Regisztráció Blogot indítok
Adatok
woizero

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még tegnap befizettem a mai reggelimre. Svédasztal, pirítós, vaj, péksütik, tea, kávé, tej korlátlan mennyiségben. Zoliék mellé ültem le, ő azonnal be is mutatott katalán útitársunknak, Maciának. Aki rögtön azzal kezdte, hogy ő Katalóniában él, de mindennap átmegy Spanyolországba dolgozni. Érdekes…..
Iszonyat fáradtan ébredtem reggel. A tegnap esti komolyzenei koncert és a 40 km is bennem volt még. Nagy nehezen összekészülődtem és elindultam a konyhába egy kávéért. A nedű megtette hatását, kicsit felmelegedett szívem-lelkem, és a kedvem is jobb lett. Mindez sajnos nem tartott sokáig, mert kiérve…..
Reggel az albergue ajtaján kilépve eszméltem rá, hogy a túrabotomat bizony a szálláson hagytam. Álmos voltam még, no. De rögtön felébresztett a fájdalom, ami a jobb lábfejembe nyilallt minden lépésnél. Hát csak egy napig tartott a csoda? Most a másik lábam is megadja magát? A helyzetet kielemezve…..
Rögtön kezdjük egy spoilerrel: ma nagyon jó napom volt. Jó kedvvel ébredtem, a szokásosnál is gyorsabban összekaptam magamat, és irány kipróbálni a csodazoknit élesben. Az első meglepetés az volt, hogy valóban nem nyomta az achillesemet a cipőm, bár eddigi tapasztalataim alapján inkább nevezném…..
A reggel kicsit jobb hangulatban talált, mint ahogy az éjszaka elhagyott. Lassan, ráérősen készülődtem, úgysem siettem sehová. Ma csak 10 kilométer és Viana városa vár rám. Mivel a szálláson volt büfé, és még sok euró lapult a zsebemben, úgy döntöttem, hogy csapok egy mini villásreggelit: omlettes…..
Új módszert próbáltam ki: Sok zsepivel tömtem ki a sarkamat, annyival, hogy a lábujjaim konfortérzetem csökkent a cipőm elejében. Hideg, szeles reggel volt, de jó kedvvel és új reménnyel vágtam neki az előttem álló napnak. A sarkam alig fájt és még élt bennem a tegnap esti iszogatás kellemes emléke…..
Unalom kerülget mostanában, ami nálam szokatlan állapot. Nem találom a helyem, semmi nem szórakoztat, ami régebben igen. Zenehallgatás, úgy ahogy, olvasás - nem tudom valahogy nem lelem meg a kedvemre való könyvet.…..
Ma kipróbáltam egy új módszert a sétálás közbeni fájdalomérzet csillapítására. Mivel ugye akkor fáj, ha a cipőm sarka hozzáér az inamhoz, adódott a zseniális ötlet: mi lenne ha ez a kontaktus nem történne meg? Igen, egy egész napra volt szükségem, hogy ezt a fantasztikus tervet kiötöljem... De…..
A spanyol nyelvkönyv velem jött :) Cserébe ott hagytam egy üres jegyzetfüzetet. Kár, hogy nem írtam bele valami üzenetet: Take it with you nyugodtan, Ákos, Hungary, 2015. Vagy valami hasonlót. Kipihenten és könnyedén keltem. Minden rendben is ment, mind addig, amíg fel nem húztam a cipőmet... Akkor…..
Ez egy szenvedős nap volt, és még Pamplonát sem tudtam élvezni. Persze több hibát is elkövettem. Kezdjük is az elsővel. Étek gyanánt csak egy banánom volt, és a supermarcado csak egy óra múlva nyitott. Én nem akartam várni addig, és az automatákból sem vettem semmit, viszont utána sokáig nem…..
Hihetetlen, hogy milyen nehéz átállnom a merci-ről a gracias-ra. Ha külföldiül, de nem angolul kell megköszönnöm valamit, még mindig a merci az, ami pavlovi reflexszerűen elhagyja a számat. Így nehéz lesz spanyolt tanulnom. :) Főleg úgy, hogy például amikor Zubiriban kávét és sört kértem, akkor azt…..
