Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kirgizke

144 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
6.nap – December 25. L. nyűgösen ébredt reggel, nem aludt jól. Az éjszaka bulihajókon csapatták a Níluson, és én is felébredtem az egyiptomi nyenyere zenére. A tegnapi relax nap után Philae felfedezésére indultunk. Yusuf – ahogy magunk közt neveztük, Józsi – fél tízkor várt ránk a túlparti…..
5.nap – December 24. Mára pihenős napot terveztünk, próbáltunk aludni, ameddig csak bírtunk. A bőséges reggelit a Nílus-parti teraszon szolgálták fel: finom omlett, falafel, sajtok, zöldségek, péksütemény, joghurt, kávé, tea. A szállás tulaja is váltott velünk pár szót. A kilátás nem csak innen,…..
1.nap – December 20. A budapesti indulásnak az a nagy előnye, hogy ha normális időben indul a gép, akkor az embernek nem kell transzfert foglalnia vidékről sem. A LOT-tal ezúttal szerencsénk volt, emberi időben kelve vonattal is simán Budapestre értünk, majd a szokásos metró - E100-as kombóval…..
kirgizke 2024.03.22 08:45:02
@Zs_: Nem mondom, hogy nem lehetséges... Mi olyat láttunk, hogy a külfiknek nem volt bankkártyájuk, csak KP-juk, és végül külön ablaknál fizetteték őket, gondolom egy kis felár ellenében a pénztáros lehúzta a saját bankkártyáját.
4.nap – December 23. A mai délelőttre a klasszikus egyiptomi látványosságok, a gízai piramisok felkeresése volt beütemezve. Mivel a repülőnk csak este indult Asszuánba, így egész nap problémás lett volna a hátizsákokat magunkkal hurcolni. Amennyire sikerült körbejárnom a témát, csomagmegőrző sehol…..
3.nap – December 22. A mai napra Szakkara és a Dahsúri piramisok meglátogatását terveztem. Transzfert még otthonról a Whatsappon intéztem Ibrahimmal (kontaktot lásd a közlekedés fejezetben), és a kocsi percre pontosan, 8:30-ra meg is érkezett a szálloda elé. A sofőrünk egy fiatal srác, Ehab…..
EGYIPTOM - BELÉPŐJEGYEK Fejlődő országokban gyakran az az alap, hogy egy külföldi tízszer annyit fizet a belépőkért, mint egy helyi. Így van ez Egyiptomban is. A magasabb jegyárak a magasabb (nyugat-európai, amerikai stb.) jövedelmek miatt bizonyos mértékig elfogadhatók, de egyrészt sajnos mi…..
Plovdiv – Trákia kincse A hegyek és a tengerpart között még egy megállót ejtettünk útba: Bulgária és egyben Európa egyik legősibb városát, Plovdivot. Banszkoból a keskenyvágányú vasúttal utaztunk Szeptemvriig. A vonat valamivel tíz óra után indult. Hosszú, fárasztó napnak ígérkezett a mai, mert…..
Banszko és a Pirin Nemzeti Park Bulgária a legtöbb magyarnak 50 éve az egykori KGST-s álomnyaralásokat, a szocializmusban többeknek az elérhető és megfizethető „luxust” jelentette. Manapság is az olcsó tengerpartozás esélyével hívogatja jobbára a tömegturizmus résztvevőit. Ugyanakkor gyönyörű…..
kirgizke 2022.04.24 13:43:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Jogos, átnézem és javítom, ahol kell.
A 2017-es esztendőben jött el az ideje annak, hogy immár hárman vágjunk neki az ismeretlen felfedezésének. Eddig a gyereket a biztonságos nagyszülői fészekben hagytuk arra az egy-két hétre, amíg mi nyakunkba vettük a világot, de most már Ábi is 7 éves, komoly nagyfiú lett, úgy véltük, hogy alkalmas…..
SZÁLLÁSOK Hotel New Star, Akhaltsikhe: 54 GEL/éj 3 ágyas szoba fürdőszobával, reggeli nélkül; a vár tövében, közel mindenhez, újszerű állapotú szálláshely Comfort House Hotel, Jereván: 43.000 AMD/3 éj a Domino Hostelből foglaltak át ide minket, ugyanazon az (eredetileg foglalt) áron; a szálloda…..
Kutaisi A Svanetiben töltött szép napok után kora reggel indultunk vissza Kutaisibe. Egy fiatal taxist fogtunk ki, aki gyorsan, de szerencsére jól vezetett. Egy ideig még biztosan emlékeztem a nevére, de most már bárhogy töröm a fejemet, egyszerűen nem jut az eszembe…. talán Levannak hívták.…..
Mestia és Ushguli Minden grúz utazás fénypontja egy kicsinyke kis világtól elzárt település, amiről korábban még soha nem hallottál: a kihagyhatatlan Ushguli volt a célpont. Ha Mestia a világ vége, akkor ez a kis falu még a világvége után kettővel van. Még előző nap összebeszéltünk a finnekkel,…..
