesz 2024.01.17 11:01:21
@Rodney2: ". Ha arra téved egy ballib aktivista és elkezd magyarázni a jogállamiságról vagy a buziházasság szükségességéról "

trombitás kristófka akkor remélem már bukott propagandistának számít nálatok is
A többnyire konzervatív felfogású tüntetők mit akarnak, ez jó kérdés. Gazdálkodók, vasutasok, régebben az ún. „sárga mellényesek stb.”, de ez gyakran az inkább baloldali felfogású tüntetőkre ugyanúgy igaz lehet, hogy nem tudják világosan elmondani, mit is szeretnének. Zömében egyszerű emberekről van…..
tesz-vesz 2024.01.17 10:59:04
@gigabursch: A fideszesek olyan kib*szott kritikusak a valósággal szemben, ha ellentmond a hiedelemviláguknak (kognitív disszonancia), de a hazug propaganda irányába miért nem olyan kritikusak? mert szektás agyhalottak?
miért kell agyhalottnak lenni? a rajongás még nem elég, fejlődni kéne a kis fejecskéjüknek. de nem kötelező analitikus gondolkozású, logikai érzékkel rendelkező értelmiséginek lenni. de akkor ne is szavazzanak!

ezért kell megkérdezni először, hogy a fideszes szerint most jogállam van itthon vagy nincs?
ha szerinte jogállam van, akkor hogyhogy a Médiatanáccsal és a BTK mellett lehet fake news médiákkal itthon hazudozni?
Tamás Patrik, amatőr társadalomfilozófus vagyok, könyvem is jelent meg nemrég Ideologikák és anti-panelprogram címmel. Lehet, hogy már találkoztunk kommentelés közben. Könyvem mottója (Biegelbauer Páltól kölcsönözve): "A csibészség az hangos, a lényeges dolgok mindig csendben…..
TELJES KÖTET TELJES KÖTET 2024.01.10 12:29:00
BM    ÖSSZES VERSE Si Naj-An (Vízparti történet):   „A Nagy Asztrológus mondá, a bölcsek és szentek művei mind úgy keletkeztek, hogy felindultságuknak adtak hangot általuk. Látni való ebből, hogy a régi bölcsek és szentek, hacsak nem fűtötte őket szenvedély, nem alkottak. Mert felindulás nélkül…..
Érdemes lenne beszélgetni, vitatkozni a külpolitikai kérdésekről, amint sok országban ezt meg is teszik, már amiatt is jó lenne, mert ezen a téren az álláspontok nincsenek annyira bebetonozva a különféle felfogások között, mint a gumicsontként működő régi jó belpolitikai kérdésekben. Érdekes módon…..
  Otthonomtól távol várt egy új világ. Hol nem érzemRemetének magam - Hol ember lehettem volna. HolBarátok várnak, társaság, élet, kultúra ésÁlom: mert ott várt Ő is, ki mindennél fontosabb most nekem, és akiNem ért meg épp... - és aki már nem szeret. Bírálhat, aki sosem szeretett még.Ostorozhat,…..
TELJES KÖTET Római polgár 2009.10.28 23:24:00
                                         Sivár életem, faládába zárom                   Mutogatni az utóimnak                   nézzétek, nézzétek egy boldogtalan ember                   Silány életem fakó idegenben                   Gyűlölt barátaim a Tévedés és a Hibák                   eltolom…..
tesz-vesz 2023.12.12 17:20:41
Archiregnum Kép a jövőből 2023.10.17 20:47:42
Az izraeli-palesztin konfliktusban sajnos nincs semmi rendkívüli. Hasonló vadállati kegyetlenséget, amit mindkét oldal prezentált, láthattunk és láthatunk a határaink mellett is. Nem bagatellizálni akarom a történteket, pont ellenkezőleg: megkongatnám a vészharangot, ugyanis a kilátások ijesztők.…..
tesz-vesz 2023.12.01 17:45:27
@Tata86:

" az egészségügy pedig egy kalap szar járványtól függetlenül."

ugyanolyan katasztrófa járvány idején és járványtól függetlenül is, amikor leterdelt az eü

szórakoztató néha de azért k fárasztó is a magadfajtákkal szóbaállni
kkbk.blog.hu/2021/04/21/patricia_imolya_a_covid_korkepe