A többiek mozgolódására ébredtem reggel. Viszont végre kialudtnak mondhattam magamat, az első caminós éjszakám után. Vagy nem horkolt senki (kizárt), vagy ennyire fáradt voltam, vagy immúnis vagyok az ilyen zajokra, de nagyon jól aludtam. Az előre jelzett eső hangja perceken keresztül, szépen,…..
Az előző esti búcsúbeszélgetéstől kissé másnaposan kialvatlanul, zombi üzemmódban, kora reggel még az utolsó simításokat végeztem a bepakolás után, végig futottam a listát, aztán végig futottam a listát és végül végig futottam a listát, hogy ne szenvedjek majd hiányt…..
Már nagyon közel az indulás, egyre több ismerősömtől, barátomtól kapok jó kívánságokat a caminora. És persze ajándékot is, egy üveg prémium búzasört, vagy éppen szerencsét hozó "talizmánt". Köszönöm mindenkinek, hogy gondolt rám! "Remélem sok-sok élménnyel…..
Nos igen, ugy néz ki, hogy az elso napokban nagy hasznat fogom venni a poncsómnak. Igazan vérhatott volna még egy napot az eső. Így valószínű nem tudok a szebb úton átkelni a Pireneusokon, ha rossz az idő, akkor az alternatív utat javasolják. ..
Itt írnom le, hogy milyen hasznos (hasznosnak vélt) dolgokat szeretnék még magammal vinni, miket vásároltam vagy tervezem vásárlását. A cipő, táska és túrabot külön posztot kapott, de többi felszerelésfajtára nem szeretnék olyan sok karaktert elpocsékolni. Azért is vásárolok meg minden, mert nem…..
Egyre jobban érzem, hogy rohamléptekkel közeledik a nap, amikor a fellegek közé emelkedek, és megkezdem a hetekig tartó nagy utazásomat az ismeretlenbe. Megtartottam utolsó előadásomat a Toastmasters Debrecen Retorika Klubban, és mi más lett volna a téma, mint a Camino. És a rá…..
Mivel én szétszortságom és feledékenységem révén sokszor megélem az "oh basszameg nem hoztam magammal a ..." érzést, ezért egy professzionális listát készítettem, ami tartalmazta mindazt, ami a túlélésemhez és komfortomhoz szükségeltetik. Ez a lista egy A4-es lap, tollal…..
Kaptam kölcsön Anitától egy túrabotot, hogy kipróbáljam és megtanuljam használni, De örülök annak, hogy bejött a bottal barangolás. Ugyanis újabb dolog, amire költenem kell. Én mindig is flancolásnak gondoltam a ezt az eszközt, de rá kellett döbbennem, hogy nagyon hasznos. És mivel több blogon is…..
Miután a bokám átment a 26 km-es teszttúrán, még következett pár izgalmas erdőjárás a felkészülés jegyében. Ezek alkalmával próbálgattam ki az újonnan szerzett cuccaimat, és teszteltem kölcsön kapott eszközöket. Március 29., A Révi-szorosi kiruccanás félelmetesen…..
I love Glamour Napok! Viszonylag kevés helyen láttam 40 literes zsákot, de a Hervisben egész kollekció van belőlük. Ahogy utánainvesztigáltam, ennél nagyobb zsák nem is nagyon kell az útra. A hátizsák egy olyan dolog, aminél nagy a kísértés annak telepakolására, ezzel többlet súlyt cipelhetünk…..
Séta Csodaországban Kiutazás 2015.04.16 23:49:46
A kiutazás egy igen izgalmas kezdete a nagy utazásnak. Hosszabb utánaolvasást követően három útirány maradt versenyben. Órákat töltöttem a tervezésével, szerettem volna, ha szép helyeket is látok az odaúton, és izgalmas, érdekes dolgokat is tapasztalok, mint a TGV vagy egy nagy…..
Csakhogy milyen apróságok is közbejönnek utazás előtt... Telefonom (htc one v) kezdett rendetlenkedni, és csak ímmel-ámmal engedelmeskedni, állandóan kilépett önkényesen az appokból, újraindulgatott telefonálás közben, és perceket kellett várnom rá, mire egy-egy SMS…..
Már évek óta motoszkált bennem a gondolat, hogy nekivágjak az Útnak, de mostanában a motoszkálás zaja egyre hangosabban zakatol a fejemben. És úgy döntöttem, hogy idén márpedig megcsinálom. Már lassan nyolc éve a túrázás szerelmese vagyok. Az egész történet egy sörrel és…..