Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uzoni Ábel

28 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy csehszlovák film, Pelisky (Kuckó) a címe. Mottója valahogy így szól: egy film azoknak az emlékére, akik itthon maradtak. Vagyis nem azokról szól, akik nyugatra szöktek, menekültek, jutottak a kommunizmus elől; hanem azokról, akik végigélték, végignézték,…..
  Magyarlapád  (Lopadea Noua) a régi Alsó-Fehér vármegyében, Erdély középső részén, a Maros és a Küküllők összefolyásánál fekszik, Nagyenyedtől tíz kilométerre keletre. Színtiszta magyar református község. Odafelé Nagyenyed meglátogatása beleférhet: Bethlen…..
  Március Esterházy János hónapja, a felvidéki Esterházyé. 1901 március 14-én született, és 56 év múlva, március 8-án halt meg a magyarokért minden körülmények között kiálló politikus. Szlovákiában idén sem sikerült békében megemlékezni arról az…..
  A brit közszolgálati tévén volt egy sorozat, amelyet abszolúte prime time-on kívül, valamikor délelőtt tíz felé adtak, címe Szentek és Gazemberek (Saints and Scoundrels). Benne önfeláldozó, betegeket ápoló apácát, súlyos értelmi fogyatékkal élő gyerekre vigyázó…..
  Verebélyen a Cseresznyés utca végén egészen a hetvenes évekig állt egy nagyon régi kápolna. Azt mondták, még 1700-ból származott, és a vezekényi csatának állított emléket. Kopott volt és kicsi, valójában nem sokkal nagyobb egy útszéli emlékhelynél. Mégis…..
Uzoni Ábel 2010.12.10 15:04:54
@jan: azt teszem, amit lehet: írok róla. Aztán a nemzetmentők mentsenek, pofázók pofázzanak, pénzosztók osszanak.
Nekem nem feladatom válaszokat adni.
  Azt írják a régi városi krónikák, hogy már az 1870-es évek végén sem akart menni a Lánchíd és az Erzsébet-híd közötti Bazár-projekt. A városatyák egyfelől nagyon okosan belátták, hogy a teljesen rendezetlen, még középkori összevisszaságot mutató várlejtőt…..
  Míg Háromszék megyében még rakják a homokzsákokat, Fehér megyében már a múlt heti pusztítás utáni károkat veszik számba. A háromszéki medencében futó Feketeügy folyó most rászolgált baljós nevére: az áradás pincéket, kerteket lepett el, több száz házat…..
  Az Ohio állambeli Clevelandban szomorú a mai nap a magyar katolikusok számára. Richard Lennon helyi püspök ma veszi le a szentelést a százhat éve, magyarok építette Szent Imre templomról, és egy jó nagy lakatot rak rá. A templomot bedeszkázzák, piacra dobják, ergo az egyház…..
Uzoni Ábel 2010.06.30 18:14:10
@dr. Sigmund Fraud: Pl. dúsgazdag amerikai újegyházak, erős lobbival bíró vallási csoportok, szekták... mormonok, ilyesmi.
Avagy: kicsit messzebbről szemlélve a hely építési teleknek is látszhat...
  A parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn többek között a nemzetiségi színházak támogatásáról szóló indítványt tárgyalta. Novák Előd a témaismertetés után szót kért, és előadta, hogy a javaslat rasszista. Így tömören, szókimondóan, a nép…..
Mandiner blog Zbohom Fico 2010.06.10 10:01:00
  A Trianon-évforduló tájékán van elég bajuk a szegény szlovákoknak, végeredményben nem is hozzájuk kötődik 1920 júniusa, hanem Csehszlovákiához. Ilyen értelemben okafogyott Slota trianoni emléktábla-állítása Pozsonyban. No de mégiscsak választások lesznek az 1993…..
  A határ Zajtánál   Trianon kilencvenedik évfordulójára emlékező sorozatunkban, a Felvidék és Kárpátalja felé néző határ után Románia felé fordítjuk virtuális iránytűnket a Google Maps, a Google Earth és a Panoramio segítségével.   A Garbolc mellett…..
Mandiner blog Maguknak beszéltek 2010.05.26 21:01:00
  A 2010-es, a múlt héten megrendezett Média Hungary többek között azért volt emlékezetes, mert megtudhattunk olyan dolgokat, hogy Baló György nemcsak ismeri, de nagy nyilvánosság előtt használja is az olyan szavakat, mint pl. szívóág (élénk derültség a széksorok…..