"A John Hopkins nem egy pillanatnyi eredményt hozott le"

a járvány egy szakaszában? k fárasztanak a vírustagadó idióták, meg maga a vírustéma is, bocs hogy nem néztem én is minden nap két éven keresztül.
pár hónapja ránéztem, az nem pillanatnyi eredmény volt?

ja akkor biztos hanyagoljuk azokat a képekeket is, ahol a kúrházban a hullaházban egymásra rakják a halottakat, mert nem szereted hallgatni hogy orbán egy primitív véglény, aki szétb*ssza ezt a szép országot, míg a félhülye focistáknak milliós fizetést ad stbstb
idióta. nem áll jól értelmes lénynek a belgáskodás

biztos azért zárták be katonákkal a kórházakat mert büszkék a szép eredményeikre, és nem tragédiák sorozata volt ott. hogy lehetsz ilyen ostoba és hitvány?

ostoba és immorális rámutatni a fő felelősre? az egyik legkártékonyabb hazaárulóra, putyin bábkormányának vezetőjére.

és szívesen olvaslak szerinted?
a grafomán pejoratív a lényegre nem reagáltál már megint te troll
tesz-vesz 2023.12.02 12:52:24
@Tata86:
1."A covid-oltás nem használ túl sokat az influenza ellen" "Neked halvány lila"

és ki faszom mondott ilyet te ostoba darab szar? A MASZK használt az influenza ellen te degenerált. te akarsz kioktatni ennyi ésszel?
fú de kibaszott buta vagy. nem értetted a mondatot? "influenza járványnál se kötelező a maszk. pedig lehet jobb lenne"

2. hogy a faszomba ne lenne jelentősége a vírusnak fél év után, ennyire nem mutálódik hogy ne hatna az oltás te idióta.
de pl Boldokői pontosan meg tudja neked mondani az összes mutációt, nem a fideszes féművelt letohára kéne hallgatni, apropó megtalálta már a rákra vagy az alhzeimer ellenszerét a hősöd? "gyógyíthatatlan betegségekre keresi az ellenszert", és vajon talál is?
véletlen hogy táplálék-kiegészítőket árul, mint gődény meg lenkei. kínai átcsomagolt zuglaborokban készült egészségtelen vitaminokat.
hang.hu/publicisztika/feher-kopenyes-nepamitok-boldogkoi-zsolt-virologus-genetikus-a-jarvany-vamszedoirol-109455

már mindjárt a kedvenced lesz letoha ha egy kicsit vírustagadóra veszi a narratíváját.

szeged.hu/cikk/merlegen-letoha-tamas-nyilatkozatai-racafolt-a-valosag-az-onjelolt-jarvanyszakertore

hogy a faszomba mersz ilyet kijelenteni informatikusként te degenerált barom, hogy "Mivel a vírus gyorsan mutálódik fél év után gyakorlatilag nincs jelentősége az oltásnak."

a feltételes módot nem érted te kis funkcionális analfabéta majom?

"Sok védőoltás ad élethosszig tartó védettséget, de vannak olyanok vírusok, mint az influenzavírus, amelyet évente kell beadatni. Ennek oka pedig nagyrészt a vírus heterogenitása, illetve rendkívül gyors mutációs rátája. Az oltásokban levő vírustörzseket ezért szinte minden évben cserélni kell.

De mi a helyzet a Covid-19 kórokozójával? Évente kell majd oltani az ellen is? A válasz jelenleg az, hogy a már mutálódott és most domináns mutáns ellen, úgy tűnik védeni fognak a jelenleg fejlesztett vakcinák. Az amerikai Pfizer és a német BioNTech fejlesztői már most hangsúlyozzák, hogy az ő technológiájukkal bármikor módosítható az oltóanyag, ha a vírus újabb változata jelenne meg, amely ellen már nem véd a most gyártott vakcina."

www.gyerekmosoly.hu/blog/mara-tobbszorosen-mutalodott-a-koronavirus-de-vajon-ezek-ellen-is-hatasos-az-oltoanyag-/

FELTÉTELES MÓD!:

"Olyan koronavírus-variáns jöhet, amely ellen nem védenek a korábbi oltások"

Az ebben a mutációs vonalban kimutatott nagyszámú variáns miatt aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a vakcinákból és a korábbi fertőzésekből származó immunitásra

– közölte az ügynökség. A CDC szerint még nincs elegendő vírusminta az antitestek megbízhatóbb laboratóriumi vizsgálatához."

index.hu/tudomany/2023/08/23/koronavirus-varians-fertozes-jarvany-egyesult-allamok-mutacio-oltas/