Szvanéti - Koruldi-tavak   Zugdidiben álmosan, gyűrötten vánszorogtunk le a vonatról. Már ahogy bezakatolt a vonat, láttuk, hogy a környező táj teljesen megváltozott; mindenütt pálmafák és buja zöld növényzet. A vonatból kilépve pedig már kora reggel is beszippantott a száz százalékos páratartalom…..
A grúz hadiúton: Ananuri, Kazbegi   Tbiliszi óvárosában rengeteg utazási iroda kínál egynapos Kazbegi-túrát. Bár ez a hely több napot is érdemelne egy grúziai utazás kapcsán, idő hiányában mi egy ilyen egy napos túra mellett döntöttünk. Reggel hátizsákostul elslattyogtunk az iroda elé, ahol vegyes…..
Tbilisi   Tbilisi kétségkívül az egyik leghangulatosabb, legszebb főváros, ahol jártam. Kompakt óvárosa megkapó a helyenként már felújított, de sok helyütt még az enyészet oltárán tengődő házakkal, épületekkel. Keveredik itt a bizánci, az oszmán építészet a modern kori Art Nouveau-val és…..
Noé Édenkertje: Örményország Jereván környéke bővelkedik olyan látnivalókban, amelyek egy örmény utazás kihagyhatatlan elemei, ugyanakkor akár fél-, egynapos túra kereteiben is felkereshetőek. Reggeli után taxival a marsrutka állomásra hajtattunk, ahonnan Garniba indultunk. Bepréselődtünk egy…..
Grúzia-Örményország 2016 Az aranygyapjú földjétől az elveszett Édenkertig   Régóta szemezgettem már egy grúziai utazással, rengeteg gyönyörű fotót láttam a bámulatosan szép hegyvidéki tájakról a neten, de sehogy sem akart jönni egy jó árú repülőjegy. Egészen addig, amíg a Wizzair bázist nem…..
Praktikus infók - Macedónia (2015)   Pénzváltás   Ohrid: 100 EUR=6.100 MKD; 3000 LEK=1170 MKD Ohrid: 100 EUR=6.100 MKD   Közlekedés   Ohrid-Bitola busz: 2x190 MKD=380 MKD taxi Bitola-Pelister NP: 350 MKD taxi Molika Hotel (Pelister NP)-Bitola buszpu.: 350 MKD Bitola-Skopje busz: 2x450…..
Szkopje felé fél(balkáni)úton… Szkopjéban nem terveztünk hosszú időt eltölteni, hiszen a macedón főváros nyaranta egy forró, szmogos katlan. Amint megérkeztünk a buszpályaudvarra, továbbvitettük magunkat taxival a Szkopjétől 15 kilométernyire, nyugatra található Matka kanyon felé. A Treska folyó…..
kirgizke 2017.12.03 17:57:52
@tompus: Nem másztunk át semmiféle kerítésen (vsz. akkor sziklaomlásban tűnhetett el a maradéka is?!), semmi nem figyelmeztetett sem arra, hogy vége az útnak, sem arra, hogy le kellene térni róla. Tény, hogy egy idő után se jelzés, se korlát nem volt. A barlangban nem voltunk, így azt nem tudom, hogy a kanyon mely szakaszára esik.
Praktikus infók Albánia (2015)   Pénzváltás Saranda: 100 EUR=13.800 LEK Berat: 30 EUR=4200 LEK   Közlekedés   Korfu BUD-CFU repülőjegy 7890 x 2 db.= 15.780,- HUF +1 db feladott poggyász (10.500-1.450 kedvezmény)+ Club Tagsági (9990,-) =34.820,- HUF Reptéri transzfer, Korfuváros: 1,7 EUR x…..
Az ismeretlen Macedónia: Bitola és a Pelister Nemzeti Park   Az elbűvölő tóparti Ohridból kora reggeli busszal utaztunk tovább Macedónia második legnépesebb városába, Bitolába, amelyet nemes egyszerűséggel csak a „konzulok városaként” emlegetnek. A 19.századi diplomáciai központ egészen közel…..
Járatlan utakon: Macedónia Az az apropó adta az ötletet, hogy Macedónia felé folytassuk utunkat, hogy barátnőm – azóta már ex – férje egy macedón fiú volt, s csudaszép fotókat láttam egy-egy macedóniai családi nyaralásukról. Utána olvasva arra jutottam, hogy ez a kis balkáni ország sok gyönyörű…..
Berat – az ezerablakos város   Gyönyörű, napfényes reggelen indulunk utunk egyik leginkább várt állomására, a sok évszázados múltra visszatekintő, régi oszmán kori városba: Beratba. Szállásadóink kedves integetésétől kísérve a taxi levitt minket a főút mellé, ahol rövid várakozás után meg is…..
Gjirokastra – a kőből faragott város   Vattacukorszerűen ragacsos, párás, forró reggelen búcsút intettünk az albán tengerpartnak, és a késő délelőtti órákban felpattantunk egy buszra, amely a hegyeken keresztül elzötyögött velünk következő állomásunkig, a számunkra nehezen kimondható nevű…..