Mandiner blog Mindent átadnak 2010.04.02 12:01:00
  Suhant a kocsi Szekszárdra, Bajnai átvágta a szalagot, aztán arról jöttek a hírek estére, hogy a jónép az alagútban fotózza magát, míg a piros kisterepjáró ott villog a belső sávon. Kell az öröm, az eufória persze. Nagyon kell ebben az izzadtságszagú juhakolban,…..
  Radikalizálódik a bihari RMDSZ. Igaz, hogy a fiatalabbját Nyakó tanította kampányolni, az idősebbje meg Aczél Endrével ünnepli a Himnusz születésnapját, most kurzusváltás van, átvedlenek nemzetivé, lassan ugyanazt csinálják, mint az általuk szélsőségesnek becézett…..
  Nem tudom, két lakossági fórum között hány olvasónk látogatott ki március elején az Utazás 2010-re a Hungexpóra. Mi kimentünk, de hát finoman szólva kitántorogtunk a helyszínről. Egzotikus utazásokra nincs pénzünk, a társasutakat utáljuk. Különben is jobban…..
Mandiner blog Konkrét csávók 2010.02.08 08:01:00
  A Beleznay Endre által életre hívott konkrétság súlyos karéjokat hasít az MSZP-bolondoszféra címkefelhőjéből, kampánybuszok közönsége követeli a Fidesz programjának benyújtását az eltolható ablakon, és ziháló médialányok lehelik világgá a kérdés(ben…..
  Szombaton 6-tól a Trapézban nemzet:reblog címmel rendezzük meg a harmadik Konzíliumot, aztán 8-tól az UFi-Reakció-Mandiner 10+1 évét ünnepeljük meg ugyanott (Facebook eseménylap itt és itt). A Konzílium határon túli vendégbloggereinek a Mandiner kollektívája a…..
  Azt terjesztik róla, hogy lányok vérét veszi, holott csak félhomályos pincében gyógyítja be a kígyómarta lábat. Azt mondják, vámpír járja a környéket, pedig az török áfiumtól jobban kéne félni. Báthory Erzsébetről szól a szlovák rendező gigafilmje, ahol a…..
  Leszáll az est, húzunk a fiókosba. Gyűlik a nép, csordogál a beszélgetés. Mélyülünk a habok közt, és csak lassan esik le, hogy egy régi szatócsboltban üldögélünk, a valamikori főutca egyik fontos intézményében, Droghedában, Kelet-Írországban. Felületes…..
Uzoni Ábel 2010.01.05 19:09:09
@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Nem. Nem maradt rajta maradandó nyom.
Uzoni Ábel 2010.01.06 11:43:52
@gyaloghartur:
Ha ismerős vagy 3 széken
S nemcsak úgy a vidéken
Uzoni üzemben pálinka szól
Rég fűtenek vele, s milyen jól
Nekem ingyen jár, pult alól.
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
  Mélyélmények Sörisztánból 4.    A minap egy brit kistelepülés külvárosának pubjából jelentkezett a BBC riportere. Onnan konferálta fel saját magát, amint éppen az Irán által letartóztatott fiatal jachtosok aggódó szüleivel beszélget. Az alacsony…..
Mandiner blog A beszélgetés vége 2009.12.02 09:31:00
  A skype-ról beszélek, az internettelefonról, amikor hallod Békásmegyeren a tizediken, mit brekegek Amszterdam egyik netkaféjának laptopjába. A mobilomra is lehetne telepíteni, de eddig nem nyüglődtem vele, meg amúgy kisvárosban lakunk, ahol nem szaggat annyira sűrűn az…..
  Divat mostanában elhagyni kis hazánkat, és áttelepedni kicsit Gazdagföldére, skippelni a szoci guberniumot, és átdekkolni a szűk esztendőket valahol a nagyvilágban. Vannak nem kevesen, akik tanulással gazdagítják magukat, sokan pedig nyugati vendégmunkálkodás…..
  Ezer szélsőbalos tüntető tombolt a BBC londoni központjának épületénél csütörtökön, mert ellenezték Nick Griffin szélsőjobbos parlamenti képviselő médiaszereplését. A Brit Nemzeti Párt (BNP) elnöke és europarlamenti képviselő ennek ellenére bejutott az…..