"3) A természetes rezisztencia nagyobb védelmet ad" mint az oltás? a f*szt. kolléganőm mikor először kapta el a koronát semmi baja nem lett, mikor rá pár hónapra másodsztorra akkor meg kórházba kellett vinnie a mentőnek lélegeztetni, és akkor még szó nem volt mutálódott verziókról. de nyugi Boldogkői adatokkal tudja bizonyítani ugyanezt, lehet a vitamions fideszes üzletember letoha és te félműveltként mást mondasz, dehát ez van.

hogy tudod összekapcsolni ezt a két mondatot csöpike?:

"de nem véletlen, hogy minden évben az influenzajárvány idején ugranak meg a halálozások."

mert az oltások csippelve vannak? a term. rezistencia akkor mégse elég jó nem? vagy az oltások miatt nő a halálozás a bolond agyadban?

"ha a járvány és x halott önmagában ok a szabadságjogok korlátozásokra, akkor sosem leszünk szabadok."

mert mindig járvány vagy? akkor pestisnél is lehessen bulizgatni hogy a jogaid rendbe legyenek?
a maszk meg a szólásszabadság ellen lép fel, mi? eddig Marcus Aureliust, John Stuart Millt, meg John Locke-t szoktál szavalni a buszon meg a villamoson?
egy k maszk miatt nyöszörögsz mint egy kis buzi, 45 után meg lebombázták az emberek házait, és nem nyöszörögtek ennyit mint ti a maszk miatt, meg hogy sérülnek a szabadságjogok mert nem mehettek el koncertezni, JÁRVÁNY VOLT, fel tudod ezt fogni, vagy még sírsz egy sort. nyilván nem egy pestis de azért sétálni el is lehetett menni. meg bringázni. hú micsoda jogok tiprása ez, azt viszont nem veszed észre hogy spin diktatúra van, és a rendeleti kormányzással az imádott orbánod akit nem lehet felelőssé tenni szerinted az eü helyzetéért
nem áll jól az ostobás belgáskodása senkinek se, hát még neked.

"Fidesz-kormány van, ugye? Ők hozzák a törvényeket, ők is tartatják be őket... Szóval Viktor dönti el, mi a "kártákony".

te tényleg egy teljesen buta primitív elmaradott véglény vagy. akkor a közpénzlopás nem kártékony bazmeg? te tényleg ennyire buta vagy, az eü szétlopása szorosan összefügg te jobbágy ezzel.
tesz-vesz 2023.12.02 12:56:21
@Tata86:
"Te nem gondolkozol el azon, jó-e neked, ha ennek a rezsimnek még több hatalmat adsz?"

én nem szavaztam a fideszre, mivel nem vagyok analfabéta, hogy adnék nekik hatalmat? én nem mondtam hogy legyen rendeleti kormányzás már 6-8 éve se mondtam, amióta bevezették, és akkor még sehol nem volt járvány.
te nem gondolkozol-e el azon, hogy viktorra bízod rá hogy eldöntse mi a jó és mi a kártékony akkor egy szolgalelkű ostoba kretén cseléd vagy?
még több hatalmat adzs a rezsimnek, hogy rájuk bízod hoyg ők döntsék e mi a kártényok te kretén.
tudod attól még hogy bűnözők hozzák a törvényeket még meg lehet mondani mi a kártékony, pl értlemes tudósoknak akik jártasak a tudományban. pl kártékony kínai átcso
nem a jogakotásról meg a büntetési tételekről beszélgetünk ám csöpike, észrevetted kisfiam? nem úgy tűnik.

"Pl Letoha szemszögéből Boldogkői kártékony.
Szóval tulajdonképpen Boldogkői lecsukása mellett érvelsz."

te elmebeteg vagy, és fogalmad nicns arról mi az hogy logika.
hitler szemszögéből a zsidók kártékonyak. rákosi szemében a kulákok, a vörös fiúk szemében a katolikus papok, viktor szemében a tényfeltárás és Hadházy kártékony, de valójában is kártékonyak? te egy 8 éves kisgyerek agyával rendelkezek bazmeg.
nincs olyan hogy tény csöpike? te vagy az némethbalázs? fáj a veled való beszélgetés is, ennyire fafejű ostoba műveletlen, primitív véglény, hogy a faszomba vagy te életképes bazmeg? verjél megint a magas fizetésedre és nézd le a tanárokat bazmeg, hogy szerinted ma már akárki képes ma már 600-700 ezret keresni nettó. miközben olyan buta vagy, hogy az már fáj.

"Vagy te miből gondolod, hogy Gődényt, aki hasznára van a NER-nek hamarabb kussoltatják be, mint Boldogkőit?"
miért gondolnék ilyet?

" (Persze Boldogkői is hasznos a rendszernek.)"

ja mert annyira azért nem primtiívek a fideszes potentátok, hogy ne higgyenek a tudománynak járvány idején, persze kapóra jött a jogállam és demokratikusság még jobbani leépítéséhez. de azért kellett a mi a hazánk, aki megszólítja a vírustagadó részt is a jobbágyságban.

""a lényeg meg mindig kimaradt"
Nem maradt ki, te nem fogtad fel, én meg úgy voltam vele, hogy akkor így jártál."

ja hogy ez a szalonképes vita szerinted hogy így jártam és nem kell kifejeteni valamit a hisztis bolond korcs agyad szerint.

ezt írtam: ez a grafománság, értelmetlen szarokat irogatsz, a lényeg meg mindig kimaradt. a híres szövetgértéseddel. ott is megkérdeztem hogy lehet álhíreket gyártani? hazudozni? lehet becsapni álgyógyszerekkel a lakosságot?
arra se volt válasz, és itt sincsen.)
ha nem maradt ki akkor könnyedén bemásolhatnád te ostoba fasz.
meg arra az egyszerűre is válaszolhatnál hogy miért nem pejoratív a grafománság.

ha lenne eszed akkor tudnád hogy hogy miért nem olvasnak értelmes emberek hitvány hont adrást meg primitív tibiatyát. dehát nem tudod. még egy mondatot nem tudsz felfogni, hoyg hont szerint oroszország nem diktatúra, és hogy ő nem elenzéki hanem inkább fideszes

beülsz az autóba és bekapcsolod a biztonsági övet, bekapcsolod este a lámpákat is. biztonsági öv az oltás, és a járványügyi intézkedések egy sora is. mert ha úgy ülsz be egy autóba este hogy nem működik a lámpa, akkor jó nagy idióta vagy. de te nem veszed észre és még nekiállsz feljebb.
Ez a köztársasági elnöki poszt annyira mutatja, hogy nem élünk demokráciában. minek ez még egyáltalán? káderkifizetőhely, semmi más. havi 4 milliót vagy mennyit megspórolhatnánk (+ a közt. őrezred fizetése, meg az épületek, és további személyzet fenntartása), ha nem lenne, és SEMMI VÁLTOZÁS se lenne…..
tesz-vesz 2022.02.01 16:06:44
@Wat Ever (fccgrnp): továbbá:

ha a nyugatnak érdeke a kományváltás, akkor nekem közös érdekem van ebben a nyugattal. nem tudom a camb. analitica miért olyan nyilvánvaló?

tőleg lopott MZP a kampányába? merész állítás, és ha így lenne, az miért baj?

a jobbik soha nem lehet már hiteles. gyöngyösi márton, mirkóczi ádámék ptt az irányító fejek úgy látom, a diplomata szülők megpénzelték a pártot, mint a momentumnál.

nálam a kutyák elásták magukat azzal hogy fűpártiak, és kerítés ellenesek. ráadásul Márki a saját és mi érdekeink szerint akar kormányváltást, amire a kutyáknak semmi esélye nincsen! ezt a kutyák drogos vezetője nem érti meg, és minden kis apróság miatt beleköt márkiba. és lehülyézi.
nem a legélesebb kés.

mindenki téged olvas, és belőled merítenek ötletet? húha. te valami online Krisztusnak képzeled magad :D most milyen ötletet adtál volna a rosszembereknek?

a utube robot, program minden negatív jelentésű de szalonképes szavakért töröl, és szerintem jegyzi is a problémás kommentelőket, én pl nem írhatom le azt a szót hogy "undorító" mert a utubeaz ezt tartamazó kommentemet törli
ezért nem érdemes utube-on beszélgetni. bármelyik szóbabeleköthet. hosszú perceket töltök el azzal ,hogy nézem szerkeszthető e a komment, mert az azt jelenti, hogy még nicns törölve. de még így is, töröl később kommentet a robot. úgy, hogy minden szó szalonképes volt benne.
nem a cabridge analitica meg a google-pentagon NSA gyíkember jár foltyon a nyomodban, hogy a Rendszer lássa előre a jövőt, és hogy belőled merítsenek ötletet.

a techvallás nem engedi a diszlájkokat, meg a negatív jelentésű szavakat, nem a pentagon.
tesz-vesz 2022.03.18 19:56:04
@felhasználós: miért mondod proli? konkrétum vagy érv lesz még idén? mit ír Harari?
tesz-vesz 2023.11.28 12:59:40
de fáj már megint ez a partizán műsor. a korrupt Vétó, pedig bírom Unger Annát.

a két hülye meg azon rúgozik hogy rendszer-e, nem azon hogy miért nem diktatúra.
youtu.be/gov2psBqJ2s?si=fF0SaEinFFqxhxFb

ami nem demokrácia az a diktatúra. az autoriter rezsimek és a diktatúrák szinonimák.
legalább a fogalmát megnézhette volna: totalitárius politikai rendszer, ahol az állami főhatalmat egy személy vagy csoport képviseli.

eddig nem szokott ilyen hülyeségeket beszélni. melyik sótár szerint használja a diktatúra szót?
spin diktatúra ma már ilyen, és oroszország is diktatúra. nyilván azért nem vegzálják minden kis apróságga
de a politikai hatlamat csak ők képsiselik. spin diktatúra. populista diktatúra.
és az ellenzéknek minden jogkörét elvették, ő maga modnta korábban.. édes istenem.
Te küldted
azért mert a jobbágyot békénhagyják, még nem lesz kevésbé feudalisztikus a rezsim.

pont azért diktatúra, mert aki felszólal a rezsim ellen, azt elnyomják, kirúgják. ellehetetlenitík, soroljam?
spin diktatúrában lehet diktatúrázni a látszatellenzéknek a parlamentben is. nicns hatása. és becsatornázza az ellenzéki jobbágyokat az irányított leszalámizott pártok mögé. addig se a kaszát egyenesíti.
ez egy korrupt műsor.

már a Dave is megmondta:

www.youtube.com/watch?v=TYOr1r_Ok7k

meg látszik Marcin is, amikor nekiment Hadházynak, egy igaz szava nem volt Gulyásmarcikának
A diákok nagy részének ki fog maradni ez a korszak, egyrészt mert történelem tankönyvnek már eléggé végén van, másrészt legfeljebb a kommunizmus bűneiről szóló részben kerül majd elő, mert hiszen a tanulónak mért lenne szükségük bővebb ismeretekre egy diktatúra eszközrendszeréről. Nagy vonalakban…..
Archiregnum Eközben a NER-ben 2023.09.19 19:14:23
A VálaszOnline leleplezte a Kutyapártot, hogy még 5millió forintért se hajlandók elindulni az önkormányzati választáson.  Szép munka! ..
tesz-vesz 2023.10.04 14:16:24
@Tata86:

ha a kutyapárt mögött a fidesz áll, miért a fideszt leplezik le folyon?

miért gyengítik a fideszt?

ez nem a mi hazánkos hazug szólamok, aztán semmi érdemi nem történik. a völner-shadl ügyet se érdemes ide bekötni, mert a szálakat más mozgatta. toroczkai nem katonasági vonalon lehet bekütve spiclinek, hanem belügyi szálon. pintér meg rogánon bosszulta meg a völner-schadl ügyet valszeg.
meg hogy nyilvánosságra került rogán segédjének a pécsi diploma ügye

"De te beleálltál"

ugy érzed te nem álltál bele? a posztod első mondatának első felével?

az érvelésem kimerül abban hogy toroczkai rossz? :) komolyan? :) :

kkbk.blog.hu/2022/05/04/miert_fideszes_a_mi_hazank

kkbk.blog.hu/2017/04/23/toroczkai_a_gyilkosvedo_a_neppartosodasos_jobbikban

kkbk.blog.hu/2018/05/31/a_jobbik-part_esete_duro_doraval

nyugi nem várom el egy tibiatya-olvasótól, hogy hosszú szöveget elolvasson és értelmezzen, én b*sztam el, hogy nem facebookon írok alkeszekről "humorosan".

"Mit kell rajta leleplezni? Amit korrupciónak hívnak, az a politikájuk lényege. "

ez a két mondat nem függ össze. mégis összekapcsolod....
"Ez nem hír. "

nekünk. de engedd meg, hogy a naívabb birkáknak és nekünk is bizonyíthassák. látod más gondolni valamit, és más tudni bizonyítékok alapján. ki kéne próbálnod a különbségeit felfogni. és lehet máris nem lennél vírus meg maszktagadó sem, ha tudományosabban képes lennél gondolkozni

"Ha egy párt erre nem hajlandó még 10% körüli támogatottsággal sem, az hír. Hogy korrupciós pénzzel sem lehet őket rábírni, az pedig szenzáció."

hogy nem korruptak? valóban, ezt pofázom már két éve Márki kapcsán, hogy nem számít részletében hogy milyen is Márki, mert aki ma antikorrupt az már hősnek számít. örülök hogy rájöttél.
(bár amilyen hontos bolond vagy, te szerintem nem erre gondoltál... mert még az se megy neked hogy pontosan leírd mire gondoltál, vagy hogy felismerd mit is írsz le valójában, lásd Boldogkői-posztodat.)

torockai azt mondja minden párt a rendszer része és üzleti kapcsolatban állank szövevényes hálóval. és a követői sose gondolkoznak el azon, hogy akkor lehet hogy a mi hazánk is a rendszer része?
nagyon "cseles"

főleg úgy hogy pl Állami támogatást kapott a Mi Hazánkhoz közeli Magyar Jelen kiadója – kiderült az is, hogy videós műsoruk, a Nyílt Sisak összefonódásban van a fideszes Transzparens Újságírásért Alapítvánnyal.
 "Schlecht Csabának iszonyú napja volt. Akármerre indult, mindig szembe jött Kaja Ibrahim, és rátukmált egy céget"Schlechtről mindenesetre ne a Magyar Hangot olvassuk, ha meg akarjuk ismerni. szégyen...milyen hasonló témák lehetnek még ott? elfelejtették, hogy mi a szakmájuk? hányszor felejtik még…..
tesz-vesz 2023.10.04 13:33:19
valamiért sose kerül szóba,h vona egy oroszpolitikai prostituált
kardblog:
Megkezdődik az EP és önkormányzati választásokra is. Hamarosan kiderül melyik párt mivel töltötte a Holdról is látható 2022-es fideszes kétharmad óta eltelt időt.levonul a dagály és kiderül kin nem volt fürdőruha...
Ez az időszak nem csak a "régi pártoknak" hozza el az igazság pillanatát hamarosan, hanem az új belépőknek is ideális alkalom. Jól érezte ezt Vona Gábor is, aki a minap jelentette be, hogy Második Reformkor néven új pártot alapít.
Az esemény nagyon megrázóra nem sikerült ugyan, de az ellenzéki térfélen láthatóak voltak az óvatos bizakodás jelei. Na de valóban indokolt-e ez Vona Gáborral kapcsolatban, aki az elmúlt 5 évet afféle megmondó emberként töltötte, miután lemondott a Jobbik elnökségéről 2018-ban.
Azon most nagyvonalúan lépjünk túl, hogy az Orbán Viktor polgári köréből indult Vona Gábor hogyan világosodott meg a fidesz politikájával kapcsolatban, hiszen elvégre Ungár Péter is igazi elhivatott ellenzéki politikus lett annak ellenére, hogy a vagyonát a ner gyarapítja. Azon is lépjünk túl, hogyan változott Vona világlátása, a cigánybűnözéstől kezdve az utolsó fénysugárnak tekintett iszlámon át, a cuki gizsgúgyás néppártosodásig. Van olyan, hogy az ember idővel ráébred dolgokra, jellemfejlődik, máshogyan tekint az élet nagy dolgaira.

Oroszország az 2000-es években a nyugati világ ellen folytatott hibrid háborújának részeként számtalan más eszközzel együtt elkezdte finanszírozni az európai szélsőjobboldali szervezeteket és pártokat, kettős céllal. Ezekkel a párotokkal zavart kelthettek a társadalmakban, az esetleges befolyásukat pedig az orosz érdekek kiszolgálására használhatták fel. Másrészt a jobbra tolódó és szélsőségesebbé váló európai politikai térre lehet mutogatni, hogy lám ismét jönnek a nácik, akikkel szemben Oroszországnak küldetése van (lásd még: Ukrajna), amit felhasználhattak a saját propaganda céljaikra.
Az oroszok Magyarországon érdekes helyzetbe kerültek. 2009-ben Szentpéterváron Putyin már megtette a visszautasíthatatlan ajánlatot a kormányzásra készülő Orbán Viktornak, de abban még nem lehettek biztosak, hogy sikerül kézben tartani a későbbi miniszterelnököt, ezért még ildomosnak tűnt tovább finanszírozni a Jobbikot, a 2007-ben alakult Magyar Gárdával együtt.
Időközben aztán kiderült, hogy az aggodalom alaptalan volt, Orbán Viktor és kormánya a mindent elsöprő lelkesedéssel vetette magát a orosz érdekeket kiszolgáló hazaárulás mocsarába, amelyben azóta is múlhatatlan hévvel dagonyáznak. Ezen körülmények között viszont a Jobbik már nem volt annyira lényeges. Az orosz finanszírozást részben kiváltó Simicska terve nem jött be, 2018-ban nem tudta megszorítani a fideszt, ami a Vona-féle Jobbik végét jelentette. A párt azóta a jelentéktelenség felé száguld, miközben kinőtt belőle a fidesz szatellit Mi Hazánk, Jakab Péter stand-up alakulta a Nép Pártján, most pedig egy újabb Jobbik zombiként a Második Reformkor.
Tekinthetünk-e azonban erre az új politikai társulásra komolyan vehető alternatívaként?
Vona Gábor elnöksége alatt a jobbik kétszer is EP képviselőségig juttatta az orosz kém Kovács Bélát, akinél annyira kilógott a lóláb. hogy azt már a kormány sem tudta elkenni és 2021 júniusában több éves huzavona után végül elítélték kémkedésért. A Jobbikot jelenleg elnöklő Gyöngyösi Márton, szintén Vona elnöksége alatt egy rakás másik oroszok által pénzelt szélsőjobbos európai politikussal együtt részt vett megfigyelőként az illegálisan megrendezett donyecki népszavazáson 2014-ben, amit az oroszok az egyik jogalapjának tekintenek a ma is zajló inváziónak. Vona 2013-ban találkozott Duginnal, aki lényegében megalkotta az orosz élettér elméletet, amelynek mentén Putyin tízezreket gyilkolt meg és milliókat űzött el az otthonából.
2014-ben orosz hackerek feltörték Dugin asszisztensének az email fiókját és számtalan levelet közzétettek. Az Átlátszó cikkéből idézzük
„A szélsőjobboldali (és szélsőbaloldali) erők felemelkedése és fennmaradása kellene, hogy erőteljes ellenállást fejtsenek ki az uralkodó kormányzati rendszer ellen […] nem elegendő, hogy Oroszország erős játékos legyen a Nyugat játékában, hanem a megfelelő időben és a megfelelő felkészüléssel Oroszországnak meg kell tennie a következő nagy lépést: hogy vitassa a játék szabályait és egy alternatív módot javasoljon […] pontosan, ahogy Dugin kéri. Ez világmegváltoztató munka a világtörténelemnek.”
„A magyar társadalom úgy érzi, a Nyugat – és különösen a Magyarországot osztrák befolyás alatt lévőként kezelő Ausztria – elárulta az EU-ban. Mi több, manapság Magyarországot szomszédai politikailag izolálják. Hiszem, hogy a Jobbik az első lépés egy új magyar öntudat felé, de útmutatásra van szüksége, hogy egy másik ideál (Európai-Ázsiai léptékű) célját szolgálja és ne csak kövesse a nyugati extrémizmus és nacionalizmus útját (ha ezt teszi, nem fog érdemleges különbséget jelenteni).”
Az orosz asset Vona Gábor lenne az ellenzéki térfél új reménysége? Ugyan kérem.
KKBK Miért fideszes a Mi hazánk? 2022.05.04 16:20:34
"Az a nem gyanús, ami gyanús! és sosem álltunk háborúban Óceániával"  A Hunnia-mozgalomnak két vezetője és alapítója volt: toroczkai és Budaházy, utóbbit meghurcolták, betörték, tán több évet is volt börtönben. előbbit felemelte a szerencse jótét keze. Gyuri szabadulása után Edda már a fidesz…..
Archiregnum Vona visszatér 2023.09.08 22:08:53
Miközben még a közelgő lengyel parlamenti választások is jobban izgatnak, mint bármi ami itthon történik(, következmények híján), csak buggyant egyet a mocsár, ami mégis írásra késztetett.  Vona Gábor visszatér a politikába, és párttá alakítja mozgalmát.  Hogy ez megtöri-e a…..